Şimdi Ara

Microsoft Surface Pro 3 ve tüm aksesuarlar incelemesi (Bol resim içermektedir !..) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.486
Cevap
26
Favori
68.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler cihazı geçen keşfettim Surface pro 3 i5 64 gb hafızali modeli almayı düşünüyorum 2600 civarı bi rakama geliyor. 1700 TL verip Laptop almaktan ziyade bunu almak daha mantıklı diye düşündüm taşınabilirlik benim için üst safhada. İnşaat Mühendisliği paket programlarını kaldirmasi en önemli özellik. 2800 ve üstu zaten ultrabooklar var.

Sormak istediğim bu paket programlar Biraz görsellik istediği için basit Windows tabletler Atom işlemci ile yetersiz kalıyor. Sizce Surface pro 3 bu iş için uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    hocam siz böyle yazılara aldırış etmeyin boş verin sizin yazılarınızı ve bilgilendirmelerinizi okuyarak bende surface pro 4 i5 256 gb olan modeli alaraktan aranıza katılmış oldum ve nasipse salı günü elimde olacak saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

İyi günler cihazı geçen keşfettim Surface pro 3 i5 64 gb hafızali modeli almayı düşünüyorum 2600 civarı bi rakama geliyor. 1700 TL verip Laptop almaktan ziyade bunu almak daha mantıklı diye düşündüm taşınabilirlik benim için üst safhada. İnşaat Mühendisliği paket programlarını kaldirmasi en önemli özellik. 2800 ve üstu zaten ultrabooklar var.

Sormak istediğim bu paket programlar Biraz görsellik istediği için basit Windows tabletler Atom işlemci ile yetersiz kalıyor. Sizce Surface pro 3 bu iş için uygun mudur?

Merhaba sevgili @eagle_beagle

Surfrace Pro 3 de i5-64 GB ssd li bir model yok bildiğim kadarı ile.
    Emin misiniz ?

Şayet bahsettiğiniz i5-128 ssd- 4 gb ram modeli ise naçizane tavsiyem i5-256 ssd-8 gb ram li modeli tercih etmeniz yönündedir.

Rahatlıklada bahsettiğiniz uygulamalr için yetecektir ki bu başlık altında sizin istediğiniz tarzda kullanan arkadaşlarımızda mevcut.

Eminim onlarda yorum yapacaktır okurlarsa.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

hocam siz böyle yazılara aldırış etmeyin boş verin sizin yazılarınızı ve bilgilendirmelerinizi okuyarak bende surface pro 4 i5 256 gb olan modeli alaraktan aranıza katılmış oldum ve nasipse salı günü elimde olacak saygılar

Nezaketiniz ve güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim sevgili @badcrow

Maalesef çamur at izi kalsın durumu oldu ama yapacak bir şey yok.
    Verecek cevabı olsa böyle bol keseden atıp kaçmazdı zaten.

Şimdiden hayırlı olsun sizede.
    Umarım sizde SP4 ünüzü güzel günlerde sorunsuzca kullanırsınız.

İzlenimlerinizi bekliyoruz.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 27 Aralık 2015; 22:31:17 >
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konu altındaki paylaşımlar ve değerli görüşleriniz için teşekkürler. SP3 kullanıcısıyım. I7 256 GB / 8 GB ve Docking Station ile gündelik bilgisayarım olarak Ağustos ayından beri kullanıyorum. Fazlasıyla memnunum.

Ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim.

@Iron, SP4 cihazını güle güle kullan. Sp4 için yeni bir başlık açtınız mı?
  • Bu aralar yaşadığım bir sıkıntı şu sp3 ü kapatıyor çantaya koyuyorum. Ertesi gün çantadan bilgisayarı çıkardığımda pili bitmiş oluyor. Hatta tam kapanmıyor mu diye dikkat ediyorum fan sesi durunca klavyeyi katlayıp çantaya koyuyorum ama nedense bazen bunu yapıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Oldu ise çözümünüz ne oldu acaba?

• marancı M kullanıcısına yanıt
    aynı durum bende de mevcut.
    bende mi sıkıntı var dıye düşünürken sizde de olması cihazda bir durumun göstergesi.
    çözüm nedir sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

quote:

İyi günler cihazı geçen keşfettim Surface pro 3 i5 64 gb hafızali modeli almayı düşünüyorum 2600 civarı bi rakama geliyor. 1700 TL verip Laptop almaktan ziyade bunu almak daha mantıklı diye düşündüm taşınabilirlik benim için üst safhada. İnşaat Mühendisliği paket programlarını kaldirmasi en önemli özellik. 2800 ve üstu zaten ultrabooklar var.

Emin misiniz ?

Şayet bahsettiğiniz i5-128 ssd- 4 gb ram modeli ise naçizane tavsiyem i5-256 ssd-8 gb ram li modeli tercih etmeniz yönündedir.

Rahatlıklada bahsettiğiniz uygulamalr için yetecektir ki bu başlık altında sizin istediğiniz tarzda kullanan arkadaşlarımızda mevcut.

Saygılarımla...

Hocam cevabiniz için teşekkür ederim. Alacagim yer bilgiyi yanlış girmiş bahsettiğiniz gibi 128 gb SSD li olan modelmis. Bahsettiğiniz modele fiyat olarak gücüm yetmez. Bu model indirimli geldiği için tercih ettim.

• quote:

quote:

Saygılarımla...

Neye çamur atmışım? inceleme olarak başlayan bir konunun tableti fahiş giyatla satan istanbul bilişimin reklamına dönmesinemi? Hemen hemen her meseja o çok yardımcı oluyor bu çok ilgileniyor şöyle iyiler diye yazarak reklama dönmüş konu bide ürünün faturasını gönderebilirim diyorsunuz, sanki size ürünü almadımız diye bir ithamda bulunmuşum gibi!

Kaçtığım ettiğimde yok, açık bir platformda düşüncemi beyan ettim, polemiğe girmek zorunda değilim ve siz başkalarının düşüncesine saygı gösteremiyorsanız, hakarete varan eleştirilere yöneliyorsanız, çok da doğru olmuş daha fazla birşey yazmamam.

• hocam ben IRon hocamızı tanımam vede istanbul iletişimi bilmem ama ben ebay den ürünü aldım ve bana tax olmamasına ragmen 4450 tl mal oldu amazondan alsam 1300 dolar vede klavyesi 130 dolar birde tax var buda 1500 doları geçiyor vede garantisi bildigim kadarıyla türkiyede gecmiyor türkiyede satış fiyatı 5043 tl vede klavyesi 549 etti sana 5600 tl şimdi buna 2 yıl garanti dersen aradaki fiyat farkı çok birşey değil şimdi sen bana diyeceksin niye türkiyeden almadın ben çok cabuk sıkılıp elektronik eşya değiştiren biri oldugumdan ne kadar uygun alırsam satarkende daha az zarar etmek amacım misal bir önceki satııgm ipad pro kalem le beraber bana maliyeti 3950 tl oldu satııgım fiyat 3300 tl aşagı resimdede aldıgım surface pro nun fiyatı ve resmi var

Microsoft Surface Pro 3 ve tüm aksesuarlar incelemesi (Bol resim içermektedir !..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcrow -- 29 Aralık 2015; 21:28:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre__ozdemir

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konu altındaki paylaşımlar ve değerli görüşleriniz için teşekkürler. SP3 kullanıcısıyım. I7 256 GB / 8 GB ve Docking Station ile gündelik bilgisayarım olarak Ağustos ayından beri kullanıyorum. Fazlasıyla memnunum.

Ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim.

@Iron, SP4 cihazını güle güle kullan. Sp4 için yeni bir başlık açtınız mı?

Merhaba sevgili @emre__ozdemir

Öncelikle güzel günlerde sorunsuzca kullamanız dileklerimle.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu oluruz tabiki.

SP4 için henüz yeni bir başlık açmadım maalesef.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marancı

Bu aralar yaşadığım bir sıkıntı şu sp3 ü kapatıyor çantaya koyuyorum. Ertesi gün çantadan bilgisayarı çıkardığımda pili bitmiş oluyor. Hatta tam kapanmıyor mu diye dikkat ediyorum fan sesi durunca klavyeyi katlayıp çantaya koyuyorum ama nedense bazen bunu yapıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Oldu ise çözümünüz ne oldu acaba?

Etti 3 !

2 gün önce çantamda iken pil bitmiş, gittiğim yerde cihazı açamadım. Şarja taktım olmadı derken, prizin bozuk olduğunu öğrendim ve derin bir oh çektim.

SP3 ve SP4 de bunu farklı kişilerde yakın zamanda yaptı ise muhtemelen son güncelleme de son kullanımda cihazı kapattığımızı sansakta cihaz kapanmıyor ve biz farkında varamıyoruz.

Kaldı ki ben klavye üzerinden cihazı uyandırmaya da çalışsam uyanmadığında kesin kapandı diyorum ama bir kez başıma geldi bu durum ve bu sorun bana göre son güncelleme ile alakalı gibi gözüküyor.

Nette araştırmadım şu ana kadar ki sizlerde de aynı durum olduğunu okuyunca yarından itibaren bir araştırmaya gireceğim.

Gerçi geçtiğimiz günlerde derin uyku sorunu gibi bir şey okudum diye hatırlıyorum ki Microsoft'un konu hakkındaki açıklamasında da konudan haberdaruız ve Ocak 2016 içerisinde bir güncelleme ile bu durumu düzelteceğiz, özür dileriz vs diye yazıyordu.

Muhtemelen o sorun bu sorun.

Saygılarımla...

• quote:

quote:

quote:

Emin misiniz ?

Saygılarımla...

Hocam cevabiniz için teşekkür ederim. Alacagim yer bilgiyi yanlış girmiş bahsettiğiniz gibi 128 gb SSD li olan modelmis. Bahsettiğiniz modele fiyat olarak gücüm yetmez. Bu model indirimli geldiği için tercih ettim.

128 ssd li model de ki ram 4 GB ve imkanınız var diye bahsederken yapacağınız işlere göre 8 GB ram'in olması çok daha rahat çalışmanıza katkı sağlayacaktır diye yazmıştım.

Tabiki bu iş bir bütçe işi ve 4 GB ram ile de sorun yaşayacağınız anlamına gelmez ama bu soruya daha net cevabı sizin kullanımınıza yakın 4 GB ramli model kullanan arkadaşlar var ise ve cevaplarsa
    daha sağlıklı bir bilgi edinmiş olursunuz diye düşünüyorum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

quote:

quote:

Saygılarımla...

Neye çamur atmışım? inceleme olarak başlayan bir konunun tableti fahiş giyatla satan istanbul bilişimin reklamına dönmesinemi? Hemen hemen her meseja o çok yardımcı oluyor bu çok ilgileniyor şöyle iyiler diye yazarak reklama dönmüş konu bide ürünün faturasını gönderebilirim diyorsunuz, sanki size ürünü almadımız diye bir ithamda bulunmuşum gibi!

Kaçtığım ettiğimde yok, açık bir platformda düşüncemi beyan ettim, polemiğe girmek zorunda değilim ve siz başkalarının düşüncesine saygı gösteremiyorsanız, hakarete varan eleştirilere yöneliyorsanız, çok da doğru olmuş daha fazla birşey yazmamam.

Karşılıklı polemik üslubum değil ve her fikre saygım var lakin; Mesajım içerisinde tarafınıza yaptığım "hakaret" içeren bir tek yer gösterebilir misiniz ?

Reklam sayfasına döndü diye bahsettiğiniz başlık tarafıma ait ve bu başlık benim incelememi ve bana ait görselleri kapsamakta.

Siz faydalanır ya da faydalanmazsanız o sizin bileceğiniz bir şey lakin açık bir platformda olsa sizin bahsi geçen firma ile bir sorununuz oldu ise bunun acısını burada benim başlığımda çıkarmanız yersiz olmuş diye düşünüyorum.

Ne firmayı tanırım ne de bir ayrıcalığa sahibim.

Üşenmeyip geçmiş sayfaları okursanız, alan, sorun yaşayan ve hızlıca sorunu giderilen arkadaşları da görürsünüz ki bu kadar para verilen bir üründe kimse sorun yaşamayı, sorun yaşasa da 20 iş günü muhabbetini beklemeyi tercih etmez herhalde.

Biz alışmışız bizim ülkeye özgü en bilinen markaların bile kötü hizmetini almaya ki iyi şeyler olunca da sevmiyoruz sanırım.

Emin olun, kötü bir şey yaşasam kendi adıma onu da yazardım.

Fahiş fiyat demişsiniz ya, neye göre ? Kime göre ?

Benim hesabıma göre , Amerika bu ürünü en ucuz satan yer.
    Hadi oradan aldım diyorum.
    Diyelim ürün arızası oldu.
    Gönderecek birini bulamadım.
    Ne yapacağım ?
    Siz yardımcı olacak mısınız ?

Hadi diyelim buldum birini, yolladım. Bekleyip duracağım, bir de oradan biri bana geri yollasın diye uğraşacağım.

Sizin ya nakliye+gümrük+kdv den haberiniz yok ya da bir ayağınız ürünün üretildiği yerlerdeki şanslısınız derim ve saygı duyarım yine de ama hesabınızı bu ülkenin vergi vs lerini
    hesaba katmadan yapıyorsanız o hesapta bir yanlışlık var derim.

Özetle; Benim her an öyle bir avantajım olmadığı için kendime göre yaptığım hesap ile buradan aldım.
    Bu x firması olmaz y firması da olabilirdi lakin ben aldığım hizmetten ve geçmiş sayfalarda sorun yaşayıp çözüm bulduğunu yazan arkadaşlar gibi de gördüğümüz kadarı ile
    en azından bu üründe herkes memnun.

Size bu da benim son mesajımdır ki bu başlık altında ne bir firma beni bağlar ne de bir şahıs...

Aldığım ürünü fahiş fiyattan aldı, kazıklandı isem de kime ne ?!?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 31 Aralık 2015; 2:26:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Boltux

en başta maalesef ki yazıya başlarken bu kadar uzun olabilieceğini tahmin etmiyordum açıkçası, bunu söylemem gerekiyor, o yüzden kusuruma bakmayın gerçekten. eskiden microsoft ve surface'e inanılmaz ön yargılı yaklaştığımdan dolayı, bu tableti doğru düzgün bir şekilde ilk gördüğümden beri baya hevesli ve etkilenmiş bir şekilde bakıyorum, bir hevesle de foruma girdim, sorucağım sorular bir iki tane iken gittikçe çoğalan ve uzayan bir yazıya dönüştü. bu kadar uzun bir sual için kusuruma bakmayın. yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle biraz farklı bir konu hakkında bir kaç fikrimi söylemek istiyorum. yıllarca tonlarca linux dağıtımı kullanan biri olmama rağmen, muhasebe, yazılım geliştirme, grafik geliştirme, oyun ve daha bir çok şeyde windows'u sevmesem de kullandım. şuana kadar en fazla severek kullandığım win 10'dur. bundan öncesini tamamiyle oyun aşkı için zorunlulukla kullandım diyebilirim. win 10 öncesine kadar da arkadaşımın söylediği surface ile ilgili şeylere hiç bakma gereği duymamıştım fakat çok fazla ön yargılı davranmışım. incelemelerini ilk gördüğüm dakikadan beri bayıldım. apple'ın o benim aletimi kullanıyorsan, sadece benim aletlerimi satın alacaksın, akıllı telefon diye sattıkları şeyde, file explorer bile kullanamayacaksın, alt tarafı bir müzik atabilmek için itunes kullanacaksın gibi binlerce saçmalığının olduğu bir dünyada, böyle insanları özgür bırakan şeyleri görebilmek çok zor oluyor. sanırım linux ve dağıtımları (ben linux mantığı diye özetliyorum) linux mantığı dünyanın en underrated platformu ve hiç bir zaman kendisini geliştiremedi. dünyaya inanılmaz şeyler sundu fakat kendisi hep minik kaldı. (şuan dünyanın en çok para kazandıran mevuzu olan appstore ve google play'in ilk mantığı linux distro'larında kullanılmıştır.) hala bazen minik bir uygulama için bile terminal açma zorunluluğu ile kullanıcıların bile dalga geçmesi (spotify'ın sudo kodlarıyla çalışan sitesi yapıldı ) bile her şeyi anlatıyor. fakat her yerde olduğu gibi, rekabet firmaların bize sunduklarını arttırır. steam öyle bir çıktı ve öyle bir hızla tüm oyunlarını linux'a getirdi ki, microsoft hayatındaki verdiği en güzel kararı vermiş gibi duruyor. kendini linux mantığına baya bir yaklaştırmış durumda, win 10 bedava, visual studio comminity bedava, lösev için bedava xbox'lar, değiştirilebilir xbox controller, onenote, öğrenciler için dreamspark ve daha bir çok adım, gerçekten son yıllarda microsft inanılmaz gelişim gösterdi. gerçekten takdir edilesi, benim gibi eskiden linux hastası olup windows'un bir çok şeyini baya bir sevmeyen sadece ve sadece zorunluluktan kullanan biri bile, şimdi böyle bir tablete inanılmaz derecede bir istekle bakıyor.

şimdi sormak istediğim bir iki mevzu var. birincisi ben samsung galaxy note 10.1 2014 edition kullanıcısıyım, şuan bunu satıp surface pro sahip olmak istiyorum. aslında tabletimden çok memnunum gibi fakat çok daha iyisi gibi gözüküyor. öncelikle ilk sormak istediğim, galaxy note serilerinin hepsinde olan, kalemi dokunmatik ekrana dokunmadan ama azıcık da olsa yakın tutarak, ekranda bir yuvarlak gözükmesini sağlayabiliyoruz ve bu da bir nevi mause görevi görüyor, işte bu da bence bir tablette olması şart olan bir özellik gibi. tabletlerde sürekli olarak kalemin olması gerektiğini düşünüyordum zaten, bu note tablet çıkana kadar da hiç bir tablete sıcak bakamamıştım zaten, bu özellik inanılmaz işe yarıyor. özellikle tarayıcıda, bazı sitelerdeki menüler sadece mause o kısmın üzerine geldiğinde açıldığı için sürekli olarak tarayıcı dahil o kalemle gezmeye ve bir süre sonra, neredeyse hangi işlemi yapacak olursam olayım, ilk işim kalemi elime almak oluyor. kalem o kadar başarılı ki, inceliği ve kullanışlılığı bakımından her türlü butona o kadar rahat bir şekilde basabiliyorsunuz ki, normal kendi koca parmaklarınızla basmayı bir daha hiç istemeyecek duruma geliyorsunuz açıkçası. bu özellik surface pro'da var mı?

ikinci olarak zaten bende yeterince kötü bir çizim yeteneği ve yazı yazma yeteneği var fakat benim gibi iğrenç yazabilen birini bile, kalemle iyi yazı yazan birine dönüştürebilecek veyahut en azından bir iki bir şey çizerken rezalet işler çıkartmayacak duruma getirebilecek kadar iyi mi kalemi ve kendisi? grafik tablet konusunda neredeyse wacom firması dışında hiç bir fikrim yok, artist'ler için gelen yorumlara bakılırsa wacom daha iyi sanırım anladığım kadarıyla, bu konu hakkında ne diyebilirsiniz.

bir de maalesef ki çok pahalı olduğundan dolayı, sizce yeni alacak birisi olarak pro 3 i3 model alıp, pro 4 type cover bağlamam, iyi bir deneyim almamı sağlar mı, yoksa hani almışken gerçekten de iyi bir şey olsun istiyorsan, kesinlikle pro 4 i5 modele geç diyor musunuz? o fiyatı gerçekten de hakkeder mi? merak ettim yukarlarda birisi kalemi, şarj kablosunun oraya mıknatısla rahatlıkla takabiliyorum demişti pro 3 için, orada düşme gibi bir sorun çıkmıyor di mi? zaten böyle bir aleti, istanbul'da çanta olmadan taşımak mümkün değil, elle taşınması üç dört sokaktan daha sonrası için imkansız gibi gözüküyor, taşıma için ne gibi şeyler yapıyorsunuz, o konuda sıkıntı oluyor mu onu merak ediyorum.

bir de aranızda cihazı herhangi bir şekilde eli kayıp da 1 metre veya az da olsa düşüreniniz var mı? kullanıcılardan bunun sonucundaki darbe veya çiziklerin yorumunu alabilirsek daha iyi olur, kasası harbiden göründüğü gibi sağlam mı merak ediyorum. özellikle arkadaki neredeyse 150 dereceye kadar açılan o ilginç siyah çıkıntı, gerçekten sağlam mı kırılacak türden değil di mi?

ayrıca o parmak izi okuyucu için ekstra paraya değer mi, yoksa zaten iris ile açma mı varmış? o gayet yeterli olur mu?

ve tabii ki de oyun konusu, zaten laptopum var ve oyunları genelde ordan oynuyorum fakat en sevdiğim oyunların başında hep paradox oyunları geliyor. bilmem biliyor musunuz? europa universalis, hearts of iron, victoria ve crusader kings, ya ben bu oyunları bu tablette oynayayım, kalemi mause gibi kullanabileyim (oyunun mantığında, mause ile üzerine geldiğinizde detaylı bilgiler veren bir çok bilgi ekranı olduğundan bu şart, hani galaxy note serisindeki gibi olması lazım) (sanırım bunu type cover ile yapabilirim ama direk kalemi kullanarak yapmayı, note ile kazandığım alışkanlık gereği tercih etmek isteyebilirim.) rahatlıkla takılmadan yolculuğumda bile akıcı bir şekilde bu sevdiğim oyunları oynamaya devam edeyim, çizim, int dolaşımı, not tutumu müzik dinleme her şeyimi rahatlıkla yapayım istediğim bir cihaz bu. Bir de gerçekten hiç bilmiyorum, core m, i3, i5 hangisi bu isteklerim için yeterli bir seviyede olabilir? gerçekten bu alet, herhangi bir şekilde laptopa veya başka bir tablete ihtiyacı ortadan kaldırabilecek türden mi? her türlü işlemimi rahatlıkla bu aletten gerçekleştirebilir miyim?

en merak ettiğim şeylerden biri, galaxy note serilerinde tüm kalemlerde bir tuşa basıp hemen ekrandaki belli bir bölgeyi keserek not alabilme, kalem ile sırf tablet özellikleri olarak bir çok şey yapabilme gayet keyifliydi. surface'de arka tuşa iki kere basarak açılan onenote dışında herhangi bir başka, tablet pen uyumu ve kullanım sırasında inanılmaz güzel olan bir olay var mı? mesala inanılmaz olmasa da kendince yeterli derecede başarılı olan galaxy note s note uygulaması gibi bir uygulama var mı? o uygulama yetmediği takdirde google play market ile çok daha başarılı note veya çizim uygulamalarını indirebiliyoruz. bu konuda adobe windowsda çalışacağı için herhalde hiç bir fark olmaz demek doğrudur da sadece merak ettiğim, surface içerisinde sırf çizim veya kalem kullanımı için güzel özelleştirmeler var mı, yoksa sadece normal el veya mause gibi kullandığın bir kalemden mi ibaret?

sırf normal desktop oyunlarını bırakırsak, windows!un kendi marketinden indirdiğimiz, tablet için olan uygulamalarda herhangi bir şekilde sıkıntı yok değil mi? yani şunu sormaya çalışıyorum, biraz tablet, biraz grafik tablet, azıcık laptop ama hiç bir şeyden tam değil bir cihaz mı bu surface, yoksa harbiden neredeyse son dereceye kadar tablet ve laptop özelliklerini kullanıp, başka bir tabletteki veya laptoptaki özelliği aratmayan derecede güzel bir kullanım mı sunuyor?

son olarak da yukarlarda bir arkadaşa üzüldüm, konuyu açan ve uzun uzun saatlerce hiç bıkmadan tek tek insanlara yardım edecen değerli arkadaşımız, bu tarz insanlar çok kalmadı, bunu herhangi bir şekilde şahsi menfaat olarak değil, insanlara yardım etmek için yapıyor, bu çok değerli. bu devirde insanlar para kazanmadıkları bir şeye bu kadar zaman ayırmayı bir saçmalık olarak görüyorlar, sadece ve sadece insanlara yardım etmek onlara çok garip gelebiliyor. o yüzden böyle insanlar çok az ve değerli. tam olarak tüm konuyu ve tüm yazıları okuyamadım ama tek diyeceğim şu, bazı gerizekalıların tek bi yorumu, gerizekalıların çok olması, o insanın iyi olduğunu ve çok iyi işler yaptığı gerçeğini değiştirmez. o yüzden takmayacaksın böyle salakları. gerekli cevabı verdikten sonra sen kendi bildiğin yolda devem et. burada bir çok insana yardımcı olmuşsun ve bunu severek yapmışsın, bir dangalağın sözünün senin keyfini çalmasına izin verme. kendi bildiğin doğrulardan şaşma, boşver. harbiden çoğu konuda insanı sinir eden o kadar çok kişi oluyor ki, donanımhaber'de de dolu, her başlığın altına atılan tonlarca troll cevap... ya dün açtığım ve şok olduğum bir konuyu şurada paylaşayım, burası böyle bi yer işte ya, çok fazla takmadan kendi kafana göre, kendini iyi hissetiğin şekilde yapacaksın bazı şeyleri, bu konudaki insanların %90'ı senin ne kadar yardım ettiğini biliyor bana kalırsa, o yüzden boşver gitsin. bak böyleleri de var işte;http://forum.donanimhaber.com/m_113086509/f_//tm.htm#113112756 insanların mallıkları anlatılmaya kalkılsa, 100 sayfalık konu çıkar, o yüzden harbiden inandığın şeyleri yap gitsin.

benden de özel teşekkür sana, gerçekten inanılmaz yararlı bir inceleme olmuş ve incelemeden de ötesi, inanılmaz bir geri dönüşümlü yardım platformu olmuş.

yazı ve sorularım o kadar çok oldu ki gerçekten kusuruma bakmayın tekrardan, bu kadar uzayacağını tahmin etmiyordum. fakat cihaz biraz tuzlu, bende de olan bir tablet var ve bu konuda değişimi gerçekten hakkeden, gerçekten gördüğümde büyülendiğim kadar iyi bir cihaz olup olmadığı hakkında bir kaç sorum varken, yazdıkça yazasım ve sorularım baya bir çoğalmaya başladı. uzun yazı için gerçekten kusuruma bakmayın. yardım edebilirseniz çok sevinirim.

saygılar dilerim.

Öncelikle nezaketiniz ve güzel düşünceniz için teşekkür ederim lakin konu altında eleştiri yapan arkadaşa maksadı aşan cümlelerinizi düzenlerseniz de çok mutlu olurum.

Bırakalım herkes fikrinizi yazsın, doğruyu yanlışı bu başlık altında bilgilenen, bildiklerini paylaşan arkadaşlar karar versin.

Bu arada, izninizle elimden geldiğince sorularınıza, sorduğunuz kısmı alıntılayıp cevap vereceğim.

birincisi ben samsung galaxy note 10.1 2014 edition kullanıcısıyım, şuan bunu satıp surface pro sahip olmak istiyorum. aslında tabletimden çok memnunum gibi fakat çok daha iyisi gibi gözüküyor. öncelikle ilk sormak istediğim, galaxy note serilerinin hepsinde olan, kalemi dokunmatik ekrana dokunmadan ama azıcık da olsa yakın tutarak, ekranda bir yuvarlak gözükmesini sağlayabiliyoruz ve bu da bir nevi mause görevi görüyor, işte bu da bence bir tablette olması şart olan bir özellik gibi. tabletlerde sürekli olarak kalemin olması gerektiğini düşünüyordum zaten, bu note tablet çıkana kadar da hiç bir tablete sıcak bakamamıştım zaten, bu özellik inanılmaz işe yarıyor. özellikle tarayıcıda, bazı sitelerdeki menüler sadece mause o kısmın üzerine geldiğinde açıldığı için sürekli olarak tarayıcı dahil o kalemle gezmeye ve bir süre sonra, neredeyse hangi işlemi yapacak olursam olayım, ilk işim kalemi elime almak oluyor. kalem o kadar başarılı ki, inceliği ve kullanışlılığı bakımından her türlü butona o kadar rahat bir şekilde basabiliyorsunuz ki, normal kendi koca parmaklarınızla basmayı bir daha hiç istemeyecek duruma geliyorsunuz açıkçası. bu özellik surface pro'da var mı?

* Öncelikle kullandığınız NOte 10.1 2014 edition'ı kısa bir süre test için kullanmıştım.
    İşletim sistemleri ve kullanım özellikleri aslında çok farklı ürünler.
    Birini günlük işlerde sınırlı imkanlar ile kullandığınızı düşünün, diğerini ise normal bir PC gibi.
    Bahsettiğiniz özellikle Samsung NOte serilerindeki S-Pen uygulamasının ara yüzü ki Surface Pro da bu tarz bir arayüz henüz mevcut değil.
    Lakin kalem ile tüm ekranlarda dokunmatik özelliğini kullanabilir, ekran görüntüsünü kalem ile alabilirsiniz.
    Hali hazırda NOte 5 kullanıyorum ve S-pen özelliklerinin Surface Pro daki kalemde çok fazla eksikliğini gördüm de diyemem.
    S-Pen özelliklerinin bir çoğunu gerçekleştiren One NOte uygulaması Surface Pro da gün be gün güncellenen bir uygulamadır ki Android tarafında da mevcuttur.

ikinci olarak zaten bende yeterince kötü bir çizim yeteneği ve yazı yazma yeteneği var fakat benim gibi iğrenç yazabilen birini bile, kalemle iyi yazı yazan birine dönüştürebilecek veyahut en azından bir iki bir şey çizerken rezalet işler çıkartmayacak duruma getirebilecek kadar iyi mi kalemi ve kendisi? grafik tablet konusunda neredeyse wacom firması dışında hiç bir fikrim yok, artist'ler için gelen yorumlara bakılırsa wacom daha iyi sanırım anladığım kadarıyla, bu konu hakkında ne diyebilirsiniz.

* Kalemin basınç hassasiyeti ben SP3 kullanırkende bir sorun çıkarmadı bana lakin SP4 deki arttırılmış basınç hassasiyeti daha iyi hal almış.
    Yine SP3 de 3. parti uygulama ile kullanıyorken (şu anda onlara da bu güncelleme gelmiştir diye düşünüyorum) SP4 de kalem ile yazdığım Türkçe karakterler dahil her şeyi sorunsuzca tanıyıp, kalem ile yazdığımı düz yazıya rahatlıkla çevirebiliyor.

Samsung un kullandığı Wacom teknolojisine karşı Microsoft'ta geçtiğimiz aylarda N-Trig teknolojisinin firmasını satın alarak bünyesine kattı ki bu da daha güzel işler çıkaracağının işaretidir bana kalırsa.
    Ayrıca ben her iki teknolojiyi de günlük kullanan biri olarak çok bariz farklar varda diyemem.

bir de maalesef ki çok pahalı olduğundan dolayı, sizce yeni alacak birisi olarak pro 3 i3 model alıp, pro 4 type cover bağlamam, iyi bir deneyim almamı sağlar mı, yoksa hani almışken gerçekten de iyi bir şey olsun istiyorsan, kesinlikle pro 4 i5 modele geç diyor musunuz? o fiyatı gerçekten de hakkeder mi? merak ettim yukarlarda birisi kalemi, şarj kablosunun oraya mıknatısla rahatlıkla takabiliyorum demişti pro 3 için, orada düşme gibi bir sorun çıkmıyor di mi? zaten böyle bir aleti, istanbul'da çanta olmadan taşımak mümkün değil, elle taşınması üç dört sokaktan daha sonrası için imkansız gibi gözüküyor, taşıma için ne gibi şeyler yapıyorsunuz, o konuda sıkıntı oluyor mu onu merak ediyorum.

Açıkçası bu sizin kullanım alışkanlıklarınız, istekleriniz ve bütçeniz ile alakalı bir durum.

Şayet elinizde SP3 i5 li bir ürün var ise geçmenize gerek yok derdim rahatlıkla.
    Ama elinizde bir SP3 yok ise ve bütçenizde müsait ise almışken Sp4 alın da diyebilirim.

Ekran kenarına kalem tutturma olayı Sp3 de kısmi olarak geçerli ama düşme ihtimali mevcut maalesef çünkü güçlü bir mıknatıs yapısı yok.
    Lakin SP4 de bunun için ekran kenarlarının içine güçlendirilmiş mıknatıs koyulmuş ki kalemi çıkartırken küçük bir güç harcamak zorunda bile kalıyorsunuz ve daha da güvenli.
    Ve taşımada kendi adıma sadece sırt çantamın özel bölümünde klavyesi takılı halde taşıyorum, hepsi bu.

bir de aranızda cihazı herhangi bir şekilde eli kayıp da 1 metre veya az da olsa düşüreniniz var mı? kullanıcılardan bunun sonucundaki darbe veya çiziklerin yorumunu alabilirsek daha iyi olur, kasası harbiden göründüğü gibi sağlam mı merak ediyorum. özellikle arkadaki neredeyse 150 dereceye kadar açılan o ilginç siyah çıkıntı, gerçekten sağlam mı kırılacak türden değil di mi?

* Geçmiş sayfalarda ksıa mesafeden düşürdüğünü ifade eden ve ekranı kırılan bir arkadaşta mevcuttu.
    Kendi adıma hiç düşürmedim ve bu soruya net bir yanıt kendi adıma veremem ama 1.5 senelik kullanımım süresince kasasında herhangi bir sorun yaşamadım ve kasa çizilmeye çokta müsait değil gibi gördüm.
    O bahsettiğiniz ayak ise 1.5 yıllık kullanımımda hiç bir sorun çıkarmadı.

ayrıca o parmak izi okuyucu için ekstra paraya değer mi, yoksa zaten iris ile açma mı varmış? o gayet yeterli olur mu?

* Hali hazırda ki yüz tanımanın pil değerlerinde sıkıntı yarattığı konuşulmakta yurt dışı forumlarında. Tabiki bu yeni güncellemeler ile düzelecektir lakin ben parmak izi ile açmaktan çok daha keyif alıyorum.
    Çünkü evdeki kullanımlarım da dock station a bağlı olan cihazım tam karşımda olmadığı için yüz tanıma da iki de bir kalkıp ekrana doğru yüzümü göstermem gerekecekti ama parmak izi ile bunu daha rahat yapıyorum.
    Tabi bu benim kullanım tercihim.

ve tabii ki de oyun konusu, zaten laptopum var ve oyunları genelde ordan oynuyorum fakat en sevdiğim oyunların başında hep paradox oyunları geliyor. bilmem biliyor musunuz? europa universalis, hearts of iron, victoria ve crusader kings, ya ben bu oyunları bu tablette oynayayım, kalemi mause gibi kullanabileyim (oyunun mantığında, mause ile üzerine geldiğinizde detaylı bilgiler veren bir çok bilgi ekranı olduğundan bu şart, hani galaxy note serisindeki gibi olması lazım) (sanırım bunu type cover ile yapabilirim ama direk kalemi kullanarak yapmayı, note ile kazandığım alışkanlık gereği tercih etmek isteyebilirim.) rahatlıkla takılmadan yolculuğumda bile akıcı bir şekilde bu sevdiğim oyunları oynamaya devam edeyim, çizim, int dolaşımı, not tutumu müzik dinleme her şeyimi rahatlıkla yapayım istediğim bir cihaz bu. Bir de gerçekten hiç bilmiyorum, core m, i3, i5 hangisi bu isteklerim için yeterli bir seviyede olabilir? gerçekten bu alet, herhangi bir şekilde laptopa veya başka bir tablete ihtiyacı ortadan kaldırabilecek türden mi? her türlü işlemimi rahatlıkla bu aletten gerçekleştirebilir miyim?

* Geçmiş sayfalarda da yazmıştım.
    Oyun konusunda sadece PES serisine merakım var ki PES 2015 i düşük ayarlarda sorunsuzca oynamıştım.
    Şu anda SP4 de de PES 2016 yı yine düşük ayarlarda sorunsuzca oynuyorum.

Oyun konusunda ki sorularınıza konuya daha vakıf ve bahsettiğiniz oyunları bilen ve deneyimleyen arkadaşlar cevap verirse çok daha sağlıklı olacaktır ancak unutulmamalı ki bu ürün bir oyun bilgisayarı değil maalesef.

en merak ettiğim şeylerden biri, galaxy note serilerinde tüm kalemlerde bir tuşa basıp hemen ekrandaki belli bir bölgeyi keserek not alabilme, kalem ile sırf tablet özellikleri olarak bir çok şey yapabilme gayet keyifliydi. surface'de arka tuşa iki kere basarak açılan onenote dışında herhangi bir başka, tablet pen uyumu ve kullanım sırasında inanılmaz güzel olan bir olay var mı? mesala inanılmaz olmasa da kendince yeterli derecede başarılı olan galaxy note s note uygulaması gibi bir uygulama var mı? o uygulama yetmediği takdirde google play market ile çok daha başarılı note veya çizim uygulamalarını indirebiliyoruz. bu konuda adobe windowsda çalışacağı için herhalde hiç bir fark olmaz demek doğrudur da sadece merak ettiğim, surface içerisinde sırf çizim veya kalem kullanımı için güzel özelleştirmeler var mı, yoksa sadece normal el veya mause gibi kullandığın bir kalemden mi ibaret?

* Kalemin tuşuna basış sayısına göre ekran görüntüsü alma, uygulama açma vs gibi şeyleri yapabiliyorsunuz.
    Windows markette 3. parti uygulamalar ile daha fazlası da mümkün tabi ama çokta merak edip bakmadım kendi adıma.

sırf normal desktop oyunlarını bırakırsak, windows!un kendi marketinden indirdiğimiz, tablet için olan uygulamalarda herhangi bir şekilde sıkıntı yok değil mi? yani şunu sormaya çalışıyorum, biraz tablet, biraz grafik tablet, azıcık laptop ama hiç bir şeyden tam değil bir cihaz mı bu surface, yoksa harbiden neredeyse son dereceye kadar tablet ve laptop özelliklerini kullanıp, başka bir tabletteki veya laptoptaki özelliği aratmayan derecede güzel bir kullanım mı sunuyor?

* Herhangi bir sıkıntı görmedim ama sonuç olarak Windows un marketi zaten kendi başına çokta bir uygulamaya sahip değil diyebilirim an itibari ile.
    Zaten pekte gerek görmüyorum çünkü o uygulamanın tam sürümünü çalıştırabilecek bir bilgisayar var elinizin altında.
    Tablet uygulaması olmasada olur yani.

PC nize kurabildiğiniz her uygulamayı bu cihaza da aynı şekilde kurabilir ve çalıştırabilirsiniz.

Umarım sorularınıza verdiğim cevaplar bir nebzede olsa yardımcı olmuştur.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 30 Aralık 2015; 1:03:30 >

• quote:

quote:

Bu aralar yaşadığım bir sıkıntı şu sp3 ü kapatıyor çantaya koyuyorum. Ertesi gün çantadan bilgisayarı çıkardığımda pili bitmiş oluyor. Hatta tam kapanmıyor mu diye dikkat ediyorum fan sesi durunca klavyeyi katlayıp çantaya koyuyorum ama nedense bazen bunu yapıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Oldu ise çözümünüz ne oldu acaba?

Etti 3 !

2 gün önce çantamda iken pil bitmiş, gittiğim yerde cihazı açamadım. Şarja taktım olmadı derken, prizin bozuk olduğunu öğrendim ve derin bir oh çektim.

SP3 ve SP4 de bunu farklı kişilerde yakın zamanda yaptı ise muhtemelen son güncelleme de son kullanımda cihazı kapattığımızı sansakta cihaz kapanmıyor ve biz farkında varamıyoruz.

Kaldı ki ben klavye üzerinden cihazı uyandırmaya da çalışsam uyanmadığında kesin kapandı diyorum ama bir kez başıma geldi bu durum ve bu sorun bana göre son güncelleme ile alakalı gibi gözüküyor.

Nette araştırmadım şu ana kadar ki sizlerde de aynı durum olduğunu okuyunca yarından itibaren bir araştırmaya gireceğim.

Gerçi geçtiğimiz günlerde derin uyku sorunu gibi bir şey okudum diye hatırlıyorum ki Microsoft'un konu hakkındaki açıklamasında da konudan haberdaruız ve Ocak 2016 içerisinde bir güncelleme ile bu durumu düzelteceğiz, özür dileriz vs diye yazıyordu.

Saygılarımla...

elinize sağlık.
    Sizden haber bekliyoruz:)

• DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    sayfayı sabote ediyorsun.
    İşine gelmiyorsa okuma
    reklama tahammül edemiyorsan arkadaşı bloklarsın olur biter.
    arkadaş bir şeyler paylaşmaya çalışıyor bunu sabote etmeyin.
  • arkadaşlar

Komik bir soru olabilir ama sp3 win10 yukseltmelimiyim
    yoksa sistemde biraz daha otursun oyle mi yükseltmeliyim.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 30 Aralık 2015; 11:36:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

quote:

Etti 3 !

Saygılarımla...

elinize sağlık.
    Sizden haber bekliyoruz:)

Rica ederim.

Bu duruma neden olan konu hakkında sağlıklı bir bilgiye ulaşırsam tabiki paylaşırım.

Win10 a geçme konusunda da açıkçası ben SP3 de iken ilk çıktığı zaman geçtim hiç beklemeden ve mutlak ki küçük hatalar oluyor ama genel anlamda keyifle kullanıyorum.

Bu kendi kendine pili bitirme durumu da bir kez oldu ve daha denk gelmedim.

Aslında geçilmemesi için ciddi bir sıkıntısı yok kendi adıma.

Kaldı ki şayet sistem dosyalarını temizlemezseniz her daim Win8.1 e dönme şansınız var hatırladığım kadarı ile.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 31 Aralık 2015; 2:34:48 >

• Sağlıkla, huzurla, tüm isteklerinin gerçekleşeceği bir sene dilerim herkese...

Saygılarımla...

Microsoft Surface Pro 3 ve tüm aksesuarlar incelemesi (Bol resim içermektedir !..)
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.