|
Microsoft'tan geri adım: Windows 11 için TPM gereksinimi hafifliyor
-
-
Maşallah dediğiniz 3 gün yaşıyor.
6 günmüş: https://www.donanimhaber.com/tpm-2-0-olmadan-windows-11-de-olmayacak-pazarlik-konusu-degil--184930
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 10 Aralık 2024; 22:45:7 > -
Yazının devamını ya anlamadan okumuşsun ya da okumamışsın ...
Desteklenmeyen sistemler için bazı kısıtlamalar var
Buna göre Microsoft, uyumluluk sorunlarıyla karşılaşma riskine karşı kullanıcıları uyarıyor. Ayrıca güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere sürüm yükseltmelerinin garanti edilmediğini de belirtelim. Son bölümde ise, uyumluluk eksikliğinden kaynaklanan hasarların üretici garantisi kapsamında olmadığı belirtiliyor. Dahası, desteklenmeyen sistemlerde masaüstünde bir filigran görünecek.
Aksine. Yaşayarak bilerek görün diyor ve hatırlansın diye de filigran da duracak. Alın yazısı misali ...
Güncelleme alamayacak. Garanti kapsamında da değil ...
Microsoft diyor ki benden günah gitti yaşayarak belki anlarsınız demeye geliyor.
-
Hocam niye sert yapıyorsun. Kırmızı ile vurgulamışsın bir de (altın kapılarımız kan oldu Tayfuun)
Okudum herhalde, asla asla diyorlardı, bırakmışlar işte bir açık kapı, o filigranı yedirirler.
Güncelleme de bir şekilde alır. Önemli olan sistemin çalışmasıydı, açılıyor mu açılıyor.
-
zaten TPM2.0 desteği olmayan cihazlar eskiydi. Windows 11 ağır olduğundan bu sistemlerde ister istemez stabil çalışmıyor. eskiden MS izin vermezken, şimdi ise madem istiyorsunuz alın size win11, ama her türlü aksilik sizden kaynaklı demiş oldu...
-
Önce adam gibi 11 çıkartsınlar, 10 bile nazlanarak çalışıyor. Ne zaman arıza vereceği belli değil. En küçük şeyde "no boot device" deyip çıkıyor, işin içinden.
-
Bizdeki Lenovo yoga dizüstünde tpm çipi var ama i7 7. Nesil işlemci olduğu için resmi yükseltmeyi desteklemiyor buna da bir çözüm bulacaklarmı
-
Yine mi çark? Haftaya yine Microsoft'tan bir TPM 2.0 atar gideri bekliyorum.
Yalnız tamam, güvenliği garanti etmiyorsun anladık, anlaşılabilir. Hadi filigran koyup gıcıklık yapacaksın onu da anladık da neden güncelleme ve yükseltme vermeyecekmişsin onu anlamadık hayırdır? Garanti değil filan falan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Günlük kullanıcı için, LİNUX LİNUX LİNUX
-
İşlemcilerde de esnetme yapsalar
-
Windows'ta Güvenlik Merkezindeki Güvenlik işlemcisi pasif olacak. O nedenle güvenlik güncellemelerini vermemesi normal bence.
-
İşlemcilerdeki komut seti SSE4.2 desteği varsa kandırmacalarla yüklenebiliyor hatta TPM bile olmasa yüklenebiliyor. Ama güvenlik riski yüksektir.
Eski donanımlarda en ideali Linux dağıtımlılarıdır. Eski sistem varsa Linux uçar Elbette driver / sürücüleri de varsa ve düzgün çalışıyorsa anlamlıdır.
-
Kozmetiksel yedirilir zaten ama bir hata çıktığında yedirirlerdendir diye de hatırlamaz olursun... Kendin ettin kendin buldun derler sonra ... Demedi deme .
Virüslü virüslü açılıyor mu ? Açılıyor ... Zaten virüs işini de hallediyor arkada filan ruhun duymaz ...
Uyarılara kulak ver. Kolpalara gelme ...
Kendine dikkat et.
-
Açık kaynak bir proje ile üstesinden gelinebileceğine inanıyorum. O kadar çok fazla kullanıcı var ki, yani TPM zaten bir standart oldu elbette, ama onu aşmak bir challenge olacak.
Tutup ilk gördüğün ISO'ya atlayıp kurarsan tabii her türlü sıkıntı. Resmi kurulum olacak, sonra üzerine bir yama. Bitti gitti.
-
Linux a yıllardır pek dönmedim çok eskilerden aşınaydım sadece.
TPM desteği Linux dağıtımlıların hepsinde varsayılan olarak geliyor mu ?
-
Linux ne alaka pek anlamadım.
-
Bildiğim kadarıyla tepkilerin esas kaynağı Linux kullananlar aynı zamanda rahat bir şekilde Windows 11 e geçemiyor oluşlarıyla alakası var.
Yani sadece Linux kullananlardan ibaret bir şikayet vs değil.
Dediğim gibi Linux te TPM 2.0 varsayılan aktif olarak gelmiyor.
-
Ne iş bu böyle, teknik özelliği olmayan bilgisayara kendi orjinal sistemi w11 yüklendi (güncelleme sıkıntısı olduğunda) ve kullanmaya devam ediyorum, bana kıyak geçti galiba. i3 işlemcili !!!
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Günlük kullanıcı için, LİNUX LİNUX LİNUX
|
zaten TPM2.0 desteği olmayan cihazlar eskiydi. Windows 11 ağır olduğundan bu sistemlerde ister istemez stabil çalışmıyor. eskiden MS izin vermezken, şimdi ise madem istiyorsunuz alın size win11, ama her türlü aksilik sizden kaynaklı demiş oldu...
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X