Şimdi Ara

Microsoft, Teams uygulaması nedeniyle AB tarafından suçlu bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Teams uygulaması nedeniyle AB tarafından suçlu bulundu
    Avrupa Birliği’nin düzenleyici otoriteleri büyük teknoloji şirketlerine nefes aldırmıyor. Avrupa Komisyonu, Microsoft'u Teams sohbet uygulamasını Office 365 ve Microsoft 365 bir paket olarak sunarak rakipleri karşısında haksız avantaj elde etmekle suçladı. Microsoft, 15 yıldır AB'de ilk kez rekabet ihlalleriyle suçlanırken AB kuralları gereği dünya çapındaki yıllık cirosunun yüzde 10'u kadar cezaya çarptırılabilir.

Microsoft'a büyük ceza gelebilir

Avrupa Komisyonu, Microsoft'u Teams uygulaması için soruşturmayı neredeyse bir yıl önce başlatmıştı ve şimdi soruşturmanın ön bulguları paylaşıldı. Avrupa Komisyonu bugün yaptığı açıklamada, Microsoft'un Teams'i Office 365 ve Microsoft 365 ile paketleyerek AB rekabet kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Komisyon aynı zamanda ilgili görüşünü Microsoft’a da bildirdi.

Öte yandan Microsoft, geçtiğimiz ekim ayında Teams'i Office'ten ayırmış ve ardından uygulamayı Office 365'ten ayrı bir uygulama olarak küresel çapta kullanıma sunmuştu. Görünüşe göre yazılım devinin bu önlemleri yeterli bulunmadı. Avrupa Rekabet Politikası Başkanı Margrethe Vestager, "Microsoft'un kendi iletişim ürünü Teams'i işletmelere yönelik popüler üretkenlik paketlerine bağlayarak rakiplerine karşı haksız bir avantaj sağlıyor olabileceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

Ayrıca Bkz.Apple bir kez daha Avrupa’da soruşturma altında

Henüz Microsoft’a herhangi bir ceza kesilmedi. AB'nin ön bulguları teyit etmesi halinde ise Microsoft, dünya çapındaki yıllık cirosunun yüzde 10'una eşit bir para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Bunun farkında olan Microsoft Başkanı Brad Smith, "Teams'i ayrıştırdıktan ve birlikte çalışabilirlik konusunda ilk adımları attıktan sonra, bugün sağlanan ek netliği takdir ediyoruz ve Komisyon'un kalan endişelerini gidermek için çözümler bulmak için çalışacağız" dedi.

Kaynak:https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_3446
    Kaynak:https://www.engadget.com/eu-finds-microsoft-violated-antirust-laws-by-bundling-teams-121520916.html

• Teknoloji namına ürün geliştirmeyen devletlerin birleşme sebebi ABD menşeili şirketleri haksız rekabetten suçlamaktan öteye gidemiyor. Hani nerede sizin ürününüz ALO

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    ABD devleti sivillere urun gelistiriyor ve bunu dunyaya satiyorda bizim mi haberimiz yok ? Yok eger siz 'teknolojiyi sadece amerikan sirketleri gelistiriyor avrupa vb birsey gelistiremedikleri icin abd sirketlerine celme takiyorlar' diyorsaniz o zaman size tavsiyem bilgi kaynaklarinizi biraz daha cesitlendirip dunyaya daha objektif bakin derim.

• quote:

AB kuralları gereği dünya çapındaki yıllık cirosunun yüzde 10'u kadar cezaya çarptırılabilir.

İşte bu denli kuvvetli cezalar "YANDIM ANAM" etkisi oluşturur. Ceza dediğin böyle olur. Caydırıcı olur.

• symbiat kullanıcısına yanıt
    Adam haksız değil gibi geldi bana. Tüm Avrupa teknoloji ve yazılım hacmi ABD'nin çeyreği bile etmiyor. Bir kıta bir devletin çeyreği bile değilken neyini araştırmalıyız? Avrupa'da hizmet ve sanayi sektörü var, yazılım konusunda çok gerideler. Son tüketiciye ulaşan yazılımları yok gibi bir şey. Avrupa değil tüm dünya için geçerli bu elbette. ABD şu anda uzak ara farkla yazılım sektöründe tekel konumunda. Herhangi bir işletim sistemi var mı? Son kullanıcı olarak bilgisayarımda ve telefonumda kurulu neredeyse her şey ABD menşeli. 20 sene önceye göre % 90 gerileme yaşadı Avrupa.

• AB bulaşmadığı yer yok.

• KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ - DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ
    Kalite yönetim sistemi standartlarına göre ( iso 9001:2015,iso 14001,iso 45001,iso 17025, iso 27001 vb. ) kurumunuzdaki kys süreçlerinizi entegre yönetim sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İzlenebilirlik, süreçlerin merkezileştirilmesi,

Kontrol ve denetim,

Risklerin azaltılmasına yönelik uygulamaların gerçekleştirilmesi,

Ulusal ve uluslararası standartlara göre akreditasyon

Daha detaylı bilgi için iletişime geçilmesi ricasıyla.

BDHA YAZILIM DANIŞMANLIK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Web :www.bdha.com.tr

E-mail : info@bdha.com.tr

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.