Şimdi Ara

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Zero day işte... Bunun mevcut güncel güvenlikte olmakta kurtarmıyor ...

Ek olarak: Hatta CPU daki açıklar donanımsal şeyler... Windows Linux veya bazıları için Pardus filan dinlemez! ... AMD Intel filan hiç dinlemez ...

BIOS/UEFI güncellemeleriyle işlemci yamalanması mikro programlama ( microcode) güncellemeriyle halihazırda son kullanıcılara satışta olan ve eski cpu lar kabaca %10 performans düşmeleri de kaçınılmaz oldu.

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladımeltdownattack.com
    Meltdown and Spectre
    https://meltdownattack.com

Bazen de güncel gibi olan CPU vs yenilemek çözüm oluyor ...

Microsoft ta elbette RAM kaynaklı saldırılar CPU vs karşı özel yazılımsal ayarları vardır. Bunlar aktif olmalıdır. Benim kullandığım sistemde bu ayarlar aktiftir korunur ... Ekstra koruma klasörleri de yaratılabiliyor Microsoft Windows 11 lerde sundu ...

Elbette temel seviyede kısıtlı kullanıcıda olmak vs olmazsa olmazlardandır.

Yani iso orjinal mı değil mi mod lu değil mi hassasiyeti pratikte anlamsızdır elbette tedbirler de ayrıca alınmalıdır da .

• 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

Aksine o kişi kendisince bir seçim yapmış. Beyaz olanı da var :) .. Malum aynı anda ikisini birden göstermesi için ayrıca bahsetmesi gerekirdi veya vardır da biz görmedik tanıtımlarında .

Dediğim gibi ben kullanıyorum Siyah/ koyu temasından Beyaz açık olana geçiyorum sorunsuzca .

İstenilmeyen şeyleri sonradan da silebilirsin ...

startisback.com eklemiş ki bunu da kaldırabilirsin

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıstartisback.com
    StartIsBack: real start menu for Windows 8 and Windows 10
    https://startisback.com

Anlaşılan kurup ta kurcalamamışsın. Sanal da bir yükle derim ...

VirtualBox tavsiyemdir :

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıwww.virtualbox.org
    Oracle VirtualBox
    https://www.virtualbox.org

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Şahsen buna gerek yok. Bu telemetrileri terminal üzerinden açacağınız bir GUI ile rahatlıkla çözebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Bence sonradan yüklenen şeyler ile bağlantılı hizmetler artmıştır.

Keşke ilk haldeki ile sonraki MS in satın aldığı ( Sysinternals) şu uygulama pakedinden Autoruns64.exe i çalıştırın ve bir de esas tavsiyem sorununuza dair procexp64.exe :

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı
    Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladılearn.microsoft.com
    Sysinternals Suite - Sysinternals
    https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/sysinternals-suite

Elbette ilk haldeki ile son haldekilerin ekran görüntüleriyle sonradan neler eklenmiştir olağan zaruri mi yoksa şaibeli filan mı belli olur . Elbette bu Sysinternals Suit her biri fena değildir kullanışlıdır da .

Elbette insanlar kendisi de custom Windows ları yapabilir. İster iso ile en baştan isterse dokunulmamış orjinal iso dan güncellemeler sonrasında en sonda falan filanlan da pekala tercih edenler vardır.

NLiteOS filan veya sonrasından da kaldıran nice programlar da vardır. Bu başlıkta onlardan da bahsetmişliğim linklerini vs paylaşımlarım fi tarihte bolca defalarca vardır.

Uğraşmak istemeyenlere başarılı hazır custom OS için önerimdir.

Windows tarafında bu işin zirvesi ReviOS. Kısa bir süreliğine kullanmıştım. Arka plan işlemleri 60’a kadar düşmüştü. Kullandığı RAM ise 2.1 GB civarıydı. Normal kurulmuş bir Wimdows 11 3.8 GB civarı RAM yiyor. Neredeyse yarı yarıya bir düşüş demek bu. Ama tüm güvenlik protokolleri kapalıydı açıkçası bu yüzden de biraz riskliydi. Güvenliğin kapatılmasını doğru bulmuyorum. O yüzden kendi ayarlarımı yapıp en makul şekilde kullanıyorum ki böylesi hem güvenli hem de hafif bir işletim sistemi kullanmamı sağlıyor.

Amaç düşürmekse şuna da bakmak lazım :) Aynı siteden esaslı lite serilerinden :

Ultralite ve Barebone serileri de var. Amaç hafifletmekse bunlar da var.

Sitede her türden herşeyden custom Windows 1x OS ler var ...

Konu dışı olacak ama şu monitör hakkında ne düşünüyorsun? Aldım ama bulutlanma sorunu yüzünden iade ettim. Tekrar şansımı deneyeceğim. Fiyatına göre bu boyutta rakibi yok. Sadece içerik izleme amaçlı kullanılacak.

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladısamsung tr
    43 inç Akıllı Monitör M7 M70D UHD LS43DM702UUXUF | Samsung Türkiye
    https://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/smart-monitor-m7-43-inch-smart-tv-apps-ls43dm702uuxuf/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Eylül 2024; 15:6:8 >

Model bazında birşey diyemem :/

Ama Samsung markası olsa da başka firmalardan panel almaktadır da. Hatta birebir aynı modelde olup farkl panel tedariklisi olup aynısını başkası başka firmanın panelinde pekala sorun yaşayabilir veya yaşayamayabilir de ...

O yüzden her bir modelde farklı paneller var mıdır tespiti ve ona göre akıllıca hareket etmek gerekir..

Hardware ID yani Donanım Kimliği bilgisini kopyala yapıştır yaparsan nokta atışı bakılır . Elbette yabancı sitelerden :

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladırtıngs.com
    Monitor Reviews
    https://www.rtings.com/monitor

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıwww.displayspecifications.com
    Samsung - TVs and desktop monitors
    https://www.displayspecifications.com/en/brand/08cd6

Sanırım köşelerde siyah zemin veya görsellerde beliren bulutlanma ise esasında az çok hepsinde vardır . Arka aydınlatma meselesi. Kullanılan yerel aydınlatmalar sayısı filan da önemlidir ...

Oyun odaklı ise Mini LED tavsiye ederim ... Mini LED lerin dezavantajları halelenme filan görülebilir olması. Oyun içinse dert edilmez ...

En ideali Micro LED ama ona hiç girmeyelim .

Kaliteli paneller performans x özellik / fiyat oranı yüksek bir cihaz esaslı araştırma ve beklentilere göre belirlenir.

Gereksiz ama kaliteli şeylerden ötürü pahalı modeller elbette mantıklı değildir. Hakkını veremeyeceğin şeye de para vermek israftır derim ..

bu stok windows'sa 2.5gb'ye düşürmek büyük başarı

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt
    Evet stok W11. Özel bir sürüm yüklemiyorum. Sadece terminal üzerinde CTT’nin yazdığı GUI üzerinden yapıyorum. CTT dediğimiz adam da Linux üzerine içerik üreten biri.

YouTube’da Yusuf İpek’in videosundan yapabilirsin. Cihaz rahatlıyor bildiğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 21 Eylül 2024; 1:6:39 >
    Hmm Baktım şimdi çok iyi içerik , Hocam benim w10 full edit 1,6 ram kullanıyor lakin güvenlik endişeni bir kenera bırakmalısın :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    2. laptopta kurulu, beyaz temaya geçsemde ikonlar değişik. Türkçe dil yüklesen de %100 Türkçeleşmiyor. Hoşuma gitmiyor o şekilde. Daha çok kullandığım laptopta ismini unuttum ghostlu bir şeyin yaptığı Windows 10 var, onda ikonlar orijinal.

• Orjinal dokunulmamis windows 11 Ingilizce olan bir iso yukluyse sonradan dil eklense de ayni sonuc alinacaktir. Bu custom windows 11 isolusunun yapabilecegi birsey degildir. Baska bir dil sonradan yuklense birebir olmuyor. Microsoft un cozmesi gerekiyor ...

Gerisi zaten kisisel tercih meselesi ...

Şu an son durum bu. Orijinal bir Windows'ta bu seviyeleri görebilmek mucize. 2.5 GB bellek harcaması ve arka planda 92 işlem.

Peki defender vs açık mı ? Güncelleme açık mı? Çalışmayan birşey var mı ? Eksik veya hatalı birşey karşınıza çıktı mı ? Sorun yoksa bu ayarlarda iso yapabiliyormusunuz herkez faydalansın :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Evet açık dostum. Ben kendi kullanımımda bir sorun yaşamadım. ISO yapmadım o işler biraz karışık. Ama YouTube’da kendi dosyanı hazırlayabileceğin sistemler var. Orada yapılabiliyor. Belki ben de bir gün yaparım. CTT bunun için fazlasıyla yeterli şimdilik. :)

• microsoft yeni bilgisayarlarda windows 11i dikte ediyor. 10 kuruyorsun driverlari hicbir markanin sitesinde yok, problem yasiyorsun mecburen 11 kuruyorsun tabi varsa.

• Tam da bunu bekliyordum, çıkmasına fazla birşey kalmamış.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.