Şimdi Ara

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı
    Microsoft, uzun zamandır beklenen Windows 11 24H2 sürümünün çıkış tarihini resmen duyurdu. Şirketin yakın zamanda yayınladığı blog gönderisine göre, Windows 11'in 2024 yıllık özellik güncellemesi 24 Eylül 2024'te önizleme olarak kullanıma sunulacak. Tüm uyumlu sistemler için genel erişim ise 8 Ekim 2024'te yapılacak olan Patch Tuesday güncellemesiyle sağlanacak.

Windows 11 24H2 için son dönemeç

Copilot+ özellikli cihazlar, bu yeni sürüme halihazırda erişim sağlamıştı. Bilmeyenler için Copilot+, minimum 40 NPU TOPS kapasitesine sahip Arm64 ve AMD64 sistemlerinde çalışıyor. Bu tür cihazlara sahip kullanıcılar, Windows 11 24H2'nin avantajlarından ilk yararlananlar olmuştu. Diğer kullanıcılar ise bir süre daha bekleyecek.

Windows 11 24H2'nin genel kullanıma sunulmasıyla birlikte, tüm uyumlu sistemler yeni özelliklere erişebilecek. Microsoft, bu yeni sürümde sistem gereksinimlerinde herhangi bir değişiklik yapmıyor. Ancak, eski işlemcilere sahip cihazlar bu güncellemeden faydalanamayacak ve sistem gereksinimlerini aşma yöntemleri artık işe yaramayacak.

Microsoft, bu büyük güncelleme ile bir diğer önemli yeniliği de duyurdu. 8 Ekim 2024'ten itibaren, Intune tarafından yönetilen cihazlar için kalite güncellemeleri, sistemin ilk kurulum aşamasında (OOBE) gönderilecek. Bu değişiklik, şirketlerin cihazlarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde kurmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11 24H2 ön izleme kanalında yayınlandı! İşte yenilikler

Microsoft ayrıca, yeni güncellemelerin bir parçası olarak toplu güncellemeleri “checkpoint” (kontrol noktası) adı verilen bir yöntemle sunmayı planlıyor. Ancak bu yöntem şu anda bazı sistemlerde MSU yükleme hatalarına yol açıyor. Şirket, bu sorun üzerinde çalıştığını ve en kısa sürede çözüm sağlayacağını belirtti. Windows 11 24H2'nin getirdiği yenilikler ve değişiklikler, kullanıcıların sistem güvenliği ve performansını artırmayı hedeflerken, Copilot entegrasyonu ile yapay zeka destekli özellikler de sunacak. Windows 11 24H2, çok fazla şeyin değiştiği bir güncelleme olmayacak.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-reveals-windows-11-24h2-release-date-for-all-pcs-is-your-system-ready/

• Windows son zamanlarda her güncellemede daha fazla daha fazla bloatware getiriyor. Temiz kurulum yapıyorsun sonra 3 saat bu saçma sapan yazılımları servisleri temizlemek için uğraşıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 18 Eylül 2024; 20:15:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt

Tavsiyem : 

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıwindowsxlite.com
    24H2
    https://windowsxlite.com/24H2/

@TheMuyu

• Gelme o serverın kablosu kopsun gelme

Gelme o internete kıran girsin gelme

Kim bilir neleri bozacaksın yine

Gelme ulan gelme

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    tam sürüm çıktıktan sonra sorunlar giderilince böyle bir sürüme geçeceğim ? peki size sorum güvenli mi? bankalarda şunda bunda ya da arka planda verilerimi çalaacak mı ? mesela ben buna orjinal simgeler görünüm kullanmak defender store tr dil eklemek istesem mümkün mü ?

• crashris kullanıcısına yanıt

Güvenli demek orijinal dokunulmamış resmi iso sorunsuz indirilmiş manasında mıdır sadece ?

Yukardakilere sahip yani temiz resmi orjinal vs bir cihaz yeni bir virüslen de solucanlarla da vs ile pekala şifrelerin çalınabilir...

Tavsiye edilen Bitlocker dır. Bunu destekliyor. Güvenlik ile ilgili zaten bunlar hepsi opsiyonlu en başta seçilebiliyor. Bazıları istemez kendi ikame antivirüs sistemleri vardır o zaman da en baştan kapatılır. Bence her halükarda internetsiz kurulum yapılması ve gerekli ayarları esneklikleri internet olmadan da fırsatını sunması idealdir.

Gerçi trick ler stok orjinal iso lardan da yapılır komut satırına kurulum başında vs ...

Benden banka dahil şahsi ve profesyonel amaçlar için de risk var mıdır dersen ben kefil olamam kimse kefil olamaz ... Virüs kaptın diyelim Microsoft a bireysel dava mı açacaksın ?

Özelleştirmeler de yapılır ama ona pek odaklanmıyorum. Neyse o . Türk custom OS ler nedense ağır temalı üretmeyi seviyorlar ... Hafif makul olanı idealdir .

Dil desteği var. Türkçe dahil hepsinin arayüzü başka dillere eklenebiliyor.

Birçok bileşen manuel ayrıştırılmış ve yüklenebilir de ...

Yani debloat edilmiş bir Lite sürümlülerdir ... Bazı şeyler güvenlik adına sizin yerinize de çıkartılmıştır ...

Elbette 3. parti ekstra özelleştirmeler de var.

O linki neden yazdım daha önceki buradaki ilk cevabınızda niyetiniz o yönde idi klasik kurulum yapmaktan ibaret değildi ekleyip çıkarma vs varmış...

Normal güvenlik ne yapıyorsan onu yap kur. Bakarsın arkaplanda Microsoft harici başka yerlere birşey gönderiliyor mu ? ...

Bazen de özellikle marka komple sistemlerdeki kendi özel kurulum imajları dvd leri iso lar usb kurulum dosyalarında 3.parti zararlı yazılımlılar da olabiliyor. Yani her orjinal OEM kurulum her daim ideal değildir . Ağır bloatware ile kaynıyor da olabilir....

Elbette hepsine çözümler de var :

Doğru düzgün kullanılırsa tavsiyem ayrıca :

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıprivacy.sexy
    privacy.sexy - Maximize Your Privacy and Security
    https://privacy.sexy

teşekkürler hocam peki bu sürümde aynı standart w11 gibi görünen simgeler pencereler vs mümkün oluyor mu ? ben o saçma simgeleri sevmiyorum da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crashris kullanıcısına yanıt

O tür simgeler oynaşmalar absürt şeyler yoktur. İsteyen sonradan yapar zaten ...

Ben de sevmiyorum o saçma simgeleri. Bazı ciddi ciddi emek verip özelleştiriyor. İkonları değiştirmekle bir şeyler olacak sanıyorlar. Elbette lamer ler gibi yardımcı programlarla yapıyorlar kendine ait değil ama baya baya emek veriyorlar başkaların araçlarıyla ...

• Amd işlemciler için performans artışı olduğu söyleniyor. Bakalım bu sürümü merak ettim yükleyebilirim belki. Kaspersky lisansı da bitecek bir aya ikisini beraber hallederim herhalde ama yine Windows 10 tadını akıcılığını vereceğini sanmıyorum. Bakalım ram sızıntıları gereksiz kasmalar devam edecek mi. Windows 10’da performans artışı sağlayan hiçbir ince ayar Windows 11’de işe yaramıyordu önceki sürümlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Modifiye edilmiş Windows sürümlerine genelde geç aktive olan trojan gömüyorlar. Taratıyorsun temiz çıkıyor, kullanıyorsun, farkında olmadan izlenmeye başlıyorsun. Windows Defender’e güvenen yanar.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Kaynak örnek verir misin ? Harbiden merak ediyorum. 

Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış ..... Gibi olmasın da.

@mystiery_

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Genel gecer bilgiler var. Spesifik bir detay goremedim. Yani bir yayin cesidi iso su filan yok. Nasilmis bakardim ... Elbette iso ortamlarda ...

Benim icin su sitedekiler onemlidir :

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıwindowsxlite.com
    info
    https://windowsxlite.com/info/

Gerisi zaten baya risklidir ozellikle aktivayon bazi cesitleri var ki bunlar bela trojan vs hersey var ...

Aylardir kullaniyorum bir soruna denk gelmedim . Fidye istemeler aksi halde sifrelenmis seyler silinecek filan ransomware hic olmadi.

iso’ya trojanı gömen al bak bu demez. Durumunu ifşa edecek kadar saf değil hiç kimse. Trojanı yedikten sonra sahibinin insafına kalırsınız. Canı ister ekranı izler, kamerayı açar izler, şifreler hesaplar fotoğraflar videolar vs zaten işin kolayı. Son dönemde çıkan zero-day’lerde büyük problem.

• Dedim ya öncülerinden tekrarlıyorum yine: Resmi iso kardan güncel olsa bile virüs ve kapılır. Yani meziyet korunma orijinal olması ile alakası yoktur ve kapar virüsü ve her türlüsünü.

Amerikalıları bit YouTuber var insanları kandırıyorlar paralarını çalanlara karşı kendisi ve ekibi var hatta kolluk kuvvetleriyle de çalışmaktadır. Amerika içinde hatta Hindistan Pakistan ve başka ülkelerdeki dolandırıcıları da kendisi beyaz yakalı hacker lık yaparak adaleti sağlıyor.

Belki de beyaz yakalı bir Lamer de olabilir ama netice alıyor işte sitesi

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladıScammer Paybackyoutube
    Extremely appreciative of all the members helping us fight these scammer criminals! Consider becoming a member to help us fight scammer: https://www.youtube.com/channel/UCC9EjyMN_hx5NdctLBx5X7w/join #scammers #scambait #scam All of our Socials Become a member: http://bit.ly/3uRvoEy Patreon: http://bit.ly/30cINZL Twitch: http://bit.ly/3bgVGrX Twitter: https://bit.ly/3c00Jw5 Instagram: https://bit.ly/3c0ZnkS We expose entire scammer call center, Calling scammers by their real name, scammers in real life Fake tech support (fake amazon, fake apple, fake microsoft, fake nortons) Inside a scammer call centre Deleting a scammers files - File deletion syskey Speaking Hindi, Urdu, India Scammers, Indian Scammers Scambaiting (Scambait, Scambaiter) Criminal Scammer Operation Collaboration with Jim Browning and Mark Rober GlitterBomb Pranks on Scammers - Glitterbomb Payback Glitterbombing w/Mark Rober Scammers CCTV Cameras Hacker Exposes Scammer goes nuclear, Scammer rage and meltdown The SSA Scam
    https://www.youtube.com/watch?si=u2hk8zu-1HWuAPjy&v=AKvNo33j5Lw&feature=youtu.be

Çok hafif, iyi güzel de arka plan, ikonlar, karanlık mod iğrenç görünüyor. Orijinal görünüme hiç dokunmadan bunları yapsa keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

resmi iso’yu yükledikten sonra güvenlik tedbirlerini almıyorsa kullanıcı o konuda yapacak bir şey yok. Burada bahsedilen modifiye edilmiş iso’da uykuda bekleyen bir zararlı.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt

Açılışta ne kadar yiyor? Ben gereksiz bir sürü hizmeti ve telemetrileri silerek açılışta 2.5 GB'a indirebildim. Arka plan işlemleri görselde 97 yazıyor ama 93'e kadar düşmüştü. Windows 11 kurulumu sırasında reklamları ve konum gibi servisleri kapatsanız bile arka planda 160-170 civarı işlem yapılıyor.

Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.