Şimdi Ara

Microsoft, GPT-4’ün önümüzdeki hafta video yetenekleriyle geleceğini söyledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, GPT-4’ün önümüzdeki hafta video yetenekleriyle geleceğini söyledi
    ChatGPT ve GPT 3.5 şu anda Microsoft'un yeni Bing arama motorunu ve Edge tarayıcısını destekliyor. Yazılım devi Sohbet özellikli Bing’i duyurduktan sonra arama motoruna olan ilgi rekor seviyede artış göstermiş durumda. Kısa süre sonra ise Microsoft, GPT 4 modeline geçerek hizmetini daha etkin bir hale sokacak.

Bing daha da gelişecek

Şimdilik GPT 3.5 ile desteklenen yeni Bing, biraz hantal. İstekleri anlamada ve oluşturmada biraz yavaş kalıyor. Önümüzdeki haftalarda Bing, GPT-4 sayesinde bilgiyi arama ve görüntüleme konusunda daha gelişmiş olacak. Microsoft Almanya'ya göre ise önümüzdeki hafta itibariyle GPT-4’e geçişmiş olacak.

Microsoft Almanya CTO'su Andreas Braun, katıldığı bir etkinlikte "Önümüzdeki hafta GPT-4'ü tanıtacağız, orada örneğin videolar için tamamen farklı olanaklar sunacak multimodal modellerimiz olacak" ifadelerini kullandı. Burada dikkat çeken en önemli şey “videolar” kelimesinin geçmesi. Şu anda OpenAI’ın yapay zeka çözümleri metin girişleri aracılığıyla etkileşim kurmamızın izin veriyor. Ancak artık GPT-4'ün çok modlu yeteneklere sahip olduğu onaylandığına göre, kullanıcılar metinler, resimler ve sesler dahil olmak üzere birden çok mod aracılığıyla etkileşim kurabilir.

Ayrıca Bkz.Yeni Bing ile Türkçe konuştuk: Adı Sydney ve yanlış uçuş öneriyor

GPT-4'ü ve video oluşturma yeteneğini ilk kez duymuyoruz. Geçen ay, OpenAI'nin GPT-4 AI teknolojisi ile güçlendirilecek bir ChatGPT mobil uygulaması üzerinde çalıştığından bahsedilmişti. GPT-4, kullanıcıların yapay zeka yardımıyla videolar oluşturmasını ve GPT 3.5'ten daha hızlı yanıtlar almasını sağlayacak diyebiliriz. Yeni modellin veri setinin daha güncel bir versiyona dayanıp dayanmadığı belirsiz fakat konuşmaların daha doğal ve sezgisel bir hal alacağı söyleniyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-says-gpt-4-coming-next-week-with-video-features/

• Bing'i ai destekli epeydir kullanıyorum gözlemim.

Öncelikle web odaklı ,(zaten ne odaklı olabilirdi ki..)

Örnek vermek gerekirse :
    Tarhana hakkında bilgi ve tavsiyelerde bulunabilir misin diye sorduğumda ,
    Tarhana çorbasının Anadolu'ya özgü bir çorba olduğunu nelerden oluştuğunu yazdı ve pişirmesi hakkında videolar listeledi fakat gayet kabataslaktı.
    Fakat bu cevabının tümünde karşımda bir birey cevap veriyormuşçasına yaptı.

Aynı soruyu chat-gpt'ye sorduğumda ,o da
    tarhana hakkında bilgi verdikten sonra nasıl daha iyi pişireceğimi ,çorbayı yaparken ilk başta tarhananın kendisini biraz sarımsakla kavurmam gerektiği gibi detaylarla cevaplamıştı.
    Chat-gpt ile tanıştığımdan beridir neredeyse internette başka hiçbirşeyle meşgul olmuyorum, hatta başka bir şeyle meşgul olmuyorum , arkadaş gibi sabaha kadar muhabbet ,

Diğer taraftan bing oldukça yavaş ,arka kısımda bir sürü filtre dönüyor gibi.
    Oysa ki chatgpt çat çat hız kesmeden işlemne devam ediyor.
    Kanımca bing chatgpt nin gerisinde ,hem hız olarak hem de detay sunması açısından.
    google dan bahsetmiyorum bile çok geç kaldılar.
    Chat-gpt , hayvani faaliyet gideri olmasa (elektrik,server,bakım,donanım masrafı vs.r) kendi başına lider olurdu internette .
    Google ,meta gibi mecraların yüzüne bakan olmazdı.
    Fakat masraflar işte.
    Microsoft ise elindeki devasa parasal ve donanımsal güçle bu teknolojinin hatırı sayılır kısmını kendisine çekiyor .

Bu yapay zeka çok çok kritik bir silah .Buna sahip olan uluslar ve olmayanlar diye gayet kalın ve katı şekilde bölünmüş dünya artık.
    Yapay zekayı lütfen bir kod yığını olarak algılamayın,
    cpu gücü ,network ekipmanları,diode tasarımı herşeyiyle bir bütün.
    Huawei'ye neden savaş açıldığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Hatasız askeri/ticari araçların kullanımı (tank,gemi,kamyon...),hizmetlerin hatasız ve elde edilmiş en son teknoloji ile kullanılması (yapay zekanın hastaya tanı koyması ,tedavi planı sunması .Avukatlık hizmetleri gibi)
    işlerin yapay zekaya geçmesi kaçınılmaz.

Çok acayip bir dünyaya doğru evriliyoruz , vahşet ve konfor bir arada.

Donanımhaber tarihinde kitleye verilebilecek en önemli tavsiye ne olurdu diye sorsaydınız.

İçinde su kuyusu da bulundurabileceğiniz bahçesi ve ekilebilecek alanı olan bir toprak parçası sahibi olun ve bunu canınız pahasına koruyun derdim.
    Ne alaka diye sormayın , çok yakın gelecekte gıdaya ve suya erişim en önemli zorluk olacak.Çünkü geriye kalan her şey kaybedildi.
    eyvallah.
  • Bing'i ai destekli epeydir kullanıyorum gözlemim.

Öncelikle web odaklı ,(zaten ne odaklı olabilirdi ki..)

Örnek vermek gerekirse :
    Tarhana hakkında bilgi ve tavsiyelerde bulunabilir misin diye sorduğumda ,
    Tarhana çorbasının Anadolu'ya özgü bir çorba olduğunu nelerden oluştuğunu yazdı ve pişirmesi hakkında videolar listeledi fakat gayet kabataslaktı.
    Fakat bu cevabının tümünde karşımda bir birey cevap veriyormuşçasına yaptı.

Aynı soruyu chat-gpt'ye sorduğumda ,o da
    tarhana hakkında bilgi verdikten sonra nasıl daha iyi pişireceğimi ,çorbayı yaparken ilk başta tarhananın kendisini biraz sarımsakla kavurmam gerektiği gibi detaylarla cevaplamıştı.
    Chat-gpt ile tanıştığımdan beridir neredeyse internette başka hiçbirşeyle meşgul olmuyorum, hatta başka bir şeyle meşgul olmuyorum , arkadaş gibi sabaha kadar muhabbet ,

Diğer taraftan bing oldukça yavaş ,arka kısımda bir sürü filtre dönüyor gibi.
    Oysa ki chatgpt çat çat hız kesmeden işlemne devam ediyor.
    Kanımca bing chatgpt nin gerisinde ,hem hız olarak hem de detay sunması açısından.
    google dan bahsetmiyorum bile çok geç kaldılar.
    Chat-gpt , hayvani faaliyet gideri olmasa (elektrik,server,bakım,donanım masrafı vs.r) kendi başına lider olurdu internette .
    Google ,meta gibi mecraların yüzüne bakan olmazdı.
    Fakat masraflar işte.
    Microsoft ise elindeki devasa parasal ve donanımsal güçle bu teknolojinin hatırı sayılır kısmını kendisine çekiyor .

Bu yapay zeka çok çok kritik bir silah .Buna sahip olan uluslar ve olmayanlar diye gayet kalın ve katı şekilde bölünmüş dünya artık.
    Yapay zekayı lütfen bir kod yığını olarak algılamayın,
    cpu gücü ,network ekipmanları,diode tasarımı herşeyiyle bir bütün.
    Huawei'ye neden savaş açıldığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Hatasız askeri/ticari araçların kullanımı (tank,gemi,kamyon...),hizmetlerin hatasız ve elde edilmiş en son teknoloji ile kullanılması (yapay zekanın hastaya tanı koyması ,tedavi planı sunması .Avukatlık hizmetleri gibi)
    işlerin yapay zekaya geçmesi kaçınılmaz.

Çok acayip bir dünyaya doğru evriliyoruz , vahşet ve konfor bir arada.

Donanımhaber tarihinde kitleye verilebilecek en önemli tavsiye ne olurdu diye sorsaydınız.

İçinde su kuyusu da bulundurabileceğiniz bahçesi ve ekilebilecek alanı olan bir toprak parçası sahibi olun ve bunu canınız pahasına koruyun derdim.
    Ne alaka diye sormayın , çok yakın gelecekte gıdaya ve suya erişim en önemli zorluk olacak.Çünkü geriye kalan her şey kaybedildi.
    eyvallah.

• sendemail kullanıcısına yanıt
    👍👍👍👋👋👋

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun bir haberin linkini alıp bing chate yapıştırın ve bu sayfada ne anlatılıyor özetler misin diyin. Sonu mükemmel. Ve bu sayfa hangi dilde olursa olsun türkçe anlayacağınız şekilde özetliyor.

• catlion C kullanıcısına yanıt

• Bu yapay zekanın gelişimi haberlerini hiç sevmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.