Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11’e geçişleri hızlandırmak için son kozlarını oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, Windows 11’e geçişleri hızlandırmak için son kozlarını oynuyor

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11'e geçmeye teşvik etmek için kapsamlı bir strateji izliyor. Şirket, özellikle oyunseverleri hedefleyerek yeni işletim sisteminin sunduğu oyun özelliklerini detaylı bir şekilde tanıttı. Bunun yanı sıra, 2024 yılının başlarında Windows 11'e geçişle ilgili "yanlış anlamalar ve mitleri" ele alan bir makale yayımladı. Ayrıca, Windows 10’un destek süresinin sona ermek üzere olduğunu vurgulayan uyarılar Microsoft’un web sitesinde sıkça yer almaya başladı.

Microsoft’un bu çabaları arasında dikkat çeken bir diğer adım ise, "Windows 11’e geçebilir miyim?" başlıklı destek sayfasının güncellenmesi oldu. Sayfa, kullanıcıların cihazlarının Windows 11'e uygun olup olmadığını öğrenmelerini kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenlendi. Sistem gereksinimlerine dair daha açık bilgiler içeren yeni sürüm, aynı zamanda kullanıcıları doğrudan Windows Update ayarlarına yönlendiren bir kısa yol da ekledi.

Ayrıca Bkz.Redmi Watch 5 global pazar için satışa sunuldu

Önceki sürümde sistem gereksinimleri daha genel ifadelerle ele alınırken, güncellenmiş sayfa, uyumlu bir Windows 10 sürümü çalıştırmanın önemini vurguluyor. Bunun yanı sıra, cihazın minimum donanım gereksinimlerini karşılaması gerektiği belirtiliyor. Uyum durumunu kontrol etmek için PC Sağlık Kontrolü uygulamasını indirip çalıştırmak ya da Windows Update üzerinden uyumluluk kontrolü yapmak mümkün.

Microsoft, uygun olmayan cihazlar için kullanıcılarına yeni bir bilgisayar almayı öneriyor. Bunun dışında, teknik bilgisi olan kullanıcılar için Linux gibi alternatif işletim sistemleri de bir seçenek olarak gösteriliyor. Ancak, bu seçeneklerin teknolojiyle fazla haşır neşir olmayan kullanıcılar için uygulanabilirliği tartışmalı.

Microsoft'un bu adımları, Windows 10’un desteği sona ermeden önce kullanıcıları Windows 11’e yönlendirme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Güncellenen destek sayfası, özellikle teknoloji konusunda deneyimsiz kullanıcılar için daha erişilebilir ve anlaşılır bir rehber sunmayı amaçlıyor. Bu yenilikler, Windows 11’e geçiş sürecinde kararsız kalan kullanıcıları cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-made-updating-to-windows-11-from-windows-10-easier/

• Güvenlik önemlidir. Donanım yetmiyorsa Linux dağıtımlılarına geçin.

• Hâlâ win 7 deyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanım yeterli, işlemci yeterli genede w11 geçmiyorum. Boş dururken 5-6 gb ram yiyor. Ne yaptığı da belli değil.
    Son kullanıcıya Ubuntu fazlası ile yeterli. Windows da olmayan güzelliklerde yok değil. Oyun falan işiniz yok sadece net ve döküman işleri ise ubuntu geçin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi yanlış yaptıkta insanlar win11'e geçmek istemiyor diyeceklerine hala zorla win11'e geçirmeye çalışıyorlar

• Halitq19 kullanıcısına yanıt
    MS bizim yerimize düşünür o ne derse doğrudur, biz yanlış yapıyoruz gereksiz yere ona itiraz ediyoruzdur... :))

• MS'un her işletim sisteminde herşeyin güllük gülistanlık olduğu döneme gelindiğinde yenisini çıkarır kullanıcıları ona zorlar, firmanın çalışma sistemi bu şekilde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Destek bitene kadar W10 ile devam. ??

• Microsoft bence işe Ceo'yu atarak başlayabilir. Oyuncuları hedefliyorsa bir dünya zımbırtıyı windows içine koymayacak, sürekli güncelleme yapıp bişeyleri bozmayacak, 100 tane arkaplanda çalışan işlem var coğu da telemetry vs. İnsan az zeki olur ve kendine sorar; 64 ram, son model ekran kartı-işlemcisi olan biri neden 11'e geçmiyor? Cevap çöplükle dolu bir sistem ve sürekli sorun. Windows 10 kadar az sorunlu bir sistem yap herkes geçsin.

• Bi Windows 10 kullanıcılarının kafalarına silah dayamadıkları kaldı.

• geçmek istemeyen ltsc kursun, 10 yıl daha güvenlik güncellemesi alıyor

• Win11deyim memnunum eskide kalmaya devam edin

• Resmen ... gibi....

• Windows 11 kullanmaya başladığımdan beri önceden yaşamadığım saçma sapan sorunlarla karşılaşmaya başladım. Sırf bu yüzden en az 2 kere format attım. Yinede kullanmaya devam ediyorum umarım sorunları çözerler artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctntas -- 13 Ocak 2025; 13:54:55 >
  • MertTUTER M kullanıcısına yanıt

Hocam windows 10 da çıktığı zaman sorunları ve bugları beraberinde getirdi ama windows 8 furyasından sonra ilaç gibi geldiği için çabucak benimsendi.

Yıllardır mevcutta olan oyun modu denilen zımbırtı zaten arka plandaki servislerdir, telemetrileridir kapatıyor oyun oynarken.

Ha birde 2 yıl desteklenmeyen bir sistemde bile kullandım w11'i, az zeki olan insan o sistemle w11'den korkmaz. Microsoft, Windows 11’e geçişleri hızlandırmak için son kozlarını oynuyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonkennedy35 -- 13 Ocak 2025; 15:33:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonkennedy35 kullanıcısına yanıt
    Sorun orada işte bu sistem hala güncelleniyor yani yıllardır oturmadı. Win10 bu işi kısa zamanda halletti ama 11 öyle değil. Hatta dün bir arkadaşım son sistem pc'de yeni bir oyuna giremedi win11 yüzünden. Adam formatla 10'a geçip rahatça oynayabildi. (win 11 de yeni kuruluydu) Zaten ayar çekip oyuna girmeyi herkes biliyor da neden sürekli bu yollara sokuyorlar insanı asıl mesele bu.

• Windows 12'ye seve seve geçeriz, ancak 11'e asla geçmeyiz. O nedenle sevgili Microsoft, lütfen bize faşistçe baskılar uygulamayın ve Windows 12'yi piyasaya sürün. Microsoft, Windows 11’e geçişleri hızlandırmak için son kozlarını oynuyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 14 Ocak 2025; 17:45:5 >
  • Berk 4406 B kullanıcısına yanıt
    Yeni oyunları da açsa, bilerek yeni'ye yönlendirme var, şu programla baktım win 7 daha az telemetri, windows 10 coşturmuş telemetrileri:https://wpd.app/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 16 Ocak 2025; 1:57:40 >
  • Yine taciz bildirimlerini başlattılar, banada geldi.

Sürükle bırakın dahi doğru dürüst çalışmadığı bir işletim sistemine geçiş yapmayacağım. 1 sene kadar kullandım bıraktım, en basit fonksiyonları bile düzgün çalışmıyor.
    Windows 10 bu konuda bir şaheser, microsoftun başyapıtı. Aynı şeyi 11 için söyleyemeyeceğim.

Teknik bilgi vermekten kaçınma saçmalığını bir türlü anlayamayacağım, Windows 10 da 7 den kalma menüler yeterince iyi entegrasyonlu. Ayarlar menüsüde 11 yanında daha iyi. 11de herşeyi basit tutacağız diye ayarların yapılamadığı ayarlar menüsü var. Profosyonel olmayan ses denetim paneli, ağ paneli. Eski küçük pencerelerin işlevselliğini 2 ekran sayfaya sığdıramayan MS. Program silmek için bile o ayarlar menüsüne girmekten nefret ediyorum, gider denetim masasından silerim.
    İçinde kaybolduğun cilalanmış saçma sapan menüler yerine, işlevsel donanımlı eski menüleri tercih ederim.

Telemetrinin nirvanaya çıkması konusuna girmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Ocak 2025; 07:58:58 >

• win11 24h2 den sonra w10 ltsc döndüm. sebep, iyice budayıp sadeleştirdikten sonra göstere göstere sildiklerimi geri yüklemeye başlaması. üstelik windows update devre dışı bırakılmışken. arkada terminator 1000 i çağrıştıran bir timaker.exe dosyası sistemi inleterek tam gaz çalışıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.