Şimdi Ara

Microsoft, baskıyı sürdürüyor: Windows 11'e ücretsiz güncelleyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, baskıyı sürdürüyor: Windows 11'e ücretsiz güncelleyin!
    Microsoft, kullanıcıların Windows 10’dan 11’e geçiş yapmalarını sağlamak için Windows Update menüsünde uyarı göstermeye devam ediyor. Windows 11 22H2 ve 23H2 sürümlerinde olduğu gibi yeni yayınlanan 24H2 sürümü için de “Ücretsiz indirilmeye hazır” mesajı gösteriliyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir

Windows 11 24H2 "ücretsiz" indirilmeye hazır!

Microsoft, Windows Update ekranında Windows 11 sürüm 24H2’nin indirilmeye hazır olduğunu ve kullanıcıların tek tıkla ücretsiz olarak yükseltebileceklerini belirtiyor. Aynı menüde Windows 10’da kalmak isteyen kullanıcılar için de bir seçenek sunuluyor.

Windows 10, %61 pazar payıyla şu anda en popüler işletim sistemi. Ancak, Microsoft 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren Windows 10’a artık güncelleme vermeyeceğini, Pro ve Home sürümü kullananların 30 dolarlık ödemeyle güncellemeleri almaya devam edebileceğini söylüyor.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2024/11/11/microsoft-begins-promoting-windows-11-24h2-to-windows-10-to-push-migration/

• Orijinal haber kaynağında "promote" olarak geçiyor. Ben de açıkçası bir baskı görmüyorum. Seçenek olarak sunuyorsa konu kapanır.
  • Valla 11 kullanıyorum 10 çok daha iyiydi geçen senelerde 11 hantal aynı setup da
  • bu yeni bişey değil ki sürekli yeni sürüm çıkarttıklarında sadece oradaki sayılar değişiyor yoksa uzun zamandır ben orada windows 11 geçişi için uyarıyı görüyordum yani windows 10 da kalacağım diyorum bir süre ortalıktan kayboluyor
  • TPM 2 zorunluluğunu kaldırın da yükleyelim. Sorunsuz çalışan sistemi niye güncelleyeyim?

• İmkanınız varken yükseltin. Yükselttiğiniz Win11 ürün anahtarını bir yere kaydedin. Sonra tekrar Win10’a denersiniz. Destek ve ücretsiz yükseltme bittiğinde en azından elinizde ücretsiz Win11 işletim sistemi olur.

@Sanal Bellek Rufus ile format diski oluştururken TPM zorunluluğunu kaldırabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 12 Kasım 2024; 20:16:11 >
  • Sanal Bellek S kullanıcısına yanıt
    TPM konusunu atlatmanın yolu var, sisteminize de bir zararı olmayacaktır.
  • Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Herkes bundan bahsediyor zaten zararı yok diye ama sevgili Microsoft bunu anlamak istemiyor. Madem TPM istiyor, o zaman çok görür Win11 yüklediğimizi
  • Nasıl debloat ettiysem w10'u, kaç senedir yükseltme filan hiçbir şey gelmiyor karşıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 12 Kasım 2024; 20:57:43 >
  • Autocad 2016LT ye destek ver güncelliim
  • Windows kullananlar, güncellemenin stabilite açısından riskli olduğunu bilir
  • Windows 10 22H2'de kalanlar fav

• Görende Microsoftun bedavadan yükseltme verdiğini sanacak, görünürde doğru ama arka planda öyle değil TPM 2 diye bir sorunu söylemiyor. Bak ben size beleşten yükseltme veriyorum sizde sisteminizi 11 e uygun hale getirin diyor da. TPM2 sorunu orda duruyorken birde millette para var mı ayrıca 11 güven vermiyor böyle şeyler varken, Windows 12 yi bir çıkar bir iki sene bekleyelim millet 11 e mi geçer 12 ye mi geçer o zaman görürsün.
  • Seneye Windows 10 a güncelleme vermeyeceğini söyleyip, ama 30 dolar verirsen veririm demek ne demek. Windows 10 a para verdim mi verdim, o zaman güncellemeyi de hala çıkarıyorsan vereceksin bedava. Ne demek 30 dolar! Amerika’da bir akıllı çıkıp dava açar :)
  • Ben 10 yıllık pc de kullanıyorum, tpm 2.0 var ama 6.nesil işlemci sorun yok pek sıkıntıda yok devam
  • Mümkün olduğu sürece geçmeyin, daha bir sürü sıkıntısı var.
  • MS'un bu saçma sapan işlerine katlanmayı bırakın, Linux'un zahmetli olduğu dönemler geçti, denemek için eskisi gibi zor işlere girişmeye de gerek yok.

Vmware firması workstation programını ücretsiz hale getirdi, her türlü sistem denemesini sanal makineler üzerinde deneyip en çok 2-3 ay içerisinde tası tarağı toplayıp ms windows'tan kurtulabilirsiniz.

Youtube'da yeterince kaynak var. Windows PC kullanıcılarının belki'de %80'i için windows'ta kalmakta ısrar etmenin manası yok.
  • İşlemci kısıtlamasını kaldırsın yükleyelim.
  • Kullanılan uygulamalar Windows 10'da kalmayı zorunlu hale getirmiyorsa geçilir. Windows 10'la yapamadığım bir şey yok diyen için şimdilik zorunlu da değil.

• win 11 denedim tekrar 10 a geçtim. zorluk yok ama performans etkıledı resmen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.