Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10'da Office uygulamaları desteğini sonlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows 10'da Office uygulamaları desteğini sonlandırıyor
    Microsoft, 14 Ekim'de Windows 10 desteğinin sona ereceğini belirterek kullanıcıları Windows 11'e yönlendiriyor. Bu destek süresi aynı zamanda Microsoft 365 olarak bilinen Office uygulamaları için de geçerli olacak. Dolayısıyla Microsoft 365 kullanan kullanıcıların ve işletmelerin, desteğin sürmesi için Windows 11'e yükseltme yapmaları gerekecek.

Ekim ayı itibariyle destek sona erecek olsa da bu, uygulamaların çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak Microsoft, uygulamalarda zamanla performans ve güvenilirlik problemleri yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Microsoft, kullanıcıları Windows 11'e geçirmeye kararlı

Microsoft bu yıl kullanıcıların Windows 10 kullanmayı bırakması konusunda bir hayli istekli ve 2025'i "Windows 11 PC yenileme yılı" olarak adlandırıyor. Yazılım devi, geçen hafta CES 2025 fuarında eski bir Windows 10 bilgisayarı yenilemenin bu yıl yeni bir TV veya telefon satın almaktan daha önemli olacağını söylecek kadar ileri gitti.

Ayrıca Bkz.Google Drive artık büyük dosyaları daha hızlı senkronize edecek

Microsoft'un tüm çabalarına rağmen Windows 11 kullanım oranı hala Windows 10'un gerisinde kalıyor. Ek olarak, milyonlarca makine Microsoft'un katı donanım gereksinimleri nedeniyle en son işletim sistemine yükseltilemiyor. Microsoft yakın zamanda Windows 11'in eski donanımları desteklemesinin kapısını kapattı ve Windows 11 için Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0 gereksiniminin pazarlık konusu olmadığını söyledi. 

Windows 10 desteği bu yılın ilerleyen zamanlarında sona ererken, Microsoft aynı zamanda tüketicilere ilk kez Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri hizmeti sunuyor. Bireysel kullanıcılar 30 dolara bir yıllık ek güncelleme alabilirken, işletmeler üç yıla kadar genişletilmiş güncelleme desteği alabilecek.

Kaynak:https://www.theverge.com/2025/1/15/24344209/microsoft-365-office-apps-windows-10-end-of-support

• Linux + libre Office devam en eski linux sürümlerini bile destekliyor libre Office. Özellikle geçen sene baya iyileşti.

• Rezillik dizboyu....

• İnsanları hem zorla w11 geçirmeye çalış, hemde bunlar bunlar olmazsa geçemezsin. O nasıl olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten office 365'i hiç beğenmiyordum. Office 2019 yada 2021 ile devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunların tekel olması canımı sıkıyor.

• Madem desteğini çekiyor o zaman eski ofis uygulamalarının üzerindeki telif haklarını kaldırsın bedava kullanalım. Bir de şu zorla Edge kullandırma huyundan vazgeçse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önce bi 24h2 sorunlarını çöz sonra w11 e yükseltmeye zorla.

• i7li bilgisayarımı win 11e yükseltemiyorum ben napayım

• Lucky Luciano kullanıcısına yanıt

hangi i7

• onemlibirisidegil kullanıcısına yanıt
    The i7

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Libre'de yani babası ODF'ta DDE hataları var ve uğraşmıyorlar çözmeye!

• Office 2007 kullanmaya devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 980pro m2 ssd Windows 10 da uçuyor. Windows 11 de kağnı oluyor. Neden geçeyim ki W11 e.

• Win10 kaynak tüketimi ve verimlilikte kesinlikle Win11'e göre daha iyi. Kendi ISO'mu yapıp gerekli özelleştirmeleri yaptım. Gerçekten çok hafifledi.
    Microsoft, Windows 10'da Office uygulamaları desteğini sonlandırıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.