Şimdi Ara

Son Windows 11 güncellemesi ile yeni reklamlar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son Windows 11 güncellemesi ile yeni reklamlar geliyor
    Yazılım devi Microsoft, Windows 11 için yayınladığı yeni yama hataları gideriyor, iyileştirmeler getiriyor ve bilgisayarınıza yeni bir reklam daha ekliyor. Son Windows 11 11 güncellemesi esasında öncelikle çok sayıda hata düzeltmesi ve iyileştirme içeriyor, dolayısıyla sorun yaşayanların bu güncellemeyi yapması tavsiye ediliyor. Ancak reklam konusu ise bu güncellemede de giderek büyüyen bir sorun olmaya devam edecek.

Windows 11 için KB5040442 yayınlandı

Temmuz ayının ikinci salı yaması olan KB5040442 ile birlikte Ayarlar uygulamasına Game Pass için bir reklam ekleniyor. Ancak bu reklam ilginç bir şekilde bazılarına gösterilmeyecek. Aktarılanlara göre Game Pass reklamı sadece bilgisayarlarında oyun oynayan kullanıcılara uygulanacak.

Son Windows 11 güncellemesi ile yeni reklamlar geliyor
    Öte yandan güncelleme ile birlikte 7-Zip ve Tape Archive (TAR) dosyaları oluşturma desteği Dosya Gezgini'ne ekleniyor. Aynı zamanda birçok kullanıcı için kullanışlı olan görev çubuğunun sonundaki "Masaüstünü Göster" özelliği de tekrar getiriliyor. Bunu aktif etmek için görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev çubuğu ayarları'nı seçin. Açılan sayfanın alt kısmında yer alan Görev çubuğu davranışları kısmından aktif edebilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Microsoft, Xbox Game Pass abonelik ücretlerini artırıyor

Başlat menüsünde hesap yönetiminde iyileştirmelerde ekliyor. Bunlara ek olarak güncelleme ile Emoji 15.1 desteği de ekleniyor. Güncellemeden yapay zeka sohbet robotu Copilot'da nasibini alıyor. Copilot artık görev çubuğuna sabitlendi ve bir uygulama gibi davranıyor. Ancak Copilot değişiklikleri kademeli olarak sunulacak.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99257/microsofts-latest-windows-11-update-adds-new-advertisements-to-your-pc/index.html

• Bana ait olan her şeyi cihazımda tutmak için iCloud'la işim olmasın diye 512 GB iPhone ve yine 512 GB iPad aldım. Bütün uygulamaların iCloud yedeklemelerini kapalı tuttum. Ancak kullanmaya başladıktan sonra sistem tarafından yapılan iCloud alanı tacizlerine artık dayanamayıp huzura erişmek için henüz hiç kullanmadığım ve kullanmayı düşünmediğim 100 Gb iCloud alanı satın almak zorunda kaldım. Ancak bu durumun DH'de haber yapıldığına bir kez bile şahit olmadım.

Habere baktığımızda neymiş sistem ayarlarına girince oyun oynayanlar için Gamepass bilgilendirmesi görünecekmiş, çok affedersiniz ama derdinizi seveyim. Hangi oyuncu sistem ayarlarına girdiğinde Game Pass bilgilendirmesi görmekten rahatsız olacak onu da merak ediyorum.

Haberin içeriğinde Win11 güncellemesinde pek çok hata düzeltmesi ve iyileştirme geldiği, 7-Zip ve Tape Archive (TAR) dosyaları oluşturma desteği Dosya Gezgini'ne eklendiği ile ilgili detaylar var ama başlığa ve haber içerindeki ön plana çıkarılan vurguya bakınca sanki reklam geliri elde etmek için sistem bize 3. parti reklam verenlerin reklamlarını gösterecekmiş gibi bir algı var.

Bir konuyu atacağınız başlıkla nasıl yanlı bir bakış açısına dönüştürebileceğiniz konusunda iletişim fakültelerindeki derslerde verilecek güzel bir örnek olmuş bu haber. Daha önce de belirttim aynı editör Windows'la ilgili olarak bunu periyodik olarak yapıyor.
    Aferim Windows böyle devam et linux desktop kullacı sayısı 1 yılda yüzde 2 den 4.33 e çıktı. Ve durmadan artıyor.

https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide/#monthly-202306-202407

Ben de 2 ay önce linuxa geçtim kafa rahatlığımı anlatamam. Eskiden oyun sorunu vardı. Şimdi protonu aylık güncelle bütün oyunlar 50 fps üstünde çalışıyor. Bir tek banana mı ne o çalışmadı. O da mal gibi oyundur.
  • İyice boku çıktı gerçekten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Game Pass reklamı sadece bilgisayarlarında oyun oynayan kullanıcılara uygulanacak." Bu kadar büyük bir firma böyle saçmalamamalı. Avrupa'dan yer cezayı yine.

• Aferim Windows böyle devam et linux desktop kullacı sayısı 1 yılda yüzde 2 den 4.33 e çıktı. Ve durmadan artıyor.

statcounter global stats
    Desktop Operating System Market Share Worldwide | Statcounter Global Stats
    https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide/#monthly-202306-202407

Ben de 2 ay önce linuxa geçtim kafa rahatlığımı anlatamam. Eskiden oyun sorunu vardı. Şimdi protonu aylık güncelle bütün oyunlar 50 fps üstünde çalışıyor. Bir tek banana mı ne o çalışmadı. O da mal gibi oyundur.

• musteriyi esir alma kafasindan cikamiyor bu sirketler bir turlu. Ne zaman ki asiri sekilde buyuyorlar o zaman artik gozlerini para hirsi buruyor adamlarin.

• Bana ait olan her şeyi cihazımda tutmak için iCloud'la işim olmasın diye 512 GB iPhone ve yine 512 GB iPad aldım. Bütün uygulamaların iCloud yedeklemelerini kapalı tuttum. Ancak kullanmaya başladıktan sonra sistem tarafından yapılan iCloud alanı tacizlerine artık dayanamayıp huzura erişmek için henüz hiç kullanmadığım ve kullanmayı düşünmediğim 100 Gb iCloud alanı satın almak zorunda kaldım. Ancak bu durumun DH'de haber yapıldığına bir kez bile şahit olmadım.

Habere baktığımızda neymiş sistem ayarlarına girince oyun oynayanlar için Gamepass bilgilendirmesi görünecekmiş, çok affedersiniz ama derdinizi seveyim. Hangi oyuncu sistem ayarlarına girdiğinde Game Pass bilgilendirmesi görmekten rahatsız olacak onu da merak ediyorum.

Haberin içeriğinde Win11 güncellemesinde pek çok hata düzeltmesi ve iyileştirme geldiği, 7-Zip ve Tape Archive (TAR) dosyaları oluşturma desteği Dosya Gezgini'ne eklendiği ile ilgili detaylar var ama başlığa ve haber içerindeki ön plana çıkarılan vurguya bakınca sanki reklam geliri elde etmek için sistem bize 3. parti reklam verenlerin reklamlarını gösterecekmiş gibi bir algı var.

Bir konuyu atacağınız başlıkla nasıl yanlı bir bakış açısına dönüştürebileceğiniz konusunda iletişim fakültelerindeki derslerde verilecek güzel bir örnek olmuş bu haber. Daha önce de belirttim aynı editör Windows'la ilgili olarak bunu periyodik olarak yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 10 Temmuz 2024; 13:03:51 >

• Xiaomi yi geçtin be Microsoft!

• _köle_ _ kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, Microsoft ürünlerini tanıtmak için daha iyi bir yol bulabilirdi. İşletim sisteminde reklam çok fazla.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    ne anlatıyorsun ya? reklam reklamdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.