Şimdi Ara

Microsoft’u sanki bir köpeciği tekmeler gibi kenara ittirdik! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @2smoke: sıradan yazılım dediğin şey, vlc media player olabilir mi? çünkü böyle bir programı windows media player ile bir tutuyorsan zaten birşey demiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

@2smoke: sıradan yazılım dediğin şey, vlc media player olabilir mi? çünkü böyle bir programı windows media player ile bir tutuyorsan zaten birşey demiyorum.
    Ben bu konuda da size katılıyorum. Bir Windows kurduğunda mutlaka codec pack kurman gerekirken , Linux'a sonradan kuracağınız veya kurarken cd'den dahil edeceğiniz "vlc" isimli mükemmel program , adeta her görevi görüyor.

OpenOffice ise çok geliştirdi kendini. İlk çıktığında 1.0 versiyonunu kurmuştum Windows'a. Daha çok yol alması lazım diye düşünmüştüm. Şu an ise rahatlıkla Microsoft Office dosyalarıyla oynuyor , anyı formatla kaydediyor ve Windows kullananlarla sıkıntısız şekilde çalışıyorum.

Çok uzun zamandır Linux'la tanışıklığı olan biri olarak söylemeliyim ki , Linux zaten sunucuda her zaman liderdi sadece masaüstünde başarı yakalayamadı. Ancak yavaş yavaş bu da gerçekleşiyor. Senelerdir Linux kullanmama rağmen zamanınım yarısından çoğunu Windows'ta geçiriyordum. Artık bu durum tam tersine döndü. Sadece online oyun (CS - CoD) oynayacağım zaman Windows'a giriyorum. Onun dışında windows programlarını Wine ile veya VirtualBox ile kolaylıkla halledebiliyorum.

Fedora Core aslında çok sevdiğim bir dağıtım ancak biraz deneme tahtası gibi olduğu için Ubuntu kullanıyorum. Ve inanın o kadar kolay ve ferah geliyor ki bana , Windows kullanırken kendimi güvende değilmiş , köşeye sıkışmış hissediyorum.

• @2smoke - Söylediklerinize kısmen katılmakla birlikte oyunlar dışında windows kullanmıyorum. Oyun firmaları opengl yerine directX tercih ettiği sürece de durumun değişeceğini sanmıyorum. Microsoft'un .net platformu nu çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ram'im yetse son versiyonunu da kullanırdım. Ama yetmedi ve onun için bilgisayarımı upgrade etmedim.

Linux kullanıcıları her sürümde biraz daha memnun oluyor, windows ise her sürümde bir öncekini aratıyor. Bence en başarılı sürümü xp'dir (xp'yi her kuruşumda tüm görsel öğeleri kapatırım). En azından cd'yi çıkarınca mavi ekran gelmiyor artık.

grafik ve video demişsiniz.http://www.penguenci.com/linux-teknolojileri/hollywood-linuxu-seviyor/ burada video konusunda cevap var. grafik için gimp ve video editing için de avidemux var.

Bir de linux'un en çok sevdiğim yönlerinde biri paketleri depolardan kurması (tabi doğru depoları bulmak kaydıyla). Ben ilk ubuntuda gördüm bunu.

windows olmasa da linux gelişimini sürdürür düşüncesindeyim. Dağıtımlar birbirleri ile yarışıyor. Bizim pardusumuz gibi Rusya da kendi dağıtımını gerçekleştireceğini açıkladı mesela.

Devlet daireleri her yıl milyarlarca lirayı lisans bedeli olarak bir amerikan şirketi olan microsofta ödüyor. Bu hiç microsoft ürünü kullanmasak da microsoft'a para ödediğimiz anlamına geliyor. Hatta bilgisayarımız olmasa bile, yerli ve ücretsiz alternatifi olduğu halde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

@2smoke: sıradan yazılım dediğin şey, vlc media player olabilir mi? çünkü böyle bir programı windows media player ile bir tutuyorsan zaten birşey demiyorum.

Hayır tutmuyorum ama VLC yüklü gelmiyor, sonradan yükleniyor, kaldıki VLC linux tekelinde olan bir yazılım değil. Her platform için mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

grafik ve video demişsiniz.http://www.penguenci.com/linux-teknolojileri/hollywood-linuxu-seviyor/ burada video konusunda cevap var. grafik için gimp ve video editing için de avidemux var.

Şimdi siz GIMP'i bir PS ile bir ILLUSTRATOR ile veya nebiliyim benzeri şeylerle bir mi tutuyorsunuz, GIMP dediğiniz yazılım PS de ancak bir plugin olacak kadar işey yarar. Lütfen arkadaşlar GIMP nedir yahu, Paint.NET denen Windows'un paint geliştirmesinin Linux tarafında ki karşılığıdır. Sadece linux'a özgü bir yazılımda değildir zaten.

Yine aynı şekilde avidemux, bir aftereffect ile bir finalcut gibi programlar ile birmi, benim kastettiğim şey videoyu kesip yapıştırmak değil, tabi o da bir edit olayı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

Şimdi siz GIMP'i bir PS ile bir ILLUSTRATOR ile veya nebiliyim benzeri şeylerle bir mi tutuyorsunuz, GIMP dediğiniz yazılım PS de ancak bir plugin olacak kadar işey yarar. Lütfen arkadaşlar GIMP nedir yahu, Paint.NET denen Windows'un paint geliştirmesinin Linux tarafında ki karşılığıdır. Sadece linux'a özgü bir yazılımda değildir zaten.

Yine aynı şekilde avidemux, bir aftereffect ile bir finalcut gibi programlar ile birmi, benim kastettiğim şey videoyu kesip yapıştırmak değil, tabi o da bir edit olayı :)

illustrator ayrı bir program. Xara , Inkscape ve Skencil gibi alternatifleri mevcut.

Photoshop nasıl pluginler ile güçleniyorsa gimp de pluginleri ile daha güçlü bir hal alıyor. Photoshop'un fiyatı ile bedava oluşunu kıyasladığımızda, hırsızlık yapmamak için (korsan kullanım) tek alternatif olarak düşünüyorum.

Gimp kullanımı ile ilgili videolar youtube 'de mevcut.

Ofis paketi için de aynı şey söz konusu olmakla birlikte linux ofis paketini (open office veya adı ne olursa olsun) pek başarılı bulmuyorum.

• İşte alternatif ayrı bişey, aynısı olması ayrı bişey. İnsanları iten de bu zaten. Kısaca herkesin kendine göre bir sebebi muhakkak var seçtiği sistem ile ilgili. Kendimden örnek vereyim.

Evimde bir PC bir MAC var, işyerinde aynı ama ben PC kullanıyorum. Yıllardır geliştirdiğimiz program sebebiyle de Windows kullanıyoruz. Evdeki PC de Ubuntu yüklü, neden yüklü. Çünkü evde sıradan işlerlen uğraşıyorum, torent kullanıyorum, müzik dinliyorum vs.vs. Oyun oynamıyorum. Zaten yaş geçti. MAC te de yıllar önce hobi olarak başlayıp şimdilerde profesyonel olarak ilgilendiğim arayüz tasarımları yapıyorum, grafik ağırlıklı kullanıyorum yani.

Burdan ne çıkar, hiç bir şeyin kavgasını yapmaya gerek yok, neticede ben üç işletim sistemini de kullanıyorum. Bir şekilde işimi görüyorum. Bişey ispatlamaya ne hacet..
  • @2smoke: altı-üstü ubuntu yazılım merkezini üç harf vlc yazacaksınız ve kura basacaksınız. çok mu zor? Adamlar kendi dağıtım cdlerinin içerisine bunu koymuyorlar çünkü 700mb'i aşmasın diye. her neyse bu çok zor. ancak bu yazılım windowsda da var diyebilirsiniz. bende size bunun çıkış noktasının linux olduğunun, aslında linux olmasaydı vlc adlı bir player olmayacaktı. bizde vay quicktime, real player, wmp diyip ağzımızın suyunu akıtacaktık.

GIMP'i küçümsemişsiniz.

Lütfen aşağıdaki iki videoyu sabırla izleyin. Bu videolar gimp ve blender ile yapılmıştır. tamamen linux ortamında yapılmıştır. bakalım hala ps'in üstünlüğünden bahsedecek misiniz?

http://vimeo.com/12198312
    http://vimeo.com/12202062

• quote:

İşte alternatif ayrı bişey, aynısı olması ayrı bişey. İnsanları iten de bu zaten. Kısaca herkesin kendine göre bir sebebi muhakkak var seçtiği sistem ile ilgili. Kendimden örnek vereyim.

Evimde bir PC bir MAC var, işyerinde aynı ama ben PC kullanıyorum. Yıllardır geliştirdiğimiz program sebebiyle de Windows kullanıyoruz. Evdeki PC de Ubuntu yüklü, neden yüklü. Çünkü evde sıradan işlerlen uğraşıyorum, torent kullanıyorum, müzik dinliyorum vs.vs. Oyun oynamıyorum. Zaten yaş geçti. MAC te de yıllar önce hobi olarak başlayıp şimdilerde profesyonel olarak ilgilendiğim arayüz tasarımları yapıyorum, grafik ağırlıklı kullanıyorum yani.

Burdan ne çıkar, hiç bir şeyin kavgasını yapmaya gerek yok, neticede ben üç işletim sistemini de kullanıyorum. Bir şekilde işimi görüyorum. Bişey ispatlamaya ne hacet..

Yok niyetim kavga etmek değil (sanırım kimsenin böyle bir niyeti yok), sadece tartışıyoruz.

Ben de iki işletim sistemini de kullanıyorum. Çünkü eşim msn'de ailesiyle webcam'de görüşüyor ve ben oyun oynuyorum arada. wine ile blade and sword bile yavaş çalışıyor (sempron 2500, 2gb ram). Ancak diğer tüm uygulamalarda linux işimi görüyor. Hatta portable olarak photoshop cs3 de kullanabiliyorum linux altında.

• Her tartışmada olduğu gibi elma armut yine birbirine girmiş gibi geldi bana... Kim bahsediyor işletim sistemlerinin çekirdek mimarisinden, kesmelerden, paralel işlemden vs... Herşey dönüp dolaşıp yine birkaç programa ve üçüncü parti yazılımlara bağlı bir tartışmaya gelmiş. Belki tartışması daha kolay olduğundan belki de işletim sisteminin temellerine çok az insanın vakıf olmasından...

Graphical User Interface (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) ilk olarak Xerox tarafından tasarlandı. Pencere, icon, menü kavramını hatta ilk What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) (ne görürsen onu elde edersin) bitmap editörünü de onlar tasarladı. Sonra Xerox'taki gruptan ayrılan bazıları ve Apple'n malum kurucuları bir araya gelip 1984'te ilk Macintosh'u ürettiler. Drop down menüler, nesneler üzerinde sürekle&bırak ile işlem yapılabilmesi o dönem için önemli gelişmelerdi. Mac ile beraber 1984'te ilk Masaüstü Yayıncılık programı olan MacPublisher da tanıtılmış oldu. Günümüzde Mac denilince hala akla ilk sırada grafik tasarımının geliyor olmasının da sebebi budur. Zihinlere yer etmiştir, alışkanlık olmuştur. İnsanlar hatta özellikle firmalar da alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyorlar.

Bu alanda market paylaşımı nasıldır bilmiyorum ama şu bir gerçek Mac işletim sistemi bu alanda alternatifsiz değildir çünkü bu ünü ona kendi üretimi MacPublisher verdi ama devam ettiren farklı firmaların bu alanda özelleşmiş yazılımlarıdır. Aynı yazılımlar farklı işletim sistemlerine de kurulabildiğinden beri bu alanda mutlaka bir rekabet ortaya çıkmıştır. Mac kullanıcılarının bugün hala grafik tasarımında Mac'i bir adım önde görmelerinin sebebi, aynı anda birden fazladan pencerede kolay çalışabilme imkanı, sürekle&bırak kolaylığıdır [1]. Windows işletim sisteminde tüm ekranı kaplayan ana pencereninin olması, geri kalan herşeyin ana pencere içinde olması, arkaplandaki masaüstü ile iletişimin azalması dezavantajları olarak görülüyor. Bu alanda çalışmadığıma göre bunun mutlaka bir önem arz ettiğini kabul edebilirim, ancak öznel bir yorum olduğu ve duruma göre kişiden kişiye farklılık göstereceği de aşikardır. Keza Mac kullanıcılarının en büyük avantaj olarak gördükleri durum Linux masaüstü için de geçerlidir -farklı pencerelerde çalışma, çerçevenin görüntünün boyutları kadar olması- ve GIMP (GNU Image Manipulation Program) öznel olacak ama bence oldukça profesyonel bir programdır. İnsanların eğilimlerini ve alışkanlıklarını pek tabiki bir çırpıda değiştirmesi mümkün değildir.

GNU projesinin Windows'a uyumlu programlarını [2]'de görebilirsiniz. Birçoğu grafik/video ile ilgilidir. Bunlar belli başlı olanları, isterseniz daha fazlasına da ulaşabilirsiniz.

a, b, c programlarının sadece X, Y işletim sistemlerine kurulması onları Z'ye üstün kılmaz. İşletim sistemlerini, mimarilerini, performanslarını karşılaştırmak başka alandır. Farklı bilgi birikimlerini de gerektirir. a, b, c programlarına dayandırılan işletim sistemi tartışmalarını çok popülist buluyorum. Örnek olması açısından işletim sistemleriyle ilgili tartışmalar nasıl olmalı sorunsalına bir örnek verelim [3]. Yine bu kaynakta referans verilen eski ama örnek olması açısından güzel bir yazıyı gösterelim [4].

Sonuç olarak bu tip tartışmalar olması gerektiği yere indirgenmediği sürece verilebilecek en iyi cevap bence "en iyi işletim sistemi sizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilendir" olacaktır. Bu benim için Linux olur bir başkası için başka bir işletim sistemi.

[1]http://macosx.com/forums/design-media/246073-why-mac-best-graphic-design.html
    [2]http://www.gnu.org/software/for-windows.html
    [3]http://www.macobserver.com/tmo/article/A_Unix_Geek_Looks_At_Mac_OS_X_Vs._Linux_Debate/
    [4]http://www.linuxjournal.com/article/6105

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 13 Nisan 2011; 22:34:02 >

• @Hoobastank, doğru diyosun lakin bu konuda konuşan %90 kişi senin dediğin gibi işletim sistemin çekirdeğinin ne yaptığı ile ilgilenmiyor ki. Sende haklısın. Herkes haklı :)

@Football Mania, verdiğin videoda GIMP ile sadece texture yani kaplamaların hazırlandığından bahsediliyor.. Kavram kargaşası yaratmayalım boş yere. Yani ben GIMP i hiç görmemiş biri değilim, biliyorum neyi ne kadar yapabildiğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 13 Nisan 2011; 22:54:30 >
  • quote:

@Football Mania, verdiğin videoda GIMP ile sadece texture yani kaplamaların hazırlandığından bahsediliyor.. Kavram kargaşası yaratmayalım boş yere. Yani ben GIMP i hiç görmemiş biri değilim, biliyorum neyi ne kadar yapabildiğini.
    Görmek yerine sadece bakmış olmayasın... Giriş seviyesinde Photoshop kullanmış birisi olarak direkt bilgi birikimim yok ama GIMP'in çok da boş program olduğunu zannetmiyorum.
    http://www.gimp.org/tutorials/
    http://www.amazon.com/Beginning-GIMP-Professional-Akkana-Peck/dp/1430210702

Belki ilk anda kendine göre gördüğün bir eksiklik yeterli seviyede programı incelemene engel olmuş olabilir, belki yeteri seviyede fırsat vermedin. Önyargı insanın kendini koruma içgüdüsünden ileri gelir. Her zaman için kötü değildir ama çoğu zaman doğruları ya da güzel şeyleri geç görmemize de neden olabilir.

Bu tip durumlar sadece burada değil başka yazılımlarda da geçerli. Bana kalırsa sorun y, x'in yaptığını yapabilir mi değil. Bunca yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak fikrim şudur ki çoğu durumda evet y, x'in yaptığını yapabilir. Efektif yapar ya da bir değil ama iki adımda yapar ama yapar. Sorun yapıp yapamaması değil sorun arkada muhattap olunan firma, istenen destektir. Profosyonel bir tasarımcı ya da firma GIMP ile yaşadığı bir problem anında ne yapabilir? Forumlara soru sorup bir gönüllüden cevap gelmesini herhalde beklemez. Anında çözüm ve muhattap alabileceği birilerini ister. İnsanların eğilimlerine bu durum yön veriyor. Zaten bu eğilim gördüklerinden beri bazı Linux dağıtımları kurumsallaşıp bu ihtiyaca cevap verebilecek para karşılığında kurumsal destek veriyorlar.

• Bakın yukarıda da yazdım, Windows taki paint.NEt karşılığıdır GIMP, bir benzeri MAC tede var ismi PIXELMATOR, ama o da alternatif değil.

PS in içine dalıp, binlerce filitrelerinden birazını görmüş olsaydınız inanın GIMP size de hikaye gelirdi. Filitre derken ne biliyim resim soldurma falan gibi basit şeylerden bahsetmiyorum. Sizin verdiğiniz linkte var basit filtreler.

PS için öyle filtreler adeta kendi başına ayrı bir program gibi. Kendi standart filtreleri bile bir dünya. Zaten çoğu adobe patentli iken, bir başka yazılımın nasıl bunu kullanmasını bekliyosunuz ki, ancak taklidini kullanabilir. Yani Deve ile pire olayı sizin bahsettiğiniz. PS tutorial diye de siz aratın google da, bakalım nasıl bir dünaya ya dalacaksınız.

Yani şunuda anlamkta zorlanıyorum, bugün elime gazeteyi alıyorum, bir tane linux bilen eleman veya bir tane gimp bilen grafiker ilanı yok, onları bırakın yazılımcı ilanı bile yok, herhalde işe giren bidaha ya hiç çıkmıyor, yada bu tip eleman arayan yok şeklinde iki sonuç çıkıyor.

Ama şimdi burda sorsan delikanlılara, oo linux heryer kullanılıyor diyorlar. Benim tuhafıma gidiyor. Yazılana mı inanacaz, gördüğümüzemi. Yıllardır yazılım sektöründe çalışıyorum, tandığım kaç arkadaşım, kaç firma varsa biri bile linux kullanmıyor, adam diyorki ben kullansam ne olacak müşterim kullanmıyor. Benim işim onu rahat ettirmek, adam windows biliyorsa ona göre yazılım geliştiririm diyor. TTNET mantığı gibi, ara 444 ü hemen virüs desinler, lan dur bakalım windows mu kullanıyoruz biz.. Misal neden LOGO nun linux versiyonu yok, neden eczaneler linux altında çalışan bir otomasyona sahip değiller.

Tübitak'ta 15 senelik arkadaşlarım mevcut, ne PARDUSU adamlar çatır çatır WINDOWS kullanıyor. Biliyorum çünkü ayda 3-4 kez giderim en az. Linux kullanan da var ama Pardus değil :) Böyle bir ironik durum söz konusu..

Bakın hatta komiktir, bundan 3-5 ay evel hani pardusçular gelmişti de video koymuştu DH. Gören oldumu bilmiyorum ama adamlar yanlarında MACBOOK getirmişti. Pardusu MAC üzerinden anlatan bir mantık, bana çok ilginç gelmişti. Dedim ki demekki bu pardusu geliştirenlerin bile öncelikli işletim sistemi tercihi linux değilki MACBOOK kullanıyorlar, yoksa kimse linux kurmak için MAC almaz sanırım, haksızmıyım.

Kalın sağlıcakla...

• quote:

Yani şunuda anlamkta zorlanıyorum, bugün elime gazeteyi alıyorum, bir tane linux bilen eleman veya bir tane gimp bilen grafiker ilanı yok, onları bırakın yazılımcı ilanı bile yok, herhalde işe giren bidaha ya hiç çıkmıyor, yada bu tip eleman arayan yok şeklinde iki sonuç çıkıyor.

Ama şimdi burda sorsan delikanlılara, oo linux heryer kullanılıyor diyorlar. Benim tuhafıma gidiyor. Yazılana mı inanacaz, gördüğümüzemi. Yıllardır yazılım sektöründe çalışıyorum, tandığım kaç arkadaşım, kaç firma varsa biri bile linux kullanmıyor, adam diyorki ben kullansam ne olacak müşterim kullanmıyor. Benim işim onu rahat ettirmek, adam windows biliyorsa ona göre yazılım geliştiririm diyor. TTNET mantığı gibi, ara 444 ü hemen virüs desinler, lan dur bakalım windows mu kullanıyoruz biz.. Misal neden LOGO nun linux versiyonu yok, neden eczaneler linux altında çalışan bir otomasyona sahip değiller.

Tübitak'ta 15 senelik arkadaşlarım mevcut, ne PARDUSU adamlar çatır çatır WINDOWS kullanıyor. Biliyorum çünkü ayda 3-4 kez giderim en az. Linux kullanan da var ama Pardus değil :) Böyle bir ironik durum söz konusu..

Bakın hatta komiktir, bundan 3-5 ay evel hani pardusçular gelmişti de video koymuştu DH. Gören oldumu bilmiyorum ama adamlar yanlarında MACBOOK getirmişti. Pardusu MAC üzerinden anlatan bir mantık, bana çok ilginç gelmişti. Dedim ki demekki bu pardusu geliştirenlerin bile öncelikli işletim sistemi tercihi linux değilki MACBOOK kullanıyorlar, yoksa kimse linux kurmak için MAC almaz sanırım, haksızmıyım.

Kalın sağlıcakla...

Kariyer.net sitesine girip Linux diye aratmanız yeterli. Çevrenizde kullanılmaması ihtiyaç olmadığı anlamına gelmiyor.

Yazılımcı iseniz örneğin Java dilinde yazılmış programların nerede geliştirilirse geliştirilsin Java Virtual Machine yüklü bir bilgisayarda Linux veya Windows olmasına bakmadan geliştirilebildiğini biliyor olmanızı beklerdim en azından.
    Logo'nun neden Linux versiyonu olmadığını onlara sormak lazım. Eczanelerde hala aynımı bilmiyorum ama neden özellikle sadece Microsoft'un java sanal makinesi ile uyumlu programlar hazırlanıyor bir devletimize sormak lazım. Ben yakınlarımın eczanelerinde Linux kurabilmeyi şahsen isterdim.

Tübitak'taki herkes Pardus ekibinde mi çalışıyor? Yazılımcı bile olsalar Linux kullanmaları şartmı? Microsoft gibi bir yazılım firması değil Tübitak.

Macbook işletim sisteminin yanısıra oldukça kaliteli donanımdan oluşmakta. Sırf Linux kurmak için Macbook almaya gerek olmasa da Mac donanımlarının kalitesi nedeniyle tercih etmiş olabilirler. Microsoft XBox alıp Linux kuranlar bile yokmuydu? İster Windows ister Mac için geliştirilmiş olsun Linux uyumlu bir donanıma Linux gayet kurulabilir. Belki de Linux için hazırlanmamış programların MacOS versiyonlarını kullanıyorlardır bilemeyiz.

• quote:

Bakın yukarıda da yazdım, Windows taki paint.NEt karşılığıdır GIMP, bir benzeri MAC tede var ismi PIXELMATOR, ama o da alternatif değil.

PS in içine dalıp, binlerce filitrelerinden birazını görmüş olsaydınız inanın GIMP size de hikaye gelirdi. Filitre derken ne biliyim resim soldurma falan gibi basit şeylerden bahsetmiyorum. Sizin verdiğiniz linkte var basit filtreler.

PS için öyle filtreler adeta kendi başına ayrı bir program gibi. Kendi standart filtreleri bile bir dünya. Zaten çoğu adobe patentli iken, bir başka yazılımın nasıl bunu kullanmasını bekliyosunuz ki, ancak taklidini kullanabilir. Yani Deve ile pire olayı sizin bahsettiğiniz. PS tutorial diye de siz aratın google da, bakalım nasıl bir dünaya ya dalacaksınız.

Kalın sağlıcakla...

Ey benim güzel kardeşim, pardus gelişiminde mac kullanıldığından bahsetmişsin. Öncelikle sözlerime şunu belirterek başlayayım, birçok yeniliğin temeli linuxdur. Microsoft ve hatta apple bakarlar ki bu linux de güzel ne var hemen alalım, iki isim değişikliği yapalım ve biz bunu millete yuttururuz diyorlar, ve açıkcası milletin çoğunluğu da bunu yutuyor. Şurası bir gerçek macbook'lar dünyanın en iyi bilgisayarları. Çünkü belirli ve kısıtlı yani çok az model üzerinde çalışıyorlar, diğer üreticiler gibi 50 tane model üzerinde çalışmıyorlar ve böylece ortaya stabil çalışan bir sistem çıkıyor. donanım uyumsuzluklarının, çakışmalaarının neredeyse sıfıra yakın olduğu bir sistem bu. Kaldıki mac os x de sadece bu modeller üzerinde çalışması için tasarlandığından sistemde herhangibir kararsızlığa neden olmuyor.

Esas bomba kısım geliyor, MICROSOFT'UN ESKİ CEO'SU BILL GATES'in EVİNİ TASARLAYANLAR HANGİ BİLGİSAYAR İLE TASARLADI? MacBook ile tabilki.

Açık kayna bu kadar kötü birşey olsa Oracle gidip Sun'ı alır mıydı? O da herşeyi kendine kapatma derdinde ya neyse.

Lütfen artık tarışma yaratacak şeyler yazmayın. herkes istediğini kullanmakta özgür, siz de linux kullananlardan elinizi-ayağınızı çekiniz. Ben bu foruma yeni birşeyler öğrenmek için giriyorum ve sürekli tartışma görüyorum.

• tartışmaları beyin fırtınasına çevirelim. Böylece daha verimli olabilir. Herkes nasıl bir takım tutuyorsa buradaki mevzularda öyle devam ediyor. Önemli olan birbirimizi kırmadan birşeyleri paylaşmaktır.
  • @Football Mania, kusura bakma benim yazdıklarım ile senin anladıkların arasında dağlar kadar fark var. Aynı şeyden bahsetmiyoruz..

Herşeyi linux ta görürler kopyalarlar saçmalığı ile de kendini kandırma boşuna, tamam seviyorsun linux'u, bende seviyor ve kullanıyorum ama bir yere kadar.
    -------------

Bedava bir işletim sistemini sunmaya, hem en pahalı, hemde üzerinde standart kendi işletim sistemine sahip bir cihaz ile gelmişler dedim. Şimdi bana masal anlatmayın kimse gidip 5000 TL Pardus kurmak için MACBOOK a vermez, aman pardus daha iyi çalışsın diye. Gönüllerindeki başka işletim sistemi demek ki.

Sen android i anlatmak için iphone ile mi gelirsin...

Tübitak tabiki yazılım şirketi değil, 15 senedir gidiyorum ne olduğunu iyi bilirim merak etmeyin. Konunun javaya nerden geldiğini de hiç bilmiyorum ayrıca, ben öyle bişey yazmadım..

Logo ve eczane basit örnekler, sebep bilmiyorsanız zaten sonuç beklenemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Nisan 2011; 13:50:54 >

• quote:

@Football Mania, kusura bakma benim yazdıklarım ile senin anladıkların arasında dağlar kadar fark var. Aynı şeyden bahsetmiyoruz..

Herşeyi linux ta görürler kopyalarlar saçmalığı ile de kendini kandırma boşuna, tamam seviyorsun linux'u, bende seviyor ve kullanıyorum ama bir yere kadar.
    ------------

Bedava bir işletim sistemini sunmaya, hem en pahalı, hemde üzerinde standart kendi işletim sistemine sahip bir cihaz ile gelmişler dedim. Şimdi bana masal anlatmayın kimse gidip 5000 TL Pardus kurmak için MACBOOK a vermez, aman pardus daha iyi çalışsın diye. Gönüllerindeki başka işletim sistemi demek ki.

Sen android i anlatmak için iphone ile mi gelirsin...

Tübitak tabiki yazılım şirketi değil, 15 senedir gidiyorum ne olduğunu iyi bilirim merak etmeyin. Konunun javaya nerden geldiğini de hiç bilmiyorum ayrıca, ben öyle bişey yazmadım..

Logo ve eczane basit örnekler, sebep bilmiyorsanız zaten sonuç beklenemez..

Bir şeyi geliştirmekle kullanmak farklı şeylerdir. Birilerinin macbooklarında Pardus kurması neyi ispatlar? kendi tercihidir saygı duyarım. Pardus ekibinin neler yaptığı beni çok fazla ilgilendirmiyor. Kendi bilgisayarlarımda zaten kullanmıyorum. Birilerinin dediği gibi Pardus belki de sadece KDE nin yeni versiyonu çıktığında yeni sürüm çıkarıyordur. Bugün Linux 5000 TL lik macbookta da kuruludur dünyanın en iyi (aynı zamanda en pahalı) 500 süper bilgisayarının 491 kadarında da (kaynak: top500.org).

Javaya gelince, müşterim ne kullanıyorsa ona göre geliştiririm dediğiniz için örnek verdim. Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere Java ile yazdığınız programlar Windows'a özel değil, Java sanal makinesi kurulu herhangibir işletim sistemi üzerinde çalışabilir.

Linux kullanıcı sayısı arttıkça daha fazla sayıda yazılımın geliştirileceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS
    Javaya gelince, müşterim ne kullanıyorsa ona göre geliştiririm dediğiniz için örnek verdim. Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere Java ile yazdığınız programlar Windows'a özel değil, Java sanal makinesi kurulu herhangibir işletim sistemi üzerinde çalışabilir.

Linux kullanıcı sayısı arttıkça daha fazla sayıda yazılımın geliştirileceğini düşünüyorum.

Onu ben demedim :), yazılımcı arkadaşlarımdan duydum. Yani demek istiyorlarki müşterilerimizn alayı windows kullanıyor, 5 kişi linux kullanıyor diye kalkıpta yılların emeği ve arge sini linuxa yatırmam diyorlar... Onların fikridir... Sonra java ile ne geliştireceksiniz,ticari bir paket programmı, biraz zor olmaz mı ? Henüz ben windows'ta bile görmedim böyle birşey bırakın linux'u..

Macbook mevzusuna dönersek, ben yanlış anlaşılıyorum galiba. Tekrar edeyim. Şimdi bu adamlar PARDUS grubunun yöneticileri, PARDUSU uyarlayanların başındaki adamlar doğrumu. Şimdi bu adamların bu işe gönül vermesi gerekir. Ben kendi adım yazdığım bir programı evladım gibi sahiplenirim. Uğraşırım geliştirim vs.vs. Helelki mevzu KOCMAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ ise. Bunu tanıtacağım zaman da sıradan bir PC ile yaparım, kalkıpta KARŞI DURDUĞUM BİR FİRMANIN(ha APPLE, ha MS) ÜRÜNÜ VE ÜZERİNDE MECBURİ BULUNAN BİR İŞLETİM SİSTEMİN YANINA KURARAK DEĞİL. Bu nasıl özgürlük anlayışı ? Madem yaptın göğsünü gere gere kullansana kardeşim. Ne işin var başka işletim sistemiyle. Ben bunu yaptım ama kullanmıyorum, tercihim OS X. Ondan sonra bekle linux kullanıcısı artar.

Şunu da denemedim, Linux CD si, MAC i boot edebiliyormu acaba, çünkü MAC te bios yok, EFı denen firmware ile yapıyor başlangıcı. E bu linux Cd leri x86 PC lere göre hazırlanıyorsa sanırım direk bir kurulum da mümkün değil, ancak OS X içinden VM aracılığı ile sanal olarak kurması gerekir.

Burdan da şu çıkıyor işte, bunu geliştiren adam bile ilk tercihini başka işletim sisteminden yana kullanıyorsa başkasını nasıl suçlarız ?

Başka bir konu;

Super bilgisayarı biz kullanmadığımıza göre bizi ilgilendiren bir durum söz konusu değil, her linux konusunda da bu mahbet geçer illaki. Alayımız evimizde veya işimizde sırandan masaüstleri/dizüstleri kullanıyoruz bize ne süper bilgisayardan.. Sonuçta onlar bişeyleri ölçmek/biçmek/hesaplamak için çalışıyorlar. Yoksa tornet ten mp3 yapıp müzik dinlemiyorlardır herhalde başında duran mühendisler.

Son olarak linux kullanıcı sayısı arttıkça yazılım gelişmez, yazılımcının artması önemli bence. Onun dışında yazılımcıların gerçekten bişeyleri geliştirmesi gerek, icat etmesi gerek, mp3 playerlar veya hesap makinesi gibi şeyleri geliştirmek linux'a bişey kazandırmaz. Veya zırt pırt yeni dağıtım çıkarmak. Araştırsak kaç tane vardır acaba :)

Konu acı ama gerçektir ki, evinde korsan kullananları geçin, bugün BSA nın yaptırımlarını bile bile, işyerlerinde bile korsan MS ürünleri kullananlar Linux kullananların 100 belki daha fazla katıdır. Bunun nedeni nedir bence bu tartışılmalı.

Linux seminerleri vs. oluyor da öyle olmuyor işte, oraya bilen gidiyor sadece, bişeyi yapmak var gerçekten yapmak var, gruplar oluşup çalınsın bütün işyerlerinin kapısı, anlatılsın avantajı, burdan klavye artisi gibi linux şöyle böyle demekle olmaz bu işler. (Bu sözüm burdaki arkadaşlarıma değildir, genel olarak yazdım)

Neyse, benden bukadar.. Kalın sağlıcakla..

• Esasında herkesi ihbar edip yakalatmak gerekli. Kimse Audi pahalı diye gidip çalıntı audi kullanmaya kalkmıyor. Ancak söz konusu olan yazılım olunca niyeyse kimse olaya böyle bakmıyor. Sanki ortada fiziksel bir ürün olması gerekliymiş gibi algılanıyor. Tabi bu arada, bilgisayarına zorla windows yüklenmiş ve öyle satın almak zorunda kalan insanların windows sürümlerini lisanssız olarak yükseltmelerini bu konunun dışında tutuyorum.

Linux eskiden çok tartışılırdı ancak bugün tartışılacak bir seviyede değil. Artık Ubuntu gibi dağıtımlar çok basit, kolay ve güvenli olarak kullanılabiliyor. Kısacası ubuntuya karşı pardusu da tartışmak komik kaçıyor. linuxde bir sürü dağıtım yolu var, istemediğin kadar distro var, hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullanırsın.

Anladığım kadarıyla siz bu işten ekmek yiyorsunuz ve insanların windows kullanması işinize geliyor. Kısacası sizin kişisel çıkarlarınız toplumun çıkarlarının üzerinde geliyor sizin için. Bundan dolayı da Linux'u sevmiyorsunuz. Kendiniz için haklsıınız ama bir de şunu düşünün. Ekonomik kriz çıkmasını, sırf bankalar yüsek faiz verip dövüz yükselecek diye istemekten başka değil sizin yaptığınız. Neticede insanlar işlerini kaybedip, ailelerini çok zor duruma düşürürken, sizin için önemli olan ne kadar kazandığınızdır.

Sizinle yok windowsmuş, yok linuxmuş diye tartışmak istemiyorum. lütfen yazmayın daha fazla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.