Şimdi Ara

Microsoft’u sanki bir köpeciği tekmeler gibi kenara ittirdik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linus Torvalds’ın verdiği demeçte kullandığı ifade;

http://blog.denizhangonen.com/2011/04/07/microsoftu-sanki-bir-kopecigi-tekmeler-gibi-kenara-ittirdik/

"Artık Microsoft’u sunucu kanadından tutun da, mobil sektöre kadar neredeyse her pazarda geride bıraktık. Geriye bir tek masaüstleri kaldı. Ve açık olmak gerekirse, doğrusu artık Microsoft pek de umurumuzda değil. Bir zamanlar bizim ezeli rakibimizdi kendileri fakat bugün? Sanki bir köpeciği tekmeler gibi…"

• Masaüstü alanı hariç haklılar.Android sistemler tüm medya oynatıcı,tabletler,telefonlar hepsi açık kaynak koda gidiyor.

Şirketler bile binlerce dolar ödemek yerine açık kaynak kod tercih ediyor.

Windows şu an pc lerde kurulu ve kullanılıyorsa,bunun tek nedeni yandaşı olan oyun üreticileridir

Siz gidin,489 TL ye office paketi satın,ondan sonra insanlardan saygı bekleyin.

Yok efendim,terim tamda yerinde olmuş,köpek gibi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive
    Windows şu an pc lerde kurulu ve kullanılıyorsa,bunun tek nedeni yandaşı olan oyun üreticileridir

Bir de korsan kullanım var tabi. Bugün korsan sona erse toplama pclerinde windows kullanıcılarının %50'den fazlası linux'a geçer. Bu nedenle göz yumuyorlar herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

quote:

Bir de korsan kullanım var tabi. Bugün korsan sona erse toplama pclerinde windows kullanıcılarının %50'den fazlası linux'a geçer. Bu nedenle göz yumuyorlar herhalde...

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

Alıntıları Göster
    Windows zaten hiçbir zaman bu alanı ele geçiremedi ki. Torvalds'ın açıklaması güzel ama biraz fazla agresif olmuş. Sunucularda Linux yokken de Unix tabanlı sistemler vardı. Windows tabanlı sunucular hiçbir zaman çoğunluk olamadı , belki PPC platformu için çıkan NT 4.0 zamanında biraz üstünleşmiş olabilir.

Mobil alana gelirsek , Linux'un burada gerçekten büyük başarısı söz konusu. Windows Mobile ve Symbian her zaman vardı. Ancak Linux tabanlı sistemler büyük yenilgiye uğrattılar Windows'u. Tablette de öyle.

Masaüstünde hala program/oyun yoğunluğu sebebiyle terkedilmiyor.

• Linux nerde. Kim kullanıyormuş.
    Bugün Ticari yazılımların hepsi Microsoft tabanlı. Bildiğim her yerde Microsoft kullanılıyor.
    Ayrıca köpeciği lafına gıcık oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

Linux nerde. Kim kullanıyormuş.
    Bugün Ticari yazılımların hepsi Microsoft tabanlı. Bildiğim her yerde Microsoft kullanılıyor.
    Ayrıca köpeciği lafına gıcık oldum.

Anladığım kadarıyla bildiğiniz yerler son derece kısıtlı. Sunucu pazarındaki ezici Linux hakimiyetinden pek bir bilginiz yok umarım? Sizin Ticari yazılım ve ticari alan dediğiniz microsoft office , logo alınteri falan dan mı ibaret oluyor?

Mobil pazardaki Android ve diğer üreticilerin Linux tabanlı işletim sistemlerinden de pek haberdar değilsiniz sanırım. Mobil alanda (cep telefonları , tabletler ve media center türevleri) aletlerde de linux'un ezici üstünlüğü var.

Sırf bu sunuculardaki ezici üstünlük yüzünden Microsoft'un Novell ile giriştiği .NET uygulamalarını linux altında çalıştırma girişimleri var ismi de mono projesi , böylece asp'nin linux üzerinde çalışması hedefleniyor. Burdaki politikayı amacı anlatmama gerek yoktur sanırım.

Köpecik lafına gıcık olmuşsunuz , bu Microsoft fanatikliğini de çözemedim , bir bağınız olmalı herhalde. Torvalds'ın açıklaması bu lafına gelirsem doğru ancak agresif olmuş tekrar belirtiyorum ki Windows zaten bu alanlarda her zaman başarısızdı bu yüzden bu alanlara hiç hakim olamadı. Alandaki en yüksek oranı belki de NT 4.0 devridir.

Kim kullanıyormuş lafınıza gelirsek , şu anda tabii ki de Windows'un üstün olduğu bir alanda olsam da ben masaüstünde kullanıyorum mesela Linux. Ve gayette memnunum. Windows kullanamıyorum artık bana işkence gibi geliyor. Ubuntu , Fedora bunlar çok ünlü dağıtımlar. Ve Dünyada bu işletim sistemlerini kullanan kullanıcı sayıları gerçekten hiç azımsanacak kadar değil. En basitinden Firefox'un yaygınlaşması bile buna bir örnek. İnsanlar artık Microsoft'un dayattıklarını değil , iyi olanı seçmeye başladı masaüstünde de. Torvalds'ın işte bu yüzden lafı daha gerçekleşmedi , yavaş yavaş gerçekleşiyor. Artık masaüstünde de open-source yazılımlar rağbet görmeye başladı. Yakında yazılımların başlatmış olduğu bu durum büyüyecek ve işletim sistemlerini de kapsayacak.

Ati geçenlerde "PS3'ten çok daha güçlü grafik kartlarımız var ancak DirectX gibi verimsiz bir platform yüzünden daha iyi grafikler yok" açıklamasında bulunmuştu. DirectX yerine bir sürü alternatif var , bu alternatiflerle hem daha ileri gidilebilir hemde bütün platformlara oyunlar rahatlıkla çıkabilir demişti. Ati her açıdan haklı. Grafiksel açıdan da haklı , ortak platform açısından da. Bu bir ekran kartı üreticisi tarafından ciddi şekilde dile getirildiyse artık bazı şeyler yolunda değil demektir. Şunu düşünün , DirectX gibi Linux altında kullanılamayan değil de linux altında kullanılabilen bir grafik platformu kullanılırsa Windows'un oranı ne kadar düşer?

Dediklerimi okur ve düşünürseniz , köpeciğin yavaş yavaş kenara ittirildiğini apacık göreceksiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçek hayatta sermaye neredeyse orada iş yapacaksın. Bugün Linux kullanan çok az, gelecekte ne olacağı belli olmayan sadece gelecek vaad eden bir sistemle uğraşmak saçma geliyor bana.
    Windows 7 var, alıcısı da var. Windows'la ilgili serverlarla ilgili daha öğrenilecek bir sürü şey var.
    Sürekli çöken bu site bile Microsoft sunucular üzerine kurulu.
    Çökecek, virüs bulaşacak ve biz bunlardan para kazanacağız.
    Ticari yazılımlardan kastım, Eta, Netsis, Logo, Zirve. Beğenmediniz mi yoksa.
    Linux üzerinde çalışanı var mı? Kurumsal yerler belki linux kullanıyordur bundan bana ne? Onların kendi bilgi işlemleri var zaten ve bize ekmek çıkmaz.
    Mobil işletim sistemlerinin linux yada Microsoft olması yine bu işle uğraşanları bağlamaz.
    Savaş varsa bu Microsoft'un ve Linux'un savaşıdır. Beni ilgilendirmez. Birgün herkes Linux kullanacak, Fener mutlaka şampiyon olacak. Takvimin sonu 2012. Kıyamet 2012'de kopacak.

• 10 sene öncede bir gün herkes Linux kullanacak diye dergiler CD veriyordu. Fazla uzağa bakmaya gerek yok, bugün bilgisayarıma kursam bütün donanımın çalışacağından bile emin değilim.
  • quote:

10 sene öncede bir gün herkes Linux kullanacak diye dergiler CD veriyordu. Fazla uzağa bakmaya gerek yok, bugün bilgisayarıma kursam bütün donanımın çalışacağından bile emin değilim.

Linux'ta sizin gibi çıkarcı bireylere değil,paylaşımcı zihniyetlere ihtiyaç var zaten.Özür olmasının nedeni ücretsiz olmasıdır.
    Madem işinizden para kazanıyorsunuz,o zaman bu konuda objektif bir yorum yapamazsınız(kaldı ki yapamamışsınız).

Driverlerimi tanımazdı,carttı curttu sadece gülerim buna

Sizin gibilere linux ta zaten ihtiyaç yok.

+ Olarak Kurun ubuntu 10.10'u. Driverlerinizin hepsini otomatik tanısın.10 Dakikada sistemi kurar,10 dakikada da sistemi günceller,kullanıma hazır hale gelir.

Yada kurun windows u,30 dakikada sistemi kursun,20 dakika driver kurun,20 dakika da program,virüsten korunmak,sistemi hızlandırmak.

Beyin bedava (!)

• quote:

quote:

10 sene öncede bir gün herkes Linux kullanacak diye dergiler CD veriyordu. Fazla uzağa bakmaya gerek yok, bugün bilgisayarıma kursam bütün donanımın çalışacağından bile emin değilim.

Linux'ta sizin gibi çıkarcı bireylere değil,paylaşımcı zihniyetlere ihtiyaç var zaten.Özür olmasının nedeni ücretsiz olmasıdır.
    Madem işinizden para kazanıyorsunuz,o zaman bu konuda objektif bir yorum yapamazsınız(kaldı ki yapamamışsınız).

Driverlerimi tanımazdı,carttı curttu sadece gülerim buna

Sizin gibilere linux ta zaten ihtiyaç yok.

+ Olarak Kurun ubuntu 10.10'u. Driverlerinizin hepsini otomatik tanısın.10 Dakikada sistemi kurar,10 dakikada da sistemi günceller,kullanıma hazır hale gelir.

Yada kurun windows u,30 dakikada sistemi kursun,20 dakika driver kurun,20 dakika da program,virüsten korunmak,sistemi hızlandırmak.

Beyin bedava (!)

Alıntıları Göster
    @R.Korkmazz: yazdıklarınız o kadar cahlice geliyor ki nasıl tepki vereyim diye düşünüyorum. Öncelikle köpecik lafından bende bir linux sever olarak hoş bulmadım. Ancak yaptığım araştırma sonucu linus torvdalsın böyle birşey söylemediğini söyleyenin ise Jim Zemlin olduğunu öğrendim. Ayrıca köpecik dememiş, enik demiş. (young dog demiş, kuzuya koyuncuk mu diyoruz yani)

http://news.slashdot.org/story/11/04/05/2243209/Bashing-MS-Like-Kicking-a-Puppy-Says-Jim-Zemlin

Herneyse, bugün linux denen şey o kadar güvensiz (!) ki Wall Street yani dünyanın en değerli borsasının %75'ini, interneti yani Facebook, Twitter, E-Bay ve Google'ı kullanabiliyorsak bunların sayesinde kullanıyoruz. Şimdi de cep telefonlarında - benim Galaxy S'im de dahil- kullanıyoruz. Google'a Çin'in yaptığı saldırıların arkasında bilin bakalım ne çıktı? Microsoft ve XP'nin güvenilmezliği. Ayrıca Süperbilgisayarların %95in de de linux kullanılıyor. Gerçekten 22 yaşında bir öğrencinin bunları başlatması inanılmaz. Linux de virüs derdi yoktur, kernel ise sürekli güncellenir, MS gibi söz verip tutmama huyu yoktur. Update yaptıktan sonra, yeniden başlatmanız gerekmez. Mesela Microsoft Hazretleri, bize bunu yenilik olarak anca Windows 8'in çıkışında sunacak. Şimdilik linux'un bir tek yanı yetersiz kalıyor o da oyunlar. Bunun da kaynağı oyun üreticilerinin büyük bir pazara sahip olduğu için Windows'a yönelik oyunlar yapması.

Size linux'a başlamak için ubuntu tavsiye ederim. İster Gnome ister unity hatta kde ile istediğinizi kullanırsınız.

Ancak fazladan download yapmamanız için 28 Nisan'ı yani Ubuntu 11.04'ün çıkış tarihini beklemenizi öneriyorum.

İsteyen istediğini kullanmakta özgür, ancak ben bir bilgisayar alırken üzerinde Windows yüklü bir pc'yi satın almak zorunda kalıyorsam, buna itirazım var. Buna yurtdışında Microsoft Tax yani Microsoft Vergisi diyorlar.

Driver konusunda da yetersiz bilginizle konuşuyorsunuz. Özellikle Intel linuxu sonuna kadar destekliyor. Ben bilgisayarıma kurduktan sonra hiçbir driverımı tanımama sorunum olmadı. Hatta HP Photosmart All-in-One yazıcım vardı ve kara kara düşünüyordum nasıl bunu bağlayacağım diye. Sonra şok oldum, çünkü bilgisayarıma takar takmaz yazıcımı tanıdı. Oysaki ben Windows Xp, Vista, 7'de de tek tek driver kurmuştum.

Son olarak RockForLive'in sözlerinede de kelimesi kelimesine değil, harfi harfine katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Windows 11

@R.Korkmazz: yazdıklarınız o kadar cahlice geliyor ki nasıl tepki vereyim diye düşünüyorum. Öncelikle köpecik lafından bende bir linux sever olarak hoş bulmadım. Ancak yaptığım araştırma sonucu linus torvdalsın böyle birşey söylemediğini söyleyenin ise Jim Zemlin olduğunu öğrendim. Ayrıca köpecik dememiş, enik demiş. (young dog demiş, kuzuya koyuncuk mu diyoruz yani)

http://news.slashdot.org/story/11/04/05/2243209/Bashing-MS-Like-Kicking-a-Puppy-Says-Jim-Zemlin

Herneyse, bugün linux denen şey o kadar güvensiz (!) ki Wall Street yani dünyanın en değerli borsasının %75'ini, interneti yani Facebook, Twitter, E-Bay ve Google'ı kullanabiliyorsak bunların sayesinde kullanıyoruz. Şimdi de cep telefonlarında - benim Galaxy S'im de dahil- kullanıyoruz. Google'a Çin'in yaptığı saldırıların arkasında bilin bakalım ne çıktı? Microsoft ve XP'nin güvenilmezliği. Ayrıca Süperbilgisayarların %95in de de linux kullanılıyor. Gerçekten 22 yaşında bir öğrencinin bunları başlatması inanılmaz. Linux de virüs derdi yoktur, kernel ise sürekli güncellenir, MS gibi söz verip tutmama huyu yoktur. Update yaptıktan sonra, yeniden başlatmanız gerekmez. Mesela Microsoft Hazretleri, bize bunu yenilik olarak anca Windows 8'in çıkışında sunacak. Şimdilik linux'un bir tek yanı yetersiz kalıyor o da oyunlar. Bunun da kaynağı oyun üreticilerinin büyük bir pazara sahip olduğu için Windows'a yönelik oyunlar yapması.

Size linux'a başlamak için ubuntu tavsiye ederim. İster Gnome ister unity hatta kde ile istediğinizi kullanırsınız.

Ancak fazladan download yapmamanız için 28 Nisan'ı yani Ubuntu 11.04'ün çıkış tarihini beklemenizi öneriyorum.

İsteyen istediğini kullanmakta özgür, ancak ben bir bilgisayar alırken üzerinde Windows yüklü bir pc'yi satın almak zorunda kalıyorsam, buna itirazım var. Buna yurtdışında Microsoft Tax yani Microsoft Vergisi diyorlar.

Driver konusunda da yetersiz bilginizle konuşuyorsunuz. Özellikle Intel linuxu sonuna kadar destekliyor. Ben bilgisayarıma kurduktan sonra hiçbir driverımı tanımama sorunum olmadı. Hatta HP Photosmart All-in-One yazıcım vardı ve kara kara düşünüyordum nasıl bunu bağlayacağım diye. Sonra şok oldum, çünkü bilgisayarıma takar takmaz yazıcımı tanıdı. Oysaki ben Windows Xp, Vista, 7'de de tek tek driver kurmuştum.

Son olarak RockForLive'in sözlerinede de kelimesi kelimesine değil, harfi harfine katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Benimde yazmak istediğim birşeyler var;

1- Olay sadece bakış açısına göre değişiyor. bazı konularda "R.Korkmazz" hocama katılıyorum. Para akışı orada ama bazı gerçekler var önümüzde artık at gözlüklerini çıkarıp görmemiz lazım oda linux un yükselişi

2-1998 den beri bilgisayar ile ugraşıyorum. 2006 den beri linux kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar hala linuxa geçmekte tereddüt ediyorlar. Çevremdeki insanlardan belki 100 tanesine linux kurdum ( ubuntu veya mint ) ama insanlar windows da kendilerini daha güvende hissediyorlar Mevzu alışkanlıklar ile alakalı. Yoksa içinde paketleme yöneticisi olan virusten etkilenmeyen süper işletim sistemi varken içi boş yavan birşeyi kimse kullanmak istemez.

3-ben mint ile memnunum her ihtiyacım olan programdan envayi çeşit içinde mevcut driver sıkıntım yok herşeyi tanıyor. Önceden win kullanırken sürekli warez ve torrent sitelerinde program kovalardık ( cahillik işte ) yok yeni versiyon yok cracki çıkmış. Resmen Korsan korsanı çekiyordu. 1 korsan program kullanalalım derken birde bakmışsın 100 lerce olmuş. Korkunç birşey Bu kadar kul hakkı nasıl ödenecek Bu kadar programı lisanslı almak için Cem yılmaza komşu olmak lazım. Yada Darphanade çalışacaksın.

4- Birde işin MAC boyutu var tabi. O kısımda ayrı tartışma istem (g4 minim var) O daha süper bütün programları portable gibi çalışıyor program kurulum eziyeti yok.

5-Sonuç olarak ömrümüzü korsanda çürütmeyelim. Lisansa para ödeyin demiyorum. bana israf gibi geliyor. onun yerine gidin kendinize veya çoluğunuza çocugunuza birşeyler alın. Tavsiyem linux dur ihtiyacınız olan tüm programlar mevcuttur. Geçiş yapın ve korsanı unutun. Böylece artık warez siteleri yok. Artislik yapan arkadaşlara siz hava atın ( Abi programın son veriyonunu indirdim --- ee ne yapayım bende ücretsiz daha iyisi var aramakla indirmekle ugraşmıyorum )

6-Basının gaz ına gelmeyin. Gereksiz polemikler bunlar yok tekmelemiş vs vs.

7-Oyun meselesi hımm önemli konu. İmkanınız yoksa linux içindeki 3d oyunlardan faydalanabilirsiniz. warzone openarena nexiuz torch vs vs. İmkan varsa konsol alın. tak çalıştır.

8-Para kimde ? tabiki Mikropsoft ta hala özellikle laptoplar ile hala iyi satılıyor. Linuxla biri laptop aldığında ilk iş formatlayıp win kurmak oluyor. Eger linu a alışamadınız ise win üzerindede paralı programlara alternatif birçok ücretsiz program var. libreoffice vlc mplayer aimp scilab imgburn vs vs.

9-Bu kadar yazdım okuyana helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerçekimi

Benimde yazmak istediğim birşeyler var;

1- Olay sadece bakış açısına göre değişiyor. bazı konularda "R.Korkmazz" hocama katılıyorum. Para akışı orada ama bazı gerçekler var önümüzde artık at gözlüklerini çıkarıp görmemiz lazım oda linux un yükselişi

2-1998 den beri bilgisayar ile ugraşıyorum. 2006 den beri linux kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar hala linuxa geçmekte tereddüt ediyorlar. Çevremdeki insanlardan belki 100 tanesine linux kurdum ( ubuntu veya mint ) ama insanlar windows da kendilerini daha güvende hissediyorlar Mevzu alışkanlıklar ile alakalı. Yoksa içinde paketleme yöneticisi olan virusten etkilenmeyen süper işletim sistemi varken içi boş yavan birşeyi kimse kullanmak istemez.

3-ben mint ile memnunum her ihtiyacım olan programdan envayi çeşit içinde mevcut driver sıkıntım yok herşeyi tanıyor. Önceden win kullanırken sürekli warez ve torrent sitelerinde program kovalardık ( cahillik işte ) yok yeni versiyon yok cracki çıkmış. Resmen Korsan korsanı çekiyordu. 1 korsan program kullanalalım derken birde bakmışsın 100 lerce olmuş. Korkunç birşey Bu kadar kul hakkı nasıl ödenecek Bu kadar programı lisanslı almak için Cem yılmaza komşu olmak lazım. Yada Darphanade çalışacaksın.

4- Birde işin MAC boyutu var tabi. O kısımda ayrı tartışma istem (g4 minim var) O daha süper bütün programları portable gibi çalışıyor program kurulum eziyeti yok.

5-Sonuç olarak ömrümüzü korsanda çürütmeyelim. Lisansa para ödeyin demiyorum. bana israf gibi geliyor. onun yerine gidin kendinize veya çoluğunuza çocugunuza birşeyler alın. Tavsiyem linux dur ihtiyacınız olan tüm programlar mevcuttur. Geçiş yapın ve korsanı unutun. Böylece artık warez siteleri yok. Artislik yapan arkadaşlara siz hava atın ( Abi programın son veriyonunu indirdim --- ee ne yapayım bende ücretsiz daha iyisi var aramakla indirmekle ugraşmıyorum )

6-Basının gaz ına gelmeyin. Gereksiz polemikler bunlar yok tekmelemiş vs vs.

7-Oyun meselesi hımm önemli konu. İmkanınız yoksa linux içindeki 3d oyunlardan faydalanabilirsiniz. warzone openarena nexiuz torch vs vs. İmkan varsa konsol alın. tak çalıştır.

8-Para kimde ? tabiki Mikropsoft ta hala özellikle laptoplar ile hala iyi satılıyor. Linuxla biri laptop aldığında ilk iş formatlayıp win kurmak oluyor. Eger linu a alışamadınız ise win üzerindede paralı programlara alternatif birçok ücretsiz program var. libreoffice vlc mplayer aimp scilab imgburn vs vs.

9-Bu kadar yazdım okuyana helal olsun.

Alıntıları Göster
    Hepsini okudum ve içimde tekrardan bir linux veya mac kurma isteği kabardı.Herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razura

Hepsini okudum ve içimde tekrardan bir linux veya mac kurma isteği kabardı.Herkese teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Tekmeleme yok lakin uzun zamandan beri kuyruğa basıldığı kesin.
    Bknz: Steve Ballmer'in Linux ı kansere benzetmesi :)
    http://www.theregister.co.uk/2001/06/02/ballmer_linux_is_a_cancer/

NT 4.0 Workstation makine bir gün açık bırakınca kendi kendine kilitlenirken o zaman emekleme aşamasındaki Linux'ın kurulu olduğu makine bir hafta üzerinde IRC sunucu olduğu halde kilitlenmiyordu :) Windowslar uzun süre Linux'ı dosya sisteminde(IO diyelimde karışmasın) alt ettiler çünkü Linux'da dosya sistemi single thread idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 11 Nisan 2011; 22:32:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

NT 4.0 Workstation makine bir gün açık bırakınca kendi kendine kilitlenirken o zaman emekleme aşamasındaki Linux'ın kurulu olduğu makine bir hafta üzerinde IRC sunucu olduğu halde kilitlenmiyordu :) Windowslar uzun süre Linux'ı dosya sisteminde(IO diyelimde karışmasın) alt ettiler çünkü Linux'da dosya sistemi single thread idi.

Alıntıları Göster
    ah şu oyunlarrr.

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

Alıntıları Göster
    Bu laf Linus Torvalds ın değil Jim Zemlinin ki uslup onun tarzınada uyuyor. Linus böyle birşey söylemek isteseydi eminimki tüm forum bunu konuşuyor olurdu. Öle kenara ittik tekmeledikle kalmazdı, içinde ince espirilerde olurdu...

Yazının orjinali:
    "I think we just don't care that much [about Microsoft] anymore," Zemlin said. "They used to be our big rival, but now it's kind of like kicking a puppy."
    Kaynak:http://www.networkworld.com/news/2011/040511-linux-vs-microsoft.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

Bu laf Linus Torvalds ın değil Jim Zemlinin ki uslup onun tarzınada uyuyor. Linus böyle birşey söylemek isteseydi eminimki tüm forum bunu konuşuyor olurdu. Öle kenara ittik tekmeledikle kalmazdı, içinde ince espirilerde olurdu...

Yazının orjinali:
    "I think we just don't care that much [about Microsoft] anymore," Zemlin said. "They used to be our big rival, but now it's kind of like kicking a puppy."
    Kaynak:http://www.networkworld.com/news/2011/040511-linux-vs-microsoft.html

Alıntıları Göster
    @RockForLive , @Football Mania ve @sse(satbilite konusunda) gerekli cevapları vermiş , benim birşey yazmama gerek kalmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

@RockForLive , @Football Mania ve @sse(satbilite konusunda) gerekli cevapları vermiş , benim birşey yazmama gerek kalmamış.

Alıntıları Göster
    Valla tüm mesajları okudum da, konuyla ilgili söylemi yapanda, bunu buraya taşıyıp linux'u tanrılaştıranlarda abartmışlar. Cep telefonu, tablet, vs. kıyaslaması yapıyorsunuz, peki MS sadece Windows yada office den mi ibaret.

Ürettiği onlarca donanım, oyun, ansiklopedi, yazılım, elektronik cihaz vs. MS ürünü değilmi. Hanginizin Linux MOUSE'u var :)

Sonra, oyun demişiniz her zamanki gibi; Grafik/video/stüdyo/basın yayın gibi şleri ne yapacaksınız, bunlarda en iyi MAC te yapılıyor, 2.sırada ise Windows PC ler var, linux bu konuda nerde. Dünyada kaç gazete linux kullanıyor, kaç reklam filmi linux ile hazırlanyor, kaç albüm linux ile yapılıyor.. Sizce bu sayılar azmı, herşey sunucu veya sistem yönetimi mi demek bu camiada, siz bunu mu anlıyorsunuz.

Tamam linux çok güzel çok iyi bir işletim sistemi, kendimde kullanıyorum. Ama daha çok zaman var, onun için yavaş gelin diyorum ;)

Windows'u da hiç o kadar aptal bir işletim sistemi olarak görmeyin, aptal olan kullanıcıdır her zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 12 Nisan 2011; 12:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Valla tüm mesajları okudum da, konuyla ilgili söylemi yapanda, bunu buraya taşıyıp linux'u tanrılaştıranlarda abartmışlar. Cep telefonu, tablet, vs. kıyaslaması yapıyorsunuz, peki MS sadece Windows yada office den mi ibaret.

Ürettiği onlarca donanım, oyun, ansiklopedi, yazılım, elektronik cihaz vs. MS ürünü değilmi. Hanginizin Linux MOUSE'u var :)

Sonra, oyun demişiniz her zamanki gibi; Grafik/video/stüdyo/basın yayın gibi şleri ne yapacaksınız, bunlarda en iyi MAC te yapılıyor, 2.sırada ise Windows PC ler var, linux bu konuda nerde. Dünyada kaç gazete linux kullanıyor, kaç reklam filmi linux ile hazırlanyor, kaç albüm linux ile yapılıyor.. Sizce bu sayılar azmı, herşey sunucu veya sistem yönetimi mi demek bu camiada, siz bunu mu anlıyorsunuz.

Tamam linux çok güzel çok iyi bir işletim sistemi, kendimde kullanıyorum. Ama daha çok zaman var, onun için yavaş gelin diyorum ;)

Windows'u da hiç o kadar aptal bir işletim sistemi olarak görmeyin, aptal olan kullanıcıdır her zaman..

Katılmıyorum hocam özellikle bu kısıma

quote:

Eğer sen kendini böyle değerlendiriyorsan ona bir itirazım yok ama sistem aptalsa eziyetini kullanıcı çeker. Sürekli seni kısıtlıyorsa kurduktan sonra bile içi boş basit bir videoyu yada dökümanı yada pdf i açmaktan aciz ise nasıl kullanıcı aptal olur yok böyle birşey. 40 yamalı bohça gibi windows ve sürekli üzerine birşeyler kurman gerekiyor niye çünkü ;

"TEK BİRŞEY İÇİN TASARLANMIŞ ODA KULLANICILARI KÖLELEŞTİRMEK İÇİN"

Niye böyle dedim. Sistemi ayakta ve güncel tutmak için deli gibi para ve zaman harcaman lazım. office kaç para veya diğer yazılımlar. Zamanımız değerlidir. Böyle boş işlerle vakit kaybetmeye gerek yok. Kur linux u direk çalışmaya başla. Eğer beğenirsen bağış yaparsın veya yapmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerçekimi

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Katılmıyorum hocam özellikle bu kısıma

quote:

Eğer sen kendini böyle değerlendiriyorsan ona bir itirazım yok ama sistem aptalsa eziyetini kullanıcı çeker. Sürekli seni kısıtlıyorsa kurduktan sonra bile içi boş basit bir videoyu yada dökümanı yada pdf i açmaktan aciz ise nasıl kullanıcı aptal olur yok böyle birşey. 40 yamalı bohça gibi windows ve sürekli üzerine birşeyler kurman gerekiyor niye çünkü ;

"TEK BİRŞEY İÇİN TASARLANMIŞ ODA KULLANICILARI KÖLELEŞTİRMEK İÇİN"

Niye böyle dedim. Sistemi ayakta ve güncel tutmak için deli gibi para ve zaman harcaman lazım. office kaç para veya diğer yazılımlar. Zamanımız değerlidir. Böyle boş işlerle vakit kaybetmeye gerek yok. Kur linux u direk çalışmaya başla. Eğer beğenirsen bağış yaparsın veya yapmazsın.

Alıntıları Göster
    Ben o anlamda yazmadım ki, yani ileri düzey kullanmayı bildikten sonra da windows tan da linux kadar verim alınır, ne virüs girer ne performans düşer vs.vs... Bu anlamda demiştim.

Aslında yine yanlış düşünüyorsun, şöyleki;

Bunlar nedir ?, adı üstüne işletim sistemi dir. Amacı sadece bizim kuracağımız ve kullanıcağımız uygulamalara zemin hazırlamaktır.

Şuda var, aslında windows mp3 ve bir çok video dosyasını hiç birşeye ihtiyaç duymadan zaten gösteriyor. Çözücü ancak değişik formatlı ses ve videolar için gerekli. Linux dağıtımlarında da farklı bir durum yok. 3-5 sıradan film oynatıcı, ses çalıcı dan falan bahsediyorsanız, onlar zaten windows kurulum dvd sine entegre edilebiliyor.

Ofis olayına da takmayın bukadar, open ofis ve neoofis in windows versiyonları olduğu gibi, linux dağıtımları üzerinde kullanılan açık kaynak yazılımların %90 ının windows versiyonuda var. Dolayısı ile açık kaynak da illaki linux tekelinde olan birşey değil. Yani misal birtek windows cd sine para verip, üzerindeki geri kalan herşeyi şu an linux kullanan biri kadar free kullanabilirsiniz.

Linux dağıtımları izleyerek gelişen işletim sistemleridir, kendliğinden birşeyi biz bulduk mantığına dayanmaz, çekirdeği de dahil. Unix olmasa kim icat edecekti linux çekirdeğini. Ben bunu gördüm, belki bilgim bukadar, ama kesinlikle "oha şuna bak adamlar neyi bulmuş" dediğimi hatırlamam.

Kısaca windows olmasa, linux nereye gidecek, veya mac os olmasa, bunlar her zaman birbirini tamamlayan ve bir döngü içerisinde ilerleyen işletim sistemleri. Hiç biri bir diğeri olmadan varlığını sürdüremez. Anlamı kalmaz çünkü, çekişme ve rekabet olmadan hiç birşey gelişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 12 Nisan 2011; 20:28:50 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.