Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lisanslı Windows 10 kullanan bilgisayarlara Windows 11 zaten ücretsiz değil mi? Ben de Windows 10u daha çok beğeniyorum ama 11 de güzel işletim sistemi süresi bitince 11e geçin olsun bitsin. Ben de şuan Windows 10 kullanıyorum seneye süre bitmeye yakın 11e ücretsiz yükseltirim. Bu kadar tartışmaya gerek yok bence. Uzatılmış destek de genelde şirketlere verilen bir hizmet, binlerce bilgisayarı olan bazı şirketler bizim gibi kolay geçiş yapamıyor, Microsoft da parasını verin size güncelleme yapayım diyor. Bu yeni bir şey de değil niye bu kadar tepki verilmiş anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım uygun değilse Windows 11 kurulamıyor malesef.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Degil mi ya... iki ayrı program files klasörü yapmamış olsalar ne olacaktı kim bilir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Gercekten eğer ki, Linux ve Unix türevlerini kullanamayan ancak Windows da kullanmak istemeyen birinin kullanması gereken OS sadece MacOS'dur.. Windows kullanım kolaylıgı ve Unix gücünü birlestiriyor.. Elbette onun da kendine göre sacmalıkları var ancak Windows gibi bir sey degil sonucta Unix tabanlı.. Windows savunanlar bence Mercedes'e karsı anadol savunuyor gibiler.. Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Kasım 2024; 12:24:34 >

Isterlerse 10 tane program files directory'si yapsınlar Windows demek DLL cöplügü ve registry cöplügü demektir..

ABD'de trump kazanıyormus yahu..

DLL dosyalarını ilk kullanmaya başladıklarında bugünleri düşünmediler tabii. Şu noktada degistirmeye kalksalar bu isin maliyeti astronomik olur, tum dunya icin...

Sasirdin mi buna?

Hayır ama biff o adam

• w10 ne kadar defoluysa w11 aynı hatta w10 çözülemeyen hatalardan dolayı w11 erken çıkmıştı... kendisine saygısı olan windows kullanmaz... :P

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Neden tepki verildiğini açıklayalım. Geçin gitsin ne olacak değil olay. Desteklemiyor denilen Intel 1. nesil işlemcilere dahil kurulabiliyor Windows 11 fix ile ancak Windows 11 belli bir donanım gereksinimi istiyor ve uygulamalar da buna göre geliştirilecek artık kısıtlamalar getirilecek.

Valorant örneğinde olduğu gibi kurulum TPM fix kullanılsa bile işletim sistemi içerisinde uygulamaların çalışmasını engelleyecek hatalar alacak kullanıcılar ve kullanamayacaksınız. Secure Boot kapatılmadan UEFI üzerinde oynama yapamadığınız için dual boot işletim sistemi kurulumu, imzasız donanım sürücü kullanımı yapamazsınız, donanımlarınız düzgün çalışmayabilir. Örnğin ben modlanmış ses ve ekran sürücüsü kullanıyorum uyumluluk ve performans artışı için Windows 11 de kullanılamaz hale gelecekler.

Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor

Oyun açılmasını engelleyen hata örneği.

Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor

İşletim sisteminin boot olmasını engelleyen UEFI bios hatası örneği.

Uyuglama geliştiricileri ve oyun dağıtım platformlarının Microsoft gibi Windows 10 desteğini sonlandırıp bu şekilde TPM uyarlaması yaparsa çoğu sistem atıl hale gelecek.

Evet bir sürü geriye uyumluluk sorunu ortaya cıkardı..

• RElS kullanıcısına yanıt

Iste onun icin zaten PC'de oyun oynanmaz.. Konsol alacaksın, Linux kullanacaksın ya da MacOS.. Veya Windowslu baska bir PC'yi sadece oyun amaclı toplayacaksınız..

5 sene sadece debian woody, 7 sene apple imac ve MacOS kullandım.. bilgisayarlara hic direkt Windows yüklemeden tek isletim sistemi olarak bunları kullandım..

Windows'a nadiren ihtiyacım olmustur onda da sanal makineden ihtiyacımı halletmisimdir.. su an hem Windows 10 hem Linux kullanıyorum fakat Windows'u direkt bootlama sebebim bilgisayarımın RAM'inin az olması vm'de igrenc performans alıyorum ram ekleyip su an windows'u ucursam sadece Linux ve sanal makine ile devam edebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Kasım 2024; 19:23:5 >
  • RElS kullanıcısına yanıt

Windows 10 desteğinin sonlanmasına (oyun ve yazılım olarak) minimum 3-4 sene var. Ek olarak zaten eskiden çıkmış oyunlarda böyle bir sorun olmayacağı için hala erişilebilir olacaklar. Bu durum sadece 3-5 online oyunu 10 senelik bilgisayarı ile oynamaya çalışan çok ufak bir kesimi etkiler ki bu sorun dediğim gibi en az 3-4 sene sonra ortaya çıkacağı için bu 10 senelik cihazları 3-4 sene sonra da kullanan kaç kişi kalır o da ayrı mesele.

Benim PC'de TPM var ama yüklemiyorum hatta TPM disabled olarak Windows 10 kullanıyorum Windows 11'e gecmeyi hic düsünmüyorum.. Benim gibi cok vardır mutlaka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Kasım 2024; 21:12:22 >

TPM nin ne gibi bir zararı var ki? Windows 11 kullanırken aç demişti açmıştım şuan Windows 10 kullanıyorum BIOS sıfırladığım için herhalde kapalıdır ayarı. Hiçbir farkını görmedim.

TPM konusunda bazı düsüncelerim var tabii ki, düsük olasılık da olsa, güvenlik problemi yaratabilir, kötüye kullanılabilir fakat bu disabled yapmam icin tek sebep degil, daha cok eski köye yeni adetten hoslanmıyorum dayatma da varsa hic hoslanmam..

Hocam ben aksini iddia etmiyorum ki. Linuxun ne kadar esnek olabileceğinin farkındayım.

Benim anlatmaya çalıştığım olay yazılımcı da olsanız her şeyi kodlama yaparak yapacağım kafasında olmak saçma geliyor bana. Ben esnek çalışmayı seven biriydim. Dediğim gibi İşletim sistemleri dersinde C ile Fork yapısı kullanarak multithread kontrolü yaptırtmak dışında linuxu kullanmadım desem yeridir. Yani ubuntuda maks 10-15 günlük deneyimim var.

Windows gui ile ne kadar esnek bir ortam yarattıysa bana ben geçiş yapmak istemedim. İnsanların aa linux bokluyor, yazılımcı bile değil fikirlerine de saygı falan duymuyorum. Herkes bir işletim sistemi kullanmak için milyon tane ek kod yazmak zorunda değil.

Bir ara da kali yüklemiştim wifi attack için. Laptop network kartını tanıyamadı. Gülerek geri sildim. Gui, candır, hayattır esnekliktir. İnsanlar hayatı kendine dar etmek istiyorsa benim derdim değil. Windowsta yapılamayacak ama linuxta yapılabilecek şeylerin de farkındayım ama yine de benlik değil.

Özetle her yazılımcı linux kullanmak zorunda değil. İnsanların saçmasalak düşüncelerini boşverin.

• Reborned kullanıcısına yanıt

Iste o sekil bir kafa yok sayın hocam. Yani sırf kodlama artistliginden dolayı konsol kullanmıyoruz. En azından ben o amaçla kullanmıyorum. Ben konsol kullanıyorsam, daha pratik diye kullanıyorumdur.

Şimdi örnek vermek gerekirse, diyelim ki, benim Windows'da binlerce dosya içeren bir dizinim olsun. Orada her dosyanın adını ayrı ayrı değiştirmeye kalksam, akşama kadar bilgisayarın başında uğraşırım.. Mesela dizindeki tüm dosyaların önünde bir yedek ibaresi olsun ben bu yedek kısmından kurtulmak isteyeyim.

Bakınız Linux konsolda böyle bir işlem nasıl da tek satırla halledilebiliyor..

for file in *; do mv "$file" "${file//_yedek/}"; done

Başka bir örnek, diyelim ki, ben dizindeki tüm dosyaların formatını değiştirmek istiyorum. PNG'den JPG'ye hepsini değiştireyim

mogrify -format jpg *.png

Tüm dosyalarım jpg oldu..

Diyelim ki, Windows'da yine klasörlerde hem de alt klasörlerde bir çok dosyam var hepsinin iznini degistirmek istiyorum Windows'da yine çok uğraşırız

chmod -R 644 /path/to/dizin

Diyelim Windows kullanıyorum, metin dosyalarının içinde bir şey aratıp değiştirecegim.. Tek tek dosyaları açıp arayacağım ve değiştirecegim buna uygun bir ücretli ücretsiz program uygulama falan aramam gerekecek elimde konsol var hemen gidiyorum ve

sed -i 's/eski_ifade/yeni_ifade/g' *.txt

Diyelim ki dosyaları bölmek istiyorum gidip üçüncü parti program arayacağım linux konsolum var bak hemen böyle bölerim

split -b 100M büyük_dosya.zip küçük_parça_

Şimdi de dosya işlemlerini bırakalım ve sistem ayarlarına gelelim. Burada labirent gibi karmaşık bir Windows GUI ile bir sürü amelelik bizi bekliyor. Örnegin DNS değiştirmek istiyorum. Mouse'um ile tıklaya tıklaya o saçma sapan diyalog kutularına gidecegim de falan da.. Derhal terminalime gidiyorum ve

echo "nameserver 8.8.8.8" | sudo tee /etc/resolv.conf

Tek komutla DNS'lerim değişiyor..

Network adaptörümü devre dısı bırakıp yeniden başlatmak istiyorum ve yine Windows amele GUI ile uğraşacağım.. Denetim masasına gidecegim, sağ tıklayacağım tırı vırı tonla yere tıklayacağım hemen konsolu calıstırırım

sudo ifconfig eth0 down

sudo ifconfig eth0 up

diyelim varsayılan ağ geçidini ayarlamak istiyorum

Yine tonla amele GUI gezintisi yapacağız

Hemen konsoldan komutumu veriyorum

sudo ip route add default via 192.168.1.1

Başka bir senaryoda, Sistemin saat dilimini değiştirecegim yazmama gerek yok yine oraya buraya tıklama yapmam falan gerekecek hemen konsolu calıstırıyorum

sudo timedatectl set-timezone Europe/Istanbul

Yine mesela Windows'da başlangıc servislerden bazılarını disable etmek ya da enable etmek istiyorum işte msconfig yazacağım da, ismini bildigim servisi kaydırarak bulacağım da falan falan sacma sapan buttonlara tıklanacak diyelim apache2 disable edeyim

sudo systemctl disable apache2

sudo systemctl enable apache2

yine diyelim ki, Windows'da firewall ayarlarıyla ugrasıyorum.. Yine amele tarzı GUI kullanmak yerine istedigim portlara bu sekilde hemen izin veririm

sudo ufw allow 80/tcp

Diyelim sistem bellegi temizlemek istiyorum yine ücüncü parti yazılım gerekecek hemen terminale gidiyorum

sudo sh -c 'echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches'

Gördüğümüz gibi konsol cok daha hızlı, cok daha az zaman alıcı.. Komutları ezberleyemem diyorsanız text dosyasına atın oradan hızlıca yapıstırın..

Daha buna benzer tonla yıgınla sey yazabilirim ama post gereksiz yere uzar söylemek istedigimi izah etmek icin bu örnekler yeterli

Böyle güclü ve hızlı bir arac varken neden GUI kullanayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Kasım 2024; 11:49:0 >

• Reborned kullanıcısına yanıt

Simdi zaten programlama farklı sey öbürü isletim sistemi. Fakat programcının daha ileri düzey kullanıcı da olması beklenir. O yüzden işini daha hızlı yapması için konsol kullanması bence doğru yoldur. Konsol kullanmadan elde fare gezinip durursunuz..

Ubuntu gibi şeyler zaten bence yanlış mantıkla ortaya çıkartılmış şeyler. Linux'u Windows gibi fare ağırlıklı yapmaya çalışıyorlar buna gerek yok..

Çünkü normal yöntem Grafik ağırlıklı değil konsol ağırlıklı kullanım olmalıdır.. Çünkü konsol daha hızlı ve güclü.. Milletin bilgisayar kullanma alıskanlıgını da firmalar belirledi o yüzden millet konsol kötü sanıyor.. Sanıyorlar ki, Linux gibi bir şeyde, konsol ağırlıklı kullanım var, cift tıklanarak yazılım yüklenemiyür hee o zaman program dandik, o yüzden öyle falan sanıyorlar.. Ben sizi kastetmiyorum ama sanan cok.. Mesela Linux'ün cok ekmek yemesi gerekir falan diyen tipitipler görmüstüm bir yerlerde.. Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Kasım 2024; 11:56:6 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.