Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor
    Windows 10 işletim sistemi desteği 14 Ekim 2025 tarihinde sona erecek. Microsoft, kullanıcılara Windows 11'e geçmelerini şiddetle tavsiye ediyor, ancak eski işletim sistemini henüz bırakmak istemeyen kullanıcılar, Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi (ESU) için yıllık abonelik satın alabilecekler.

Ayrıca Bkz.Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir

Kurumsal müşteriler daha fazla ödeyecek

ESU programına önümüzdeki yılın sonbaharında kayıt olunabilecek ve kullanıcılar 30 dolar ödeyerek Windows 10 için önemli güvenlik güncelleştirmelerini bir yıl daha almaya devam edebilecekler. Ancak yeni özellikler, hata düzeltmeleri ve Microsoft teknik desteği artık mevcut olmayacak.

Kurumsal müşteriler de Windows 10 desteğini uzatabilecekler, ancak süre ve tutarlar tamamen farklı. ESU'nun ilk yılı şirketlere 61 dolara, ikinci yılı 122 dolara ve üçüncü yılı 244 dolara mal olacak.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/31/24284398/microsoft-windows-10-extended-security-updates-consumer-pricing

• Yorumlara bakıyorum da, APPLE'dan farksız Microsoft Fanboyları da türemiş. Çok garip bir jenerasyonun içinde yaşamaya başladık. İnsanlar kendi haklarını değil, dev şirketlerin haklarını ölesiye savunuyorlar. Yaşamını güçlükle idame eden sıradan insan, Tekno-feodal dev şirketlere, milyarderlere, Stockholm sendromunu kanıtlarcasın gel beni daha da aşağıla, beni çiğne diye yalvarıyor.

10 yıl geçmişmiş, garanti ve destek vermesi gerekmezmiş. Diyelim ki şirket eski departmanı kapatıp, elindeki yazılımcıları yeni sürümlerin geliştirilmesi için kaydırdı. Bu anlaşılabilir. Ancak Win10'a bir ekip tahsis edilmiş ve güncelleme de verilebiliyorsa, bunu Win10'u orjinal olarak satın almış her müşterisine vermelidir. Bu kadar basit.

Kullanıcılar haklarını ne kadar kolay feda edebilir olmuş hayretle izliyorum. Sıfır farkındalık, sıfır kullanıcı bilinci... Sorgusuz bir teslimiyet ve tapınma hali.
    Yazık.
    Normal değil; Windows x86'da tekel ve gerekmediği halde çalışma prensiplerini değiştirerek son kullanıcıyı zora sokuyor (Windows 2000 ve Vista/7'de iki kere yaparak milletin canına okudu). Şimdi de aynı naneyi yiyor.
    Dünya genelindeki makinelerin en az %80'nin 10 yıldan daha fazla ömrü var şu an ama kullanılmaz hale gelecek...
    Komik yorumlar okuyorum; arkadaşlar tüm enterprise yazılım ürünlerinde extended maintenance diye bir seçenek vardır, bu RHEL'de de var, SAP'de de var, Microsoft'ta da var.
    Siz son kullanıcı açısından bakıyorsunuz ama kurumsal tarafta parasını verip geçiş yapmadan eski versiyonu kullanmak kurumların işine gelebilir.
    Lütfen biraz geniş ölçekli bakın olaylara.
    Oyun için de Linux. PEk çok oyunda daha iyi performans bile verdiği söyleniyor.

Windows'u hala bir PC'de yüklü tutmak için tek meşru sebep Linux platformuna tam aşinalık sağlanana kadar alışık olduğun işletim sistemini paralel olarak elinin altında tutmak.

Veya belli başlı meslek grupları için de uygulamaların Linux sürümleri olmayabilir.

linux istedigi kadar cabalasin asla windows'a rakip olamayacak. bir cok sebebi var da linux fanboylari hicbirini kabul etmiyor.

cogu populer oyun (ozellikle online olanlar) native olarak linuxa destek sunmuyor. wine oyunlarda duzgun performans veremiyor.

ha bu linuxun sorunu mu, degil cunku bu oyunlar nt kerneline gore yazildi. online oyunlar kisminda da neredeyse hicbir AC linux tarafina destegi yok.

oyunu gectim ekran kartlari ureticileri bile duzgun driver sunmuyor linuxa. amd tarafinda adrenalin yok, kartin cogu ozelligini kullanamiyorsun relive gibi, surekli kartin ozelliklerine alternatif ayri program araman gerekiyor.

hadi ben oyun oynamiyorum sadece is icin kullanacagimi varsayalim. yazilimci degilsen yine patliyor cunku yazilimlar da destek vermiyor.

ha foss versiyonlarini kullanirsin, ama ne kadar kullanisli olur orasi muamma. photoshop ile gimp arasindaki fark kiyaslanamayacak kadar buyuk.

gimp ancak paint.net ile kiyaslanir onda da paint.net cok daha kullanisli kaliyor.

neredeyse hicbir programin destegi ya da duzgun alternatifi yok. windows xp ya da 7 kullanmissin ha linux kullanmissin. konu internette dolasmaksa xpye firewall kurup supermiumla (son chrome surumunun portu) ya da mypal (firefox portu) ile gezersin internette.

giris seviye kullanici icin hele hele hic kullanisli tarafi yok, aksini iddia eden varsa debian ya da archin sisteme nasil kurulacagina bakabilir.

malum sadece turkiye degil 2024 yilinda hala neredeyse dunyanin her yerinde giris seviyesi kullanici isletim sistemlerini dahi teknisyenlere yukletiyor.

bu sebepler windows'u tabii ki muhtesem yapmiyor, sadece zorunluluktan kullandigimiz bir tekel. ama daha iyi bir alternatifinin de cikacagini dusunmuyorum.

mac sadece apple cihazlarda degil de oem tum sistemlerde calisiyor olsaydi bu durum degisirdi tabii. su an microsoft rakipsiz.

• destek kesme olayı tamamen duygusalmış demek ki D
    parayı bastırsan windows7 ye bile destek verebilir gibi sen paradan haber ver gibi duruyor.

• Yanaşmayan kurumlara özel bi kaç 0-day açığı patlatırlar, sıkıysa almasınlar... (Komplo uydurma diyenlere tek gerekçem: İçinde ne var bilmiyoruz ki)

• Yılan hikayesi mi desem bait mi yapıyorlar desem bilemedim. Bu kadar dengesiz bir firma. Bir kararı bir kararını tutmuyor. Bangır bangır W10 desteğini keseceğiz diye yaygara kopardılar , şimdi para istiyorlar.

• Microsoft Linux'u çok seviyor herhalde, o kadar seviyor ki kendi yazılımını ona karşı daha nasıl batırabilir her gün bunu düşünüyor

• apple o kadar laf attık microsoft apple ı da geçti .. budan sonra oyun için windows günlük kullanım için linux ya da mac

• Komik yorumlar okuyorum; arkadaşlar tüm enterprise yazılım ürünlerinde extended maintenance diye bir seçenek vardır, bu RHEL'de de var, SAP'de de var, Microsoft'ta da var.
    Siz son kullanıcı açısından bakıyorsunuz ama kurumsal tarafta parasını verip geçiş yapmadan eski versiyonu kullanmak kurumların işine gelebilir.
    Lütfen biraz geniş ölçekli bakın olaylara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakanishu -- 3 Kasım 2024; 12:48:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Steam desteği ve oyun desteği sonlanmasa şahsen 2030'a kadar kullanırım net. Mecburiyetten W11'e geçiş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 3 Kasım 2024; 13:4:50 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 3 Kasım 2024; 13:7:0 >
  • Adam haklı nasıl bir cihazın 10 yıl parça bulundurma garantisi vermek zorunda adamlar işletim sistemi temmuz 2015 çıkardılar haliyle 2025 Ekimde keseceğim diyor parasını verirsen güncellemeni alırsın demesini çok normal görüyorum.

Bu arada ne ara 10 yıl geçti win10 daha dün gibi geliyor bana vay beee

Zaman gerçekten su gibi akıyor. :((

• Windows 11 için işlemci kısıtlaması ve tpm çipi zorunluluğu olmasaydı. Çoğu kişi windows 10'da kalmayıp 2025'te Windows 11'e geçecekti. Fakat geçemiyorlar. Bu da zamanla linux kullanımını arttıracak. %4.5 civarında şu sıralar. İleride artacağı için muhtemelen daha çok uygulama, oyun vs. linux için native destekli hale gelecek.

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    Normal değil; Windows x86'da tekel ve gerekmediği halde çalışma prensiplerini değiştirerek son kullanıcıyı zora sokuyor (Windows 2000 ve Vista/7'de iki kere yaparak milletin canına okudu). Şimdi de aynı naneyi yiyor.
    Dünya genelindeki makinelerin en az %80'nin 10 yıldan daha fazla ömrü var şu an ama kullanılmaz hale gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 3 Kasım 2024; 13:57:21 >
  • Yorumlara bakıyorum da, APPLE'dan farksız Microsoft Fanboyları da türemiş. Çok garip bir jenerasyonun içinde yaşamaya başladık. İnsanlar kendi haklarını değil, dev şirketlerin haklarını ölesiye savunuyorlar. Yaşamını güçlükle idame eden sıradan insan, Tekno-feodal dev şirketlere, milyarderlere, Stockholm sendromunu kanıtlarcasın gel beni daha da aşağıla, beni çiğne diye yalvarıyor.

10 yıl geçmişmiş, garanti ve destek vermesi gerekmezmiş. Diyelim ki şirket eski departmanı kapatıp, elindeki yazılımcıları yeni sürümlerin geliştirilmesi için kaydırdı. Bu anlaşılabilir. Ancak Win10'a bir ekip tahsis edilmiş ve güncelleme de verilebiliyorsa, bunu Win10'u orjinal olarak satın almış her müşterisine vermelidir. Bu kadar basit.

Kullanıcılar haklarını ne kadar kolay feda edebilir olmuş hayretle izliyorum. Sıfır farkındalık, sıfır kullanıcı bilinci... Sorgusuz bir teslimiyet ve tapınma hali.
    Yazık.

• System Lord S kullanıcısına yanıt
    Oyun için de Linux. PEk çok oyunda daha iyi performans bile verdiği söyleniyor.

Windows'u hala bir PC'de yüklü tutmak için tek meşru sebep Linux platformuna tam aşinalık sağlanana kadar alışık olduğun işletim sistemini paralel olarak elinin altında tutmak.

Veya belli başlı meslek grupları için de uygulamaların Linux sürümleri olmayabilir.

• Foxx Mulder kullanıcısına yanıt
    Steam Linux'u agresif şekilde destekliyor.
    Windows'u PC'nize yüklemekle bir sandalye çekip yanıbaşınıza bir CIA ajanını 24 saat oturtmak arasında çok az fark var. :)

• Kseo kullanıcısına yanıt

bu oyunların sence kaç tanesi linuxde oynanabiliyor;

ayrıca;

Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyorCem Yılmazyoutube
    Cem Yılmaz YouTube kanalına abone olmak için: http://goo.gl/7lYOPX Diğer Videolar: CM101MMXI Fundamentals: http://goo.gl/owpQfj CMYLMZ (2007): http://goo.gl/GJmtTc Bir Tat Bir Doku: http://goo.gl/5htNdd Soru Cevap: http://goo.gl/MLSj6Y Filmler: http://goo.gl/I72ngT Güncel paylaşım ve videolara ulaşmak için Cem Yılmaz'ın resmi hesapları: http://cmylmz.com http://facebook.com/cmylmz http://twitter.com/cmylmz http://instagram.com/cmylmz http://youtube.com/cmylmz
    https://www.youtube.com/shorts/qj8zfylTPbI?si=sk_gNfwua2j45oS0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 3 Kasım 2024; 14:25:24 >

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Bir komedyen 10 sene önce gösterisinde bu konuyu mizahına konu yaptı diye milletin vermeyeceği taviz yok anlaşılan.

Bu adam bir komedyen! Sosyolog değil, siber güvenlikçi değil,yazılımcı değil. Komedyen!

Zelensky diye bir komedyeni de devlet başkanı yapmışlardı, herkes de "neden olmasın ya?" diye bir havaya girmişti. Simdiki vaziyeti izliyorsunuz. Kaldı ki Cem Yılmaz bu espiriyi yaptığında dijital surveillance bugünkünden çok geride bir yerdeydi. Simdi herkesin verileri internete sızmış, Cambridge Analytica gibi skandallar patlamış, demokratlar-cumhuriyetçiler arasında birbirilerini sansürleme yarışı hız kazanmış, bir Amerikan başkanını Twitter'dan şutlanmış...

Samsung ve benzeri akıllı televizyonların kullanıcıları sürekli dinlediği henüz ifşa olmuş. Akıllı süpürgeler sahiplerine küfür etmeye başlamıış. Youtube ve benzeri sitelerde İsrail veya Amerika karşıtı yorumlar Shadowban yiyor, Ukrayna-Rusya hadisesinde savaş karşıtı tarafsız profiller anti-amerikan veya rus yanlısı diye fişlenerek görünürlükleri 99% baskılanıyor. İsrail'in soykırımını eleştiren hesaplar askıya alınıyor.

Google bizi niye dinlesinmiş? Kendimizi çok önemli sayıyoruzmuş. Tek başına senin hayatının önemi yok, ama aynı anda milyonlarca insanı dinleyip profilleyince, onları manipüle edebilecek haber ve bilgi akışını kontrol edince işler değişiyor. Bunu idrak edebilmek için de dahi veya zeki olmaya da gerek yok. Biraz akıl yürütme becerisi yeterli.

Yiyorsa Cem Yılmaz bugün yapsın o şakayı. IQ'su ortalamaya yakın kaç kişiyi güldüreceğinden emin değilim.

Yapmayın böyle şeyler. Karşılıklı fikir alış verişi yaparken sarkastik bir havamız olsun, eğlenceli olalım diyorsanız da daha güncel materyal bulun, orjinal olun.

Bahsettiğiniz oyunlara gelince. Onları da Linux'ta çalıştırmabnın bir yolunu bulamıyorsanız Windows 10 bir makinede oynayıverin. Recall'lı bir Win11 şart değil. İlle de oynayacağım diyorsanız yine siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 3 Kasım 2024; 15:22:30 >

• RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt

linux istedigi kadar cabalasin asla windows'a rakip olamayacak. bir cok sebebi var da linux fanboylari hicbirini kabul etmiyor.

cogu populer oyun (ozellikle online olanlar) native olarak linuxa destek sunmuyor. wine oyunlarda duzgun performans veremiyor.

ha bu linuxun sorunu mu, degil cunku bu oyunlar nt kerneline gore yazildi. online oyunlar kisminda da neredeyse hicbir AC linux tarafina destegi yok.

oyunu gectim ekran kartlari ureticileri bile duzgun driver sunmuyor linuxa. amd tarafinda adrenalin yok, kartin cogu ozelligini kullanamiyorsun relive gibi, surekli kartin ozelliklerine alternatif ayri program araman gerekiyor.

hadi ben oyun oynamiyorum sadece is icin kullanacagimi varsayalim. yazilimci degilsen yine patliyor cunku yazilimlar da destek vermiyor.

ha foss versiyonlarini kullanirsin, ama ne kadar kullanisli olur orasi muamma. photoshop ile gimp arasindaki fark kiyaslanamayacak kadar buyuk.

gimp ancak paint.net ile kiyaslanir onda da paint.net cok daha kullanisli kaliyor.

neredeyse hicbir programin destegi ya da duzgun alternatifi yok. windows xp ya da 7 kullanmissin ha linux kullanmissin. konu internette dolasmaksa xpye firewall kurup supermiumla (son chrome surumunun portu) ya da mypal (firefox portu) ile gezersin internette.

giris seviye kullanici icin hele hele hic kullanisli tarafi yok, aksini iddia eden varsa debian ya da archin sisteme nasil kurulacagina bakabilir.

malum sadece turkiye degil 2024 yilinda hala neredeyse dunyanin her yerinde giris seviyesi kullanici isletim sistemlerini dahi teknisyenlere yukletiyor.

bu sebepler windows'u tabii ki muhtesem yapmiyor, sadece zorunluluktan kullandigimiz bir tekel. ama daha iyi bir alternatifinin de cikacagini dusunmuyorum.

mac sadece apple cihazlarda degil de oem tum sistemlerde calisiyor olsaydi bu durum degisirdi tabii. su an microsoft rakipsiz.

• Kseo kullanıcısına yanıt

pek cok oyun derken hangi oyun hocam? ornegin ben world of warcraft oyuncusuyum ve lutris uzerinden oyunun calistigini gorunce denemek istedim.

max 30fps aliyorum sistemden bagimsiz ve sesler stutterlaniyor Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor merak edip baktim sorun benim sistemimde mi diye, bir suru kisi sormus 30 fps aliyoruz diye.

linux fanboylarinin verdigi cevap "wowun dunyasini linuxta kesfediyorsunuz daha ne istiyorsunuz" Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor 

ne oyun ne is, yazilimci degilseniz ya da sunucu isletmiyorsaniz linux her sekilde berbat bir secim.

xbox sahibi olup ps oyunlarini xbox uzerinde emule etmeye calismaktan farki yok linuxta oyun oynamaya calismanin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.