|
iPhone 14 vergisi ne kadar? İşte iPhone 14 Pro Max vergisiz fiyat
-
-
Kısaca telefondan 2 tane alıp birini kendimiz kullanıyoruz
-
Eskiden bir araba alırken bir araba parası da devlete ödüyoruz derdik. Şimdilerde telefon için aynı duruma geçmiş durumda. Şansa yaşıyoruz. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çabuk Apple kurdan bağımsız kafasına göre zam yapıyor samsung yerli ve milli daha ucuza satıyorcular gelmeden
Özetle; Bir tane kendine bir tane de Ak Partiye alıyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 14 Eylül 2022; 21:37:37 > -
Samsung yerel fiyat uygulaması yapıyor. Steam'de bazı oyunları tr de dolar fiyatına göre daha uyguna nasıl alıyorsanız aynısını düşünün.
Yurt dışı fiyatı $1,249.99 olan S22 Ultra 512 GB Tr de 34.999 ( fiyatı güncellendi yakın zamanda yani zam yemiş hali, çıkış fiyatı 24.999 idi o yüzden fiyatı şu an ki kura göre ayarladılar) (Fiyatlar içinhttps://shop.samsung.com/tr/)
Aynı vergiler Samsung marka telefonlar içinde geçerli, $1,249.99 olan ürün 35k ya satılıyor, Yurt dışı fiyatı $999 olan Iphone 14 pro ise 40k'ya satılıyor.
Burada vermek istediğim mesaj, fiyatların asıl sebebi tabii ki vergiler ve dolar kurudur fakat bu Samsung Türkiye'nin yerel fiyatlandırma konusunda ülke adına daha iyi işler yaptığını değiştirmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 14 Eylül 2022; 21:41:29 >
-
Bosuna demiyoruz Turkiye vergi cehennemi diye
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
%8 vergi ödedim sadece aklı olan Türkiye’den cihaz almaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
seni dusundugu icin mi yapiyor? iPhone 40 bin lirayken bile s22 ultra daha az satiyor. Hic satamamaktansa yerel fiyatlandirmaya gidip surumden kazanmaya calisiyor. Cunku biliyor amiral gemisi diye cikardiklari telefonlarin talebinin iphone lardan daha dusuk oldugunu.
Ben Samsung telefon alırken cebimden muadil amiral gemisine göre daha az para çıkıyorsa benim için gerisi bir şey ifade etmiyor, ne Samsung ne de Apple ne bizim ne de ülkenin markaları.
Hayır yani Samsung yerel fiyatlandırma yapması, yani burada tüketicinin cebinden daha az para çıkması sizi niye rahatsız ediyor ki?
İyi ne güzel deyip geçmek lazım, amazon prime'ın aylık 8tl olması da sizi üzüyor mu benzer şekilde?
-
İthalatı kısıtlayarak hiçbir halta yaramayan çarpık ekonomik fikirlerini ayakta tutmaya uğraşıyorlar. Bunların saçma fikirleri iktisat kitaplarında bile yazmaz.
-
İPhone üretmiş kadar kazanıyoruz hamdolsun.
-
Telefon fiyatı × 10 vergi olsun yine peynir ekmek gibi satar. Hatta millet hırs yapar daha çok alır. Koyar masanın üstüne ve kendini iyi hisseder.
Önce ekmekler bozuldu.
HEY GENÇLER: SİZLERE söylüyorum, siz siz olun, birgün bu ülkeyi yönetirseniz, yönetici olursanız, sakın ola bugünleri unutmayın. Malın ederinden daha fazla vergi almayın, almayınki bu milletin evlatları en iyisini en güzelini alsın, siz bu günleri görünkü, yarın asla ve asla, mevcut hükümet gibi olmayın, gençliği anlamayan, gençleri yok hükmünde sayanlar gibi olmayın, gözümdeki yönetici, bu izzetli halk, en güzeline en iyisine layık, ucuz alacak, ucuz binecek demiyorsa, gözümde o yönetici yok hükmündedir, bu şerefli millet en güzeline, en iyisine layıktır. Diyorum. Gençler sakın ümitsiz olmayın, herkesler ve her kişiler geçicidir, birgün herşey değişir. Ve siz en güzellerini mutlaka alacaksınız. Ben ümitliyim... saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi android seyfi -- 15 Eylül 2022; 6:19:20 >
S22 ultra daha düşük mü?
Şaka yapıyor olmalısın..
Beni uzen bir durum yok ortada. Ortada olan sey samsungun bunu “yapmak zorunda olmasi”. Yani, iphone muadili samsungun amiral gemisi telefonlari ezelden beri iphone dan daha ucuza satiliyor? Ayni sekilde diger markalarin da oyle. Bu piyasanin dengesi. Samsungun bir kiyagi degil. Bunu anlatamiyorum.
Benim kafama takilan nokta ise kalitesi daha dusuk urunu daha ucuza alinca, daha dusuk kalitedeki urunu satan firmaya mutesekkir olunmasi.
Halen bu dediğinize inanıyor musun, 2022 yılındayız herhangi bir Android işletim sistemli markanın amiral gemisini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
-
kol gibi vergi var. bazıları bunu unutturmak için konuyu saçma sapan başka yere götürmeye çalışıyor. son 20 yılın sorunu: ALGI
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna yazılacak çokşey var ama gençliğimin baharında içeri atmasınlar.
Dünyaya bir yasa şart, asla üreticinin karından %20 fazla vergi alınamaz diye. Yanlış anlamayın satış fiyatından değil, karından.
Özetle; Bir tane kendine bir tane de Ak Partiye alıyorsun |
Kısaca telefondan 2 tane alıp birini kendimiz kullanıyoruz |
Bosuna demiyoruz Turkiye vergi cehennemi diye
|
Aklınızı kullanın ilk seçimde yollayın bu işe yaramaz iktidarı. Bu seçimin affı yok artık. |
Ondan önce bu devirde telefon özel tüketime mi girer, telefonu olmayan insan mı kaldı ? Telefondan neden Özel Tüketim Vergisi alınıyor diye sormak lazım ?? |
yetmez. iphone almak isteyenleri taksim meydanında sallandırın. içiniz soğusun.
|
HEY GENÇLER: SİZLERE söylüyorum, siz siz olun, birgün bu ülkeyi yönetirseniz, yönetici olursanız, sakın ola bugünleri unutmayın. Malın ederinden daha fazla vergi almayın, almayınki bu milletin evlatları en iyisini en güzelini alsın, siz bu günleri görünkü, yarın asla ve asla, mevcut hükümet gibi olmayın, gençliği anlamayan, gençleri yok hükmünde sayanlar gibi olmayın, gözümdeki yönetici, bu izzetli halk, en güzeline en iyisine layık, ucuz alacak, ucuz binecek demiyorsa, gözümde o yönetici yok hükmündedir, bu şerefli millet en güzeline, en iyisine layıktır. Diyorum. Gençler sakın ümitsiz olmayın, herkesler ve her kişiler geçicidir, birgün herşey değişir. Ve siz en güzellerini mutlaka alacaksınız. Ben ümitliyim... saygılar...
|
Akpye oy vermemek için binlerce nedenden sadece bir tanesi
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X