Şimdi Ara

micsft visual c++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.c derlemek için dev c++ kullanıyordum şimdi micrsft visual c++ 6.0 kurdum ,burda new file da birçok seçenek çıktı.c++ source file işaretleyip uzantımı c yaptım (acaba yanlışmı) programı debug ederken linking yazıyor ve öyle kalıyor.dev c++ daki gibi console application mı işaretlemeliyim ?kısaca nasıl kullanabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odim -- 10 Eylül 2006; 10:09:21 >

• Su an bilgisayarimda yok ama:

evet console application, yani calistirdigin zaman dos ekrani istiyorsan projeyi win32 console application olarak seciyorsun.

ve c ve cpp uzantilari arasindaki farki hatirlamiyorum. derleyici c uzantilarini c derleyicisi ve cpp uzantilarini da c++ derleyicisi ile derliyor olabilir. c ve c++ derleyicileri fonksiyonlari farkli formatliyor o yuzden linker'in hangisinin ne oldugunu bilmesi gerekiyor.

halledemezsen yine sor, yan taraftaki bilgisayardan bakarim..
  • hala linking oluyor .console görüntüsüde çok hızlı geçiyor progamın sonucunu da göremiyorum
  • az once bende install ettim, ve c++ projeler icin dosya uzantisi cpp olmak zorunda c dosyalarini c derleyicisi ile derliyor.

debug icin ise, debug yapince evet cok hizli gecip gidiyor o yuzden break points koyman gerekiyor ki programin akisi istedigin yerde dursun yoksa durmadan gidiyor. debug menusundeki secenekleri teker teker dene, neyin ne oldugunu anlarsin.

Elindeki dosyalarin hepsi .c uzantili ise ve isimlerini degistirmek istemiyorsan:

1. Menuden project->settings-> c/c++
    2. en altta project options var, oraya en sona "/Tp" ekle. Normalde .c otomatik olarak c derleyicisini cagiriyor, ama bu secenekle c++ derleyicisi cagirilacak.

yalniz senin linking problemini tam olarak anlamadim. Biraz daha aciklarsan bakabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_7 -- 13 Eylül 2006; 7:37:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.