Şimdi Ara

Miele C3 Toz Kokusu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç ay önce C3 almıştık, ailemin toz kokusuna hassasiyeti var. Bir önceki süpürgemiz de toz torbalı idi fakat çok eski bir makine olduğundan toz kaçırıyordu ve koku yapıyordu.

Miele C3'de de benzer bir durum yaşıyoruz, 2 tane filtrelemesi olmasına rağmen egzos kısmından bariz bir toz kokusu salıyor. Toz kaçırıyor demiyorum ama gözle görünmeyen parçacıkları kaçırıyor ve onlar koku yapıyor da olabilir.

Torba henüz dolmadan bu sorun başladı bu arada.

C3 kullanan forum sakinleri, siz buna benzer sorunlar ile karşılaştınız mı?

• Bende miele Complete C3 Cat and dog serisi var.inanilmaz memnunum..
    Bahadır'ın Kanalıyoutube
    Miele Complete C3 Cat &Dog Elektrik Süpürgesi Kısa İncelemesi
    https://www.youtube.com/watch?si=Yd5wKYlcqCxOKy4X&v=l4dEIjquZDU&feature=youtu.be

• Reppu kullanıcısına yanıt
    Hocam toz kokusu tüm toz torbalı makinelerde olur. Torba içerisinde biriken bekleyen toz pis illa koku yapar. Koku molekülleri toz tanesinden çok daha küçüktür, koku moleküllerini hepa filtreler tutamaz. Siz makineyi dolu torbayla çalıştırır çalıştırmaz bu moleküller direk etrafa saçılır. Koku giderici aktif karbon filtreler var ancak onlar da süpürgede pek işe yaramıyor.

Piyasada varsa makinenize uygun ucuz non-woven kumaş toz torbası alıp her seferinde yeni toz torbası kullanırsanız kokudan kurtulursunuz.

Bunun haricinde torbasız yada sulu makine alıp her kullanımdan sonra hazneyi boşaltabilirsiniz ancak onlarda biraz zahmetli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Eylül 2023; 13:23:23 >
  • Bizde toz torbasız modellerden Cat&Dog var (CX1 Blizzard) ve yine de toz kokusu yapıyor bazen. Sebebi ne olabilir?

@onatbahocam merhaba, bu konuda bilgili bir üye olduğunuzu anlıyorum, değerli yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Ağustos 2024; 13:30:24 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam torba ve hepa filtre tozu tutuyor ama koku moleküllerini tutamıyor. Koku için bazı makinelerde aktif karbon filtre kullanılır ama çoğu zaman nafile. Torbalı süpürgelerde torbanın dolmasını bekliyorsanız koku kaçınılmaz. Torbanın içinde biriken toz pis illa zamanla koku yapıyor.

Kokunun çözümü :

1- her kullanımda temiz torba kullanmak. Ancak CX1 klasik tip torbalı makine. Torbasıda pek ucuz değil. Ayrıca hepa filtreside pahalı. Dandik torba kullansanız hepa tıkanacak bu sefer.

Bulabildiğim en pratik yöntem, parçası filtresi ucuz basit uygun fiyatlı bir hepalı+torbalı süpürge alıp, her kullanımda dandik pazar torbası kullanmak. Bu en zahmetsizi. Dandik bir sinbo vardı bende. Kırılana kadar onda bu yöntemi uyguluyordum. Dandik non-woven torbayı toptan alınca oldukça uyguna geliyor. Yanlız makinede hepa filtre yoksa toz emisyonu illa olur. O sebeple hepa filtre şart.

2- torbasız hepalı/çift hepalı süpürgeler. Her kullanımda temizlerseniz koku yapmaz, ancak hepalar tasarıma göre çabuk dolabilir. Temizlerken tozutması ayrı dert.

3- sulu + hepalı süpürge. Her kullanımda yıkanması kurutulması şart o sebeple biraz zahmetli. Benimde kullandığım karcher ds6 nispeten en pratiği. Araba filtresi gibi ön filtresi ve çıkış hepa filtresi var. Onun haricinde libelle var, oda fena değil. Sanırım sennur elektriğin markası(arnica). Alengirli robot süpürge diye geçenlerden. Bence karcherin kullanımı daha pratik.

Sulu+hepalı süpürgelerde toz emisyonu neredeyse yok. Kapalı alan kullanımında özellikle süpüren için avantaj.

Son olarak hocam hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, süpürürken mutlaka karşılıklı cam açıp, esinti yaratmanızda fayda var. Makinenin egzozundan yerdeki veya etraftaki toz pis havalanır illaki.

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, detaylı yanıtınız için teşekkür ederim. Yalnız önceki mesajımda da dediğim gibi CX1 Blizzard modelinde toz torbası yok. Bildiğin toz hanesi tankı var, içinde minik bir tank filtresi, ayrıca ince toz filtresi dedikleri silindir formunda HEPA filtre var. Hattâ bir filtre daha var mıydı emin değilim, çıkarıp baktığımda aklımda kaldığı kadarıyla ve kitabından bakarak yazdım.

Yani alalı topu topu 21 ay oldu, acayip seyrek kullandık. Performansı çok iyi ama önceki 30 yıllık ömrü dolmuş toz torbalı klasik tip Arçelik süpürgemizdeki koku sorununa tepki olarak aldık bunu ama yine de toz kokusu yayıyor. Servise bu sebeple versek normal deyip geri verirler sanırım. Yazdıklarınızı tekrar okuyacağım, bilgi birikimimizi aktardığınız için ayrıca teşekkürler.
    Hocam pardon makineleri karıştırdım.

Hazneyi her kullanım sonrasında boşaltıp, süpürgenin egzozunu ilk kullanımda camdan dışarı yada balkondan dışarı(evden dışarı) doğru tutarsanız kokudan büyük ölçüde kurtulmanız gerek. Sünger+hepayı 3-5 kullanımda 1 temizlemeniz yeterli olması lazım.

Cx1 de, makineye haznesiz start verebiliyorsanız, gene balkonda/açık alanda filtreleri söküp temiz hava sirkülasyonu yaparsanız, varsa iç birikimide temizlersiniz ancak çift hepalı makinede iç birikim olması pek mümkün değil.

Cx1 de hem ön sünger filtre, hem emiş hepa hemde egzoz hepa var. Piyasadaki en iyi filtrasyona sahip süpürgelerden biri. Ancak ona rağmen haznede toz kaldığı sürece toz kokusu kaçınılmaz.

Marka/tip fark etmeksizin, süpürgenin içinde süpürdükten sonra toz bıraktığınız sürece bir sonraki süpürmede illaki koku yapacaktır hocam.

Eski arçelikten vardı bizde de. Onun toz emisyonu berbattır, ancak ilginçtir bozulmak bilmiyor makine. Sanırım siemens yada miele lisanlı üretimi.

Bunun haricinde bahsettiğim gibi karcher ds 6 gibi bir sulu süpürge kullanırsanız, her kullanım sonrası mecburen hazneyi yıkamak zorunda kalacağınız için koku derdi olmaz.

Ek düzeltme:
    Hocam şu işlemi her süpürme sonrası yapmanızı tavsiye ederim.
    Miele Türkiyeyoutube
    Boost CX1 | Filtre çerçevesi ve ön filtre temizliği
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=SB_UI1u_19Y

Bu işlemide ayda bir yapsanız yeter.https://m.youtube.com/watch?v=012iqZNRa-Q&pp=ygUQbWllbGUgY3gxIGZpbHRyZQ%3D%3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2024; 16:8:0 >

Hocam sizin makine bu ise iç haznede de sünger filtre varmış. Sökmeden gözükmez bu muhtemelen.
    3. Kez farklı cevap veriyorum ancak muhtemelen problem bundan kaynaklı olabilir. Ben yeni cx1 sandım az önce. Cx1 blizzard için son kez

Bkz.
    House Of Vacuumsyoutube
    Miele CX1 Blizzard - No Suction, DIRTIEST Filter - FIXED!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=rLvEvOZMXLA

Blizzard kullanmadım yada sökmedim hiç. Ancak görebildiğim kadarıyla ciddi bir iç birikim var. Fırsat bulursanız sizin söküp temizlemenizi tavsiye ederim. İç filtreyide kontrol etmiş olursunuz böylece.

Motoru dediğim gibi açık havada boşta start vererek kabaca tozu tahliye edebilirsiniz ancak bu kadar birikim varsa pek hoş değil durum.

Boost cx1 oldukça üstün bir modeldir bu arada hocam. Çift hepalı sızdırmaz olması sebebiyle iç aksama toz geçmesi neredeyse imkansız. Ancak videodan görebildiğim kadarıyla blizzard cx1 de motor kısmına toz kaçma durumu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2024; 16:27:33 >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Bizin makine şu:

CX1 Blizzard Cat&Dod diye geçiyor. Toz torbası yok. Dediğiniz gibi birkaç filtre var. Ben sayamadım halen daha.

Makine çok sessiz. Turbo başlığı da var. Üzerinde CLEAN butonu da var. Belki 1 kere basıp kullandık clean fonksiyonunu. Koku sorunu dışında sıkıntısı yok. Onu da sizin yazdıklarınızı dikkate alarak yeniden yorumlayacağım.

Hattâ ürün linkini de bırakayım karışıklık olmaması için:
    https://shop.miele.com.tr/blizzard-cx1-cat-dog-mango-kirmizi-toz-torbasiz-supurge-12034390/

Bozulmak bilmeyen ve motoru halâ sağlam olan ancak kokudan geçilmeyen bir önceki Arçelik reyiz de şu:
    Miele C3 Toz Kokusu Sorunu

Miele'nin kullanım klavuzunu size SS olarak atarım eğer bakmak isterseniz. Avrupa'da bunun kullanım kolundan kumandalısı bile var ama ülkemize gelmiyor pahalı olduğu için bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Ağustos 2024; 16:43:42 >

O arçelikten hocam bizim rahmetlilerde de vardı hocam. En son toz toprak sebebiyle dağıtmıştım makineyi. Yaşlılar için pek uygun bir alet değil. Bez torbası vardı. Kayda değer bir filtrelemeside yok. Yılların sigara triyakisi gibi çektiğini az biraz süzer, kalanı dışarı verir. Dönemi için başarılı sayılır.

Blizzard cx1 için son gönderdiğim videoda üst kapağı kanırtarak çıkarttığı bir an var. Ondan sonra motor üst kapağı söküyor hocam. O filtre tozlu mu değil mi kontrol etmek gerek. Garabti devam ise servise verebilirsiniz ancak videodan görebildiğim kadarıyla sökmesi kırmadığınız sürece pek zor değil. Vakit bulursanız kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.