Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
100.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: oski32

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: oski32

Usta 5872 baslikli yeni bir baslik altinda incelemeni yapabilir misin daha faydali olucaktir

Ayrı başlığa gerek yok bence sonuçta 5874 ve 5872 kardeşler ikiside aynı makineler tek farkları buhar

O zaman konu basligi degissin herkes ayni oldugunu anlamiyor anlasa zaten oyle demem internete aratiyor cikmiyor detayli google de aratinca ciksin az anlayan insanlarda engin bilgilerinizden faydanlansin diye dedim siz bilirisiniz

başlık değişebiliyorsa olabilir miele 5000 serisi ya da miele başlığı olabilir aslında.

Madem çok istediniz yeni başlığı Miele W5872 İnceleme olarak açıyorum ordan devam edelim.

ufak gozukebilir ama sayenizde kac kisi aliyor bu cihazi bir sıkıntı oldugu zaman arattiginda şak diye bulabilcek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makinemiz miele w5874 alındığından bu yana 110 gunün sonunda toplam 154 saat çalışmış 😄.günde ortalama 1.4 saat. 511 saat/ yıl. Bu verilerle 20 yıllık kullanım halinde 10.200 saat çalışmış olacak . Yani mielenin 20 yil ömür (10.000 saat ) hesabı doğru bir hesaplama olmuş . Biz 4 kişilik bir aileyiz . Hemen hergün de makine çalışır . 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 23 Temmuz 2013; 16:04:59 >
  • toplam çalışma süresine nasıl bakılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

Makinemiz miele w5874 alındığından bu yana 110 gunün sonunda toplam 154 saat çalışmış 😄.günde ortalama 1.4 saat. 511 saat/ yıl. Bu verilerle 20 yıllık kullanım halinde 10.200 saat çalışmış olacak . Yani mielenin 20 yil ömür (10.000 saat ) hesabı doğru bir hesaplama olmuş . Biz 4 kişilik bir aileyiz . Hemen hergün de makine çalışır . 👍

Ben bendeki 5872 de sadece toplam elektrik ve su tüketimini görebiliyorum toplam çalışma süresine nasıl bakacağımı bilmiyorum nasıl oluyor acaba? Bu arada bendeki makinede bir hayli fazla çalışıyor ayrıca küçük bir rulman arızası var benim makinemde sürekli 1600 devir kullandığımdan + birde çoğu zaman 1-2 defa dengelemeye çalışıyor 3. denemesinde artık pes ediyor makine dengelide olsa dengesizde olsa 1600 de sıkıyor bu yüzden tambur 1-2mm kadar yukarı aşağı oynuyor sizde bir bakın derim.

• Start a basili tutarken power tuşu ile makineyi açıp start a 3 kez ard Arda basarsanız açılan menü KÜÇÜK SERVİS modu. Buradan > tuşu ile ilerlerken toplam calışma suresi gorulebiliyor .

• quote:

Start a basili tutarken power tuşu ile makineyi açıp start a 3 kez ard Arda basarsanız açılan menü KÜÇÜK SERVİS modu. Buradan > tuşu ile ilerlerken toplam calışma suresi gorulebiliyor .

Kaç defa denedim ama olmuyor küçük ayarlar yani lisan, ilave su ses vs ayarlarının olduğu menü çıkıyor.Acaba benim makinemde uokmu bu menü?
  • Takip

• quote:

Start a basili tutarken power tuşu ile makineyi açıp start a 3 kez ard Arda basarsanız açılan menü KÜÇÜK SERVİS modu. Buradan > tuşu ile ilerlerken toplam calışma suresi gorulebiliyor .

bende denedim olmadi. bi püf noktasımı var. bendeki makina 5872

• Miele ürünleri çok kaliteli olabilir fakat fiyat performans olarak bu fiyatların verilmesini doğru bulmuyorum.

Bir çamaşır makinesine 4-5 bin TL
    Bir Buzdolabına 6-7 bin TL
    Bir Bulaşık makinasına 5-6 bin TL

verilecek ne gibi bir özelliği olabilir bu makinelerin? Bu konuda uzman değilim fakat bu paraları vermek için Türkiye de zengin sınıfında yer almak gerekir. Hatta bir çok zengin denebilecek kişilerin bile bu paraları vereceğini zannetmiyorum. Varsın diğer markaların ürünleri 3-4 yıl önce arıza çıkarsın kullanılmaz hale gelsin.
    Çamaşır makinesi çamaşırları ütüleyip çıkarmıyor ya!
    Buzdolabı yiyecekleri çoğaltmıyorya!

Bende kendim marka ve kalite düşkünü biriyimdir ama bu kadarı bana israf gibi geldi.
    Örneğin bende pahalı sayılabilecek Sharp buzdolabı alacağım 3 bin TL verip. Ucuzuna kaçmam ama bu nedir yahu!!

• F0rtress kullanıcısına yanıt
    11 bin liralık ankastre fırınlarını hiç görmeyin o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Haksızmıyım hocam? Bir çamaşır makinesi fiyatına bütün beyaz eşyalarını alabilme şansın var. Hemde öyle kıytırık ürünler değil. Neymiş bu kadar altın kaplamamı anasını satıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

11000 bişey değil 21000₺ ya bile fırını var
  • Gökoş hocam özür . Menüyü açtıktan sonra ilerlemeyi > tuşu ile değil , program secimini sağlayan yuvarlak buyuk düğme ile yapıyoruz . Saga çevirerek yeni menüler açıyoruz . Servisden ögrendim ben de . Tüm 5xxxx serilerinde var bu menü . 3 kez basınca bir menü 5 kez basınca da buyuk servis menüsü acilmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: F0rtress

Miele ürünleri çok kaliteli olabilir fakat fiyat performans olarak bu fiyatların verilmesini doğru bulmuyorum.

Bir çamaşır makinesine 4-5 bin TL
    Bir Buzdolabına 6-7 bin TL
    Bir Bulaşık makinasına 5-6 bin TL

verilecek ne gibi bir özelliği olabilir bu makinelerin? Bu konuda uzman değilim fakat bu paraları vermek için Türkiye de zengin sınıfında yer almak gerekir. Hatta bir çok zengin denebilecek kişilerin bile bu paraları vereceğini zannetmiyorum. Varsın diğer markaların ürünleri 3-4 yıl önce arıza çıkarsın kullanılmaz hale gelsin.
    Çamaşır makinesi çamaşırları ütüleyip çıkarmıyor ya!
    Buzdolabı yiyecekleri çoğaltmıyorya!

Bende kendim marka ve kalite düşkünü biriyimdir ama bu kadarı bana israf gibi geldi.
    Örneğin bende pahalı sayılabilecek Sharp buzdolabı alacağım 3 bin TL verip. Ucuzuna kaçmam ama bu nedir yahu!!

Miele zaten f/m Urunu değil. Satilabilir olmasının ardında camasir bulasik ve buzdolaplarının klasik sayılabilecek işlevleri gelmekte. Yani bir kez satın alınarak en az 10-15 yil mükemmel hizmet vermekteler. Ama bir TV icin bu soz konusu olamaz. Bakınız LOEWE 😄. Adamlar Alman mantığı ile son derece kaliteli işçilik ve yüksek teknoloji ile tv yaparken iflas ettiler. NedenAynı görüntü kalitesine 3 kat fazla para vereyim dedi tüketici. Cunku tv de turn over çok hızlı . Kabaca 3-5 yil . Bu sure sonunda yepyeni teknolojiler çıkıp eskisinin pabucunu dama atıyor . LOEWE istediği kadar kaliteli olsun 5 yılda demode olup görüntü kalitesi olarak bile geri kalıyor ( LCD tv si bugünün standart led tv leri ile yarisamadigi gibi ). Ama bir camasir makinesi alan 5 yil sonunda yahu bizim makina da Antikka oldu demiyor . Hatta bu forumda katılımcıların ortalama makine yasına bakarsanız 5 yılın üstünde olduğunu görürsünüz . Kaldı ki bu forum kullanıcıları TR ortalama kullanıcı profilinin de üzerinde olmalarına rağmen . SÖZÜN KISASI camasir makinasi uzun omurludur. Parası olan kalite talep eden icin hala alınabilir urunlerdir. Aynı sözü miele bulasik makinesi ve firin icin de söylerim . Ama buzdolabi icin söylemem . Cunku eskiden miele buzdolaplarını liebherr üretirdi. Kendileri değil. Yani soğutmada 1 numara değiller . Master seri buzdolapları 15- 20.000 tl . Abartı rakamlar . Ben inceledim . Verdigi hacim ortalama 600-700 Lt iken aynı hacmi veren w Westinghous frenchdoor A+ 780 Lt inox inverter motorlu USA menşeli makina 3750$ . Tam da burada w Westinghous f/m Urunu oluyor mieleye karsı . Ben kullanıp kıyaslandığım icin rahat konuşabiliyorum.

• Parası olan (A grubu tüketici) icin ; Tartışmasız 1 NUMARALAR Camasir makinesi: miele w 5xxx serileri(bu seri A+ve A++ grubu tüketici ihtiyacını da karşılar). Bulasik. Makinesi: miele(aynı sekilde) Firin: miele/ Siemens (bazı modelleri). Buzdolabi : maalesef tek bir markayı işaret edemiyorum w Westinghous WSBH30V7LS ( kullandığım makina)/ liebherr / GE. Elektrik süpürgesi : miele/ Bosch home professional A+ GRUBU TÜKETİCİLER İCİN. Firin: gaggenau / miele gaggenau da firin fiyatları 28.000 tl ye kadar çıkmakta ( el yapımı 90 cm genişlikte ). İndiksiyon ocakları : gaggenau / miele Klasik Amerikan tarzı firin : WOLF. Buzdolabi : sub zero ( Klasik USA el yapımı fiyat 20.000$ bulmakta). Supurge: dyson Bu arada gaggenau nun BSHgrubu icinde yer alan bir marka düğünü TR DE Bosch bünyesinde çalıştıklarını söyleyeyim . MİELE ise bağımsız Alman Hİ- end üretici klasmanında .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 24 Temmuz 2013; 18:13:40 >

• 3243 modeli 2200 liraya kadar düşmüş, yıllardır hayalimdir o makine, alsam mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

3243 modeli 2200 liraya kadar düşmüş, yıllardır hayalimdir o makine, alsam mı acaba?

Fiyatı tekrar yükselmeden alın bence ancak bu modelde fırçalı motor var yani 1200-1400 devirde oldukça sesli
  • quote:

Gökoş hocam özür . Menüyü açtıktan sonra ilerlemeyi > tuşu ile değil , program secimini sağlayan yuvarlak buyuk düğme ile yapıyoruz . Saga çevirerek yeni menüler açıyoruz . Servisden ögrendim ben de . Tüm 5xxxx serilerinde var bu menü . 3 kez basınca bir menü 5 kez basınca da buyuk servis menüsü acilmakta.

Kaç kere denedim olmadı start tuşuna basılı tutarak makineyi açıyorum karşıma pamuklu programı çıkıyor elimi starttan hiç çekmessem normal menü geliyor şu servis menüsünü bi türlü beceremedim biraz detaylı anlatabilirmisiniz?
  • Hatırladığım kadarı ile : 1) start a basili tutarken power tuşuna basıp makinayı calistir. 2) bu esnada starta basili olan elimizi çekip 1, bir daha basıp bırakıp 2, bir daha ve 3 deyip bekleyince menü açılıyordu. Yalnız şimdi tam hatırlamıyorum 3. De elimizde starta basili tutarken mı yoksa elimizi start tuşundan kaldirmisken mı menü açılıyor bilemedim . Her 2 seçeneği de deneyin . Ardından yuvarlak buyuk düğme ile çevirerek alt menüler gozukmekte .

• quote:

Hatırladığım kadarı ile : 1) start a basili tutarken power tuşuna basıp makinayı calistir. 2) bu esnada starta basili olan elimizi çekip 1, bir daha basıp bırakıp 2, bir daha ve 3 deyip bekleyince menü açılıyordu. Yalnız şimdi tam hatırlamıyorum 3. De elimizde starta basili tutarken mı yoksa elimizi start tuşundan kaldirmisken mı menü açılıyor bilemedim . Her 2 seçeneği de deneyin . Ardından yuvarlak buyuk düğme ile çevirerek alt menüler gozukmekte .

Her türlü denedim olmadı belki kapatmışlardır o menüyü girilmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.