Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
100.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: oski32

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Arkadaşlar bu çamaşır makinası görünümlü zaman makinası filan mı, niye 6 sayfa yorum var allahın çamaşır makinasına

Miele, Çamaşır makinesi görünümlü zaman makinesi değil bildiğimiz normal çamaşır makinesi ancak kalitesini 100 yılı aşkın süredir bir gıdım düşürmeyen diğer makineler gibi dışı mercedes içi şahin türden makineler üretmeyen dışı sade içi demir yığını 100-120kg ağırlığı olan 20 yıl kullanım ömrü verip 40 yıl kullanılabilen çamaşır makinesi üreten bir alman markasıdır, avrupada burdaki Arçelik-Beko ülkemizde ise gümrük vs vergiler yüzünden 10000 liraya varan fiyatlarla satılıyor dış tasarımları sade olan uzaktan bakıldığında eskileri anımsatan bir havası var o kadar parayı dış görünümüne değil içindeki parçalara veriyoruz tüm kazan ve tambur yapıları özel metal fabrikalarında üretiliyor Arçelik-Beko hatta Bosch-Siemens gibi markaların makinelerinde bulunan plastik parçalar mielede demir denge taşları beton değil dökme demirdir dış kasa yapısı çıkardığı ilk otomatik çamaşır makinesinden beri aynıdır motor ve pompaları kendi adıyla üretiyor diğer markalardaki gibi adı sanı bilinmeyen 2. sınıf motorları alıp takmıyor Kazan ve tambur hariç tüm parçalarını kendi üretir neredeyse vidalar hariç herşey kendinindir. 80 lerin sonunda Arçelik 2100-2200 leri filan günümüze kadar kullanıp eski makinem çok uzun yıllar dayandı yenisinide arçelik alayım diyen insanlar aldıktan 3 sene sonra aldığına pişman oluyor çünkü ne Arçelik ne Beko nede Bosch-Siemens gibi markalarda 20 yıl önceki kaliteden eser kalmadı ha olurmu derseniz olur Arçelik te eskiler gibi makine üretir 20 yıl dayanıcak makine ancak maliyeti yüksek olacağından tüketiciye sunulan fiyatta yüksek olacaktır hiçkimse bir çamaşır makinesine 3000-4000-5000₺ gibi paralar vermez genelde satılan çamaşır makinelerinin en çok alım oranı olan fiyat 600-1500₺ arasındadır. Neyse çok uzun oldu kısacası Miele anlatmakla bitmez yaşamak gerekir ben çamaşır makinemi alırken satıcı bana Miele'den bir ürün alan ilerde tekrar alır devamı gelir demişti 5 sene önce ilk çamaşır ve kurutma makinesi almıştım sonra evlendikten sonra mutfakta hepsinin markası ayrı olan tüm ankastreleri değiştirip hepsini Miele aldım çocuklarım evlenene kadar onları kullanırım bazıları diyor 5 sene sonra çok daha fazla özellikli makineler çıkar 20 yıl sıkılır insan Mielede sıkılmazsınız çünkü süpürge hariç tüm ürünlerinde PC sistemi var 5 sene sonra tüm ürünlere bir güncelleme yaptırırsınız makineniz tekrardan 0 makine gibi olur tek farkı dış görünümü değişmez tek dış görünümle 5 ayrı makine kullanabilirsiniz. İyi Geceler..

Hocam, zaman ayırıp anlattığınız için teşekkür ederim. Bende şu an yeni evimi döşüyorum, yerli mal takıntım vardı, fikrim büyük oranda değişti bu konuyu okuduktan sonra, büyük ihtimalle Miele hakkında dedikleriniz doğru. Arçelik-Vestel-Beko hakkaten eskisi gibi kaliteli mal üretmiyor. Anladığım kadarıyla bu marka çamaşır makinelerin Apple'ı. Yarın Armadaya gidip, fiyat alcam bu makina için, almışken evladiyelik alalım.

31 Ağustosa kadar çoğu yerde kampanya devam ediyor çamaşır makineleri 2100₺ dan başlayıp 7250₺ ya kadar gidiyor forumda fenomen olan W5872 ve W5874 W5872 3299₺ W5874 ise 3999₺ Miele'nin en iyi iki modelidir 74 ün 72 den tek farkı buharlı ve 1400 devirli olmasıdır. Bulaşık makineleri ise 1800₺ dan başlıyor yükseklere gitmeye gerek yok Mielenin en düşük modelide en yüksek modelide aynı kalitededir oluşan fiyat farkı dış görünüm ve program çeşitliliğidir parça kalitesi tüm modellerde aynı.

Nasil yani en yuksek modeli de en dusuk modelide ayni kalitedir ne demek yapma Allahini seversen

Öyle tabiki W5000 Süpertronic modeli en yüksek modeldir bu modelin pano hariç tüm parçaları W5872 ve 5874 ile birebir aynıdır Süpertronic modelinin bu modellerden tek farkı buharlı olması, panelinin eğik ve daha değişik tasarımda dokunmatik olmasıdır motoruna amortisörüne varana kadar herşey aynıdır süpertronicte 5874 e göre verdiğiniz para sadece ekstra birkaç program ve panel farkıdır. W1xxx veya W3xxx modellerine göre 5000 li serilerin tek farkı ise motorun fırçasız FU motor olmasıdır kazan tambur amortisör vs herşey aynıdır.

şimdi sen en düşükle en yüksek arasında fark yok demedin mi gidipte w 5000 süpertronic ile w5872 karşılaştırıp en düşükle en yüksek arasında fark yok demek ne kadar doğru 1xxx ile w5000 süpertronic arasında ne kadar çok fark olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun gel bu söylediğinden vazgeç insanları da yanlış yönlendirme bence w1xxx serisi fiyatını hiç haketmeyen cihazdır kesinlikle alınması doğru değil bence üzerinde sadece miele yazar ama miele kalitesi yoktur forumda kullanan arkadaş da vardı o da şikayetçiydi bmw 1 serisi ile bmw 5 serisi arasında fark yoktur dersen gülerler değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

Miele 5000 serisinde krom kapak var. 1 serilerinde yok sanıyorum . Yine önemli bir unsur olan profesyonel motor ve yük dengeleme sistemi sadece 5000 serilerinde var . Maliyeti arttıran faktör bu. Ha bı de 5000 serileri 8 kg kapasiteli .

öyle deme kardeş kalite farkı yokmuş
  • quote:

quote:

Miele 5000 serisinde krom kapak var. 1 serilerinde yok sanıyorum . Yine önemli bir unsur olan profesyonel motor ve yük dengeleme sistemi sadece 5000 serilerinde var . Maliyeti arttıran faktör bu. Ha bı de 5000 serileri 8 kg kapasiteli .

Ben en düşük modelle en yüksek modeli dayanıklılık olarak kıyasladım W1000 li serilerde 20 yıl W5000 li serilerde 20 yıl kullanım ömrüne sahip parça kalitesi olarakta dış değil iç olarak kıyasladım sonuçta W1000 li makineyle w5000 li bir makinenin kasa içi aynıdır fazladan ekstra parayı krom kapak fu motor buhar ve panel gibi parçalara veriyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Ben en düşük modelle en yüksek modeli dayanıklılık olarak kıyasladım W1000 li serilerde 20 yıl W5000 li serilerde 20 yıl kullanım ömrüne sahip parça kalitesi olarakta dış değil iç olarak kıyasladım sonuçta W1000 li makineyle w5000 li bir makinenin kasa içi aynıdır fazladan ekstra parayı krom kapak fu motor buhar ve panel gibi parçalara veriyoruz.

gökoş üstad üzülmeyin ne dediğnizi anlayan anlıyor zaten hiçkimseye iyiniyetinizi isbat etmek zorunda değilsiniz.

• Ben şu sıralar w3370 modeline kafayı taktım Hem fiyatı daha uygun 5000 serisine göre, hem kullanımı daha basit :) 7 kg olması da hiç sorun değil, zaten ailem üç kişi, uzun vadede kardeşim de evden ayrılınca iki kişi kalacaklar. Bu modelde profesyonel motor yok ancak ses seviyesi çok yüksek değil 5872'ye göre. Yıkamada 52 sıkmada 74 desibel. Yıkamada 5872 ile arasında 4 db fark var, ancak Bosch home professional'larla hemen hemen aynı yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Miele çamaşır alsam ilk işim o olur. Benim için kuvvetli sıkması çok önemli, çünkü yıkadığımı ertesi gün giymek zorundayım. Ayırca kurutma makinem yok ve almayı düşünmüyorum. Ekolojik olalım biraz değil mi :))

Gece gece yazıyorum kusura bakmayın sonunda makinemin servis menülerine girebildim rezistans gücü 1060W ile 4200W arasında ayarlanabiliyor(2600 veya 3000W yapmak istedim ama korktum), sıkma devri maalesef 1600 ün üstüne çıkamıyor 2000 devire çıkmasını çok istiyordum ama 1000-1600 arasında ayara izin var, ekstra su seviyesi, alerjik, kazan lambası buharlı son kırışık önleme(bu ikisi etkisiz durumda seçilse bile makinede kazan lambası ve buhar jeneratör ve enjeksiyon sistemi yok), motor tip ayarı, sinyal ve led testleri, durulama sensörü, yük sensörü, otomatik dozaj, dengesiz yük kontrolü(fabrikada tekli olarak ayarlanmış yani sadece sıkmaya geçmeden önce kontrol yapıyor ben onu tekli+sıkmada sensör yaptım yüksek devire gelip sarsıntı olursa devri düşürüyor) eco kontrol(kapalı, açık ve eco2013 ayarı var 2013 ne oluyo anlamadım) böyle daha sayamayacağım kadar ayar var en kısa zamanda bu menülerin videosunu çekeceğim İyi Geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: thr_Y

Ben şu sıralar w3370 modeline kafayı taktım Hem fiyatı daha uygun 5000 serisine göre, hem kullanımı daha basit :) 7 kg olması da hiç sorun değil, zaten ailem üç kişi, uzun vadede kardeşim de evden ayrılınca iki kişi kalacaklar. Bu modelde profesyonel motor yok ancak ses seviyesi çok yüksek değil 5872'ye göre. Yıkamada 52 sıkmada 74 desibel. Yıkamada 5872 ile arasında 4 db fark var, ancak Bosch home professional'larla hemen hemen aynı yanlış hatırlamıyorsam.

Bende W5872 yi almadan önce 3370 te karar kılmıştım ancak motoru eski tip fırçalı motor yıkamada fazla sesi duyulmuyor ancak 1400 devirde birhayli sesli 5872 de yıkamada sıkmada hiç ses yok 1600 devirde oluşan ses motor sesi değil tamburun uğultusu 1600 devirde fırçalı bir motorun sesine kimse dayanamaz size önerim 5872 en yana olacaktır ancak bütçenizi aşıyorsa 3370 de alınabilecek modeller arasındadır hiç değilse W1xxx serilerinde olduğu gibi kalitesiz gibi bir havası yok klasik kasa ve tamamen krom kapak eskileri anımsatıyor. Home professional serisi gibi allı güllü gösterişli değil ancak onlardan kat kat daha kalitelidir sonuçta Miele dış görünüme pek önem vermez daha çok kalite ve sağlamlık ön plana çıkar 3370 size uygunsa alın derim fiyatı 2600₺ kampanya bitmedi 31 ağustosa kadar devam ediyor ancak biraz zam yapıldı fiyatlara.İyi Geceler..

• quote:

quote:

Miele çamaşır alsam ilk işim o olur. Benim için kuvvetli sıkması çok önemli, çünkü yıkadığımı ertesi gün giymek zorundayım. Ayırca kurutma makinem yok ve almayı düşünmüyorum. Ekolojik olalım biraz değil mi :))

Gece gece yazıyorum kusura bakmayın sonunda makinemin servis menülerine girebildim rezistans gücü 1060W ile 4200W arasında ayarlanabiliyor(2600 veya 3000W yapmak istedim ama korktum), sıkma devri maalesef 1600 ün üstüne çıkamıyor 2000 devire çıkmasını çok istiyordum ama 1000-1600 arasında ayara izin var, ekstra su seviyesi, alerjik, kazan lambası buharlı son kırışık önleme(bu ikisi etkisiz durumda seçilse bile makinede kazan lambası ve buhar jeneratör ve enjeksiyon sistemi yok), motor tip ayarı, sinyal ve led testleri, durulama sensörü, yük sensörü, otomatik dozaj, dengesiz yük kontrolü(fabrikada tekli olarak ayarlanmış yani sadece sıkmaya geçmeden önce kontrol yapıyor ben onu tekli+sıkmada sensör yaptım yüksek devire gelip sarsıntı olursa devri düşürüyor) eco kontrol(kapalı, açık ve eco2013 ayarı var 2013 ne oluyo anlamadım) böyle daha sayamayacağım kadar ayar var en kısa zamanda bu menülerin videosunu çekeceğim İyi Geceler.

merakla bekliyorum üstad. ben de de sizin modelden var kazan lambası demişsiniz ancak benimkinde kazan aydınlatmıyor. programda var kapalı konumdamı yoksa programda var fakat bizim modele uygulamasımı yok? ayrıca yazdığınız menüler bizim modelde kullanabileceğimiz menülermi?

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

merakla bekliyorum üstad. ben de de sizin modelden var kazan lambası demişsiniz ancak benimkinde kazan aydınlatmıyor. programda var kapalı konumdamı yoksa programda var fakat bizim modele uygulamasımı yok? ayrıca yazdığınız menüler bizim modelde kullanabileceğimiz menülermi?

Makinenin program başında su akışının olduğu yerde lamba yeri var ancak maalesef benim modelde lamba olmadığı için kazan lambası etkisiz durumda 5000 serilerinin ortak menüsü olduğu için kazan lambası ve buhar açık kapama var ancak 5872 de açıkta yapsanız birşey değişmiyor ne lambası var nede buhar jeneratörü böyle bir uygulama bu modelde yok yazdığım menülere sizde girebilirsiniz ancak motor tipi ve rezistans gücünü değiştirmeyin sakın rezistans 4600W a kadar çıkıyor ancak 4600W hem makineye hemde ev tesisatına büyük hasar verir 1060W veya 2600W olabilir. Devri 1600 den yukarı çıkarmaya izin yok 1000 devire kadar düşürebilirsiniz sadece.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Makinenin program başında su akışının olduğu yerde lamba yeri var ancak maalesef benim modelde lamba olmadığı için kazan lambası etkisiz durumda 5000 serilerinin ortak menüsü olduğu için kazan lambası ve buhar açık kapama var ancak 5872 de açıkta yapsanız birşey değişmiyor ne lambası var nede buhar jeneratörü böyle bir uygulama bu modelde yok yazdığım menülere sizde girebilirsiniz ancak motor tipi ve rezistans gücünü değiştirmeyin sakın rezistans 4600W a kadar çıkıyor ancak 4600W hem makineye hemde ev tesisatına büyük hasar verir 1060W veya 2600W olabilir. Devri 1600 den yukarı çıkarmaya izin yok 1000 devire kadar düşürebilirsiniz sadece.

acaba ücreti mukabili lamba taktırılamazmı? bilginiz varmı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

acaba ücreti mukabili lamba taktırılamazmı? bilginiz varmı?

Körükte lamba yeri var ancak kapalı servis çağırılıp ücret karşılığında taktırılabilir taktıkları lamba beyaz renk led ampül ancak bu ampül bile bildiğiniz gibi Almanyadan geliyor ve makine kaç sene dayanırsa oda o kadar dayanıcak şekilde üretiliyor biraz tuzlu olabilir.

• gökhan hocam sizin memnuniyetsizlik ne durumda? geçen aldığınıza pişman olduğunuzu okudum hem üzüldüm hemde tedirgin oldum sizin kadar miele i tanıyan birinden bunu duyduğum için. inşallah düzelme vardır durumda.

@gökoş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

gökhan hocam sizin memnuniyetsizlik ne durumda? geçen aldığınıza pişman olduğunuzu okudum hem üzüldüm hemde tedirgin oldum sizin kadar miele i tanıyan birinden bunu duyduğum için. inşallah düzelme vardır durumda.

@gökoş

Daha bir aylık bile olmadan rulman problemi çıkardığı için aldığıma pişman olmuştum bir ara doğru tambur yukarı aşağı çok hafif şekilde oynuyordu servisi aradığımda 1600 devirde dengesiz bir şekilde sıktığı için balansı bozulmuş olabilir boş olarak 1600 devirde sıkma yaptırın demişti servisin dediğini yaptım problem çözüldü hergün çamaşır yıkayıp 1600 devirde sıktırsanız bile 15 seneden evvel rulman problemi çıkmaz dedi servis. Su tüketiminden şikayetçiyim biraz sadece ama oda sorun değil yeterki temiz yıkasın isterse 200 litre su harcasın diğerleri gibi 2 bardak suyla yıkayıp kirli çıkaracağına 50 bardak su harcayıp tertemiz çıkarmasını tercih ederim.Makinemden çok memnunum Miele'den çamaşır makinesi almak isteyen herkese 5872 yi öneriyorum aldığım bayi bana 5-10 tane kart katalog verdi onları tanıdıklara verdim benim sayemde 3 aile 5872 1 aile ise 3370 sahibi oldu hepsi memnun.

• gökoş G kullanıcısına yanıt
    bu yorum içime su serpti biraz. aldım makineyi bende ama eylülde anca kurulacak. içim içimi yiyor yorumları gördükçe.
  • quote:

bu yorum içime su serpti biraz. aldım makineyi bende ama eylülde anca kurulacak. içim içimi yiyor yorumları gördükçe.

Hayırlı olsun, neden hemen kurdurmadınız? Bence hemen servisi çağırıp kurulumu yaptırın kaliteyi sağlamlığı mükemmel temizliği yaşayarak görün
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun, neden hemen kurdurmadınız? Bence hemen servisi çağırıp kurulumu yaptırın kaliteyi sağlamlığı mükemmel temizliği yaşayarak görün

Evlilik hazırlıkları hocam. Evin tadilatı planlanandan uzun sürdü. Normalde bu aralar kurulacaktı ama eylüle sarktı. şimdi mağazada 4210sc ile kuzu kuzu eylülü bekliyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gökoş bey gecen aylarda ben 8 kg beyaz yikarken anormal sesler gelmişti tanburdan. Galiba fazla yüklendim deyip korkmuş ve mieleye yakistiramamistim. Haksizlik etmisim. Ama bugün tesadüfen fark ettim. Makina tam dolu iken kromaj kapağa baskı yapan camasir kutlesi Kapak yayini zorlayıp gicirdatma sesi yapıyormuş arada. Hatta kapali iken kapağa elle baskı uygulayınca da oluyor. Yani amortisor sesi değil .
    5874 miele adeta taş gibi . Az önce 2 kez kısa programda 3 er kg camasir yıkadık. İlki 30 derece 400 devir 20 dk : 0,2 kw / 29 Lt 2. Yıkama 20 dk 40 derece 600 devir 0.3 kw 28 Lt . Makine her koşulda iyi hızlı temiz ekonomik ve sessiz yikiyor. Hem se kisa program da bile 3 kg camasiri 20 dk da yikiyor. Bu bir rekor . Bosch da 2 kg yada 2,5 kg sanirim. Deterjan tüketimimiz de %40 azaldı. Makinenin elektrik tuketimi ise eskiye oranla %30 daha az.

• quote:

Gökoş bey gecen aylarda ben 8 kg beyaz yikarken anormal sesler gelmişti tanburdan. Galiba fazla yüklendim deyip korkmuş ve mieleye yakistiramamistim. Haksizlik etmisim. Ama bugün tesadüfen fark ettim. Makina tam dolu iken kromaj kapağa baskı yapan camasir kutlesi Kapak yayini zorlayıp gicirdatma sesi yapıyormuş arada. Hatta kapali iken kapağa elle baskı uygulayınca da oluyor. Yani amortisor sesi değil .
    5874 miele adeta taş gibi . Az önce 2 kez kısa programda 3 er kg camasir yıkadık. İlki 30 derece 400 devir 20 dk : 0,2 kw / 29 Lt 2. Yıkama 20 dk 40 derece 600 devir 0.3 kw 28 Lt . Makine her koşulda iyi hızlı temiz ekonomik ve sessiz yikiyor. Hem se kisa program da bile 3 kg camasiri 20 dk da yikiyor. Bu bir rekor . Bosch da 2 kg yada 2,5 kg sanirim. Deterjan tüketimimiz de %40 azaldı. Makinenin elektrik tuketimi ise eskiye oranla %30 daha az.

Makinelerimiz Arçelik Vestel filan olsa bu tip anormallikleri normal karşılaşırız ancak makine Miele olunca en ufak bir seste hemen korkuyoruz telaşlanıyoruz bende bu rulmanla ilgili çok korkmuştum 20 yıl ömrü olan makinenin rulmanı daha bir ay olmadan gitti diye 2 gün kendi kendime yakınıyordum ancak servisi aradıktan sonra içim rahatladı 1600 devir bildiğiniz gibi çok yüksek bir santrifüj kuvveti yaratıyor tamburda çok hafif balans bozulmaları olması normal. Hergün 1600 devirde çamaşır sıksanızda o makine 15-20 yaşına gelmeden rulmanlarına birşey olmaz dedi servis

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ccamasir makinasi alacagim butcem 2500e kadar miele w3370, w 3164 ve bosch way20560arasinda kaldim sizce ne almaliyim?

Kac gundur yaziyorum foruma kimse yanit vermiyor lutfen tardimci olun.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.