Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
101.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cmax141

quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Çamaşır makinası almak için gittim miele showroomuna ankastre kahve makinası aldım :))))

fiyatımı uygun geldi makinayımı beğendiniz? herkes daha elzem görünen makinalarını bile almazken?!

7500 lira fiyatı, pek uygun sayılmaz, ama gerçekten müthiş bir şey, çok şık, basit, ve kullanışlı aynı zamanda.

Öncelikle hayirli olsun. . Ben de bu aralar expresso makineleri ile ilgileniyorum. Forumda okumuştum gökoş bey de de varmış ama iade etmiş sanırım . Ben bir kez showroom da inceledim hatta 1 fincan da ictim. Ama pek memnun kalmamıştım. Sıcaklık düşük gelmişti bana. Bir de 3500$ ciddi fiyat .
    Bu paraya profesyonel bir marka or saeco alınabilir . Tabi siz almissiniz hayirli olsun. Ama camasir makineleri inanın daha basarili😄

Banada tam tersi, çok başarılı geldi, zaten kahve en çok içtiğim şey, o yüzden kararımı o yönde verdim, mutlaka çamaşır makinası daha iyidir tabi, sonuçta bu konuda uzmanlaşmış bir firma.

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Miele çamaşır alsam ilk işim o olur. Benim için kuvvetli sıkması çok önemli, çünkü yıkadığımı ertesi gün giymek zorundayım. Ayırca kurutma makinem yok ve almayı düşünmüyorum. Ekolojik olalım biraz değil mi :))

Gece gece yazıyorum kusura bakmayın sonunda makinemin servis menülerine girebildim rezistans gücü 1060W ile 4200W arasında ayarlanabiliyor(2600 veya 3000W yapmak istedim ama korktum), sıkma devri maalesef 1600 ün üstüne çıkamıyor 2000 devire çıkmasını çok istiyordum ama 1000-1600 arasında ayara izin var, ekstra su seviyesi, alerjik, kazan lambası buharlı son kırışık önleme(bu ikisi etkisiz durumda seçilse bile makinede kazan lambası ve buhar jeneratör ve enjeksiyon sistemi yok), motor tip ayarı, sinyal ve led testleri, durulama sensörü, yük sensörü, otomatik dozaj, dengesiz yük kontrolü(fabrikada tekli olarak ayarlanmış yani sadece sıkmaya geçmeden önce kontrol yapıyor ben onu tekli+sıkmada sensör yaptım yüksek devire gelip sarsıntı olursa devri düşürüyor) eco kontrol(kapalı, açık ve eco2013 ayarı var 2013 ne oluyo anlamadım) böyle daha sayamayacağım kadar ayar var en kısa zamanda bu menülerin videosunu çekeceğim İyi Geceler.

Nasıl girdiniz hocam ayrıntılı anlatabilir misiniz?

Öncelikle makinenin kapağı kapalı olacak. Sonra start tuşuna basın aynı anda makineyide açın elinizi makine açılana kadar start tuşundan çekmeyin makine açıldıktan sonra 4 defa starta basın 5. basmanızda basılı tutun menü açılacaktır ilk başta fabrika ayarları yazısı çıkıyor sonra program düğmesini sağa sola çevirerek menülerde gezebilirsiniz. Isıtma gücü fabrika ayarı olarak 2100W gelir siz bunu 1060W ada düşürebilirsiniz 4600W a kadarda çıkarabilirsiniz ancak 2100 de kalması en iyisidir birde motor tip ayarını sakın değiştirmeyin.

Yarın eve gideceğim ailemin makinesinde deneyeyim. Teşekkürler iyi bayramlar

Be n de özellikle dikkatli yapmanızı öneririm . Zira yanlışlıkla ayarlarda degisim yaparsanız basınız agriyabilir. Ben sadece hata kodlarını görmek ve toplam su elektrik ve calışma saatine bakmak icin kullanmaktayiz

Bir kac denemeden sonra actim. Motor devrini 1600 e cikardim, sarsinti sensorunu aktif hale getirdim. Makine bosken sikma programini 1600 devirde calistirdim. Ilk izlenimim motor ugultusunun bariz artmis olduguydu.

Bir de hata kodlarini bulamadim onlar nerede?

Makinenizin modeli neki motor uğultusu oldu? 5000li serilerde motor uğultu sesi olmaz o duyduğunuz uğultu sesine benzer ses tamburun uğultusudur 1600 devirde boş halde bile uğultu yapıyor ancak motorda çıt ses yok o kadar uğultu seside normal yani birtek sıkmaya dengesiz birşekilde girdiği zaman 1400 ve 1600 devirde çok fazla titreşim yapıyor makine motor sesi gelmiyor ancak titreşim ve tambur uğultusu sesi bir hayli fazla oluyor dengesiz yükse ayrıca sarsıntı sensörü sıkma esnasında devreye girer 1200-1400 veya 1600 devirde çok fazla sarsıntı oluşursa makine otomatik olarak devri düşürüyor.

Çamaşırlarla bir daha deneyip sonucu yazarım. 1754 modeli

Canoka, makinede ikisi de aktif..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 10 Ağustos 2013; 15:02:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Miele 5874 icin hata kodu görmek icin start a 3 kez basıp servis menüye gecmek lazım . Oradan menü düğmesi çevirilersek görebiliyorsunuz. F0 hata yok demek . Genelde fazla det hatası veriyor makine. Ben bu sayede artık %40 daha az det kullanıyorum

Ben oraya girdiğimde F16 gördüm F16 ne oluyor acaba. Bu arada yukarılarda gördüm gerçektende Mielenin kahve makinesi çok mükemmel bende vardı ama ben iade etmedim delonghi 6700 aldım mieleyide anneme verdim.
  • makinenin yıkama ritmi ( sanırım tokaçlama algoritması) kullanım kılavuzunda bir tabloda gösterilmiş.

örneğin pamuklu program için A harfi yani yoğun yıkama ritmi var.
    yünlü programını seçtiğimizdeyse, tabloya göre F yani elde yıkama ritmi devreye giriyor.

ilgimi çeken, E harfi oldu, E harfinin tanımında "Sallanma hareketli yıkama ritmi" yazıyor ancak tabloya baktığımızda E harfini içeren bir program yok. Sanırım bu özelliği sonradan satın alarak yüklediğimiz programlardan bazıları kullanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

makinenin yıkama ritmi ( sanırım tokaçlama algoritması) kullanım kılavuzunda bir tabloda gösterilmiş.

yünlü programını seçtiğimizdeyse, tabloya göre F yani elde yıkama ritmi devreye giriyor.

ilgimi çeken, E harfi oldu, E harfinin tanımında "Sallanma hareketli yıkama ritmi" yazıyor ancak tabloya baktığımızda E harfini içeren bir program yok. Sanırım bu özelliği sonradan satın alarak yüklediğimiz programlardan bazıları kullanıyor?

hangisi kir leke çıkarmada etkilidir? elle yıkamamı yoğun yıkamamı?

• tabii ki yoğun yıkama,

elle yıkama seçeneği normalde yıkanmayan narin çamaşırların kazanın içinde bir kaç tur döndürülüp düşük devirde sıkıldığı bayram şekeri tadında bir program :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

makinenin yıkama ritmi ( sanırım tokaçlama algoritması) kullanım kılavuzunda bir tabloda gösterilmiş.

Makinenin yıkama ritimleri gerçekten çok değişik ancak bilmiyorum miele kullananların birşey dikkatini çok çekmiştir makinede kırışık azaltma veya önleme yada kolay ütü gibi bir fonksiyon yok ancak ben şunu şöyle öğrendim makineyi ingilizceye aldığınızda bakımı kolay çamaşır programında minimum ıron yazıyor yani kırışmasını istemediğiniz çamaşırlar için bakımı kolay programını tercih edin gerçektende kırıştırmıyor ayrıca yıkama devride zaten korumalı ritim halinde yani hassas ritimde yıkama ve durulama var yıkama ritimlerine gelirsek Pamuklu programında yoğun yıkama ritmi var ilk önce 10dk kadar hassas bir ritimle döndürüyor sonra ısıtma adımına geçtiğinde yavaş döndürmeye başlayıp yavaş yavaş hızlandırıyor sonra tekrardan yavaş yavaş hızı azaltarak duruyor nasıl desem diğer markalardaki gibi hiçbir programda sabit bir devir yok yıkama esnasında. E yani sallanma ritmi spor giysiler ve spor ayakkabı programında var ancak ne yazıkki 5872-5874 modellerinde bu programlar yok 5964 ve 5000 de var 5872 ve 5874 e sonradan ekleyebilirsiniz. Sallanma ritmi denilen olay sağa sola yarım tur döndürmeyle gerçekleşiyor eskilerde merdaneli şanzımanlı makinelerin yıkama metodunun günümüzdeki makinelerdeki hali gibi düşünün. Yünlü ritmi her makinede olduğu gibi 2200 lerden beri değişmeyen bir yıkama ritmine sahip 3 tur yavaş döndürüp 45 saniye bekliyor yünlü programda son sıkma 1200 devirdir ancak ara sıkmalarda bildiğim kadarıyla 600 devirde kısa sıkmalar yapıyor. Bakımı kolay programında kendi makinemde gördüğüm kadarıyla son sıkma hızı 1200 devir ayarlı olduğunda son sıkmada 400-800-1200 olarak 3 ayrı sıkma yapıyor.Leke çıkarmada en ideal ritim tabiki yoğun yıkama ritmi. Bu arada unutmadan söyleyeyim mieledeki tüm makineler pamuklu ve hijyen programı hariç ön yıkamayı 30'C yapıyor pamuklu ve hijyen programında yıkama sıcaklığı 60'C ve üzerindeyse 40'C, 60'C den düşük sıcaklıklarda 30'C de yapıyor 20 ve soğuk seçimlerde ise ön yıkamada ısıtma yapılmıyor. Bu arada tekrardan bilindiği gibi mielenin 5000 modellerinde narin çamaşır programı yok narin çamaşırlar için sentetik çok ideal bir program eski makineler gibi camın yarı hizasına kadar su alıp hassas yıkama ritmiyle yıkama yapıyor 5-6 tur döndürüp 10 saniye kadar bekliyor ancak perdeler için pek uygun bir program değil perdelerde bakımı kolay çamaşır programı 30-40'C ön yıkama ile birlikte sıkma hızı 400 veya 600 devir ayarlanarak yıkanabilir gerçekten kırıştırmıyor neyse ben fazla uzatmayayım yoksa sabaha kadar ritimler perdeler beyazlar renkliler gider böyle herkese iyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 12 Ağustos 2013; 2:56:08 >

• Bu miele'nin kampanyası bizi de vurdu.Onu mu alsam bunu mu derken bir miele de biz çektik dur bakalım umarım memnun kalır ve hakkıyla kullanırız.3300/12 TL'ye 5872 aldık.Sanırım bu hafta sonu gelir.Soracağım şeyler olduğunda buradaki arkadaşlara yapışacağız artıkl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brass6

Bu miele'nin kampanyası bizi de vurdu.Onu mu alsam bunu mu derken bir miele de biz çektik dur bakalım umarım memnun kalır ve hakkıyla kullanırız.3300/12 TL'ye 5872 aldık.Sanırım bu hafta sonu gelir.Soracağım şeyler olduğunda buradaki arkadaşlara yapışacağız artıkl.

Hayırlı olsun 5872 çok iyi makinedir makineyle ilgili kafanıza takılan birşey olursa bana sorabilirsiniz bnde 5872 sahibiyim
  • Ben yıkamada max temizliği min tüketim ile elde etmeye çalışıyorum . Zaten bunca parayı a+++ makineye neden verelim ki. 8 kg çamaşırı eco 60 ile 0.9 kw 55 Lt dü tüketerek MİS GİBİ KOKARAK KAR GİBİ YIKIYORUM .
    Hele ön yargılı oldugum 20 dk kısa programın müsrif olmadıgını görüp çok mutlu oldum; şöyle ki 3,5 kg çok kirli yada lekeli olmayan çamaşırı 23 Lt su 0,3 kw (30 derecede yıkama ile) tüketim verisi harika . Hem hızlı hem temiz hem de ekonomik üstüne üstlük yıpranma da olmuyor giysilerde. Hiçbir marka bu degerlere ulaşamıyor . Ör BSH grup makinaları sadece 2 kg kapasiteli böyle kısa yıkama programında . Oysa miele 3,5 kg .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 16 Ağustos 2013; 15:46:25 >
  • bsh grubunun kısa programı 2 kg'dır ama süresi de 15 dk.dır. miele de 20 dk imiş...kapasiteyle alakalı bir durum.

bu arada miele profesyonel çmlere bakayım dedim.

8kg kapasiteli makinenin tambur hacmi tam 80 lt.

http://www.mielebeyazesya.com/?urun-243-PW-6080.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bsh grubunun kısa programı 2 kg'dır ama süresi de 15 dk.dır. miele de 20 dk imiş...kapasiteyle alakalı bir durum.

80lt 8kg çamaşır makinesi dediğiniz o model endüstriyel tip bir çamaşır makinesi ölçülerindende anlaşılıyor zaten 100x72x71 ölçülere sahip 85x60x60 ölçülere sahip bir kasaya 80lt tambur ve 100lt lik bir kazan sığdırmak mümkün değil servisi arayıp sorabilirsiniz 8kg diğer markaların modelleri 65lt mielenin belki 70 olabilir ancak buda mümkün değil gibime geliyor 8kg da en büyük tambur AEG de var sanırım 66 veya 68lt idi mieleninde aynı olması gerekiyor 80 lt tambura o kasa müsade etmez aslında eder ancak kazanla makine kasasının yan duvarları birleşik olur yani 1mm sağa sola oynayamaz o kazan.

• quote:

quote:

bsh grubunun kısa programı 2 kg'dır ama süresi de 15 dk.dır. miele de 20 dk imiş...kapasiteyle alakalı bir durum.

80lt 8kg çamaşır makinesi dediğiniz o model endüstriyel tip bir çamaşır makinesi ölçülerindende anlaşılıyor zaten 100x72x71 ölçülere sahip 85x60x60 ölçülere sahip bir kasaya 80lt tambur ve 100lt lik bir kazan sığdırmak mümkün değil servisi arayıp sorabilirsiniz 8kg diğer markaların modelleri 65lt mielenin belki 70 olabilir ancak buda mümkün değil gibime geliyor 8kg da en büyük tambur AEG de var sanırım 66 veya 68lt idi mieleninde aynı olması gerekiyor 80 lt tambura o kasa müsade etmez aslında eder ancak kazanla makine kasasının yan duvarları birleşik olur yani 1mm sağa sola oynayamaz o kazan.

evet endüstriyel tip. Bn de belirttim ya profesyonel model diye :)

• değişik bir ürüne benziyor ama :)
  • Fiyatına bakarsanız ne kadar farklı olduğunu görürsünüz

• Tekrar merhaba arkadaşlar,
    makine henüz gelmemişken bende bir soru belirdi sizlerin fikrine ihtiyacım var!
    Acaba diyorum makine gelmeden buharlı modele(5874) mi, yükseltsem ? değer mi ?zaten dünyanın parası verildi olmuşken tam mı olsun 600-700 daha vermek ne kadar mantıklı buharı evde ne kadar kullanırız ?

4-5 kişilik bir aile için düşünürsek ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brass6 -- 18 Ağustos 2013; 21:45:17 >
  • Ben 5874 aldım . Sizin gibi düşünerek . Ama dogrusu alali beri sadece 2 kez kullandık o da deneme amaçlı . Bu günkü fikrim 5872 nin bize yetecegiydi. Buhar fonksiyonu başarılı ancak biz ihtiyac duymuyoruz . 5874 de buhar fonksiyon nedeni ile 2 rezistans var biri yıkamada digeri buhar üretmede gorev yapıyor. Bence cok gerekli degil Tercih sizin

• merhaba bende 5874 ile 5964 arasında kaldım .. iki makine arasındaki fark cokmu...almaya degermi.. 5874 seçme sebebim buharı . sigara içtigimden giysilerin sigara kokusunu alması artı bir avantaj benim için 5964 de ise spor ayakkabı , havalandırma , buhar ve hijen sistemleri var.. miele kullanan arkadasların yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım ? birde şok buharı nede kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegendunya

merhaba bende 5874 ile 5964 arasında kaldım .. iki makine arasındaki fark cokmu...almaya degermi.. 5874 seçme sebebim buharı . sigara içtigimden giysilerin sigara kokusunu alması artı bir avantaj benim için 5964 de ise spor ayakkabı , havalandırma , buhar ve hijen sistemleri var.. miele kullanan arkadasların yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım ? birde şok buharı nede kullanıyorsunuz ?

Okadar para buhar fonksiyonuna değermi değmezmi onu en iyi alıcak ve kullanıcak olan kişi belirler ,eger buharf onksiyonuna ihtiyaç duyuyor isen ki ihtiyaç duyulabilirsin ki sigara kokusu ve sık kullanılırsanhakkını verip buhar fonksiyonunu kullanırım dersen bence muhteşem bir özellik,dizel arabamı benzinli arabamı çok kilometreye dizel az kilometreye benzinli,ihtiyaçla doğru ortantı.
    Ben 5872 yi aldım buhar fonksiyonuna ihtiyacım olmadığı için,yani buhar fonksiyonunun bana hiçbir geri dönüşü olmıyacaktı,nacizane fikrim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 19 Ağustos 2013; 9:50:37 >

• quote:

quote:

quote:

evet endüstriyel tip. Bn de belirttim ya profesyonel model diye :)

benim aslında buda dikakt çekmek istediğim, makinenin profesyonel mi değil mi, ya da ebatları değildi.

8kg kapasiteli bir makinenin demek ki 80 lt tambura sahip olması gerekiyormuş. ev tipi makine üreticilerini tamamı bu konuda tüketiciyi kandırıyor. eğer standart ebatlardaki bir makineye 80 lt tambur koyamıyorsan, o zaman 8kg kapasiteli, hatta bazıları için de 9-10 kg kapasiteli diye satmayacaksın.

bugün belli başlı firmalar, 64-65-66 ltlik tamburlu makinelerini (miele, bsh, aeg, ve niceleri) 8 kg diye satıyor. demek ki bunların hakkı 6.5 kg...

benim dikkat çekmek istediğim buydu.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.