Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
101.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cmax141

Miele sana maaş bağlamalı

Aynı sözü annemde dedi bana sen o kadar insana gittin aynı yeri söyleyip miele aldırdın söyleyelimde miele sana maaş bağlasın dedi
  • Arkadaşlar 3 ay önce satın aldığım 5872 çamaşır makinamıve g 4210 sc bulaşık makinamı satmak istiyorum kampanyadan almıştım almayı düşünenede aldığım fiyatlardan vercem.ürünleri teslim almamıştım direk miele adresinize yollıcak,düşünen olursa iletişime geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 29 Ağustos 2013; 13:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventsr

Arkadaşlar 3 ay önce satın aldığım 5872 çamaşır makinamıve g 4210 sc bulaşık makinamı saymak istiyorum kampanyadan almıştım almayı düşünenede aldığım fiyatlardan vercem.ürünleri teslim almamıştım direk miele adresinize yollıcak,düşünen olursa iletişime geçebilir.

Neden satmak istiyorsunuz?
  • Uzun bir süre kullanma durumum olmıyacağı için satma kararı aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: leventsr

Uzun bir süre kullanma durumum olmıyacağı için satma kararı aldım

Umarım alacağınız yeni makineler ileride yine miele olur . Miele w5872 yi hareretle tavsiye ederim

• Bugün itibari ile Miele 5964 alındı. pazartesi yada salı günü teslimatını yapacaklarını bildirdiler.. burada yardımcı olmaya calısan tüm arkadaşlara ve Gökoş beye cok teşekkür ederim..Miele yi alıp almamak da cok kararsızdım başlarda, yaklasık 20 gündür cok araştırdım , 5872 -5874- 5964 arasında tercih yapmam gerekiyordu ve genel müdürlügünü çok sık arayarak kafamda ki tüm sorulara cevap buldum ve bugün tamamdır diyip gidip ödememi yaptım. Hamarat kızımızın marifetlerini onümüzdeki hafta görücez inşallah . herkese tekrardan teşekkür ederim..
  • Hayirli olsun . 5964 benim ilkin almayı istediğim ama maalesef fiyatı nedeniyle alamadığım makinaydi. Su an kullandığım 5874 e oldukça benzeyen ama + lari olan makine . Ornegin led aydınlatmalı tanbur/ yük hassasiyeti ve tartımı / WPS sistemi/ ilave yikama programları aklıma ilk gelenler .
    Siz kullanınca burda paylaşırsınız .
    Size ilk tavsiyem kullandığınız toz deterjan miktarında ciddi azaltmaya gidin . Kg basına 18-20 Gr kadar deterjan yıkamada yeterli gelmekte . Aksi halde makine durulama sensörü ile fazla det tespit edip ilave durulama yapıyor arindirma icin bu da fab verisi su tüketim degerlerinin asılmasına sebep oluyo. Tecrubeyle sabit
    Eco feedback tuşu sizde de var sanırım bence her yıkama sonu tuketimi kontrol edin . Başka türlü tasarruf mümkün olmaz. Yoksa makinenin 5000 tl fiyatının karşılığı nasil alınacak . 20 yil kullanım ile inanın fahis olmuyor bu fiyat.

• Teşekkür ederim Cmax bey.. 5964 de ki farklılıkları kullandıkça daha iyi anlıycaz. deterjanın kg basına 20 gr deterjanın yeterli gelecegii bilmiyordum .yııkama ozellıgınden hıc suphem yok .. buharlama ve havalandırma ozellıklerının gerçekden kullanıslı olup olmadıgını merak edıyorum gerçekden . sırada kurutma makınesi var.. bugün 8812 c yi gördum ve cok begendım .. B enerjili olması kıyafetlerımıze zarar vermesıne neden olur dıye korkuyorum.. A enerjılerıde cok pahalı .sizce 8812 elbiselerimize zarar verirmi. ve ıhtıyaclarımızı karsılıyabılecek kapasıtedemıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegendunya

Teşekkür ederim Cmax bey.. 5964 de ki farklılıkları kullandıkça daha iyi anlıycaz. deterjanın kg basına 20 gr deterjanın yeterli gelecegii bilmiyordum .yııkama ozellıgınden hıc suphem yok .. buharlama ve havalandırma ozellıklerının gerçekden kullanıslı olup olmadıgını merak edıyorum gerçekden . sırada kurutma makınesi var.. bugün 8812 c yi gördum ve cok begendım .. B enerjili olması kıyafetlerımıze zarar vermesıne neden olur dıye korkuyorum.. A enerjılerıde cok pahalı .sizce 8812 elbiselerimize zarar verirmi. ve ıhtıyaclarımızı karsılıyabılecek kapasıtedemıdır...

Öncelikle hayırlı olsun 5964 5872 ve 5874 e göre çok daha fazla özellikli bir makinedir süpertronic modelinin biraz sade hali gibi düşünün 8812C B sınıfı olmasına rağmen petek dokulu kazan ve adının Miele olması sebebiyle asla çamaşırlarınıza zarar vermez ayrıca A sınıfıyla B sınıfı arasında bir zarar verme olayı yoktur B sınıfı olan makine biraz daha fazla elektrik tüketir A sınıfı modelde ise kompresör bulunuyor buna karşın 8812C ye göre çok pahalı bir makine eğer sizinde hoşunuza gittiyse 8812C yi öneririm bende almayı düşünüyorum bu modeli.

• yeni tecrübeleri olan yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoka

yeni tecrübeleri olan yokmu?

ses yokmu?
  • arkadaşlar bugün mieleyi aldığım bayi kampanyanın çamaşırda devam ettiğini ancak bugünlerde yeni bir zam beklediklerini-kurdan dolayı-söylediler. kampanyayı kaçırdım diyen arkadaşlara duyurulur.....!
  • sanki 5872 min durulaması yetersizmiş gibi hissettim. tekrar durulattım. siz de de öyle oluyormu arkadaşlar. sizce durulama yeterlimi?
  • quote:

sanki 5872 min durulaması yetersizmiş gibi hissettim. tekrar durulattım. siz de de öyle oluyormu arkadaşlar. sizce durulama yeterlimi?

Bana sorarsanız gayet yeterli hatta fazla bile su kullandığını düşünüyorum ben Pamuklu program 40 ve 60 ekonomik programlar hariç neredeyse tüm programlarda durulamayı cam seviyesinin yarısına kadar su alarak yapıyor öyleki hijyen programında yarım yükte 130litre harcadığını bizzat program sonunda gördüm Mielenin durulaması gerçekten mükemmel normal programda bir durulama adımı sıkması hariç 10dk sürüyor ancak pamuklu 75 veya 90 derece programlarda 2 durulama yaptığından durulama yetersiz gibi olabiliyor fazla deterjan kullandığınızdan oluyor diyecem ama makinede deterjan ve köpük kontrolü olduğundan fazla deterjan kullansanız bile makine durulama sayısını otomatik olarak arttırıyor yinede yetersiz gelirse servis menüsüne girip maks su seviyesi ve alerjik ayarını açık yapın makinenin durulamalarda kullandığı su artacaktır benim makinemin bol su harcaması bu yüzden anlaşılan durulama adımlarında makineye bakarken dalıyorum bazen kapağıda krom olduğu için bana nedense 2200 leri hatırlatıyor dijital 2200 gibi makinem var yarım yükte 130litre su harcıyor tam yükte ön yıkamalı programda 160lt gördüm Size önerim dediğim ayarlara girip değiştirmeniz eğer yapamassanız normal ayarlara girip ilave su menüsü içinden ilave su+ekstra durulama seçeneğini seçmeniz makine içinde bulunan tüm programlarda fazladan bir durulama daha yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

sanki 5872 min durulaması yetersizmiş gibi hissettim. tekrar durulattım. siz de de öyle oluyormu arkadaşlar. sizce durulama yeterlimi?

Bana sorarsanız gayet yeterli hatta fazla bile su kullandığını düşünüyorum ben Pamuklu program 40 ve 60 ekonomik programlar hariç neredeyse tüm programlarda durulamayı cam seviyesinin yarısına kadar su alarak yapıyor öyleki hijyen programında yarım yükte 130litre harcadığını bizzat program sonunda gördüm Mielenin durulaması gerçekten mükemmel normal programda bir durulama adımı sıkması hariç 10dk sürüyor ancak pamuklu 75 veya 90 derece programlarda 2 durulama yaptığından durulama yetersiz gibi olabiliyor fazla deterjan kullandığınızdan oluyor diyecem ama makinede deterjan ve köpük kontrolü olduğundan fazla deterjan kullansanız bile makine durulama sayısını otomatik olarak arttırıyor yinede yetersiz gelirse servis menüsüne girip maks su seviyesi ve alerjik ayarını açık yapın makinenin durulamalarda kullandığı su artacaktır benim makinemin bol su harcaması bu yüzden anlaşılan durulama adımlarında makineye bakarken dalıyorum bazen kapağıda krom olduğu için bana nedense 2200 leri hatırlatıyor dijital 2200 gibi makinem var yarım yükte 130litre su harcıyor tam yükte ön yıkamalı programda 160lt gördüm Size önerim dediğim ayarlara girip değiştirmeniz eğer yapamassanız normal ayarlara girip ilave su menüsü içinden ilave su+ekstra durulama seçeneğini seçmeniz makine içinde bulunan tüm programlarda fazladan bir durulama daha yapar.

son söylediğinizdemi makina ayarlarından girerek makina ayarlarını değiştirerek yapılıyor?

• İlave durulama standart kullanıcı icin gereksiz . Zira makine zaten akıllı normalde 2 durulama yi standart yapıyor SIKMA devir sayısını eğer siz 700 un altına indirirseniz ilave bir durulamayi daha programa kendi ekliyor( devir düşük olunca durulama arasi sıkmada deterjan arınması yetersiz oluyor o nedenle).
    Fazla su hem doğaya hem bütçeye zarar .allerji yada bebek varlığında tabi kullanılmalı. Son olarak fazladan deterjan kullanmayarak da makinenin durulama işine katkı vermiş olursunuz . Bu sayede cebinizi de düşünmüş olursunuz .
    Bence sadece gerektiğinde ilave su menüsü nü acın . Bunuda servis menüsünden değil paneldeki tuşlardan yapın derim. Aksi halde her yıkamanız müsrif hale gelir

• quote:

quote:

quote:

son söylediğinizdemi makina ayarlarından girerek makina ayarlarını değiştirerek yapılıyor?

Son söylediğimi servis menüsünden değil makinenin üzerindeki < ve > tuşuna aynı anda basarak normal menüden değiştirebilirsiniz ancak şunu unutmayın ekstra durulamada 2 durulamalı programlar 3 durulama, 3 durulamalı programlar 4 durulamalı olacaktır bunun yanında sıkma devri 400 veya 600 devir seçimlerinde makine fazldan bir durulama daha yapacağından 5 durulamaya kadar gider buda fazla su israfı ve zaman kaybına neden olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Miele çamaşır alsam ilk işim o olur. Benim için kuvvetli sıkması çok önemli, çünkü yıkadığımı ertesi gün giymek zorundayım. Ayırca kurutma makinem yok ve almayı düşünmüyorum. Ekolojik olalım biraz değil mi :))

Gece gece yazıyorum kusura bakmayın sonunda makinemin servis menülerine girebildim rezistans gücü 1060W ile 4200W arasında ayarlanabiliyor(2600 veya 3000W yapmak istedim ama korktum), sıkma devri maalesef 1600 ün üstüne çıkamıyor 2000 devire çıkmasını çok istiyordum ama 1000-1600 arasında ayara izin var, ekstra su seviyesi, alerjik, kazan lambası buharlı son kırışık önleme(bu ikisi etkisiz durumda seçilse bile makinede kazan lambası ve buhar jeneratör ve enjeksiyon sistemi yok), motor tip ayarı, sinyal ve led testleri, durulama sensörü, yük sensörü, otomatik dozaj, dengesiz yük kontrolü(fabrikada tekli olarak ayarlanmış yani sadece sıkmaya geçmeden önce kontrol yapıyor ben onu tekli+sıkmada sensör yaptım yüksek devire gelip sarsıntı olursa devri düşürüyor) eco kontrol(kapalı, açık ve eco2013 ayarı var 2013 ne oluyo anlamadım) böyle daha sayamayacağım kadar ayar var en kısa zamanda bu menülerin videosunu çekeceğim İyi Geceler.

merakla bekliyorum üstad. ben de de sizin modelden var kazan lambası demişsiniz ancak benimkinde kazan aydınlatmıyor. programda var kapalı konumdamı yoksa programda var fakat bizim modele uygulamasımı yok? ayrıca yazdığınız menüler bizim modelde kullanabileceğimiz menülermi?

Makinenin program başında su akışının olduğu yerde lamba yeri var ancak maalesef benim modelde lamba olmadığı için kazan lambası etkisiz durumda 5000 serilerinin ortak menüsü olduğu için kazan lambası ve buhar açık kapama var ancak 5872 de açıkta yapsanız birşey değişmiyor ne lambası var nede buhar jeneratörü böyle bir uygulama bu modelde yok yazdığım menülere sizde girebilirsiniz ancak motor tipi ve rezistans gücünü değiştirmeyin sakın rezistans 4600W a kadar çıkıyor ancak 4600W hem makineye hemde ev tesisatına büyük hasar verir 1060W veya 2600W olabilir. Devri 1600 den yukarı çıkarmaya izin yok 1000 devire kadar düşürebilirsiniz sadece.

acaba ücreti mukabili lamba taktırılamazmı? bilginiz varmı?

Körükte lamba yeri var ancak kapalı servis çağırılıp ücret karşılığında taktırılabilir taktıkları lamba beyaz renk led ampül ancak bu ampül bile bildiğiniz gibi Almanyadan geliyor ve makine kaç sene dayanırsa oda o kadar dayanıcak şekilde üretiliyor biraz tuzlu olabilir.

üstad atlamışım konuyu o yüzden tazelemiş olacağım. siz lamba yeri var demişsiniz ancak ben servise sorduğumda körüğün değiştirilmesi gerektiği hatta 74 körüğü olduğundan başka bir yerde deliği olduğu onunda silikonlanacağı ama bizim görmeyeceğimizi söylemişlerdi ancak siz sadece bir ampul diyorsunuz bu konuda eminmisiniz ? öyleyse maliyet düşer. eğer siz kesin diyorsanız servise bastıracağım onlar telefonda anladığım kadarıyla bilgisayardan bakarak sorumu cevapladılar....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Miele çamaşır alsam ilk işim o olur. Benim için kuvvetli sıkması çok önemli, çünkü yıkadığımı ertesi gün giymek zorundayım. Ayırca kurutma makinem yok ve almayı düşünmüyorum. Ekolojik olalım biraz değil mi :))

Gece gece yazıyorum kusura bakmayın sonunda makinemin servis menülerine girebildim rezistans gücü 1060W ile 4200W arasında ayarlanabiliyor(2600 veya 3000W yapmak istedim ama korktum), sıkma devri maalesef 1600 ün üstüne çıkamıyor 2000 devire çıkmasını çok istiyordum ama 1000-1600 arasında ayara izin var, ekstra su seviyesi, alerjik, kazan lambası buharlı son kırışık önleme(bu ikisi etkisiz durumda seçilse bile makinede kazan lambası ve buhar jeneratör ve enjeksiyon sistemi yok), motor tip ayarı, sinyal ve led testleri, durulama sensörü, yük sensörü, otomatik dozaj, dengesiz yük kontrolü(fabrikada tekli olarak ayarlanmış yani sadece sıkmaya geçmeden önce kontrol yapıyor ben onu tekli+sıkmada sensör yaptım yüksek devire gelip sarsıntı olursa devri düşürüyor) eco kontrol(kapalı, açık ve eco2013 ayarı var 2013 ne oluyo anlamadım) böyle daha sayamayacağım kadar ayar var en kısa zamanda bu menülerin videosunu çekeceğim İyi Geceler.

merakla bekliyorum üstad. ben de de sizin modelden var kazan lambası demişsiniz ancak benimkinde kazan aydınlatmıyor. programda var kapalı konumdamı yoksa programda var fakat bizim modele uygulamasımı yok? ayrıca yazdığınız menüler bizim modelde kullanabileceğimiz menülermi?

Makinenin program başında su akışının olduğu yerde lamba yeri var ancak maalesef benim modelde lamba olmadığı için kazan lambası etkisiz durumda 5000 serilerinin ortak menüsü olduğu için kazan lambası ve buhar açık kapama var ancak 5872 de açıkta yapsanız birşey değişmiyor ne lambası var nede buhar jeneratörü böyle bir uygulama bu modelde yok yazdığım menülere sizde girebilirsiniz ancak motor tipi ve rezistans gücünü değiştirmeyin sakın rezistans 4600W a kadar çıkıyor ancak 4600W hem makineye hemde ev tesisatına büyük hasar verir 1060W veya 2600W olabilir. Devri 1600 den yukarı çıkarmaya izin yok 1000 devire kadar düşürebilirsiniz sadece.

Körükte lamba yeri var ancak kapalı servis çağırılıp ücret karşılığında taktırılabilir taktıkları lamba beyaz renk led ampül ancak bu ampül bile bildiğiniz gibi Almanyadan geliyor ve makine kaç sene dayanırsa oda o kadar dayanıcak şekilde üretiliyor biraz tuzlu olabilir.

üstad atlamışım konuyu o yüzden tazelemiş olacağım. siz lamba yeri var demişsiniz ancak ben servise sorduğumda körüğün değiştirilmesi gerektiği hatta 74 körüğü olduğundan başka bir yerde deliği olduğu onunda silikonlanacağı ama bizim görmeyeceğimizi söylemişlerdi ancak siz sadece bir ampul diyorsunuz bu konuda eminmisiniz ? öyleyse maliyet düşer. eğer siz kesin diyorsanız servise bastıracağım onlar telefonda anladığım kadarıyla bilgisayardan bakarak sorumu cevapladılar....

5872 nin körüğüyle 74 ün körüğü sanırım farklı çünkü 74 te buhar sistemi olduğundan körükte ayrıca bir buhar çıkışı vardır ancak 72 de ise dediğim gibi lamba yeri var körüğün üst tarafına bakarsanız görürsünüz zaten yuvarlak daire şeklinde bir lamba yeri var ancak dedikleri gibi lambayı takıp yanlarını silikonlamaları gerekiyor diğer türlü ise hali hazırda lambalı bir körük takabilirler ancak model uyumsuzluğu olacağı için 5964 veya 5000 körüğü takmaları gerekecek ancak onlardada 74 te olduğu gibi buhar çıkış yeri var 72 ye uyumsuz gelecektir snırım size buhar çıkışının silikonlanacağını söylemişler iç taraftan silikonlayacakları için siz silikonu göremeyeceksiniz ancak bu ne kadar güvenilir olur bilmiyorum bende en iyisi servisi arayıp iyice bir sorayım eğer kafama yatarsa ve düzgün bir işçilik ile yapılacaksa ilerde su kaçırma gibi bir sorunlar olmayacağına garanti verirlerse bende lamba taktırmayı düşünürüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5872 nin körüğüyle 74 ün körüğü sanırım farklı çünkü 74 te buhar sistemi olduğundan körükte ayrıca bir buhar çıkışı vardır ancak 72 de ise dediğim gibi lamba yeri var körüğün üst tarafına bakarsanız görürsünüz zaten yuvarlak daire şeklinde bir lamba yeri var ancak dedikleri gibi lambayı takıp yanlarını silikonlamaları gerekiyor diğer türlü ise hali hazırda lambalı bir körük takabilirler ancak model uyumsuzluğu olacağı için 5964 veya 5000 körüğü takmaları gerekecek ancak onlardada 74 te olduğu gibi buhar çıkış yeri var 72 ye uyumsuz gelecektir snırım size buhar çıkışının silikonlanacağını söylemişler iç taraftan silikonlayacakları için siz silikonu göremeyeceksiniz ancak bu ne kadar güvenilir olur bilmiyorum bende en iyisi servisi arayıp iyice bir sorayım eğer kafama yatarsa ve düzgün bir işçilik ile yapılacaksa ilerde su kaçırma gibi bir sorunlar olmayacağına garanti verirlerse bende lamba taktırmayı düşünürüm.

öğrendiğinizde burda paylaşırsanız memnun oluruz üstad! teşekkürler verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için!

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.