Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
100.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni motorun eskisinden kötü olması bence çok anlamsız... Hele Miele söz konusu ise...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Ben kısaca bu motor farkını size bildireyim.

Wkr 570 Modelinden gidelim ProfiEco Motor olarak adlandırılıyor bu motor, Diğer eski modellerde ise W5000 VEYA 5874 bunların ismi 'de Profesyonel motor , İkiside mıknatıslı motor kullanıyor yanlızca yeni
    serilerde örnek Wkr570 bunların motorları daha ergonomik yapılmış durumda daha az yer kaplıyor ancak her iki durumda 'da Profesyonel motor. Gelelim diğerlerine onlarda eski tip motor kömür aksamı ile
    çalışıyor. Yani sonuç olarak yeni tip motorlar hem Profesyonel motor hemde daha küçük boyutlarda.
  • Arkadaşlar Miele WKH 120 WPS modelini aldım ; bu makineye mielenin kendi sıvı deterjanlarını kullanmak istiyorum servisler ve yetkili bayiler dışında bu ürünü bulabileceğim yerler var mı ? malum servis ve yetkili bayi pahalı :)
  • Mielenin Prof makinelerine Almanya sitesinden bakmıştım
    Sanılanın aksine öyle devasa kapasiteli makineler yapmıyorlar sadece. , ör 7 kg kapasiteli Prof. Çamaşır makinesi var satışta. Bu da akla ev kullanımı için yapılan 8 kg kapasiteli 5 serilerin de aynı Prof seri motorun kullanıldığını akla getirıyor
    Elbette pek az sayıda kişinin bu kadar yüksek kapasiteli makineye ihtiyacı olacaktır
    Ama 20 yılı aşkın bir süre ve 20.000 saate varan kullanım için her bir parçanın var olan en yüksek kalite ve dayanıklılık gereklerini yerine getirmesi gerekir
    Benim için önemli bir husus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Yeni motorun eskisinden kötü olması bence çok anlamsız... Hele Miele söz konusu ise...

Kuvvetle ihtimal haklısınız. Fakat forumlarda sorgulamak ve irdelemek için ideal ortamlardır , burada bilgi ışığında karar veriliyor.
    Aksi halde : miele , mercedes , bmw , vs.... tüm prestijli iyi markaların daima en yeni modelimi daha iyi ? Hiç prestijli bir marka yeni modelinde daha geriye düşmedi mi?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

Mielenin Prof makinelerine Almanya sitesinden bakmıştım
    Sanılanın aksine öyle devasa kapasiteli makineler yapmıyorlar sadece. , ör 7 kg kapasiteli Prof. Çamaşır makinesi var satışta. Bu da akla ev kullanımı için yapılan 8 kg kapasiteli 5 serilerin de aynı Prof seri motorun kullanıldığını akla getirıyor
    Elbette pek az sayıda kişinin bu kadar yüksek kapasiteli makineye ihtiyacı olacaktır
    Ama 20 yılı aşkın bir süre ve 20.000 saate varan kullanım için her bir parçanın var olan en yüksek kalite ve dayanıklılık gereklerini yerine getirmesi gerekir
    Benim için önemli bir husus

fazla mal göz çıkarmaz üstad. profesyonel serinin motoru olması en azından kullanım süresince hanımların makinayı devamlı kullanmalarına karşı bir sigorta. diğer aksamlar ayrı tabi.

• Arkadaşlar Miele 5xxx serisi makineye sahibim bir sorum olucak. 3-4 ayda 1 yapmamız gereken periyodik bakım için makineyi kaç derece sıcaklıkta ve nekadar çalıştırmamız gerekiyordu içine herhangibir kireç çözücü yada başkar birşey koyuyormuyduk
  • Bugun bana WD100 modelini tavsiye etti Miele bayisi...Sizin fikriniz nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Arkadaşlar Miele 5xxx serisi makineye sahibim bir sorum olucak. 3-4 ayda 1 yapmamız gereken periyodik bakım için makineyi kaç derece sıcaklıkta ve nekadar çalıştırmamız gerekiyordu içine herhangibir kireç çözücü yada başkar birşey koyuyormuyduk

makinada diğer programlar bölümünde makina temizleme programı var sıcaklık vr süreyi otomatik kendi programında olduğu için sizin birşey yapmanız gerekmiyor sadece programı seçip,çalıştırmanız yeterli.

• HERKESE SELAMLAR;

11 yıllık makinem bozuldu ve yaklaşık 15 gündür çamaşır makinesiz idare ediyoruz. Bir iki gün içinde çamaşır makinesi alacağım.
    Bütçem aslında Miele almak için çok yetersiz ama hep hayalimdi Miele çamaşır makinesi almak. Şartları zorlayıp Miele almaya çalışacağım.Normalde 5000 tl ve üzerinde liste fiyatı olan mieleler kampanya nedeni ile 3000-4000 tl civarında.

Mieleler konusunda ben de az çok bilgi sahibiyim ama kullanmadığım ve çok yakınımda bir kullanan olmadığı için bazı sorulara acil cevap bulmak istiyorum Bunlar şöyle ;

1- Mielenin 5000 serisi modelleri için kendini kanıtlamış ve çok sağlam modeller diyorlar. Bu W5874 ve W5872 modelleri gerçekten de VKG120 TDos modellerinden motoru ve parçaları daha sağlam mı?. Yeni modellerde eskisi kadar dayanıklı uzun ömürlü makine olmama ihtimali var mı?

2- Benim ilk almak istediğim model WKG 120 T Dos idi. Ancak bunu en ucuz internetten 3700 tl ye Bulunduğum kentte bayiden ise 4100 tl ye 9 taksite alabiliyorum. Bu fiyatlara çıkabilmem için kendimi çok zorlamam gerekir. bu durumda kafamda iki soru oluşuyor.
    a) Bu model tüm ihtiyaçlarımı özellik ve kalite olarak fazlasıyla görür mü ? 5000 serisi gibi 25-30 yıl sağlam şekilde çalışır mı?
    b) Bu modeli seçmeme neden olan dozajlama ( Sıvı deterjan) sizce çok gerekli mi?

3- 5874 modelini arıyorum ama bulamıyorum. Onu bulup aldığımda yeni modellerin özellikleri yok diye sıkıntı çeker miyim? sizin bulduğunuz bir site ya da bayi var sa bilgilendirebilir misiniz?

4- En önemli sorum; Ben W 5872 Yi bir sitede 2900 tl ye buldum. Onunla 5874 arasında çok fark var mı? 5872 ile Tvindoslu yeni modeli arasında çok fark var mı? Çünkü 1000 tl kadar fiyat farkı var. 5872 al pişman olmazsın diyorsanız gerçekten miele için çok iyi fiyat.

Arkadaşlar iki gün sonra Bursa'ya gideceğim ve alışverişi yapacağım. Cevaplarınız çok önemli şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 8 Aralık 2014; 2:23:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olgee

Bugun bana WD100 modelini tavsiye etti Miele bayisi...Sizin fikriniz nedir acaba?

Miele'lin baz modeli ama diger markaların orta seviye makinalarından daha fazla özelligi var. Bence tek eksisi 7kg olması. Onun dışında gayet güzel makina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 8 Aralık 2014; 9:38:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jethoca

HERKESE SELAMLAR;

11 yıllık makinem bozuldu ve yaklaşık 15 gündür çamaşır makinesiz idare ediyoruz. Bir iki gün içinde çamaşır makinesi alacağım.
    Bütçem aslında Miele almak için çok yetersiz ama hep hayalimdi Miele çamaşır makinesi almak. Şartları zorlayıp Miele almaya çalışacağım.Normalde 5000 tl ve üzerinde liste fiyatı olan mieleler kampanya nedeni ile 3000-4000 tl civarında.

Mieleler konusunda ben de az çok bilgi sahibiyim ama kullanmadığım ve çok yakınımda bir kullanan olmadığı için bazı sorulara acil cevap bulmak istiyorum Bunlar şöyle ;

1- Mielenin 5000 serisi modelleri için kendini kanıtlamış ve çok sağlam modeller diyorlar. Bu W5874 ve W5872 modelleri gerçekten de VKG120 TDos modellerinden motoru ve parçaları daha sağlam mı?. Yeni modellerde eskisi kadar dayanıklı uzun ömürlü makine olmama ihtimali var mı?

2- Benim ilk almak istediğim model WKG 120 T Dos idi. Ancak bunu en ucuz internetten 3700 tl ye Bulunduğum kentte bayiden ise 4100 tl ye 9 taksite alabiliyorum. Bu fiyatlara çıkabilmem için kendimi çok zorlamam gerekir. bu durumda kafamda iki soru oluşuyor.
    a) Bu model tüm ihtiyaçlarımı özellik ve kalite olarak fazlasıyla görür mü ? 5000 serisi gibi 25-30 yıl sağlam şekilde çalışır mı?
    b) Bu modeli seçmeme neden olan dozajlama ( Sıvı deterjan) sizce çok gerekli mi?

3- 5874 modelini arıyorum ama bulamıyorum. Onu bulup aldığımda yeni modellerin özellikleri yok diye sıkıntı çeker miyim? sizin bulduğunuz bir site ya da bayi var sa bilgilendirebilir misiniz?

4- En önemli sorum; Ben W 5872 Yi bir sitede 2900 tl ye buldum. Onunla 5874 arasında çok fark var mı? 5872 ile Tvindoslu yeni modeli arasında çok fark var mı? Çünkü 1000 tl kadar fiyat farkı var. 5872 al pişman olmazsın diyorsanız gerçekten miele için çok iyi fiyat.

Arkadaşlar iki gün sonra Bursa'ya gideceğim ve alışverişi yapacağım. Cevaplarınız çok önemli şimdiden teşekkürler.

1. Bütün makinalar 20 yıllık kullanım esasına göre test edilip onaylanıyor. Ayrıca yeni modellerin motorları daha saglam çıkabilir bence.
    2.WKG ve WKF yi 3590 tl ye bulmuştum ben 1 ay önce,
    a)Görür, çalışır :)
    b)Bence çok gerekli değil ama kisisel kullanım istegine bağlı birşey. Uğraşmayım deterjan vs kendi kendine halletsin diyorsan süper. Benim gibi ben kendim ugraşayım, ayrı ayrı renklere göre deterjan alayım deneyim diyorsan gereksiz kalıyor :)
    3)fikrim yok
    4)Tek fark 5874 buhar programına sahip. 5872 de pişman etmez seni.

• quote:

HERKESE SELAMLAR;

Karub 77 arkadaşım teşekkürler.

Arkadaşlar daha ayrıntılı cevap yazabilir misiniz?

WKG 120 modeli dayanıklılık olarak efsane 5000 serisini tutar mı? ve 5872 modelini aldığımda yeni twindos modelini almadım diye çok pişmanlık duyar mıyım. İki ürün arasında LÜX mutfak isimli sitedehttp://www.luksmutfak.com/index.php?do=catalog/order
    600 tl, miele bayilerinde ise ( W5872 bayilerde yok ) 700 tl peşin fiyat farkı var.
    Saygılarımla

• jethoca kullanıcısına yanıt
    5XXX Serisi Profesyonel motor olarak adlandırılıyor. Yeni serilerde ise ProfiEco Motor olarak adlandırmışlar, motor teknolojileri aynı ancak yeni seride motorlar daha küçük hale getirilmiş miele 'In verdiği bilgi en
    azından bu yönde. 5xxx serisine ek olarak ufak tefek kolaylıklar mevcut deterjanı kendisinin alması gibi. Benim kanaatim yeni teknolojiden yana, kaldı ki söz konusu marka miele ise kaliteden pek ödün verdiğini
    sanmam birde buna ek olarak yeni serilerde yeni özelliklerde cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thinktwice10

5XXX Serisi Profesyonel motor olarak adlandırılıyor. Yeni serilerde ise ProfiEco Motor olarak adlandırmışlar, motor teknolojileri aynı ancak yeni seride motorlar daha küçük hale getirilmiş miele 'In verdiği bilgi en
    azından bu yönde. 5xxx serisine ek olarak ufak tefek kolaylıklar mevcut deterjanı kendisinin alması gibi. Benim kanaatim yeni teknolojiden yana, kaldı ki söz konusu marka miele ise kaliteden pek ödün verdiğini
    sanmam birde buna ek olarak yeni serilerde yeni özelliklerde cabası.

Çok çok teşekkürler.

Şimdi durum şu şekilde;
    1- Normalde Miele alacak ekonomik gücüm yok. Tek maaş çalışan ve ev ödeyen birisiyim.
    2- Şartları zorlayıp bir Miele alayım dedim. Almışkende iyisi olsun istedim ama almakla yüzleşince rakamlar gözümü korkuttu. Bende uygun fiyata fırsat ürünleri aramaya başladım.
    İlk bulduğum Fırsat 2900 tl ye peşin ve 3100 tlye 9 taksit olan W 5872. Hatta 5874'ü de o fiyata bir buldum bir daha bulamadım. Luksmutfak firmasını aradım ama ellerinde 5874 yokmuş.
    3- Dozaj lama sistemi çok özendiğim için WKG 120 modelini almayı düşünüyorum ama onun da bayi fiyatı taksitle 4100 tl. İnternette ise 3700 tl ye taksitle.
    4- 3000 xxx serilerini ve altını hiç düşünmüyorum.
    5- Ben ilçede oturuyorum. Son kararımı Sağlık kontrollerim için gideceğim Bursada Miele satan yerleri Nplusu falan gezip karar vereceğim.

NOT:3200 Tl ve altına W5874 bulsam balıklama atlamayı düşünüyorum siz ne dersiniz.

Benim durum bu . Yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

WKG 120 modeli dayanıklılık olarak efsane 5000 serisini tutar mı? ve 5872 modelini aldığımda yeni twindos modelini almadım diye çok pişmanlık duyar mıyım. İki ürün arasında LÜX mutfak isimli sitedehttp://www.luksmutfak.com/index.php?do=catalog/order
    600 tl, miele bayilerinde ise ( W5872 bayilerde yok ) 700 tl peşin fiyat farkı var.
    Saygılarımla

Dayanıklılık olarak aynılar hatta yenilerinin motoru çalışma mantıgı olarak daha dayanıklı olmalı. Eğer gelirin iyi değilse duyacagın tek pişmanlık bir makineye bu parayı nasıl verdim olacak. Tek maaş kredi ödüyorsan alma. 1500 TL ye elektrolux veya almanya fabrika çıkışlı bosch-siemens alabilirsin. sonuçta o makinelerde kalitesiz makineler degil. 2 kat para verecek kadar kendinizi zorlamayın. Eninde sonunda çamaşır yıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karub77

quote:

Saygılarımla

Dayanıklılık olarak aynılar hatta yenilerinin motoru çalışma mantıgı olarak daha dayanıklı olmalı. Eğer gelirin iyi değilse duyacagın tek pişmanlık bir makineye bu parayı nasıl verdim olacak. Tek maaş kredi ödüyorsan alma. 1500 TL ye elektrolux veya almanya fabrika çıkışlı bosch-siemens alabilirsin. sonuçta o makinelerde kalitesiz makineler degil. 2 kat para verecek kadar kendinizi zorlamayın. Eninde sonunda çamaşır yıkıyor.

Cevaplamada ben çok ayrıntıya girmişim sanırım.

T

Taksitle zor da olsa ödeyebilirim. O kadar ödemişken iyisi olsun diye uğraşıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karub77

quote:

Saygılarımla

Cevaplamada ben çok ayrıntıya girmişim sanırım.

T

Taksitle zor da olsa ödeyebilirim. O kadar ödemişken iyisi olsun diye uğraşıyorum.

3200e 5874 bulursanız kaçırmayın. yalnız buharla kırışık açma özelliği 1kg sınırlı ben kullanma kılavuzunda öyle okudum diye hatırlıyorum. onun dışında duşlama ve tambur ışığı var makinanın içini aydınlatıyor. ne kadar şart o size kalmış. ben 5872 kullanıyorum memnunum. yorumlarımı da yazdım.

• Miele W5000 Supertironik'in siparişini bu akşam verdim. İnşallah ürün cumartesi elime ulaşacak.

Bakalım hayırlısı.

Bana ürün seçiminde ve karar vermede bilgileri ile yardımcı olan tüm forum arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.
  • jethoca kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ağız tadıyla kullanın
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.