Şimdi Ara

Miele çamaşır makinesi parasının hakkını veriyor mu? Cevabını siz verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime geçen bir kaç miele çamaşır makinesi modelini inceledim ve bir tanesini de komple sökerek inceledim.

Böyle bir video çıktı ortaya.

Detay detay iyi yönlerinden bahsettim ve kötü yönlerinden de. Objektif olmaya çalıştım.

Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Miele çamaşır makinesi almak için ödenen parasını hakediyor mu? Miele gerçekten kaliteli bir marka mı yoksa diğerlerinden bir farkı yok mu? Videomda miele marka çamaşır makinesini tüm detayları ile masaya yatırarak olumlu ve olumsuz yönlerini anlattım. Miele çamaşır makinesi nasıl sökülür? https://youtu.be/OK444GGnQ1g?si=6r8L-2tFCApTR6aO Miele restorasyon videom https://youtu.be/ZMIPjVyjwSo?si=a1osTvWVQd7JKqBT Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #keşfet #milele #çamaşırmakinesi #nedir #özellikleri #bilgi
    https://www.youtube.com/watch?si=7ej0OIaAOZArwtKN&v=DCyqJS4PvQo&feature=youtu.be

Videoda da belirttiğim gibi ben almam yani pahalı olmasından dolayı. Markanın kalitesi belli ancak bu kadar para vereceğim bir makine değil.

Sizin için durum nedir merak ediyorum.

Aklıma yeni şeyler geldiği için bir kaç şey ekleyeceğim.

Tüm şirketlerin amacı kar elde etmektir. Bu sayede ayakta dururlar ve var olurlar. Bunu herkes bilir. Eskiden kıt kaynaklar için daha çok duyarlı olan firmalar günümüzde daha çok kar elde etmek için uzun ömürlü cihazlar yapmıyorlar. Planlı eskitme ve başka yöntemlerle bunu başarıyorlar.

Mesela tüm çamaşır makinelerinde rulmanlar bulunur ve tambur bu rulmanların içerisinde döner. Kötü bir kullanıcı 5 yıl içerisinde rulmanları dağıtabilir, ortalama bir kullanıcı ise 7-10 yıl içerisinde rulman arızası ile karşılaşır.

En çok rulman arızası görülür (tamirciler arasında) 1 ayda 20'den fazla çamaşır makinesi kazanı keserek rulman değiştirdiğimi bilirim.

Çeşitli sorunları oluyor. Mesela keçeden su alır, rulman kendi içinde de dağılabilir.

Videomda da bahsettim 1000 devirden sonra eklenen devirler tamamen cihazların rulmanları erken arıza versin diye eklenmiştir. Bu cihazı 1600 devirde çalıştırdım inanılmaz bir güç. Bu güce ve dönme hızından dolayı rulmanlar kısa sürede arızalanacaktır. Aklı ya da zekası olan her insan bunu anlar. Sürtünme denen bir şey var ve sıcaklığın etkileri.

Farklı devir seçeneklerinin olması güzel bir şey fakat bir makine çok yüksek devirlerde sıkma yapıyor diye tercih edilmemeli. Fizikten anlamayan, fanatik, gerilim bağımlısı ve sadece kötü fikirler üretebilen insanları dinlemeyin.

Tekrar söylüyorum, arabalar da da bu böyledir, motorlarda da . Rulmanlar için yağ kullanılır ve hatta motosikletlerin rulmanlı kısımları sürekli yağlanır.

Çamaşır makinelerinde ise yüke bindiklerinde rulmanlar savunmasızdır. Sadece kendi sözlerini dinleyen, karşı fikirlere tahammülü olmayan, empati duygusu eksik ve narsist insanlardan uzak durun. Bunlarla konuşarak iletişim kuramazsınız.

Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Her parçanın bir ömrü var fakat kullanıcı olarak bu ömrü kısaltmak en çok yaptığımız hata. Rulman arızalarının en büyük sebebi genelde çok yük yani çamaşır atılması. Yıkamaya uygun olmayan malzemelerin çamaşır makinelerinde yıkanmasıda başka bir sebep. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #mekanizma #sistem #hasar #pratikbilgiler #sebebi #siziniçin
    https://www.youtube.com/shorts/58RSEhOOzwg?si=T-vSHlLj1bHxwYh6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 6 Ağustos 2024; 19:22:55 >

• O efsane miele eski makineler den artik yok , 20 yil kullanilacak, eskide kaldi , sadece profsionel serisi olabalir oda ev kullanicisina nasip olacak rakamlar degil.

Yurt disi forumlar dada , kullancilarin gorusleri bu yönde..çok arastirdim, artik eski hikayenin kaymagini yiyor , hatta bazi makineler alman uretimi bile degil mis artik
  • O efsane miele eski makineler den artik yok , 20 yil kullanilacak, eskide kaldi , sadece profsionel serisi olabalir oda ev kullanicisina nasip olacak rakamlar degil.

Yurt disi forumlar dada , kullancilarin gorusleri bu yönde..çok arastirdim, artik eski hikayenin kaymagini yiyor , hatta bazi makineler alman uretimi bile degil mis artik
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

Video altına yapılan bir yorum

"""Hicbirseyden snlamayan düz kullanıcı icin çok enteresan, müthiş bilgiler var gibi görünen bir video.

Isi bilenler icin sacmalik. Miele nin butun makineleri 25 sene calisiyor. Bilmeyenlere atip tutuyorsun cok güzel

Spider curuduyse o makinenin bulunduğu banyodaki hersey curur ve paslanir. Miele ile alakası yok.

Kadinlar dokuyor yere kloragi, asiti,porcozu, banyo temizliyorlar. Asit buharı makineyi çürütüyor.

Sen o spideri cnc de paslanmazdan işleyip 1 gün iscilk yapip kac para alacaksin müşteriden?

3000 lira mı????""""

Verdiğim cevap zaten sizin yazdığınızı destekliyor.

"Bozuk Türkçen ile işi siz mi biliyıorsunuz? Önce yazı yazmayı öğren.

Kardeşim aç araştır. Yüzbinlerce kişi video altlarına aynı sorundan muzdarip olduklarını ifade etmişler. Bu konu ile ilgili onlarca tamirci video çekmiş, çoğuluğu alman ve rus. Hatta örümcek satan (eski ve dayanıklı makinelerden çıkan) onlarca satıcı var. Araştır meseleyi ondan sonra gel yaz. He seni dinlesinler...

Bari sallıyorsunuz, altını doldurun. Benim yazdıklarımın kanıtlarına kolayca ulaşabilirsiniz. Muhtemelen bu firmada falan çalışıyorsun yani umarım öyledir. Diğer türlü sana cevap vermeye luzüm yok.

Facebook'ta takıl sen valla. Orada da senin gibi birisi vardı az önce. Belki de sensin. Gerçekten bu Türkçe ile gerçek hayatta seni ciddiye alan olabilir ancak buralarda kimse seni ciddiye almaz."

Birde böyle fanatik tipler türedi. Bu meseleyi çok araştırdım. İkinci el sitelerine de baktım. 70-100k verdiği makineyi adam 15k fiyata ilana koymuş. Ruslar zaten öyle böyle sövmüyorlar.

Ya mesele miele değil zaten. Makine hala kaliteli ancak diğer markalarla zihniyetleri aynı.

Benim şahsi fikrim ve beni bağlar. Her zaman fiyat performans ürünlerini seçerim.

• İnternette Türkçe hiçbir içeriğin doğru kabul edilmemesi gerektiğinin kanıtı olan bir başka içerik.
    1600 devir gereksiz diyen tipler gelmiş burada makineler hakkında bilgelik yapıyor.
    Bunların İnstagram versiyonları kapıyı 3 kere kilitlemek güvenli değil diyen gacılar
    Facebook versiyonları sonsuz enerji makineleri yaptığını iddia eden, petrol şirketleri bu makineyi saklıyor diyen dayılar. Tek başlarına büyük resmi görüp dünya devi şirketlerin oyunlarını ortaya çıkardıklarını sanıyorlar Güler misin ağlar mısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 6 Ağustos 2024; 7:57:38 >

• Güzel video, güzel anlatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya1978 -- 6 Ağustos 2024; 19:29:2 >
  • Belirli bir kesit doğru fakat 1000 üstü gereksiz diyenlere asla katılmam. Yüksek devir hayat kurtarır hem kurutma makinesi için sağlıklı hem evde kurutuluyorsa daha az nem tehlikesi üstelik daha hızlı kurur. 1400 1600 devirli makine yapılıyorsa illaki ona uygun daha önceden hesaplanıp üretilmiş rulman kayış vs takılıyordur. Millet aman kırışmasın aman üst devire ne gerek var diye diye Türkiye'de 1000 devir li makine bolluğu oldu. Öyleki zamanında 8kg 800 devir satılan makine gördüm. Yurt dışındaki 6kg makinelerde bile 1400 devir varken bizde halen daha 9kg 1000 devir var. Bence bu makinelerin daha kalitesiz olmasının bir diğer nedeni.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

Kumaşın cinsine göre yıkama programı seçilirse sorun olmaz. Tutup da tül perdeyi Pamuklu programında yıkayıp sonra neden çekti kırıştı derseniz tabii ki olmaz.

Ve kurutma süresi uzadıkça çamaşırlar kesinlikle daha çok yıpranıyor. Isı pompalı kurutma makinesi kullanıyorum çekme soldurma olmadı ancak çamaşırların kurutma süresi ne kadar uzun olursa uzun vadede o çamaşırların kumaş dokusunun inceldiğini hissediyorum görüyorum bu en çok havlularda farkediliyor.

Kurutma süresinin da kısa olması çamaşırın ne kadar iyi sıkıldığıyla ilgili bu da sıkma devri ile paralel o yüzden düşük sıkma devri ile sıkılan çamaşır makinesine atılacaksa daha çok çamaşırı yıpratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 7 Ağustos 2024; 23:6:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Kumaşın cinsine göre yıkama programı seçilirse sorun olmaz. Tutup da tül perdeyi Pamuklu programında yıkayıp sonra neden çekti kırıştı derseniz tabii ki olmaz.

Ve kurutma süresi uzadıkça çamaşırlar kesinlikle daha çok yıpranıyor. Isı pompalı kurutma makinesi kullanıyorum çekme soldurma olmadı ancak çamaşırların kurutma süresi ne kadar uzun olursa uzun vadede o çamaşırların kumaş dokusunun inceldiğini hissediyorum görüyorum bu en çok havlularda farkediliyor.

Kurutma süresinin da kısa olması çamaşırın ne kadar iyi sıkıldığıyla ilgili bu da sıkma devri ile paralel o yüzden düşük sıkma devri ile sıkılan çamaşır makinesine atılacaksa daha çok çamaşırı yıpratır.

Herşeyi "kırışmasın" diye 600 devirde sıktırıp kurutma makinesine atan var. O kurutma makinelerine gerçekten üzülüyorum.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt
    Hocam kg ve devir ile rulman vs pek değişmiyor. Zaten suyunu atmış çamaşır sıkmakta makineler pek zorlanmıyor.

Esas sıkıntı 0-600 devir arası yaşanıyor. 0-200 devir aralığında makine dengesiz ve çamaşırlar çok ıslak ise zaten sensörler sıkmaya geçmesini engelliyor. Makine zaten 600 deviri dengeli geçebiliyorsa pek sorun kalmıyor.

1000 devirden sonra rulmanlar çok hızlı dönmeye başladığı için bu sefer hem kazan üstündeki, hem motor üstündeki rulmanların ısınması gibi sorunlar devreye giriyor. Yüksek devirde esas yıpranan şey motor. Yüksek devire çıkmak için daha güçlü motora ve tahrik sistemine ihtiyacınız var. Oda tabi ekstra maliyet ve tüketim demek.

Bir diğer konuda devirden daha önemlisi, kazan içindeki sıkma ivmesi. Profesyonel makineler pazarlanırken devirden çok ivme ile pazarlanır. Buda doğrudan kazan çağı şle alakalı bir durumdur. Ortalama bir makinede 300g-450g civarı sıkma ivmesi olması beklenir. Ki bu sıkma ivme değeri ev tipi makinelerinde 750 lere kadar çıkabilmektedir. Kabaca 450G ve %45-50 altı nemlilik, kurutma öncesi yeterli kabul edilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.