Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok güzel olmuş elinize sağlık. 35 TL lik filtre tutucuyu alıp deneme şansınız oldu mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

Hocam çok güzel olmuş elinize sağlık. 35 TL lik filtre tutucuyu alıp deneme şansınız oldu mu?

Biz bu tutucu yu neden aldık anlamadım. Süpürge nin kutusundan hiç filtre çıkmadı.

• Toz torbalarınının kutusunda iki adet mevcut hocam.

Ayrıca 35 tlye mieleden aldığım tutucu miele tr nin sitesindeki resimdeki ürün değil fakat tam oturdu makineye yani c3 ile tam uyumlu olması çok güzel oldu. Ferhat hocam emeklerin için tekrar çok teşekkürler.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Mieledeki arkadaş; aynı kod numarasına
    fakat farklı ürün açıklamasına sahip 2 ayrı stok bulduklarını belirterek
    internetten satışa koymuştu.

2 farklı açıklamaya sahip filtre tutucu, aynı ürün fotoğrafı ile satılmıştı.
    Fotoğraf; serviste satılan ve C1/C2 ler için olan tutucunun fotoğrafı idi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Demek S8000/8310 ve/veya C3 uyumluluğu açıklamasına sahip olan ve sizin satın aldığınız 2.linkteki model;
    Miele sitesinde farklı (yanlış) fotoğrafa sahip olsa da;
    C3 lere orijinal oturan filtre tutucuymuş. Çok şanslısınız :)

Benim S8310 daki filtre tutucu da tam olarak onun aynısı.
    Diğer filtre tutucudan da daha kaliteli.
    Servislerde satılan bu orjinal uyumlu model değil !!!

Tekrar satışa çıkarsa eğer açıklama kısmına dikkat edin.
    S8000/S8310 veya C3 uyumluluğu derse doğru ürün olması lazım.

Eğer bunların üretimi durdurulduysa;
    diğer tutucuya mahkum olacağız demektir.
    O da takılabilir ancak orjinal uyumlu tutucu kadar rahat olmayabilir.

Annemin süpürgesi için servisten aldığım (C1/C2 için olan filtre tutucu) ürünü Adıyaman'a götürdüğümde C3 üzerinde bir deneyeceğim.

Umarım Miele Türkiye orjinal tutucuyu bulup, getirtip, internetten satmaya devam eder. O zaman ben de bir tane alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 17 Şubat 2018; 21:19:45 >

• Evet kutuyu açıp baktım, bir giriş birde çıkış filtresi varmış. Biraz dandik gibi duruyor lar.

• MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    Hocam toz torbası o kdar kaliteliki o filtreyi koymasan bile birşey farketmez toz torbası zaten %99,90 tutuş özelliğine sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay956 -- 17 Şubat 2018; 16:6:22 >
  • Benim kafam çok karıştı ben burayı okumadan miele deki ürünü gördüm zaten tek ürün vardı aldım henüz elime ulaşmadı umarım doğru üründür

• aka54 A kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olursa yazın yardımcı oluruz

• @ferhatas Hocam Merhaba. Yapmış olduğunuz güzel bilgi paylaşımları ve yönlendirmeleriniz sonucu siparişimi oluşturdum.
    Ancak vermiş olduğunuz önceki linklerde bulunan filtre tutucu ve turbo başlık sitede mevcut olmadığından linkler silinmiş durumda.
    Konunun takibini yapmaya çalışacağım ancak sizin kadar iyi yapamayacağımı düşünüyorum.
    Yeni ürün geldiğinde bu şekilde link paylaşımı yaparak filtre tutucu ve turbo başlık konusunda bizi bilgilendirirseniz sevinirim.
    şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
  • Yabancı bir sitede okuduğuma göre;
    Avrupa birliği, süpürge satışında

2014 yılında 1,600 W üstünü
    2017 yılında 900 W üstünü yasaklamış.

Yakın bir tarihte de 600 W üstünü yasaklayacakmış.

O nedenle Mielede 890 W ve 550 W süpürgeler var.

O yüzden Almanya Miele en gelişmiş standart başlıkları (SBD 660-3 EcoTeQ Plus) sadece 550W lık modellerle veriyor, o modellere yatırım yapıp müşterisini oraya yönlendiriyor.

Yakında Almanya üretimi 890 W satışı da son bulur.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 18 Şubat 2018; 22:15:3 >
  • Dyson ’ın sahibi ve mucit James Dyson, Avrupa Birliği’nin Süpürgelerle ilgili yönetmeliklerine karşı hukuki bir savaş başlatmış.
    Rakip firmaların müşterileri yanıltıcı derecede iyi verimlilik dereceleri aldıklarını iddia ederek,
    AB enerji etiketlerinin terkedilmesi için girişimde bulundu; ancak kabul edilmedi.

Lüksemburg ’daki AB mahkemesine taşıdığı iddiasında;
    verimlilik etiketlerinin müşteriyi kandırdığını,
    çünkü süpürgelerin laboratuvarlardaki saf ve özel koşullarda testinin yapıldığını öne sürdü.

İddiasına göre; toz torbası boş iken ilk birkaç dakikada yapılan testte A enerji seviyesinde A halı temizliği toz çekme derecesini alan süpürgelerin;
    toz torbaları doldukça çekişleri düştüğünden güçlerini deklare ettikleri nominal güç (watt) değerinin üzerinde arttırdıklarını
    ve toz çekme performanslarının buna rağmen düştüğünü ifade etmiş avukatları.

(Dolayısı ile bu süpürgelerin aslında elektrik sarfiyatı ve toz toplamada A alamamaları gerektiğini iddia etmişler…)

Burada Dyson’ın çıkış noktası kendi tasarımlarında toz dolumuyla;
    çekiş ve elektrik tüketimlerinin değişmemesi üzerineymiş.
    Buradan hareketle ile AB verimlilik etiketlerinin gerçek kullanım tecrübesinden farklı anlamları olduğunu iddia etmişler.

AB mahkemesi Dyson’ın güvenilir, doğru ve tekrarlanabilir bir test önerisi ile gelmediği için davayı reddetmiş.
    Dyson bunu kabul etmeyerek,
    böyle testlerin en az 10 yıldır dünya çapında yapıldığını iddia etmiş
    ve bu durumu Volkswagen’in emisyon skandalına benzetmiş.

Hatta Dyson; Bosch ve Siemens aleyhine bir hukuki bir süreç başlatmaya çalışıyormuş !
    İddiasına göre bu firmaların 750W lık modelleri,
    toz torbası dolmasıyla beraber çok düşen çekişi arttırmak için 1600 w a çıkıyorlarmış.
    Bunu kendilerinin tespit ettiklerini belirterek bu süpürgelerin AAAA almaması gerektiğini
    ve müşterilerini kandırdıklarını iddia etmişler.

Kaynak:

Dyson’ın iddialarını okuduktan sonra benim zihnimde oluşan şeyler şunlar:

1. Kalite konusunda daha iddialı ve pahalı olan bazı marka/modeller AAAA alamazken philips, bosch,siemens gibi markaların bu etiketi almasında, “teste göre çalışma tasarımı” yapmış olmaları ihtimali olabilir.

2. Eğer 1. İddia doğruysa o süpürgeden hayır gelmez zaten. Daha o aşamada müşteriyi kandıran firma, süpürgenin 10 yıl arızasız çalışmasını mı isteyecek? Kaliteli mi yapacak?

3. Halı toz temizleme testinde sadece ilk andaki toz çekişi hesaplanmaktadır. Başlığın halı üzerindeki rahat kayabilmesi gibi kıstaslar AB etiket hesabına etki etmiyor. Max. güçte iken halıya ahtapot gibi yapışıp bırakmayan modelleri hatırlayın. Belki bu halıya yapışma; süpürge başlığı AB etiket testinde daha çok toz çeksin diye tasarlandığından kaynaklanmaktadır? Eğer böyleyse onu sürekli ittirmek için efor sarf etmek veya gücü düşürmek gerekeceğinden; aldığı etiket değerini anlamsızlaştırır.

4. Dyson, torbalı süpürgelerin toz torbasının dolmaya başlaması ile ciddi performans düşüşlerinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. Benim bildiğim bir tek Miele’nin muazzam toz torbasında buna karşı çok ciddi bir tasarım var. 4,5 lt. gibi büyük bir hacimde tasarlanmasının dışında; torbanın tam ortasında asılı ve gergin şekilde duran elastik bantlar; gelen tozun buraya çarparak torba içerisine rastgele dağılmasını sağlıyor. Bu sayede hava akış yönünde toz yığılmasının önüne geçiyor ki çekiş çok düşmesin.

5. Dyson, Miele ve Nilfisk; ben AAAA alayım ki müşteri süpürgemi satın alsın stratejisine odaklanmaz bence. Bu markaların kendini konumlandırdıkları yer; uzun süreli ve sürekli müşteri memnuniyetidir diye düşünüyorum. Pahalıdırlar bu yüzden. Dolayısı ile Bosch’un bilip de bu firmaların bilmedikleri bir üstün/eşsiz teknoloji olduğunu sanmıyorum. Kaliteli firmalar kullanım/dayanıklılık/rahatlık/hijyen düzeylerini karşılayacak en iyi motor/başlık/toz torbası tasarımlarını yapıyorlar. AB verimlilik testinden kaç puan alacakları da tasarım kriteridir ama diğer kriterlerin daha önüne geçtiğini sanmıyorum.

6. Maddi farklılıklar hariç, Dyson ve Miele’nin yeni çıkardığı torbasız CX1 serileri en gelişmiş süpürgeler aslında. Ancak torbasız süpürgelerin toz boşaltımı işinden nefret ettiğim (15 yıl 3 farklı marka kullandım) ve hiç de hijyenik bulmadığım için benim açımdan geriye sadece toz torbalı Miele kalıyor.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 19 Şubat 2018; 0:27:23 >

• Hocam yeni model turbo başlık 305'ın linki bu ama stokta yok sanıyorum. Sayfa boş çıkıyor. Müşteri hizmetlerine mesaj atmak lazım tedarik için. Mal kaliteli ama stok durumları çok zayıf. Gerek filtre tutucu olsun gerek başlık çeşitleri hep 1-2 adet ya da stokta yok. Siparişlerim menüsü güncel hareket göstermiyor sipariş verildikten sonra kapiya geldiğinde haberiniz oluyor. Kargo numaraları girilmiyor sisteme. Fatura mailinize gelince anlıyorsunuz kargolandığını. Bir de ek garanti belgesinin gelmesi 3-4 haftayı bulur dediler müşteri hizmetleri. Bunlar da zayıf yönleri belirtmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatas

Yabancı bir sitede okuduğuma göre;
    Avrupa birliği, süpürge satışında

2014 yılında 1,600 W üstünü
    2017 yılında 900 W üstünü yasaklamış.

Yakın bir tarihte de 600 W üstünü yasaklayacakmış.

O nedenle Mielede 890 W ve 550 W süpürgeler var.

O yüzden Almanya Miele en gelişmiş standart başlıkları (SBD 660-3 EcoTeQ Plus) sadece 550W lık modellerle veriyor, o modellere yatırım yapıp müşterisini oraya yönlendiriyor.

Yakında Almanya üretimi 890 W satışı da son bulur.

.

Merhabalar, 4 sene önce yine forum tavsiyesi ile Electrolux useorgindb almıştım. Hanım son zamanlarda memnuniyetsizliğini belirtmeye başladı, sanırım yeni makine alacağız. Miele yi de daha önce çok duydum. Fiyatda baya iyi duruyor. Ne dersiniz memnun kalır mıyız. Özellikle toz torbalı olması çok iyi. Hepa filtre var mı bunlarda. Birde sarıdan başka rengi var mıdır?

• espanyol55 E kullanıcısına yanıt
    Yazılanları okuyun; en az 10 defa yazıldı....
  • C3 ile gelen standart başlık takılı iken max. güçte halı temizliği ile ilgili sorular ve bilgi paylaşımları oldu.

Bendeki 2,200 W lık S8310 ile gelen standart başlıkla halıyı 1 veya 2 alt kademede kullanıyor eşim.
    Bizdeki halılar oldukça kalın ve ağır halılar.
    Dolayısı ile 890 W güce inmiş süpürgelerde (699 Tl lik C3 te) max. güçte halıda kullanılabilir diye düşünmüştüm.

Satın alıp kullanan arkadaşlardan gelen yorumlara göre durum 890 W süpürgede de aynıymış.
    Max güçte halıda ilerletmek çok güçmüş. Hala yüksek bir çekiş gücü oluşuyor max. seviyede iken...
    Bu nedenle halıda; 1-2 kademe aşağıda kullanmak gerekiyormuş.

Yeni, en yüksek güce sahip (890 W) kampanyadaki model olan 699 TL lik C3;
    yanında gelen standart başlıkla
    halıda max. güç kademesinde kullanılamıyor.
    1 veya 2 alt kademede kullanmayı gerekli kılıyor.

Geriye sadece en 298 Tl lik maliyeti ile turbo başlık opsiyonu kalıyor.
    Ancak turbo başlık ile max. güç seviyesinde halı temizliği yapılabiliyor.

Bu kullanıcı deneyimleri ışığında son durumu özetleyelim:

* 699 TL lik C3 kasa köri sarısı 890 W Miele; en güçlü ve en ucuz Almanya üretimi toz torbalı süpürge

* En iyi toz torbası Miele GN HyClean 3D

* Standart başlıkla halıda C performansı veriyor. Max. güçte kullanılamıyor; 1-2 kademe aşağıda kullanmak gerekiyor.

* En rahat ve en detaylı halı temizliği için en az 298 TL ödeyerek Turbo Başlık almak gerekiyor. Bu sayede max. güçte iken halı temizliği yapılabiliyor. Kendi süpürgenizin Turbo başlıklarını kullanmayı, her marka süpürge sahibine öneririm.

* Malzeme kalitesi çok iyi

* Yanında verilen filtre 80 Tl ye ayrıca satılan, hepa olmayan AirClean Plus filtre. En az 1 yıl kullanılabilir. Hepa için 136 TL ye ayrı filtre almak lazım.

* Toz torbası ile gelen bedava bez filtreleri kullanmak için filtre tutucu (35 TL) satın almak gerekiyor. Bunun tedariği hala güncel bir sorun. Değişen bir şey olup haberimiz olursa burdan paylaşırız. Bu gerçekleştiğinde hepa seviyesinde olmamakla beraber filtre değişim maliyeti kalkıyor; sadece toz torbası maliyeti kalıyor. (yılda ortalma 1 kutu: 56 TL)

* Güncel kampanyada 2 kutu toz torbası alımı garantiyi 2 yıldan 3 yıla çıkarıyor.

* Hala en ucuz miele süpürgeyi alıp filtre ve/veya turbo başlığı ayrıca satın alarak; üst model olarak satılan Miele süpürgeleri daha ucuza mal edersiniz.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 19 Şubat 2018; 21:36:11 >

• STB 205-3 Turbo başlık 298 TL fiyatla yeniden Miele İnternet satışa girmiş:
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele STB 205-3 Turbo Elektrikli Süpürge Başlığı
    https://shop.miele.com.tr/miele-stb-205-3-turbo-elektrikli-supurge-fircasi

Edit: Yine tükenmiş :)

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 21 Şubat 2018; 13:1:16 >

• STB 305-3 Turbo başlık bakalım ne zaman satişa çıkacak. yabancı bir sitede yeni çıkan 890 ve 550 watlık modeller için 305-3 ün daha uygun olduğu yazıyordu...
  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    abicim çok teşekkür ederim emek verip bize yardımcı olduğun için
  • erder E kullanıcısına yanıt
    Şimdi biraz araştırdım:

STB 205-3 (298 TL) ile STB 305-3 (405 TL) turbo fırçalar arasında ne fark var diye...

Yeni model olan STB 305-3 te bir hava deliği varmış. Kendi pdf dosyasında şunlar yazıyor:

"Hava Deliğinin Açılması (Res. 02)

Turbo fırça elektrik süpürgesinin motoru ile çalıştırılır.
    Sıkı dokunmuş halılarda çekiş akımı fırçanın ağzı halı tarafından tamamen kaplandığı için turbo fırçanın dönüş devir sayısı düşebilir.
    Bu gerçekleştiğine fırçanın etkisi memnun edici olmayabilir.

Böyle bir durumda yandaki hava sürgüsünü açınız (Res.02 - üst gösterim).
    Bunun dışındaki durumlarda elektrik süpürgesinin zemin üzerinde tam etkili olabilmesi için yan hava sürgüsü kapalı kalmalıdır.
    Yan hava sürgüsünü kapatınız (Res.02 - alt gösterim)"

------------------------------------------------------------------
    Başlığın sıkı dokunmuş halıya yapışması veya fırçanın yavaş dönmesi gibi bir durum olursa;
    bu delik açılarak hava çekişi arttırılıyor, böylece başlıktaki fırçaları döndüren çark daha hızlı dönüyor.

Halıya uygulanan hava çekişi azalırken, fırça dönüş hızı artmış oluyor.
    Sadece sıkı dokunmuş halıda başlık yapışması veya fırça dönüş hızının çok düşmesi durumunda tavsiye ediliyor.

Başlık halıya yapışmıyorsa veya fırça dönüşü çok düşmediyse;
    max. temizlik performansı için kapalı kalması gerekiyormuş.

Bu özellik dışında başka bir ekstra özelliğe henüz rastlamadım. Rastlayan olursa paylaşırsa sevinirim.

Not: Bende 3 yıldır 2200 W 'lık S8310 ve 205 turbo başlık var.
    Bizde 205 turbo başlığın halıya yapıştığı olmadı.
    Halı tipinden de olabilir.
    Sonuçta daha ucuz olan turbo başlıktan memnun kaldık.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 4 Mart 2020; 14:52:12 >

• 305-3 ile ilgili bilgileriniz için teşekkürler. faydalı oldu. sağolun.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.