Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reklamlarda ha bire dönen 4A miele :
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele Complete C3 Performance Ecoline AAAA Sınıfı Elektrikli Süpürge
    https://shop.miele.com.tr/miele-complete-c3-performance-ecoline-aaaa-toz-torbali-elektrikli-supurge

Eski tip 800 watt motor ve çok eski tip standart başlık olan SBD 290-3 ile halıda A aldığını söylüyorlar ki kesinlikle yalan söylüyorlar.
    890 wattlık daha güçlü motorla Cat&Dog yine aynı başlık olan SBD 290-3 ile halıda ancak C alabiliyor.
    Yani 4A kesinlikle yalan.
    Yanında ek turbo başlık da yok. Fiyata bakar mısınız ??

Sadece SD10 diye dandik bir sert zemin başlığı veriyorlar ki gördüm mağazada ve berbattı. Hem küçük hem de fırçasız. Standart başlığın sert zemin modu bile bundan daha kullanışlı.

Sadece Miele Türkiyede var bu yalan ürün. Başka yerde satılmıyor (Sadece bir eski doğu bloku ülkesi; sanırım Miele Slovakya'da vardı)

Almanyada bu renkte sadece 550 watlık motorla başka ürün var. Onun standart başlığı da farklı ve yeni tip (Halıda B alan). Türkiye'de satılan ile sadece rengi aynı: mavi :)

"Ek Turbo başlık" ile halıda harikalar yaratan torbalı/torbasız "Cat&Dog" dışında miele almayın şu aralar. Bu mavi mieleyi ise hiç almayın.

800 wattlık eski motorlu mieleyi standart başlıkla Cat&Dog tan daha pahalıya satıp müşteriyi kazıklıyorlar resmen. Mieleye hiç yakıştıramadım. Sadece Türkiyede olduğuna göre Türkiyedeki adamlarının uyanıklığı olduğunu düşünüyorum.

Bence bu hali ile fiyatı en fazla 1,000 TL olmalı idi 2,000 TL değil.

Zaten Avrupa'da süpürgeler için etiket sistemi kalktığından beri bu ürün Türkiye'de boy gösterdi.

- AB de etiket sistemi 2019 başında kalktı ( Dyson davayı kazandı; etiket sisteminin yanlışlığını ispatladı)

- AB mevcut ürünlerden de etiketlerin tamamen kaldırılmasını istedi

- AB 2018 sonundan beri kimseye etiket vermedi hala da vermiyor

- AB içinde süpürgeye rating etiketi koymak 2019 başından beri yasak

- 2018 sonundan beri çıkan tüm süpürgelerin rating etiketi iddiaları sadece Türkiye'de yayınlanıyor ve tüm markalar dahil yalan söylüyorlar. 2019 ocak ayından beri yürürlükten kalkmış zaten ne rating etiketi ?!

(pek çok kritik bilgi ezgin_kral arkadaşımızın postlarından derlenmiştir; teşekkürler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 3 Haziran 2019; 4:5:8 >

• arkadaşlar son zamanlarda c3 cat dog icin filtre tutucu alabilen oldu mu? miele bir türlü yardımcı olmadı bana. sitede mevcut ordan alın hatta 69 tl diye fiyat verfiler. ama bulamadim. 4 kez aradım sonuç yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafe M kullanıcısına yanıt
    Miele Türkiye sitesinde satışta yok; hiç görünmüyor. Miele Türkiye

Çağrı Merkezi: 444 11 22
    Whatsapp destek: 0 532 010 11 22 (arama yapılamamaktadır)
    E-posta : info@miele-tr.com

iletişim kanallarından "internet satış/-online shop- sorumlusu" beyefendiye ulaşıp talebi iletmek gerekebilir.
    Bu forumu da okuduğunu sandığım o sorumlu beyefendi getirtip satışa koydurabiliyor sadece diye biliyorum.

Malum son yıllarda mieleler içi değişebilir eski tip filtre tutucularla satılmıyor; yeni tip ve çoğu A sınıfı filtrelerle satılıyor.
    Filtre tutucu bir nevi eski yedek parça statüsünde getirtilip satılıyor.

Miele Türkiyenin online satış müdürü, bu forumda bu konuda daha önce ferhat beyin ricasını okuyup; getirtip satışa koymuştu.

Tekrar kendisine ulaşmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimurat34

Miele Türkiye'nin 4A yalanı

Reklamlarda ha bire dönen 4A miele :
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele Complete C3 Performance Ecoline AAAA Sınıfı Elektrikli Süpürge
    https://shop.miele.com.tr/miele-complete-c3-performance-ecoline-aaaa-toz-torbali-elektrikli-supurge

Eski tip 800 watt motor ve çok eski tip standart başlık olan SBD 290-3 ile halıda A aldığını söylüyorlar ki kesinlikle yalan söylüyorlar.
    890 wattlık daha güçlü motorla Cat&Dog yine aynı başlık olan SBD 290-3 ile halıda ancak C alabiliyor.
    Yani 4A kesinlikle yalan.
    Yanında ek turbo başlık da yok. Fiyata bakar mısınız ??

Sadece SD10 diye dandik bir sert zemin başlığı veriyorlar ki gördüm mağazada ve berbattı. Hem küçük hem de fırçasız. Standart başlığın sert zemin modu bile bundan daha kullanışlı.

Sadece Miele Türkiyede var bu yalan ürün. Başka yerde satılmıyor (Sadece bir eski doğu bloku ülkesi; sanırım Miele Slovakya'da vardı)

Almanyada bu renkte sadece 550 watlık motorla başka ürün var. Onun standart başlığı da farklı ve yeni tip (Halıda B alan). Türkiye'de satılan ile sadece rengi aynı: mavi :)

"Ek Turbo başlık" ile halıda harikalar yaratan torbalı/torbasız "Cat&Dog" dışında miele almayın şu aralar. Bu mavi mieleyi ise hiç almayın.

800 wattlık eski motorlu mieleyi standart başlıkla Cat&Dog tan daha pahalıya satıp müşteriyi kazıklıyorlar resmen. Mieleye hiç yakıştıramadım. Sadece Türkiyede olduğuna göre Türkiyedeki adamlarının uyanıklığı olduğunu düşünüyorum.

Bence bu hali ile fiyatı en fazla 1,000 TL olmalı idi 2,000 TL değil.

Zaten Avrupa'da süpürgeler için etiket sistemi kalktığından beri bu ürün Türkiye'de boy gösterdi.

- AB de etiket sistemi 2019 başında kalktı ( Dyson davayı kazandı; etiket sisteminin yanlışlığını ispatladı)

- AB mevcut ürünlerden de etiketlerin tamamen kaldırılmasını istedi

- AB 2018 sonundan beri kimseye etiket vermedi hala da vermiyor

- AB içinde süpürgeye rating etiketi koymak 2019 başından beri yasak

- 2018 sonundan beri çıkan tüm süpürgelerin rating etiketi iddiaları sadece Türkiye'de yayınlanıyor ve tüm markalar dahil yalan söylüyorlar. 2019 ocak ayından beri yürürlükten kalkmış zaten ne rating etiketi ?!

(pek çok kritik bilgi ezgin_kral arkadaşımızın postlarından derlenmiştir; teşekkürler)
    Hocam cat&dog dışında miele almayın diyorsunuz. Fiyat yüksek, turbo başlıktan dolayı. Şu yeni çıkan kahverenkli ürünlerin motoru eski nesil mi yoksa yeni nesil mi? C3 complete modellerinin fiyatı uygun. Bütçem 1000-1500 arası. Eski miele kullanıcısı olarak tekrar miele düşünüyorum. Tavsiyeniz var mı?

• kaddafi K kullanıcısına yanıt
    Kahverengi olan model eski model/eski üretim diye biliyorum. Ya da AB dışından ithalat olabilir. 1600 motor üretimi ve satışı AB içinde bir kaç yıl önce bitmişti diye biliyorum.

Haklısınız kurdan dolayı cat&dog fiyatları yine yükseldi. Alternatif miele önerisi hala yok mu @ezgin_kral hocam ?
  • Miele Cat&Dog almaya karar verdim. Ama torbalı mu torbasız mı? Fiyattan bağımsız olarak ne dersiniz? Sanki Miele’nin esas uzman olduğu torbalı süpürgeler gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: alimurat34

Kahverengi olan model eski model/eski üretim diye biliyorum. Ya da AB dışından ithalat olabilir. 1600 motor üretimi ve satışı AB içinde bir kaç yıl önce bitmişti diye biliyorum.

Haklısınız kurdan dolayı cat&dog fiyatları yine yükseldi. Alternatif miele önerisi hala yok mu @ezgin_kral hocam ?
    O zaman yeni modeller 550-890 watt olanlar. Birde hangi modellerde motor koruma özelliği var acaba. Bu motor ısınma yaptığı zaman duran, soğuduğu zaman tekrar çalışan tip motorlar.

Bu konuda Miele tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Evdeki miele S8310 motor kollektörü yandı. 6 yıllık makinaydı. Hanım illa yine miele olsun diyor.

Ha bu arada bu motor tamiri falan oluyormu acaba? Başına böyle durum gelen var mı?
    Servis olmuyor dedi.

• setge2004 kullanıcısına yanıt
    Miele uzun yıllardır torbalı ürete geldi. Çok talep olduğundan sıkı bir torbasız olan CX serisini çıkardılar. Dyson ile aşık atabilecek tek torbasız bence CX serisidir. Üstelik malzeme kalitesi daha iyi iken Türkiye'de fiyatı da daha ucuzdur. Torbalı veya torbasız miele cat&dog da seçim kriteriniz sadece kullanım tarzınız olsun bence. Her ikisi de kendi sınıflarında çok iyi süpürgeler.

Ben toz boşaltımını sevmediğimden torbasızı tercih ediyorum ve hala aynı fikirdeyim. Yılda 70 tl torbaya para veririm ama tozu çöpe dökmem evin içinde. Böyle sorunu olmayanlar için torbasız uzun vadede daha ekonomik.

Torbasız ilk alışta daha ucuz. Bir de torbayı 2-3 ayda bir değiştirirken torbasız da en az her 15 günde bir tozu boşaltmanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 7 Haziran 2019; 22:39:42 >
  • Son ürünlere, kodlarına ,Almanyadaki satıştaki ürünlerle karşılaştırmasına baktım:

Almanya'da 800 watt motora sahip tek bir C1 kasa SBAF3 kodlu ürün var, o da bizde satılmıyor. Geriye kalan Almanya'daki tüm satıştaki ürünler 890 watt ve 550 watt.

Akakcede listelenen tüm torbasız mieleleri sıraladım:

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Bazı ürünlerin kodları Almanya ve Türkiye arasında farklı idi. Bu farkın içeriğe yansıması bazen standart başlığın Türkiye'de düşürülmesi veya ek başlıkların kutudan çıkarılması şeklinde oluyor :(
    Türkiye miele garip bir şekilde farklı ürünlere aynı kodu bile vermiş ki bu durum Almanya mielede yoktu: Mesela iki tane SGSP3 var.

Sebebini açıklasam 2 sayfa extra yazı yazmam gerekecek gerekçelerle;
    gereksiz gördüğüm ürünleri listeden çıkarıp sadeleştirdim:

En son sütunda; seçtiğim miele torbalı süpürgelerin fiyatlarından; eğer varsa ek turbo veya parke başlıklarının ve yine varsa hepa filtrenin fiyatlarını çıkararak yazdım. Bu şekilde fiyat avantajını görmek istedim.

Sonuçları kısaca yazayım:

550 ve 890 watt motorlu modeller dışındakiler; "güncel Almanya üretimi" değil. Ya eski stok ya da Çin üretimi.

Muallaktaki bu ürünlerden sadece açık kahverengi SGSC1 dikkatimi çekti.

SGSC1 soruları ! :

1) Almanya üretimi mi ? (Süpürgesepeti Almanya üretimi eski stok dedi webden, acaba ne kadar eski ?)

2) Garantisini kim veriyor, firma mı Miele Türkiye mi ?

3) Yazılanlar doğru ve "kutusundan 470 TL değerinde SBB 400-3 büyük parke başlığı çıkıyorsa" fiyatı (1,190 TL) iyi.

4) Yukarıdaki her şey uygun olursa daha sonra 590 TL ye turbo başlık da alınacak şekilde ekonomik bir miele C3 kasa tercihi olabilir.

Lafı çok uzatmadan yine kendimce tavsiyelerimi yazayım:

Riskli ama karlı tercih:

Standart başlık ve büyük parke başlığı ile birlikte gelen, kahverengi SGSC1'i ile 1,190 TL ye almak.
    Sonra ileri bir zamanda 600 lira para ödeyip turbo başlık da satın alınarak;
    Cat&Dog fiyatından bile ucuza;

" Cat&Dog performansı (inşallah) ve aksesuarları (Turbo başlık 600 liraya ayrıca satın alınarak ama !)
    + büyük parke başlığı (Bu süpürge ile beraber kutudan çıkıyor. Ayrıca almak istesen 470 TL değerinde)
    + ilk yıl B yerine A hava emisyonu "
    elde edilmiş olur.
    Eğer bu SGSC1 denen süpürge;
    sorunsuz, garantisi sağlam, Almanya üretimi, parke başlık ekli eski stok bir miele ise...
    (Edit: Alan arkadaşlar oldu. Ürün Alman malı ve kaliteli çıktı. Alan arkadaşlar memnun. Renk konusunda sıkıntınız olmayacaksa kelepir miele bu. Garantiyi yine de ısrarla sorun Miele Türkiye'ye...)

Risksiz ve ilk satın alım bütçesini düşürecek tercih:

890 watt güncel Almanya üretimi motorlu Yeşil SGDF4'ü 1,325 TL'ye satın almak. Cat&Dog'a göre turbo başlığı yok ve B sınıfı koku giderici filtre yerine filtre tutucu içerisinde toz torbalarından çıkan yine B sınıfı ince bez filtre var.

Yani ünlü filtre tutucumuz bu modelde süpürgenin içinde geliyor (eski mielelerde böyleymiş hep zaten)

Sınıfı aynı olsa da Filtre tutucu arayıp bulma derdinden kurtarır. Direk torba kutularından çıkan filtreleri ek para ödemeden kullanırsınız. filtre maliyetiniz sıfır olur. Tabi astım veya alerjik durum yoksa. Ben ek para ödemeden toz torbaları ile gelen B sınıfı filtreleri kullanıyorum.

SGDF4 ü şimdilik 1,325 TL 'ye alan kişi daha sonra bütçesine göre şu sıralar 600 TL değerinde olan turbo başlığı alıp Cat&Dog elde edebilir. Toplam ürünlerin fiyatı şu anda neredeyse Cat&Dog ile aynı fiyata gelmiş oluyor.

Risksiz tercih:

Direkt SGEF3 Cat&Dog (1,910 TL) alın. Sadece gerekecekse HEPA filtre (200 TL) satın alın.

Parkesi, halısı ve bütçesi geniş olanlar için tercih:

SGEF3 Cat&Dog (1,910) + SBB 400-3 büyük parke başlığı (470 TL) alın. Parke başlığı sert zeminlerde bariz çok kullanışlı. Pahalı olduğundan sadece bütçesi yeterli ve evi/parke alanı büyük arkadaşlara önerebilirim. Yine gerek duyuyorlarsa Hepa filtre de (200 TL) öneririm.

Ek not: 890 watt Almanya üretimi motorlu süpürgeler varken 550 watt motorlu ürünleri tavsiye etmedim.
    890 watlık üründe kademeyi kısın;
    zaten 550 watt'ın tüketimini ve sessizliğini elde edersiniz.
    550 watt ürünler 890 watt mielelere göre bence biraz zayıf ve pahalı kalıyor.

Şimdi her yerde reklamı olan SGSH4'e gelelim:
    800 watt'lık eski motora sahip mavi renkli 4A mieleye ben de inanamıyorum.
    Bir şeyler çok yanlış. Eski motor ve eski standart başlıkla nasıl 4A alıyor?

Mağazaya gidip baktım. Standart eski SBD290-3 başlığın yanında Sid10 diye bir ek başlık var sette, bununla 4A alıyor dediler. Hiç inandırıcı gelmedi. Etiket AB de Dyson davası ile kalktı; daha sonra çıktı bu ürün. Tüm Kuzey, Güney ve Batı Avrupa'da böyle bir ürün satışta yok.
    Yeni süpürge 4A alacakta Miele sadece Türkiye'de (ve bir kaç eski doğu bloğu ülkesinde) satacak ?? Kesin böyledir...

Almanya'da olmayan süpürge modeli ve hiç bir yerde fotoğrafı olmayan ve ismi geçmeyen yeni başlık ?!? Fırçası yok. Diğer miele başlıklara göre basit geldi. Halıyı vantuzlayıp A almak için yalandan üretilmiş gibi hissettim :) Belki gerçekten halıda A alıyordur testte ama bunu max güçte ittirecek bir insan evladı olduğunu görmek gerekir. Mağazada halı olsaydı hemen deneyecektim. Bu arada tutamak kısmı CX1 lerdeki kaliteli tutamaklardandı.

Sizin için bu "hayalet miele başlığı" bulup görüntüledik:

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 16 Ekim 2019; 0:17:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgin_kral

Son ürünlere, kodlarına ,Almanyadaki satıştaki ürünlerle karşılaştırmasına baktım:

Almanya'da 800 watt motora sahip tek bir C1 kasa SBAF3 kodlu ürün var, o da bizde satılmıyor. Geriye kalan Almanya'daki tüm satıştaki ürünler 890 watt ve 550 watt.

Akakcede listelenen tüm torbasız mieleleri sıraladım:

Bazı ürünlerin kodları Almanya ve Türkiye arasında farklı idi. Bu farkın içeriğe yansıması bazen standart başlığın Türkiye'de düşürülmesi veya ek başlıkların kutudan çıkarılması şeklinde oluyor :(
    Türkiye miele garip bir şekilde farklı ürünlere aynı kodu bile vermiş ki bu durum Almanya mielede yoktu: Mesela iki tane SGSP3 var.

Sebebini açıklasam 2 sayfa extra yazı yazmam gerekecek gerekçelerle;
    gereksiz gördüğüm ürünleri listeden çıkarıp sadeleştirdim:

En son sütunda; seçtiğim miele torbalı süpürgelerin fiyatlarından; eğer varsa ek turbo veya parke başlıklarının ve yine varsa hepa filtrenin fiyatlarını çıkararak yazdım. Bu şekilde fiyat avantajını görmek istedim.

Sonuçları kısaca yazayım:

550 ve 890 watt motorlu modeller dışındakiler; "güncel Almanya üretimi" değil. Ya eski stok ya da Çin üretimi.

Muallaktaki bu ürünlerden sadece açık kahverengi SGSC1 dikkatimi çekti.

SGSC1 soruları ! :

1) Almanya üretimi mi ? (Süpürgesepeti Almanya üretimi eski stok dedi webden, acaba ne kadar eski ?)

2) Garantisini kim veriyor, firma mı Miele Türkiye mi ?

3) Yazılanlar doğru ve "kutusundan 470 TL değerinde SBB 400-3 büyük parke başlığı çıkıyorsa" fiyatı (1,190 TL) iyi.

4) Yukarıdaki her şey uygun olursa daha sonra 590 TL ye turbo başlık da alınacak şekilde ekonomik bir miele C3 kasa tercihi olabilir.

Lafı çok uzatmadan yine kendimce tavsiyelerimi yazayım:

Riskli ama karlı tercih:

Standart başlık ve büyük parke başlığı ile birlikte gelen, kahverengi SGSC1'i ile 1,190 TL ye almak.
    Sonra ileri bir zamanda 600 lira para ödeyip turbo başlık da satın alınarak;
    Cat&Dog fiyatından bile ucuza;

" Cat&Dog performansı (inşallah) ve aksesuarları (Turbo başlık 600 liraya ayrıca satın alınarak ama !)
    + büyük parke başlığı (Bu süpürge ile beraber kutudan çıkıyor. Ayrıca almak istesen 470 TL değerinde)
    + ilk yıl B yerine A hava emisyonu "
    elde edilmiş olur.
    Eğer bu SGSC1 denen süpürge;
    sorunsuz, garantisi sağlam, Almanya üretimi, parke başlık ekli eski stok bir miele ise...
    (Edit: Alan arkadaşlar oldu. Ürün Alman malı ve kaliteli çıktı. Alan arkadaşlar memnun. Renk konusunda sıkıntınız olmayacaksa kelepir miele bu. Garantiyi yine de ısrarla sorun Miele Türkiye'ye...)

Risksiz ve ilk satın alım bütçesini düşürecek tercih:

890 watt güncel Almanya üretimi motorlu Yeşil SGDF4'ü 1,325 TL'ye satın almak. Cat&Dog'a göre turbo başlığı yok ve B sınıfı koku giderici filtre yerine filtre tutucu içerisinde toz torbalarından çıkan yine B sınıfı ince bez filtre var.

Yani ünlü filtre tutucumuz bu modelde süpürgenin içinde geliyor (eski mielelerde böyleymiş hep zaten)

Sınıfı aynı olsa da Filtre tutucu arayıp bulma derdinden kurtarır. Direk torba kutularından çıkan filtreleri ek para ödemeden kullanırsınız. filtre maliyetiniz sıfır olur. Tabi astım veya alerjik durum yoksa. Ben ek para ödemeden toz torbaları ile gelen B sınıfı filtreleri kullanıyorum.

SGDF4 ü şimdilik 1,325 TL 'ye alan kişi daha sonra bütçesine göre şu sıralar 600 TL değerinde olan turbo başlığı alıp Cat&Dog elde edebilir. Toplam ürünlerin fiyatı şu anda neredeyse Cat&Dog ile aynı fiyata gelmiş oluyor.

Risksiz tercih:

Direkt SGEF3 Cat&Dog (1,910 TL) alın. Sadece gerekecekse HEPA filtre (200 TL) satın alın.

Parkesi, halısı ve bütçesi geniş olanlar için tercih:

SGEF3 Cat&Dog (1,910) + SBB 400-3 büyük parke başlığı (470 TL) alın. Parke başlığı sert zeminlerde bariz çok kullanışlı. Pahalı olduğundan sadece bütçesi yeterli ve evi/parke alanı büyük arkadaşlara önerebilirim. Yine gerek duyuyorlarsa Hepa filtre de (200 TL) öneririm.

Ek not: 890 watt Almanya üretimi motorlu süpürgeler varken 550 watt motorlu ürünleri tavsiye etmedim.
    890 watlık üründe kademeyi kısın;
    zaten 550 watt'ın tüketimini ve sessizliğini elde edersiniz.
    550 watt ürünler 890 watt mielelere göre bence biraz zayıf ve pahalı kalıyor.

Şimdi her yerde reklamı olan SGSH4'e gelelim:
    800 watt'lık eski motora sahip mavi renkli 4A mieleye ben de inanamıyorum.
    Bir şeyler çok yanlış. Eski motor ve eski standart başlıkla nasıl 4A alıyor?

Mağazaya gidip baktım. Standart eski SBD290-3 başlığın yanında Sid10 diye bir ek başlık var sette, bununla 4A alıyor dediler. Hiç inandırıcı gelmedi. Etiket AB de Dyson davası ile kalktı; daha sonra çıktı bu ürün. Tüm Kuzey, Güney ve Batı Avrupa'da böyle bir ürün satışta yok.
    Yeni süpürge 4A alacakta Miele sadece Türkiye'de (ve bir kaç eski doğu bloğu ülkesinde) satacak ?? Kesin böyledir...

Almanya'da olmayan süpürge modeli ve hiç bir yerde fotoğrafı olmayan ve ismi geçmeyen yeni başlık ?!? Fırçası yok. Diğer miele başlıklara göre basit geldi. Halıyı vantuzlayıp A almak için yalandan üretilmiş gibi hissettim :) Belki gerçekten halıda A alıyordur testte ama bunu max güçte ittirecek bir insan evladı olduğunu görmek gerekir. Mağazada halı olsaydı hemen deneyecektim. Bu arada tutamak kısmı CX1 lerdeki kaliteli tutamaklardandı.

Sizin için bu "hayalet miele başlığı" bulup görüntüledik:

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi
    Riskli ve uygun tercih dediğiniz süpürge şurada 1134 tl gözüken süpürge, değil mi?
    akakce.com
    Miele Complete C3 Power Parquet 1600 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-power-parquet-1600-w-fiyati,102700656.html

Eksik kalan anlamadığım birşey var mı diye tekrar sormak istiyorum, riske girip sonrakiler için yol açayım bari , bu süpürgenin üretim yeri ve garanti durumu netleştikten sonra +turbo başlık +miele sitesinden filtre seti alıp garantiyi de uzatırsak (umarım hala devam ediyordur kampanya) en mantıklı tercihi yapmış olacağız, değil mi?

• An itibarıyla n11 maya adlı firmadan siparişimi verdim. Sepette anında indirimle (44 TL) 1090 TL 'ye gelmiş oldu. Almadan önce satıcıya yazılı olarak ve telefon açarak üretim yeri Almanya ve miele Türkiye garantisinde olduğunu teyit ettirdim.
    Herşey yolunda gider inşallah. Gelişmeleri buradan yazarım.

Çok teşekkürler @ezgin_kral

@ezgin_kral
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

An itibarıyla n11 maya adlı firmadan siparişimi verdim. Sepette anında indirimle (44 TL) 1090 TL 'ye gelmiş oldu. Almadan önce satıcıya yazılı olarak ve telefon açarak üretim yeri Almanya ve miele Türkiye garantisinde olduğunu teyit ettirdim.
    Herşey yolunda gider inşallah. Gelişmeleri buradan yazarım.

Çok teşekkürler @ezgin_kral

@ezgin_kral
    Hayırlı olsun. Bende miele alma arefesindeyim. Sizden ricam içinden çıkan başlıklar bahsedildiği gibi mi? Bende motor üretim yeri açısından endişeliyim. Ancak f/p ürünü gerçekten. Yorumunuzu bekliyorum...

Benim S8310 motor kollektörü yandı. Arayış içerisindeyim.

Ha bu arada benim yanan motor üretim yeri sadece üstünde yazıyor. Almanya üretimi diye. Çin malı motor aldım ancak hız kademeleri çalışmadı. Direk son hız bağlanabiliyordu.Bende iade ettim.

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Ezgin kardeş

890 watt güncel Almanya üretimi motorlu Yeşil SGDF4 mü yoksa hepalı teloskopik sapı ve yeni tutma kolu olan beyaz allergy powerline SGFF3 mi tercih edilmeli.
    1.325 sgdf4 , sgff3 1.567 tl civarı.

• kaddafi K kullanıcısına yanıt
    Önce şunu söyleyelim:
    Hangi miele süpürgeyi alırsanız alın ; evde halınız varsa bu gün veya yarın müsait olunduğunda bir gün, şu sıralar 600 tl ye ayrıca satılan STB 305-3 Turbo başlığı almanız şart bence.

Şimdi sorunuza gelelim.

Tüm C3 kasa mieleler teleskopik boruludur.
    Her ikisi de 890 watt ve kasa içindeki yuvalarına 3 küçük aksesuar barındırıyor. İkisinde de turbo başlık ek olarak yok.
    Farkları ise sadece Filtre ve Tutamak kısımları:

Yeşil SGDF4: Filtre tutucu içinde geliyor. Para ile satılan filtrelerden yok içinde. Ama bulması bu aralar çok zor olan filtre tutucu var. Eskiden tüm mieleler filtre olarak bu tip tutucuyu ve toz torbası kutusundan çıkan bez filtreyi kullanırdı. Ben de Miele Türkiyeden filtre tutucuyu ayrıca aldım ve o bedava filtreleri kullanıyorum. Zaman içerisinde AB filtre ölçüm sistemi çıkınca; eskiden beri verilen bu bedava filtre bezleri B sınıfı hava emisyonu değerinde çıktı.

Paralı ve pahalı filtreler yerine toz torbasından çıkan B sınıfı bedava filtreler ile filtre maliyetini sıfır yapacaksanız bu süpürge modeli daha avantajlı. Filtre tutucuyu getirtmek bu aralar zor sanırım mieleden. Hepa kullanmayacak olan bunu almalı. Tutamak kısmı cat&dog ile aynı; ekstra bir şeyi yok. Şu an Miele Türkiye'nin, içinde filtre tutucu ile getirdiği tek Miele C3 süpürge bu, başka model yok Miele Türkiye orijinal satışında.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

beyaz allergy powerline SGFF3: üstteki yeşil süpürgenin; filtre tutucu çıkarılıp 200 TL lik hepa filtre takılmış, torbasız CX1 lerdeki yeni tip tutamak ksımı boruya eklenmiş ve rengi beyaz olan hali.

Bunu tercih etmenin tek sebebi; sürekli hepa filtre kullanacaksanız tercih edilebilir. Eğer arada bedava filtre de kullanayım derseniz; filtre tutucuyu bulma probleminiz olabilir. Miele Türkiye son aylarda pek filtre tutucu getirip satışa koymadı internet satışından.

Eğer miele Türkiye arada filtre tutucuyu yine getirip satacak olsa; ilk bir yıl hepa filtre ile kullanıp, sonradan duruma göre bedava filtre opsiyonuna sahip olmak isteyenler için rahatlıkla tavsiye ederdim. Çünkü yeni tutamak parçası ekstra kar kalırdı bu günkü fiyatına göre.

(200 TL lik hepa filtre farkı aradaki fiyata eşdeğer.

Beyaz SGFF3'ün tutamak avantajı var.
    -Bunu alacaksanız "tutamak"ın olduğuna kesin emin olun, biraz eski stok/miele dışı ithal beyaz allergy modellerinde yok çünkü-
    Çok gerekli olmasa da miele ayrıca satsa 400 TL falan isterdi sanırım... Ben hala gerekli görmediğimden almazdım.

Yeşil SGDF4'ün de 35-60 TL lik filtre tutucu avantajı var. En önemlisi; bu sıralar bulması çok zor, mieleTR getirmiyor son zamanlarda...)

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 10 Haziran 2019; 22:12:44 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı. O zaman ben yeşil olan model üzerine düşüneyim. Bende zaten eski S8310 vardı, filtre değişimini kutudan çıkanlarla yapıyordum, ancak motoru arızalandı. Gerek filtre değişimi gerek eski makinanın tutamak koluna aşina olduğumuz için, bunu tercih edebilirim. Yardımın için sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaddafi

Hayırlı olsun. Bende miele alma arefesindeyim. Sizden ricam içinden çıkan başlıklar bahsedildiği gibi mi? Bende motor üretim yeri açısından endişeliyim. Ancak f/p ürünü gerçekten. Yorumunuzu bekliyorum...

Benim S8310 motor kollektörü yandı. Arayış içerisindeyim.

Ha bu arada benim yanan motor üretim yeri sadece üstünde yazıyor. Almanya üretimi diye. Çin malı motor aldım ancak hız kademeleri çalışmadı. Direk son hız bağlanabiliyordu.Bende iade ettim.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Normalde içinden standart başlık + parke başlığı çıkması gerekiyor. Gelince kontrol eder bilgi veririm. Hanımın isteğine göre turbo başlık da almayı düşünüyorum daha sonra. Motoruna da bakmak mümkün olursa bakarım.

• Bu filtre tutucunun kod numarası vs var mıdır, tam ismi nedir? Yurtdışı sitelerde araştıralım

• Hypericum kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131343327

şu mesajdaki fotonun sağ üstünde orijinal parça ve numarası da var:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131309809

şu mesajda da ayrıntılı foto var:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131432851

Ek bilgi:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131433038

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

Teşekkür ederim. Normalde içinden standart başlık + parke başlığı çıkması gerekiyor. Gelince kontrol eder bilgi veririm. Hanımın isteğine göre turbo başlık da almayı düşünüyorum daha sonra. Motoruna da bakmak mümkün olursa bakarım.

Alıntıları Göster
    Kardeş ürünün geldi mi? İncelemelerin nedir?

• Burada yazılanlar doğrultusunda paraya kıyıp webden sipariş adlı siteden 1900 liraya cat dog siparişi verdim, site başta güvenilir gelmemişti ama yorumları okuyunca tatmin oldum. Gerçekten de siteden memnun oldum. Sİparişi ikindin beş gibi vermeme rağmen hemen on dakika içinde kargoya verdiler ve sonraki sabah elimde oldu makine. Bundan ayrı olarak mieleyi arayıp filtre tutucu kabı da satın aldım. Alında hepa filtreli olarak geldi makine. Uzun süre de gider diye düşünüyorum ama burada şuan bulması çok zor demişlerdi, makineyi almadan önce arayıp sorduğumda var dediler. Ben de hazır varken alayım dedim. Aslında kıytırık plastik kaba 70 lira vermek koydu ama hem teknik servis çok ilgili hem de burada okuduğum kadarıyla mal kaliteli. İnşallah uzun süre sorunsuz kullanmak nasip olur.

İlk kullanım sonucu gözlemlerim: Teleskopik boruda bir sorun çıktı bende. Kendi kendine birden içeri göçüveriyordu. Onu da arayıp söyledim hemen değiştirdiler. Turbo fırçanın diğerlerine göre çok daha akıcı ve kolay kullanılır olduğu söylenmişti. Diğer markaları denemedim ama ben bile erkek halimle evde zorlandım, gerçi başlıktaki miele yazan kulpu 180 derece döndürünce biraz daha kolay oluyor ama yüksek ayarda yine de zorlanıyor insan. Yine de eşimin bu mieleden önce aldığı philips compactdan sonra miele, eşekten inip uzay mekiğine binmek gibi oldu bizim için.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.