Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an kullandığım 15 yıllık robot sulu ve ağır olduğu için bel fıtığımdan dolayı öncellikle “hafif” bir süpürgeye ihtiyacım var. Bubaşlığı uzun zamandır takip ediyorum,yorumları dikkatle okumaya çalıştım bu konuda bilgi sahibi olan sizlere danışmak istediğim bikaç şey var. Yardımcı olursanız bende süpürge arayışımı neticelendiririm inşallah..aradığım nitelikler;
    1-toz torbasız
    2-bel rahatsızlığım dolayısıyla ağır hantal olmayan
    3-turbo ayak şart
    4-elektrik bağlantılı turbo başlık piyasada yokmu acaba?
    5-tutma kolunda ayar düğmesi ilerde pil bitip değiştirmeye uğraşmamak için olmasa daha iyi olur.
    Benim anladığım kadarıyla Elektrolux miele ve nilfisk üzerine yoğunlaşılmış.
    ~miele turbo başlıklı cat&dog fiyatıyla ucuz ama işgörür miele alıp extra turbo ayak alınca fiyat farkı ne olur acaba?hangisi karlı?
    ~elektrolux turbo ayaklı espc74swt 650w alıp memnun olan var. Bu markada büyük turbo ayaklı başka model varmı acaba?aradaki fiyat farkına değermi?
    ~nilfisk içinde olumlu yorum yapılmış ama marka için ilerde servis sıkıntısı yaşarmıyım diye düşünüyorum hernekadar istanbulda yaşasamda markaya yabancıyım.
    Sonuç olarak bana bilgi ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olurum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Halı konusunda oldukça haklısınız turbo başlık bir süpürgenin olmazsa olmazı. Annem için Siemensin VSZ7530 modelini almıştım oldukça güzel bir makina malzeme kalitesi ve toz torbası gayet iyi fakat turbo başlık gerekli
    yinede. Bende bu makinayı düşündüm başta fakat sizin anlatımlarınızdan sonra merak ettim inceledim Siemens ve diğerlerinden oldukça kaliteli o yüzden Miele'ye yöneldim.

Benim evimde parke kullanım alanım halıdan daha fazla olmakla birlikte halılarım da ince yapı da.SBB 300-3 kodlu parke başlığın fiyati da 379 TL oldukça kullanışlı görünüyor hareket kabiliyeti yüksek bir yapısı var. Bedava olarak geliyor. Turbo başlıkta nasılsa alacam ilave olarak da SBD 660-3 başlıkla da birlikte oldukça iyi bir set olacağını düşünüyorum.

Cat&Dog şu an için 2000 TL den aşağı fiyat yok gibi,C3 Excellence ecoline ise 1.489 TL
    Turbo başlikla birlikte 2.200 TL bir fiyata geliyor. Bu şekilde yapmayı planlıyorum.

Bu arada merak edenler için, Electrolux EUS8ALRGYT modelini satın almıştım.Hiç beğenmedim iade ettim malzeme kalitesi çok vasat oyuncak gibi ama oldukça sessiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt
    Amerikadaki gibi; bahçeden çamurlu ayakları ile müstakil evinize girip halılarınızı mahveden bir köpeğiniz yoksa
    elektrikli turbo başlık aramanıza da gerek yok. Elektriksiz klasik turbo başlık yeter de artar.
    Hem paranız cebinizde kalır
    hem de 1-2 özel ve pahalı model yerine
    farklı markaların yüze yakın süpürge modellerinden seçim yapma şansına sahip olursunuz.

Miele'nin elektrikli turbo başlıkları talep olmadığı için Türkiye'ye gelmiyor. Bence de gelmesin; gerek yok ve pahalı.

Her şeyi 4/4 lük ve çok hafif bir süpürgenin varlığına ben hala ikna olamadım.
    Biraz hafif ve yeterli özelliklerde olanlar ile
    orta ağırlıkta ve çok iyi özellikte olanlar arasında seçim yapmanızı öneririm.

Hatta bir gün teknosa, media markt olan bir avm ye gidip;

"Miele CX1 Kırmızı Cat&Dog" ile "Electrolux espc74swt" modellerini mağazalarda deneyimleyin derim.

Miele (8,7 kg) fıtığınız için sorun olmayacaksa ve bütçeniz de uygunsa 4/4 lüktür. Güç, Turbo başlık, kalite vs. ne ararsanız sahip.

Electrolux espc74swt ise çok çok daha ucuz, Mieleden birazcık daha hafif (7,3 kg) , turbo başlıklı ve ortalama üzeri; iyi kalite ve performans değerleri veren f/p bir makinedir.

Electrolux'un Miele'ye tercih sebebi ağırlık olamaz çünkü fark çok ciddi değil. Fiyattan dolayı tercih edilebilir.

Bunun dışında ciddi derecede hafif olup, turbo başlığa sahip olan ve performans ve malzeme yönünden tatmin edebilecek bir ürün hatrıma gelmiyor doğrusu. Mağazalardaki ürünleri ağırlık yönünden test edin bence. Limitinizi net saptayıp, seçimlerinizi daraltabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 4 Kasım 2019; 21:15:7 >

• Hem halınız az hem de halılarınız ince tüylü ise
    550 W motorlu mielenin gücü size yeter de artar.

Üstelik o modeldeki yeni tip standart başlık; halıda eski tip başlıktan daha iyi etiket* değerine sahipti.

Bence de siz 550W lık yeni tip başlıklı
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine SGSP3 A+ 550 W Toz Torbalı Süpürgeyi alın:

akakce.com
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine SGSP3 A+ 550 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-excellence-ecoline-sgsp3-a-550-w-fiyati,103727834.html

(* 2018 aralık ayından beri, Dyson'ın açıp kazandığı dava ile; süpürgelerdeki AB etiket sistemi iptal oldu, yenisi verilmiyor, üstelik eskileri yayınlamak da AB'nde yasaklandı!! Türkiye'de ise hem eskiler hem de yeniler hala 4A'yım diyor :) Yeni düzenleme gelene kadar her şey iptal yani)

Bu arada SBB 300-3 parke başlığı hangi model miele'de bedava geliyor dediniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 4 Kasım 2019; 21:25:3 >

Miele'nin sitesinde göstermiş olduğunuz parke başlığı C3 Excellence eco yanında veriliyo diye belirtmişler ama acaba öylemi?

• link ?
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine 550 W elektrikli süpürge
    https://shop.miele.com.tr/complete-c3-excellence-ecoline-550-w-elektrikli-supurge-sgsp3

• Öyle yazmışlar evet.
    Ama ben verilmediğini düşünüyorum. Daha önceleri kaç kere baktığımda da yoktu.
    Yine sitelerinde hata yapmış olabilirler. Mail attım. Cevap gelir.

O linkteki sayfada üst açıklamada parke başlığı yazılmış
    ancak alttaki
    "ÜRÜN TEKNİK BİLGİLERİ"
    bölümüne tıklanınca açılan kısımda yazmıyor.

Hata olarak yazdıklarını düşünüyorum. Daha önce alan arkadaşlarda da böyle bir ek başlık yoktu.
    Evet dediğiniz gibi altta ki teknik bilgiler kısmında belirtilmemiş sırf bu yüzden C3 Excellence Eco modeli bana baya cazip gelmişti ücretsiz verildiğini düşünerek.

• Evde kedimiz var belirtmeyi unutmuşum:)
    Yardımınız için teşekkür ederim şimdi miele ve elektrolux ürünlerin fiyatlarını belirleyip ona göre kafamda netleştirip mağazada deneme sürüşüne gitmeli..kafama takılan olursa tekrar size sorabilirmiyim..

• Parke başlığı ile gelen en ucuz model bu ( 1.770 TL):

akakce.com
    Miele Complete C3 Parquet EcoLine SGSP3 A+ 550 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-parquet-ecoline-sgsp3-a-550-w-fiyati,103727837.html

Üstelik bundaki başlık eski tip standart başlık.

Benim bildiğim; torbalılarda yeni tip başlık ile gelen tek model o ve yanında bir ek başlık yok. (1.446 TL)

Diğer tüm torbalılar eski tip standart başlıkla geliyor.

(Yeni standart başlık + turbo başlık ekli tek model:
    "Torbasız" CX1 Cat&Dog da (2.996 TL);
    torbalıdan farklı olarak
    yeni tip standart başlık var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 4 Kasım 2019; 23:37:56 >

• Biraz riskli ama önce şu 5 ay önceki yazımı bir okuyun:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138587656

Sonra da şu linklere bir göz atın:

1)
    akakce.com
    Miele Complete C3 Power Parquet 1600 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-power-parquet-1600-w-fiyati,102700656.html

2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 4 Kasım 2019; 22:18:15 >

Ben daha önceki yazılarınızın çoğunu okudum tavsiye ettiğiniz bu tercihleri de hatırlıyorum. Fakat aklımda kalan en belirgin tavsiyeniz 850 W ve 550 W dışında ki Alman üretimi olmayan modellerden uzak durmak gerektiği. Alınabilir bir model ancak dediğiniz gibi oldukça riskli görünüyor gerçi iade edilebilir Alman üretimi çıkmazsa.

Diğer verdiğiniz tavsiye için şöyle yapmak da mantıklı görünüyor bilmem doğru mu? C3 Parguet Ecoline almaktan
    sa Excellence Ecoline alıp üstüne turbo başlık ve parke başlığı satın almak.

1. Seçenekte maliyet Excelllence+ Turbo+ Parke başlık 2.525 TL
    2. Seçenekte maliyet Parguet Ecoline+Turbo 2.469 TL

İkinci seçenekte çok az bir farkla yeni gelen başlıklı bir modele sahip olunabilir.

Excellence ecoline yeterli olacaktır kanaatindeyim o başlık parkede de pek sorun çıkarmaz bence.

• Alan arkadaşların hepsinde Alman üretimi çıktı.

Ancak fiyat arttırılınca avantajı azaldı o eski modelin.

1600 W lık güçlü bir motoru olmakla beraber
    sizin durumda 550 W lık yeni başlıklı süpürge almak tercih edilebilir.

Sonuçta Miele Türkiye'nin kendi getirip sattırdığı ürün.
    Yeni model, yeni standart başlık.
    Evet çok haklısınız maceraya gerek yok benim için oldukça yeterli bir model. SGDF4 olan modelde içinde filtre kafesi ile gelen seri buna yeni tip hepa filtreler de takılabiliyor mu? Yoksa hep o ince filtreleri mi kullanmak zorundayız?

• Eski tip filtre tutucu ile
    şu an satışta olan tüm "C3 kasa filtreleri-50 rakamını içeren bir kodu vardır-"
    %100 aynı dış tırnak yerlerine oturur.

Yeni bir hepa filtreyi alıp
    SGDF4 e de, SGRF3 ede, hatta üretimden kalkmış S8310 a da takabilirsiniz.

Eski filtre tutucuyu da yeni tüm C3 lere takabilirsiniz aynı şekilde.
    (Eski tip filtre tutucunun S8000 ve C3 versiyonu olanı ama!
    S4000 ve C2 versiyonu da var. C2 için olanını alıp C3 kasaya takmak isterseniz tırnakları kasar, zorla oturur.)

bknz: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131432851

ve devamındaki mesajlar...

Ben Yeni C3 kasaya, eski tip filtre tutucuyu (S800/C3 filtre tutucusu) alıp
    1 yılın sonunda
    üzerinde gelen ve süpürgeye A sınıfı emisyon veren SF-AP 50 AirClean Plus'ı atıp
    toz torbalarından çıkan, B sınıfı emisyon veren eski tip filtre bezlerini takıp; sonraki 1 sene için kullanmaya başladım.
    Filtre maliyetim sıfır oldu.

Ek bilgi:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131310081

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 5 Kasım 2019; 1:12:43 >

• Bu bahsettiğiniz filtreler torbalı modellere has bi özellik mi yoksa torbasız modellerde de varmı?

Torbasız Miele (CX1) modellerinde
    "ComfortClea" diye bir buton var.

" ComfortClean toz filtresi temizleme göstergesi: Yenilikçi sensörler GORE® CleanStream® ince toz filtresinin hava nüfuzunu ölçer ve gerektiğinde ComfortClean kendiliğinden temizleme fonksiyonunu otamatik olarak etkinleştirir. Bunun için cihaz yakl. 20 saniye için kendini kapatır. ComfortClean fonksiyonu manüel de etkinleştirilebilir. ComfortClean bu şekilde sürekli aynı kalan yüksek temizleme gücü garanti eder."
    yazıyor webde.

Bu şekilde doğru kullanılırsa teoride ömür boyu kullanımlı Hepa filtresi var tüm Miele CX1 torbasızların.

CX1 Filtrasyon Video:

More Than Vacuums - Littletonyoutube
    The Best Bagless by Miele. The Miele Blizzard HomeCare edition.
    https://www.youtube.com/watch?v=vQum-34FqG0&feature=youtu.be

Uyarı: Video Amerika Miele. Süpürgedeki başlık Türkiye'ye hiç gelmeyen "elektrikli turbo başlık". Gaza gelmeyin :)

Bizdeki bu:
    T. altunyoutube
    Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kutu içeriği
    https://www.youtube.com/watch?v=k_mhifu2ClQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 5 Kasım 2019; 10:24:54 >

• Teşekkürler miele cat&dog fiyatına ve ucuz model+turbo ayak fiyatlarına baktım fark mantıklı değil. Eğer miele alsam cat&dog alırım o konuda kafam net.
    Bütçede açıkcası miele zorlar oyüzden elektrolux e kayıyorum ama içim rahat olarak :)
    Tek sorun Elektrolux Te model seçeneği fazla kafam karışıyor.
    Turbo ayaklı espc74 swt fiyatı düşük iyi model tamam ama 250₺ turbo ayak extra alıp daha iyi bi elektrolux makineye yönelmek istiyorum. filtrasyon sistemi,boru,hortum kalitesi,standart ayak özelliği vb. özellikleri daha üst seviyede bi makine alıp üstüne 250₺ turbo ayak alsam daha iyi olmazmı? Çünkü yine miele den düşük olcak maliyet. Miele fiyatı kadar yüksek olmayan ama özellikler bakımından ona yaklaşan bi elektrolux bulmaya çalışıyorum,bilmiyorum doğrumu yapıyorum..ama teknik bilgileri bilmediğim için espc74swt den daha iyi hangi makine var yardım edermisiniz?

Miele almayacaksanız bence hiç boşuna fazla para vermeyip ESPC74 SWT alın. Ama yine de siz bilirsiniz.
    Electrlux bilgim teorik. O nedenle daha yüksek fiyatlı ve daha güçlü electrolux modellerini isterseniz;
    mağazasında birebir görerek incelemenizi öneririm.

Unutmayın; hep bir eksik bulacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.