Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RızaAkın14 -- 6 Nisan 2020; 17:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RızaAkın14 R kullanıcısına yanıt
    Konu çözülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOOOOOOOOOO -- 6 Nisan 2020; 17:40:30 >
  • merhabalar,
    uzun süredir araştırıp duruyorum ve sürekli kafam karışıyor kullanıcılardan cx1 in haznesini boşaltma ile ilgili bilgi rica ediyorum, boşaltım sırasında tozutma oranı ne kadardır?
    yine bir sorum da alerji riski olan bir birey evde var bu açıdan cx1 yerine direk c3 mü tercih etmeliyim torbası açısından? ayrıca bu başlık altında mıydı iyi bir torba tercihi vardı?
    bir de 5 yıl garanti mevzusu nasıl oluyor? şu an miele de 400 tl indirim diyor cx1 için ama garanti 2 yıl gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukihuki -- 1 Nisan 2020; 23:11:14 >
  • hukihuki H kullanıcısına yanıt
    "Tozutma oranı" diye bir şey duymadım, bilmiyorum, tanımlayamıyorum ve cevap veremiyorum doğrusu.
    Başlıca ortak özellikler; motor ve turbo başlık aynıdır.

Cat&Dog olan iki modelden

torbasız olan CX1 de 305 turbo başlık ve yeni tip standart başlık varken
    torbalı C3 de yine 305 turbo başlık ve eski tip standart başlık var.
    Ayrıca kasaya takılan aksesuarlar var.

CX1 Cat&Dog torbasız;

+ Ömür boyu hepa filtreli
    + Kullanma maliyeti sadece elektrik gideri
    + Tutamaç ve yeni tip standart başlık

- Tüm torbasızların en büyük handikapı toz haznesini boşaltma, boşaltırken az da olsa tozutma ve arada toz haznesini yıkama zorunululuğu.
    - Torbasız süpürgelerde çivi ve cam parçası gibi keskin kenarlı şeyleri çekmek sorun oluşturabilir.
    - İlk satın alma maliyeti Mielede torbalıdan daha pahalı

C3 Cat&Dog torbalı;

+ Tozla irtibatınız olmaz. 3 ayda bir dolmuş torbayı tozu göstermeyen yaylı kapağı varken çöpe atarsınız. Yenisi takmak saniyeler sürer. En pratik süpürge açık ara farkla torbalı süpürgelerdir.
    + Hazneyi yıkama derdiniz olmaz.
    + Mielede ilk satınalma maliyeti torbalıda daha az

- Alerji durumlarında her sene Hepa filtreye ayrıca para vermelisiniz. Miele Hepa filtre (220 TL)pahalıdır. (Alerji durumunuz yoksa toz torbalarından çıkan B sınıfı eski tip filtreleri kullanarak filtre maliyetini sıfıra indirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.)
    - Yıllık 80 TL civarında toz torbası maliyetiniz olur. ( Karşılığında süpürgenin toz haznesini yılda sadece 4 kere açmak zorunda kalırsınız o kadar. Yani işletim konforu daha yüksektir.)

İyi bir torba tercihi diye bir şey yok aslında. Mielenin orijinal torbası var. Onun dışındakileri kullanacağımıza boşuna miele almayın. Hijyen düzeyini mahvedersiniz.

Torbalıda ara ara şartları değişen garanti uzatımı kampanyası yapıyorlar. Karar verirseniz miele Türkiyeyi arayıp güncel şartları öğrenin.
    Benim bildiğim CX1 torbasızda (torba olmadığı için) garanti uzatımı kampanyası yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 2 Nisan 2020; 9:17:52 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Içerdiği materyellere bakarsak şu piyasada Cx1 kesinlikle C3 ten çok daha uygun, ömür boyu hepa filtresi, C3 te gelen ana başlığa göre daha güncel bir başlık ekstradan iki küçük başlığı da var diye biliyorum, ek olarak Comfort kolu sadece bunları hesaba katacak olursak bile Cx1 maddi açıdan C3 e göre çok çok daha uygun, toz torbasız sistemin ekstra maliyetini katmadım bile, ama ben olsam pahalı olan C3 ü tercih ederdim, belki ayda yılda birde olsa yere düşen süpürgenin çekebileceği iri materyalleri elimle toplamak yerine süpürgeyle çekmek bile yeter benim için, ancak şöyle bir gerçek var yine yineliyorum, C3 şuanda en ucuz 2300 gibi bir fiyata Cx1 2800 gibi bir fiyata alınabiliyorken C3ün kesinlikle çok daha uygun bir fiyata verilmesi lazım ama tutuluyor işte.

• Arkadaşlar Merhabalar
    Daha yeni kullanmaya başlayan arkadaşlar değil de, daha önceden kullanmış ve kullanmaya devam eden arkadaşlara sorum olacaktı.
    Miele toz torbalı modellerinde eğer günlük kullanırsak toz torbası kaç ay gider.
    Ayrıca günlük kulllanımda ağırlığı itibariyle kullanıma uygun mu?
    Cevaplarsanız sevinirim.
  • sezarim83 S kullanıcısına yanıt
    4,5 ltrelik HyClean GN kullanan başta C3 kasa mielelerde
    evin metrekaresine, evin tozlanma durumuna göre 2-4 ayda bir dolabilir.

Bizde 3 ayda bir torba değişimi oluyor

Mutfakta 100 liralık ucuz fantom kablolu dikey süpürge de var. Mutfaktaki günlük yere düşen kırıntı vs. yi sürekli fişe takılı olan fantomla alıyoruz.

Mieleyi genel temizlik ve mutfak dışındaki odaların acil temizlik ihtiyaçları için kullanıyoruz.
    tozutma oranı dediğim şey, işte çöpünü boşaltırken ne kadar toz etrafa saçılıyor? ortalık toz duman oluyor şu an benim eski süpürgede. bunu kastettim. eşim alerjik biri ama yine de cx1 daha cazip geliyor, ne ladar uzun süreli değişim olabilir olsa da toz torbasına para vermek biraz can sıkıcı olabiliyor. evim 150 metrekare üstü, ufak bir kablosuz beko süpürgem var ama neredeyse hergün (özellikle şu an evde çocuklar da olduğundan) mutfak vs süpürülüyor o yüzden torbayı çabuk doldururuz gibime geliyor. sizce be kadar sürede dolar torbalı alsak? ayrıca şu an marathon un 10 yıllık bir modeli var ve ben ufak cam parçalarını vs. çekebiliyorum. cx1 alsam bumu yapamaz mıyım? benim süpürgeden beklentim çalıştırınca dakka başı başlık değiştirmeden en azından halıyı oradan da parkeye geçip süpürmek, (şuanki başlıkta klasik düpme var fırça çıkan), aşırı mazik olup da ufak parçaları çekme derdim olmaması ve tabi aşurı hantal olup hareket zorluğu olmaması. son nokta açısından hala daha dyson cazip geliyor mesela.... kanepe altları için cx1 c3 ikisi de fazla kalın başlıklı ama çok gerekirse ekstra başlık alırım diye düşünüyorum.
    tam da başlık demişken şu an modeli unuttuğum ama bu siyah renkli, torbasız, en pahalı miele modelinde ne başlıklar var ki fiyat oynuyor? sitesinde dün göremedim dikkatli bakamadım. çok soru sordum kusura bakamyın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukihuki -- 2 Nisan 2020; 12:6:55 >

• Arkadaşlar merhaba esim suan yurt disinda uzun vadede maliyetini düşündüğunde miele torbasiz cx1 cat and dog almak istiyor ama bende c3 cat dog istiyorum çünkü cx1 yorumlarına baktıgımda standard baslığın haliya cok yapistigi ve turbo baslik kullanmak gerektigi yaziyor parke icin ayrı halı icin baslik degistirmek bana kullanisli gelmiyor benim gunluk standart baslikla evi temizleyip haftada hafta da 1 turbo basligi kulmanmak istiyorum kullananlar fikir verebilir mi c3 de boyle bir sorun hic okumadim cunkü standard basligi diger turbo basliklsiz modellerle aynı yardımcı olursanız cok sevinirim heryer kapalı oldugu icin malesef makinalari deneme sansim da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Firdevs sirmaci

Arkadaşlar merhaba esim suan yurt disinda uzun vadede maliyetini düşündüğunde miele torbasiz cx1 cat and dog almak istiyor ama bende c3 cat dog istiyorum çünkü cx1 yorumlarına baktıgımda standard baslığın haliya cok yapistigi ve turbo baslik kullanmak gerektigi yaziyor parke icin ayrı halı icin baslik degistirmek bana kullanisli gelmiyor benim gunluk standart baslikla evi temizleyip haftada hafta da 1 turbo basligi kulmanmak istiyorum kullananlar fikir verebilir mi c3 de boyle bir sorun hic okumadim cunkü standard basligi diger turbo basliklsiz modellerle aynı yardımcı olursanız cok sevinirim heryer kapalı oldugu icin malesef makinalari deneme sansim da yok
    C3 standart başlık da çekim gücü arttığında halıya yapışabiliyor. Düşük güçte daha rahat ilerliyor ama turbo başlık kadar rahat değil tabiki.

• Tesekkur ederim cvb niz icin keske deneme imkanim olsaydı

• Firdevs sirmaci F kullanıcısına yanıt
    Cx1 in de C3 ünde standart başlığı max. güçte halıya yapışabilir hatta % 90 yapışır.
    (CX1 in stdanrt başlığı yeni tip, C3'ün eski tiptir. İkisi de halıda işinizi tam çözmez ! )

890 wattlık süpürgeyi 4/6 kademe gücünde çalıştırırsanız
    hem daha sessiz olur
    hem de standart başlıkla halıda biraz daha kolay gider.

CAT&DOG modeli olmak kaydıyla
    Hem CX1 hemde C3
    STB305-5 turbo başlığına da sahiptir.
    Her ikisi de halıda süperdir.
    6/6 kademede bile ilerler.

Turbo başlıkta bile zor ilerleyen ender bir halı modeliniz varsa dahi
    STB305-5 'in üstünde açılan bir delik mekanizmasıyla vakumu düşürüp temizliği rahat yapmaya devam edebilirsiniz.

Özeti
    STB 305-5 turbo başlıklı torbasız CX1 Cat&Dog ile
    STB 305-5 turbo başlıklı torbalı C3 Cat&Dog

karşılaştırmasında başlıkları karşılaştırma unsuru olarak pek kullanmıyorum.
    Sadece standart başlıkta fark var. O da çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 2 Nisan 2020; 22:12:1 >

• Firdevs sirmaci F kullanıcısına yanıt
    Ben esktra olarak şunuda belirtmek istiyorum bizde 4 senelik Bosh lego marka toz torbalı süpürge vardı, halıda en yüksek güç ile hiç zorlanmadan ana başlık ile süpürme işlemini saglayabiliyorduk, ancak ben Boshun aynı başlığı ile C3te en yüksek güçte zorlanıyorum itemiyorum, başlık tasarımı illaki etki ediyordur ama bu işte en birinci etken benim deneyeyimledigim makinenin çekim gücü, egerki makinede çekim gücünü dusurseniz aynı rahatlıkla süpürme işlemini yapabilirsiniz. Turbo başlık ilede bir kademe dusukte çok rahat süpürme işlemini yapabiliyoruz, turbo başlık ile max güçtede süpürme işlemi yapılabilecek seviyede çok zorlamıyor.
    Ben bunu C3, C1 ve Bosh lego marka süpürgeden çıkan ana başlıklar ile deneyimledigim şekilde yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firdevs sirmaci

Tesekkur ederim cvb niz icin keske deneme imkanim olsaydı
    Eğer evinizde klasik dokuma halı kullanıyorsanız,tekno mağazalarındaki halıflex üzerinde deneyemediğiniz için üzülmeyin. Orda kısa tüylü,sert dokuma keçe gibi serginin üzerinde her makine rahatça gider. Evet makinenin gücü hakkında size görsel bilgi verir ama tüylü halıda ileri geri rahat sürebilirmiyim sorunuzun cevabını vermez:)

• BOOOOOOOOOOO B kullanıcısına yanıt
    Bosch süpürgenizin gücü miele den düşük demekki yanlışmı anladım acaba kaç watt?

• Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt
    ben cx1 i media marktta denedim bir kaç çeşit halı parçası vardı .evet cx1 gayet iyi yapışıyor ama turbo başlık ile süpürmek kolay. bu arada siz yeni süpürge alabildiniz mi? :) ben de hala alamadım çok büyük ihtimalle cx1 alacağım ama beni de kocaman başlıkları en çok düşündürüyor :) keşke azıcık daha narin başlık da koysalarmış
  • hukihuki H kullanıcısına yanıt
    Ben karar veremedim bitürlü. Aceleye getirip 3 bin lira çıkarmak da işime gelmedi,ucuzundan electrolux torbalı süpürge aldım. Şimdilik kullanıp gözlemliyeceğim eğer torbalıya alışırsam(içine değerli bişey,oyuncak vb.kaçırırsam endişesi var) ilerde daha sağlam torbalı yada sulu sistem alırım diye plan yaptım.Bu Electrolux de elimin altında gırgır gibi süpürge olur:)

• ben de bu ara c3 mü cx1 mi bilemiyorum. bime gelen miele konusundahttps://forum.donanimhaber.com/miele-c1-classic-599-bim-27-mart--142432090-20 dyson dan neden memnun olmadığımı detaylı anlattım o yüzden toz torbasız alıp bir daha pişman olmak istemiyorum, bilemiyorum miele de olsa dyson gibi temizlemesi zor olurmu, torbasızda da torba doldukça çekiş düşer mi, kafamda deli sorular...
    Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz icin cx1 aldim dün insallah memnun kalirim

• Atomkarınca2 A kullanıcısına yanıt
    Denemdigim ici n birsey kaybetmiyorum anlasilan supurgenin cok iyi olduguna eminim ama halida yapisip kaln bi supurgede benim icin kullanisli olmayacağını dusunuyorum ama cx1 dun aldim insallah memnun kalirim cvb niz icin teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.