Şimdi Ara

miğdesinde reflü olanlar gelin icerı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Doktora gitmem ya.ne bilim meyan kökü felan demiş arkadaşın biri onu içer dururum artık
  • Zeytinyağlı, hafif yemekler yemeli, baharatlı asitli tuzlu sıcak soğuk yiyecekler yememelisiniz. Yemeği abartmamalısınız. Ancak en çok da yemek yedikten sonra uzanmamalısınız. En az yarım saat dik oturun. Eğer süt gaz yapmıyorsa gece yatarken ve sabah aç karna 1 bardak ılık süt ve bal için.

Doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmayın. Gereksiz yere antibiyotik ve öksürük şurubu kullanmayın. Sigara ve alkolü tamamen bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 2 Kasım 2011; 16:50:19 >
  • protonex ve gaviscon verdi doktor bana. acı, ekşi baharattan uzak durcan dedi. cips kola yağlı yiyecekler vs vs yasak dedi. ayaktayken yere eğilmiycen dedi
    az yiycen yemekten sonra bir saat kadar dik durcan dedi. strese girmiycen dedi. Türkiye gibi bir ülkede bunun imkanı var mı??? HAYIR
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi rennie iyidir mentollü bir anda rahatlıyorsun. Ayrıca yine üstteki bir arkadaş demiş gaviscon. Ben kullanmıyorum ama babam kullanıyor ve şu an pek bir sorunu yok. Çok yağlı , çok ekşi , çok acı şeyler yeme. Soğan sarımsak vs de kötü yapabilir. Özellikle yemekten sonra iyicene sindirmeden istirahat yapma. Yemekten sonra soda içebilirsin. Gayet iyi gelir.
  • miğde değil mide
  • valla arkadaslar yemek ıcmek dıkkat etmek gerekıyo tabı ama bu hastalıgın en buyuk dusmanı stres ,uzuntu . zamanında cok cektım uzuntu stres sıkıntı ıcınde gecen cok yılım oldu . bu da mıgdeye vurdu . ufak bırseyı kafaya takıyım dırek mıgdem agrıyo . en onemlı moralı ıyı tutmak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

miğde değil mide

evet arkadas haklı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Bende de vardı çok rahatsız ediyordu.

Sırasıyla bunları kullandım, senelerdir tık yok:

- Motilium

- Protonex

Doktor yazdı tabii ki.

protonex'in etken maddesi pantoprazol sodyum yani bir çeşit proton pompası inhibitörü mide asiditesinin dansitesinin fazla yükselmesini önler. reflü yiyeceğin yükselip ağza kadar gelmesi olduğu için yükselen yiyecekteki asitin oesophagusu yani yemek borusunu yakmasını engeller.

motilium ise adından da anlaşılacağı gibi motiliteyi yani mide hareketlerini arttırır. Bu da yemeğin daha çabuk sindirilip tekrar yükselmesini engelleyerek rahatlamayı sağlar. (tabi bu sindirim zorluğu çeken şişkinliği olanlara hastalara verilir genelde)

gaviskon ise en genelidir sadece reflünüz varsa yani beraberinde hazımsızlık, hypertroidi falan yoksa bu tablet önerilir. mide reflüsünü geçirmeye yöneliktir.

doktor yararlı bir reçete yazmış geçmiş olsun ama buradaki bilgilerle kendinize ilaç almayınız her hastanın anamnezi farklıdır. Zayıf bir kişinin hazımsızlık çekmeyen birinin motilium gibi bir ilaç kullanması zayıflamasına ya da şişmanlamasına ve homeostazının bozulmasına yol açar. Lütfen önce doktorunuza başvurmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeKNoYDN -- 2 Kasım 2011; 17:00:20 >

• Bende alkol sonrası olur bazen,renne diye bir ilaç var.Naneli bir tadı var şeker gibi birşey alıyorum direk geçiriyor.

Ayrıca muz'da iyi geliyor haberiniz olsun.
  • bana doktor ülser başlangıcı dedi yanma ve acı var. rennie duo verdi kullandığımda çok rahatım ama bitince omg duramıyorum
  • niğdede röfle olanlar diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: the user

quote:

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

ya 2 gecedir agzıma midemden acı bir tatlar gelio.bu reflümüdür?

mıgdende bogazına kadar yanma varmı . arada ekşime fln . en ufak streste sıkıntıda agrıma yapıyomu ıstahın kacıyomu ?? bunlar varsa refludur

bomba

• quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Babam bir hap aldi, 2 haftada bitiriyormuş.İstiyen varsa eve gidince ismini yazarim.

Yazarsan seviniriz Pm de atabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.