Şimdi Ara

Migros ve Carrefour zeytinyağları hileli çıktı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.398
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu sistem çok güzel oldu büyük küçük demeden bütün markaları açıklıyorlar eskiden haberimiz olmadan neler yemiştik

listeye dikkat edin arkadaşlar

demekki firmalar için üretilen ürünlere güvenmeyeceğiz. Sadece işi o olan firmalar bunu yapmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

quote:

Orijinalden alıntı: zphr

quote:

Orijinalden alıntı: o-raiser

Bir zamanlar forumda sıkça satılan, hatta benim de litre litre aldığım Ünsal Mert yağı da var listede maalesef. Bir de emin olamadım ama Sırım marka yağ galiba Bim'de satılan zeytinyağı markasıydı.

marka olarak geçen sırım bimdeki sırım değil ama carrefour markanın üreticisi "verde" bimdeki sırımı üreten firma.

Hocam BİM değişik firmalara üretim yaptırıyor. Hatta illere göre farkediyor. Mesela Ankarada sattığı yağı Konyalı Zade yağa ürettirirken Egede sattığını o bölgeden Balıkesirli Turyağ a yaptırıyor. Listedeki Sırım BİM markası olan ve Yonca Gıdaya ürettirdiği yağ.

doğrudur ben o kadar farklı yaptırdığını bilmiyordum. bende 1 litrelik olandan var, Verde'ye ürettirilmiş. arada her türlü ittirmişlerdir o zaman :)
    tespit edilen üretim serisine göre yazmışlar markaları diye bim yok listede belkide ama kesin bim'de de satılmıştır.

• benim anlamadığım carrefour 2015 ocak ayında farkediyor, devlet nerdeyse 1 yıl sonramı farkediyor
  • Pisayadaki yonca markasına da dikkat edin, oda sorunlu çıkmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bal, sucuk, zeytinyağı, peynir, ketçap, sosis, ayçiçek yağı istismara en açık yiyeceklerdir ve firmalar en çok bu ürünlerden para kazanır. Kayserili bir tavuk üreticisi arkadaşım kontrolorlerin büyük sucuk firmalarının kapısından içeri giremediklerini ve engellendiklerini bana söylemişti. Sucuklarda kanatlı eti tespitine çok güldüm. Çünkü aynı arkadaş bu iki büyük firmaya tavuk kırpıntısı satmak istemiş. Bunlar fiyatı pahalı bulmuş. Kuruşlu bir fiyata (lira bile değil) içinde pilicin gagası, ayaklarının bile olduğu kıymayı ürünlerine katıyorlarmış çünkü. Yani bu liste tamamen nokta atışı yapılmış tespitlere dayanıyor algı yönetimi içeriyor. Yandaşlık ve olamama ölçüsünü gösteriyor. Yoksa genele baktığınızda yukarıda saydığım ürünlerde hile olmaması imkansız gibi birşey. 13,5 Liraya markalı kaşar peyniri satılıyor. 700 gr. Bir kg. kaşar peyniri 10 kilo sütten yapılıyor. Bu fiyata satılması imkansız.

• Sizi bilmem ama ben artik yiyecek allisverisinde bunlari asla tercih etmem...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

Bal, sucuk, zeytinyağı, peynir, ketçap, sosis, ayçiçek yağı istismara en açık yiyeceklerdir ve firmalar en çok bu ürünlerden para kazanır. Kayserili bir tavuk üreticisi arkadaşım kontrolorlerin büyük sucuk firmalarının kapısından içeri giremediklerini ve engellendiklerini bana söylemişti. Sucuklarda kanatlı eti tespitine çok güldüm. Çünkü aynı arkadaş bu iki büyük firmaya tavuk kırpıntısı satmak istemiş. Bunlar fiyatı pahalı bulmuş. Kuruşlu bir fiyata (lira bile değil) içinde pilicin gagası, ayaklarının bile olduğu kıymayı ürünlerine katıyorlarmış çünkü. Yani bu liste tamamen nokta atışı yapılmış tespitlere dayanıyor algı yönetimi içeriyor. Yandaşlık ve olamama ölçüsünü gösteriyor. Yoksa genele baktığınızda yukarıda saydığım ürünlerde hile olmaması imkansız gibi birşey. 13,5 Liraya markalı kaşar peyniri satılıyor. 700 gr. Bir kg. kaşar peyniri 10 kilo sütten yapılıyor. Bu fiyata satılması imkansız.

Bunların hepsini toprağın üstünde yapıyorlar, bu hilekarlar toprağın altına girdiğinde acaba ne yapacaklar, bunun hesabını verecekler..!

• migros ve carrefour bu ürünleri 1 ocak 2015'ten itibaren satmadığını söylüyor. BİM ise hala Sırım markasıyla Verde'ye ürettiği yağları satıyor. Migros ve Carrefour'a yarın bakacağım hala satılıyor mu bu ürünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 3 Ocak 2016; 18:43:17 >
  • Bir manisalı olarak fabrikasyon üretimleri seçerken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Şu anda Manisada Kontinü Sistem Zeytin Yağı üreten fabrikalarda yağın çıkış fiyatı 17-18 TL civarındadır. Yani üretici zeytinini fabrikaya verip yağı almazsa litresine 17-18 TL almaktadır. Bu yağ tüccarlar tarafından alınıp şişelenip tüketiciye sunulduğunda fiyat 25 TL civarına çıkmaktadır. Daha ucuza satılan zeytinyağlarında mutlaka hile vardır.

Migros ve carrefour markalarda çıkan Pirina yağı zeytinin, sıkıldıktan sonra yağ bakımından zenginliğini yitirmeyen, gübre veya hayvan yemi olarak kullanılan küspesidir. Zeytinyağının bir rakibi olmamakla birlikte diğer bitkisel yağlara oranla (mısır, ayçiçeği, pamuk, soya, kanola v.b) sağlık açısından çok daha üstün olduğunu kanıtlamış, rafine edilmiş (riviera) tipi zeytinyağlarına alternatif olabilecek ancak hiçbir zaman zeytinyağı olarak adlandıramayacağımız zeytin kökenli bir yağdır. İşte ucuzluğun sebebi!

Zeytinyağı alırken manisa-saruhanlı-akhisar-ayvalık-aydın-hatay bölgesinden tanıdıklarınız vasıtasıyla üreticiye ulaşırsınız daha ucuz ve gerçek zeytinyağı yersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus1 -- 3 Ocak 2016; 20:51:13 >

• Carrefour ile aynı açıklama Migros'tan da var. Ocak 2015'de satıştan kaldırılmış Riviera.
  • Carrefour ve migrosa suç atıp kızıp tabiki hakkımız . Ama onlarında mağdur olduğunu unutmamak lazım . Güvenip bu firmalarla anlaşma yapıyorlar ve sonuç.

2 firmada bu olayın arkasını bırakmaz..
  • Devlete bak yaptırım uygulayacağına yayınlıyor listeyi alma diyor.
  • Almamak lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • balıkesirden akrabamdan zeytinyağını pazarlık ede ede 22 liraya zor aldım litresini 25 den aşağı vermiyorum dedi. zaten ortalama 4-5 kilo zeytinden bir litre yağ çıkıyor diye biliyorum pazarda da yeşil zeytin toptan alsan 4 liradan aşağı yok 20 liranın altına zeytinyağı bulmak çok zor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.