Şimdi Ara

mıknatıslama makinası sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar dc motorları mıknastıslamak için kullandığımız Trilec marka bir mıknatıslama cihazı var.içinde 32 adet kondansatör bulunmakta.makina önceleri gayet verimli çalışıyordu bekleme yapmadan ard arda yaklaşık 25 mıknatıslama yapılıyordu.fakat şimdi bir motor mıknatıslayıp kondansatörlerin şarj olması için 25 saniye kdar bir gecikme meydana geliyor.Kondansatörlerde sorun olduğunu düşünüp değiştirdik fakat sorun devam ediyor aşırı ısınma problemine kdarşıda 24v dc uzun ömürlü blower taktık şimdi buz gibi fakat hala bekleme problemi var.yardımcı olabilrseniz sevinirim.

• Kondansatorler kac voltt? Sarj unitesi tamamen elektronik mi yoksa transformator ve diyodlardan mi olusuyor?
  • arkadasa katılıyorum tam olarak bılgı verırsen yardımcı olabılırız bu arada kondansatorlerını 105c derecelık sec ısıya dayanıklıdır zarar gormez ısıdan
  • kondansatörler 1000 mikrofarad 450v DC WKG 410 PFM 450 M1S arkadaşlar.ben kondansatörlerin değiştrildiğini söyledim fakat diğer takılan kondansatörlerde 15 yıllık fakat kullanılmamış acaba kondansatörlerin bunca yıllık olması şarj süresini arttırıyor olabilir mi?bunları değiştireceksek yerlerine 32x1000 mikrofarad yerine daha az sayıda kondansatör kullanarak aynı mikrofarad değerini elde edebilceğimiz kondansatör bulabilirmiyiz?
  • Sanirim tahmin ettigim gibi.

Kondansatorleri switch mode bir devre sarj ediyorsa devrede sorun vardir. Kendini ara ara koruyor ve bu da sarj suresinin anormal uzamasina neden oluyordur.

Makinedeki orjinal kondasatorler muhtemelen flash tipi ozel kondansatorlerdir. Senin piyasadan aldigin kondansatorler ise flash modunda omurleri cok az olur.

Sistemin kondansatorleri uzun zamanda sarj etme sorununu cozsen bile kondansator omurlerinin uzun olacagini sanmiyorum.

Hangi sehirdesin?
  • ayarladığımız değere göre 2 mıknatıslama arası hep aynı süre 23sn. sürüyor.elektronik kartta bir sorun olsa bu sürede bir değişme olmazmı? izmirdeyim bu arada
  • birde makinanın üzerinden söktüğümüz orjinal kondansatörle taktığımız kondansatörler birebir uyuşuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bu flash tipi kondansatörlerden bulamazmıyız piyasada kesin çözüm olsun.
  • teşekkür ederim kenakord08 söylediğini cihazı söküp deneyeceğim.sonucu tekrar sizlere bildiririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.