iBende bir tane steelseries arctis prime kulklık bide M-AUDIO M-TRACK DUO ses kartı var. Bu ikisinide kullanmak istiyorum kulaklığın 4 bölmeli jack ı var ayrıca yanında gelen kulaklık ve mikrafon ayırma kablosuda var ses kartına kulklığı taktığımda kulaklıktan ses geliyor ama mikrafon çalışmıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmı. |
mikrafonulu kulaklığı ses kartına bağlama
-
-
Zamanında ben de çok araştırdım ama bunun olur yolu yok desem yeridir. Çünkü mikrofonların çalışma voltajları farklı. O kart 48V ile çalıştırıyor mikrofonu ve balanced girişli yani 3 bölmeli. Kulaklıktaki mikrofon ise standart pc voltajında çalışıyor ve unbalanced yani 2 bölmeli. Kulaklık jakında 4 bölme var dediğiniz biri sağ, biri sol, kulaklık için, biri ground diğeri de mikrofon için tek kanal. Ses kartındaki mikrofon girişi ise yine tek kanal ama balanced, yani 2 tane aynı kanalı taşıyan bölme var, diğeri de ground zaten. Voltaj olayını ayarlasınız bile balanced-unbalanced durumu işi bozabilir. Daha doğrusu bunları sağlamak için çeviricilere harcayacağınız para, aldığınız kaliteye değmeyebilir. Ben o yüzden uygun bir xlr girişli condenser mikrofon aldım ekstra. Marantz MPM-1000 uygundu ben aldığımda. Yanında kablosu ve tripoduyla geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X