Şimdi Ara

Mikrodalga fırından anlayanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an bulunduğum yerde yemek yapabilecek sadece mikrodalga fırın var. Ben de gittim Şinitzel aldım mikrodalga'da ısıtılabiliyormuş. Bende de plastik kap var üstünde dishwasher & microwawe safe yazıyor. Ben bu plastik kabı mikrodalgaya koysam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ? Kapağı açık mı koymalıyım kapalı mı koymalıyım en ufak bir fikrim yok.

Altında da Open the lid in microwawe oven yazıyor. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mikrodalga Fırında "No Lid" Ne Demek?

Mikrodalga fırınlarda "no lid" terimi, mikrodalgaya uygun olmayan kapakları ifade eder. Mikrodalgaya uygun olmayan kapaklar, mikrodalga dalgalarının yemeğe eşit şekilde dağılmasını engelleyebilir ve bu da pişirme süresini uzatabilir veya yemeğin eşit şekilde pişmemesine neden olabilir.

"No lid microwave" veya "no lid ne demek" gibi aramalar, mikrodalga fırında kullanılabilecek uygun kapakları bulmanıza yardımcı olur. Öte yandan, "microwave safe ne demek" araması, mikrodalgada güvenle kullanılabilecek malzemeleri belirtir.

Mikrodalga fırınınızın kapağı "no lid" olarak işaretlenmişse, mikrodalgaya koymadan önce yemeğin üzerini mikrodalgaya uygun bir kapakla örtmeniz veya mikrodalga kapağı kullanmanız gerekir. Mikrodalgaya uygun kapaklar, mikrodalga dalgalarının yemeğe eşit şekilde nüfuz etmesini sağlar ve pişirme süresini kısaltabilir.

Mikrodalga fırında uygun kapak kullanmak, yemeğin eşit şekilde pişmesini, sıçramaların önlenmesini ve mikrodalga fırınınızın temiz kalmasını sağlar. Bu nedenle, mikrodalgaya uygun bir kapak kullanarak mikrodalga fırınınızdan en iyi şekilde yararlanmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu anlayan ? Sanırım kapağı kaldırmam lazım ama tamamen kapaksız mı koyacağım yoksa kilitlemiyecek miyim ?
  • Microwawe yazıyorsa olmaz. Microwave yazsaydı olurdu.
  • Mikrodalgaya uygun mu bilemiyeceğim. Işığı geçiriyor mu bu plastik kap? Benim bildiğim cam ve porselen ışığı geçirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor_

Microwawe yazıyorsa olmaz. Microwave yazsaydı olurdu.

Özellikle dikkat ettim sonraki v w mi v mi diye ama gözlerim bozuk. Yani olur mu diyorsun hocam ? Açım bak şakası olmaz.

@fenerliso Kap şeffaf hocam. İçi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 11 Mart 2014; 14:01:55 >
  • atın ölümü arpadan olsun ye boşver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

quote:

Orijinalden alıntı: Feanor_

Microwawe yazıyorsa olmaz. Microwave yazsaydı olurdu.

Özellikle dikkat ettim sonraki v w mi v mi diye ama gözlerim bozuk. Yani olur mu diyorsun hocam ? Açım bak şakası olmaz.

Olur kapak kapalı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dishwasher microwave safe diyor ki mikrodalga ve bulaşık makinesinde güvenlidir
    open the lid in microwave oven diyor ki mikrodalgada kapağı açın

yani senin soruna kısa cevap olarak; evet şinitzeli plastik kaba koyup, kapağı açıp mikrodalga fırına koyabilirsiniz.
  • Tabakta ısıt hiç uğraşma öyle kap yada kapakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chequx

dishwasher microwave safe diyor ki mikrodalga ve bulaşık makinesinde güvenlidir

yani senin soruna kısa cevap olarak; evet şinitzeli plastik kaba koyup, kapağı açıp mikrodalga fırına koyabilirsiniz.

Biraz obsesiflik var bende. Kapağı açın derken kilitlerini mi açın diyor acaba yoksa kapaksız da koyabilir miyim anlamında ? Çok değişik bu mikrodalga fırın. Emin olabilsem direkt gidip ısıtacağım yemeğimi.

@Vuiz Fırının içinde yuvarlak bir tabak var o yeterli olur mu ısıtmak için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 11 Mart 2014; 14:14:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dik Otur

quote:

Orijinalden alıntı: Chequx

dishwasher microwave safe diyor ki mikrodalga ve bulaşık makinesinde güvenlidir

Biraz obsesiflik var bende. Kapağı açın derken kilitlerini mi açın diyor acaba yoksa kapaksız da koyabilir miyim anlamında ? Çok değişik bu mikrodalga fırın. Emin olabilsem direkt gidip ısıtacağım yemeğimi.

@Vuiz Fırının içinde yuvarlak bir tabak var o yeterli olur mu ısıtmak için ?

Alıntıları Göster
    Evet fırının kendi tabağını kullanabilirsin sorun olmaz. Herhangi bir tabakta kullanılabilir üzerinde parlak bir baskı vesayre yoksa.

• Mikrodalgaya normal bir tabakla koy gitsin, metal hic birsey koyma, koyarsan fena olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dik Otur kullanıcısına yanıt
    İçi iyce pişsin diye kabın üstünü alumünyum folyoya sarıyorum ben daha lezzetli pişiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cam veya seramik tabak varsa onlarla da koyabilirsin mikrodalgaya. patates de olur mikrodalgada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.