Şimdi Ara

Mikrofondan Gelen Ses Cızırtılı-Boğuk Çıkıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
113.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mikrofondan konustugum zaman ses boguk ve uzaktan gelıyor.
    skype msn veya ventrilo.herhangi bi program farketmıyor.
    hepsinde aynı şekılde ses cıkıyo.
    boguk bi şekılde.
    cogu söz anlaşılmıyor boguk oldugu ıcın.
    mikrofonda sorun vardır dıye onuda değiştirdim gene aynı şekılde ses cıkıyor.
    mikrofonu 5+1 sistemıme veya dahili ses sitemıne baglıyorum.gene sonuç aynı

Aşağıdaki dosyada sesi kaydettik.

Yardımcı olursanız seviniriz..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mikrofondan Gelen Ses Cızırtılı veya Boğuk Oluyorsa Yapılması Gerekenler

Mikrofondan gelen ses boğuk, cızırtılı veya robotik çıkıyorsa, ses kalitesini iyileştirmek için yapabileceğin birkaç şey vardır:

Mikrofon Ses Boğuk Çıkıyor:

• Mikrofon ayarlarını kontrol et: Bilgisayarının veya cihazının ayarlarından mikrofonun ses seviyesini ve hassasiyetini ayarla.
    • Mikrofonu yeniden konumlandır: Mikrofonu ağzına çok yakın veya çok uzakta tutma. En iyi ses kalitesi için ideal bir mesafe bırak.
    • Çevresel gürültüyü azalt: Çevredeki sesleri en aza indirmek için sakin bir yer seç veya gürültü önleyici bir mikrofon kullan.

Mikrofondan Cızırtılı Ses Çıkıyor:

• Elektromanyetik paraziti kontrol et: Mikrofonu kablosuz yönlendiriciler, cep telefonları veya diğer elektronik cihazlardan uzak tut.
    • Kabloları kontrol et: Kablolu mikrofon kullanıyorsan, kabloların hasarlı olmadığından emin ol.
    • Yazılım güncellemelerini kontrol et: Ses kartının ve mikrofon üreticisinin en son yazılım sürücülerine sahip olduğundan emin ol.

Mikrofondan Sesim Robot Gibi Çıkıyor:

• Örnek hızını kontrol et: Ses ayarlarından mikrofonun örnekleme hızının 44.1 kHz veya 48 kHz olarak ayarlandığından emin ol.
    • Bit derinliğini kontrol et: Bit derinliğini 16 bit veya 24 bit olarak ayarlayarak ses kalitesini iyileştir.
    • Ses efektlerini devre dışı bırak: Bilgisayarının veya cihazının ses efektlerini devre dışı bırak, çünkü bunlar ses bozulmasına neden olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra, mikrofondan gelen ses kalitesinde önemli ölçüde bir iyileşme görmelisin. Sorun devam ediyorsa, mikrofonun kendisinde bir sorun olabilir ve bir profesyonelden yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba

tahminimce problem realtek ses driverını kurduğun zaman driverın otomatik olarak mikrofon sesini arttırma özelliğini açması. bu özelliği iki şekilde kapatabilirsin.

1. yöntem:
    sağ köşedeki "realtek HD audio yöneticisini" aç. mikser kısmına geç, alttaki kaydet kısmında mikrofon sesi ayar kısmı vardır, volume ayar kısmının altında mavi bir kutucuk içinde iki nokta simgesi göreceksin üzerine geldiğinde gelişmiş yazısı çıkar, oraya tıkla ve "mikrofon arttırma" seçeneğini kapat.

2. yöntem
    ses denetimine gir. "seçenekler"'den "özelliklere" gel ve "karıştırıcı aygıt" olarak "realtek hd audio inputu seç", daha sonra tekrar seçeneklere tıkla ve gelişmiş denetimleri seç. bunları yaptıktan sonra mikrofon sesini ayarlama yerinin altında gelişmiş seçeneği çıkar, gelişmişe tıkla ve "mikrofon arttırma" yazan yeri devredışı bırak.

bu anlattığım iki yöntemde aynı işi yapmaktadır yani birini yapmışsan diğerini yapmana gerek yok. umarım problemin düzelir. kolay gelsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofthehell

merhaba

tahminimce problem realtek ses driverını kurduğun zaman driverın otomatik olarak mikrofon sesini arttırma özelliğini açması. bu özelliği iki şekilde kapatabilirsin.

1. yöntem:
    sağ köşedeki "realtek HD audio yöneticisini" aç. mikser kısmına geç, alttaki kaydet kısmında mikrofon sesi ayar kısmı vardır, volume ayar kısmının altında mavi bir kutucuk içinde iki nokta simgesi göreceksin üzerine geldiğinde gelişmiş yazısı çıkar, oraya tıkla ve "mikrofon arttırma" seçeneğini kapat.

2. yöntem
    ses denetimine gir. "seçenekler"'den "özelliklere" gel ve "karıştırıcı aygıt" olarak "realtek hd audio inputu seç", daha sonra tekrar seçeneklere tıkla ve gelişmiş denetimleri seç. bunları yaptıktan sonra mikrofon sesini ayarlama yerinin altında gelişmiş seçeneği çıkar, gelişmişe tıkla ve "mikrofon arttırma" yazan yeri devredışı bırak.

bu anlattığım iki yöntemde aynı işi yapmaktadır yani birini yapmışsan diğerini yapmana gerek yok. umarım problemin düzelir. kolay gelsin....

Sağolasın

• S.a Arkadaşlar..

Mikrofonda Cızırtı,Tekrarlama,Ses Kalitesizliği Vs Vs....
    Bütün Sorunları Burada Paylaşacağım, İnşallah Bütün Arkadaşlarım Bu Sorunu Düzeltir....

Mikrofonda Ses Cızırtısı ve Tekrarlaması,
    Cızırtıysa Kameradan Alıyordur Sesi, Tekrarlamaysa, Sağ Altta Hoparlöre Sağ Tıklayıp Ses Aygıtları Diyoruz, Sonra Sterio Karışım var Onu Devre Dışı Bırakıyoruz... Gerekirse MİKROFON Hariç Hepsini Devre Dışı Bırakıyoruz.. Eğer Bu Sefer Karşıya Sesiniz Gitmiyorsa, Kameradan Ses Alıyordur... Bunun içinde, Size Önereceğim Tek Şey var....

Cızırtı,Kalitesizlik Sorunları için, Ben SNOPY SN-320M Mikrofonu Kullanıyorum Vatan Computer'den 10TL ye Almıştım...

Sadece 10 TL Vererek, Yetince Kaliteli Konuşup, Ses Kaydı Dahi Yapabilrsnz.. Kesinlikle Bu Fiyatta Bukadar Kalitelisini Bulamazsınız ve Çokta Net Ses Veriyor....

İstenilen Tek Şey Mikrofonu Ağzınızın içine veya Ağzınızın,Dudaklarınızın Çok Yakınına Koymamanızdır ... Uzaktan Bile Konuşmanız İstediğiniz Kalite için Yeterlidir....

Cızırtı = Kameradan Alıyordur Veya Sterio Karıştırıcı Açıktır...
    Tekrarlama Sizden Kaynaklanıyorsa eğer, Yine Sterio Karıştırıcıdır...
    Kalitesizlikte, Kameradan alması veya Mikrofonunuzun Destekleyemediği Kadar Ses Verilmesidir...

Çok Kısa Ve Öz Bu Anlatım... Umarım Yardmcı Olmuşumdur...

Teşekkürler....

• Arkadaşlar Buyurun Bu Video Sorununuza Cevap Verir Belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaykoReyizz -- 27 Kasım 2014; 15:34:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaykoReyizz

Arkadaşlar Buyurun Bu Video Sorununuza Cevap Verir Belki

şimdi deniyorum inş işime yararr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mü'min

quote:

Orijinalden alıntı: sonofthehell

merhaba

1. yöntem:

2. yöntem

Sağolasın

Ulan var ya adamsın :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hoparlörden gelen çat sesi..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var ama sonofthehell dediği şeyi yapamadım yardımcı olucaklar varmı mikser kısmını felan bulamadım windows 10 kullanıyorum .
  • konuyu araştırırken buldum cızırtı ya da buğulu sesler için benim de bir problemim var. S ve Ş harfi gibi bazı seslerde mikrofonum buğulu bir kayıt yapıyordu yani karşıdaki adama sesim hışırtılı gidiyordu. Şunu yaptım ve düzeldi. Denetim masasından MİKROFON- ÖZELLİKLER-GELİŞMİŞ sekmesinden kalite seçeneğini 16-bit 48000 HZ DVD KALİTESİ YAPTIM VE OLUMLU SONUÇ ALDIM. Yapmadan önceki kalite 16 bit 8000 HZ telefon kalitesiydi. Resmi bırakıyorum buraya.  Mikrofondan Gelen Ses Cızırtılı-Boğuk Çıkıyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.