Şimdi Ara

hoparlörden gelen çat sesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrblar..bir sorum olacaktı..benim bilgisayarın tüm kabloları aynı topraklı priz üzerine bağlı..ve malum sorun, elektrik düğmesine bastığımda lamba yanarken çat çut die sesler geliyor hoparlörden..önceleri pek önemsemedim..ama 2 gün önce klima aldık..klimada oda istenilen sıcaklığa gelince duruyor sonra tekrar çalışıyor.bu çalışma esnasındada her seferinde çat çut ses çıkarıyor hoparlörler...şmdi biraz araştırdım regülatörler var..TUNCMATİK REGULINE 500VA REGÜLATÖR buldum..peki bu benim sorunumu çözecekmi? yada bu 500'lük olan bana yetecekmi klima 12.000btu ve voltaj/frekans değeri 220-240/50 ..ve bunu alınca hoparlörümü buna bağlıcam nası yapcam yoksa bide enerji koruma prizleri var onlar yetermi? bi yardımcı olurmusunuz..

teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 29 Haziran 2009; 16:08:11 >

• Eve elektrikçi çagırsan şimdiye hallolduydu
  • Elektrikçi gelse ne yapacak kardeşim. Benim PC ye bağlı anfi taa benim odamın lamba anahtarından etkilenip cat pat sesi çıkarıyor. Yapacak bişey var mı bilmem ama. Elektrik hattıyla alakası yok durumun. Sorun anahtarda oluşan arktan kaynaklanıyor.
  • çözüm???
  • aynı durum bende de var. Bu daha çok manyetik bir şey sanırsam..
    Hattan geçen akım miktarı değişince manyetik alan oluşturuyor ve bir oda uzakta da olsanız diğer elektronik aletlerde çeşitli yansılamaları oluyor..

Ben bu işten rahatsız olmadığım için bir deneme yapmadım ama hoparlörü basit bir faraday kafesine alabilirsiniz :D belki bu şekilde sorun ortadan kalkar
  • regülatör önerdi bir arkadaş..faydası olur diye düşünüyorum..
  • ucuz regülatörler sonuçta ~ -30, +10 V kadar bir değişiklikten sonra devreye giriyorlar. ben açıkçası lamba açtığınızda veya klima çalıştırdığınızda voltajda o kadar fark oluştuğunu sanmıyorum.

Yani bir denemek lazım ama.. Tam emin de değilim hadisenin sebebinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlörden Gelen Fıs Sesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyaz eşyalarda bu cızırtıları önlemek için parazit kondansatörü kullanılıyor.Tecrübeli biri değilsen hiç kalkışma.
  • yaw benim derdim şu;

evde herhangi bir voltaj düşmesi yok..hoparlör normalde hiç çat çut etmiyor..sadece elektrik düğmesine bastığımda florasan lamba açılana kdr 1-2 çat ediyor..bide işte klima termostatı devreye girdiği zmn kısa bir çat ediyor..onun dışında bir sorunum yok.. bu çatları nası engellerim derdim bu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: wosswoss

yaw benim derdim şu;

evde herhangi bir voltaj düşmesi yok..hoparlör normalde hiç çat çut etmiyor..sadece elektrik düğmesine bastığımda florasan lamba açılana kdr 1-2 çat ediyor..bide işte klima termostatı devreye girdiği zmn kısa bir çat ediyor..onun dışında bir sorunum yok.. bu çatları nası engellerim derdim bu :)

Yazdım ya parazit kondansatörü iş görebilir diye o kondansatör gerilim dalgalanmalarını önleyecek kadar büyük değildir zaten
  • nerden bulurum onu nasıl temin ederim ve ne işe yarar kısaca :D hoparlörün neresine nasıl takacam :D regülatör alsam işe yaramazmı yane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 29 Haziran 2009; 21:45:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wosswoss

nerden bulurum onu nasıl temin ederim ve ne işe yarar kısaca :D hoparlörün neresine nasıl takacam :D regülatör alsam işe yaramazmı yane

Hoparlarö bağlanmıyor zaten beyaz eşya servislerine sor onlar yardımcı olur kondansatörüde onlarda bulursun.
  • Kapasite iyi bir elemandır. Yararlıdır ama burada çok işe yaramayabilir. Yumusatır biraz. "Surge" denir. Varistör kullanmalısın. Bazı baska elemanlarda var. Surge protector gibi kelimelerle arama yaparsan bir seyler cıkabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 30 Haziran 2009; 1:47:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: merakliturk

Kapasite iyi bir elemandır. Yararlıdır ama burada çok işe yaramayabilir. Yumusatır biraz. "Surge" denir. Varistör kullanmalısın. Bazı baska elemanlarda var. Surge protector gibi kelimelerle arama yaparsan bir seyler cıkabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector

http://www.tuncmatik.com/tr-TR/productDetail.asp?RecID=217 böyle bişey işime yararmı? varistör dediğini nereden temin ederim nasıl takıcam nası yapıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 30 Haziran 2009; 13:22:31 >

• Bu ürün (priz) hakkında cok fazla sey yazmamıslar. İşe yarar gibi duruyor. Fiyatı abartılı bir sey degilse alınabilir.

Sorun aslında 2 taraflı. 1. si evdeki aletlerin ani olarak sebekeye yuklenmesi sırasında olusan parazitler. 2. ise hoparlörünün beslemesinin kötü olması. Parazitlerden etkileniyor.

Bu cihazların tasarımı degiştiremeyeceginden orada bir şekilde bu gürültüler oluşacak. Ya gürültüyü hoparlöre gitmesini engelleyeceksin, bu sekilde bir priz ile. Yada regulatör alıp voltajın yeniden olusturulmasını saglayacaksın.
    Hoparlörüne yeni bir besleme devreside yapılabilir. Ama bu kadar ugrasamam diyorsan hazır bir ürün alırsın kurtulursun.

Varistör takmak, kapasite takmak gibi çözümler tehlikeli olabilir. Elektrikten anlamıyorsan bu tip işlemlere kalkışırsan çok dikkatli ol. Elektrik adamı çarpar :)
  • valla fiyatı 9 tl arkadaşım bunu alayım ozmn ben işimi halleder diyosun dimi.. olmadı regülatör alıp taksam ztn çözülür gibime geliyor..ama bu surge protectorlada sanki işim görülcek gibi en azından deniyim 9tl gözden çıkartılabilir :) regülatörde 40 tl ztn..kesin işimi çözceğini bilsem direk regülatör alacam kurtulcam ztn..ama önce bi bunu mu deneyim?
  • Regulatör sorunu çözer ama gereksiz harcama olur. 9 lira iyiymiş bu priz için verilen fiyat. Bunu deneyin bence..
  • Prizin emi/rfi filtresi varmış.Bunu önce klimada dene.yani klimayı bu prizden besle.Paraziti kaynağında etkisiz hale getirmek en iyisi.
    Ayrıca ikinci bir prizi hoparlör besleme devresine koya bilirsin
    Elektronikçilerde şebeke filtresi satılıyor.metal kılıflı bir küçük filtre.buda işe yarar.
  • valla 8.5 tl'ye gittim aldım 1'li prizi..ama maalesef sonuç olumsuz :) çok büyük hayal kırıklığı yarattı :) ayrı ayrı hem hoparlörde hemde klimada denedim ama hala çat çut arada devam ediyor..sanırım regülatör alınacak bu gidişle..ama korkum şu ya regülatörde kesin çözüm olmazsa.....???
  • Kaliteli elektronik balast kullanan fluoresan lamba kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.