Şimdi Ara

Müzik dinlerken çıt pıt sesler geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Isletim sestemi:Windows XP Pro
    Ses kartı:SB Live! 5.1 D.E
    Speaker:Creative 5200 inspire
    Şimdi winampda daha çok oluyor ama jetaudio da falan dinlerkende da oluyor böye mp3lerde çıt çıt sesler geliyor sanki kaltesizmiş gibi ama eskiden bu yoktu ses kartnını driverlerini değiştirdim falan çözülmedi sorun sizce neden olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Müzik Dinlerken Kulaklıktan Gelen Çıt Pıt Sesler

Müzik dinlerken kulaklığından gelen çıt pıt sesler oldukça can sıkıcı olabilir. Bu seslerin birkaç farklı nedeni olabilir:

Kulaklık Kablosunun Arızalı Olması

• Kulaklık kablosunun zamanla aşınması veya hasar görmesi, çıt pıt seslere neden olabilir.
    • Kapakları çıkararak ve kabloları kontrol ederek herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Bluetooth Bağlantısı Sorunları

• Bluetooth kulaklıklar kullandığında, aralıklı bağlantılar da çıt pıt seslere neden olabilir.
    • Bluetooth bağlantısının düzgün çalıştığından emin olmak için kulaklığını cihazına yeniden bağla.

Kulaklık Sürücülerinin Arızalı Olması

• Kulaklığının içindeki sürücüler arızalıysa, pıt pıt veya tık tık sesler oluşabilir.
    • Bu durumda kulaklığını tamir ettirmen veya yenisini alman gerekebilir.

Dış Gürültü Kaynağı

• Nadiren olsa da, dışarıdan gelen gürültü kaynakları da kulaklığında çıt pıt seslere neden olabilir.
    • Bu sesleri gidermek için ses kaynağını belirle ve ortadan kaldır.

Sesler devam ederse, kulaklığını yetkili bir servise götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi arkadaşlar bilen yok mu sinir olmaya başladım bu seslere
  • ses ozelliklerinden, line girisini bi kapat bakalim duzelicekmi.
    bende de bazen bunun gibi bisey oluyor, tv kartinin bagli oldugu line girisini kapatiyorum, sorun duzeliyor.
  • Merhaba,

Biz de böyle bir sorun yaşamıştık. Nasıl çözdüğümüzü hatırlıyamıyorum, ama WinAmp'ın ses olayının çok güçlü olduğunu düşünecek olursak ekolayzır ile bu sesleri gideremiyor musun? Bir de şu da olabilir: ses kartının XP sürücüleri önceki sisteminden daha iyidir. Doğal olarak daha fazla çıkış vermeye çalışacak, ancak kart yetmediği için böyle bir sorun yaşıyor olabilirsin. Gün içinde sana konuyla ilgili tekrar birşeyler yazacağım.
  • Direct sound la ilgili bir sorun olabilir Direct X ini yükselt bence
  • direct X zaten 9 onu mu diyorsan line in de kapalı yani açık kapalı fark etmiyor hiç. :(
  • Birde speakerin kulaklık çıkışı var oraya kulalıklık taktım öyle denedim sonuç aynı yine sesler geliyor ve ben çok uyuz oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hoparlörden gelen çat sesi..
    16 yıl önce açıldı
    Arka Hoparlörden ses gelmiyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Speakerın değilde direk ses kartına bir kulaklık tak ta dene
    En azından sorun karttamı speakerlardamı anlarsın
  • Sorunun IRQ çakışmasından kaynaklanıyor olabilir.
    bilgisayarım a sağ klik yapıp özelliklerden aygıt yöneticisini aç. bilgisayarım sekmesini aç.ACPI yazar.sağ klik yapıp sürücüyü güncelleştir de. listeden ya da belirli bir konumdan yükleyi seç.Arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğimi işaretle.Çıkan menüden (ACPI)PC 'Gelişmşş yapılandırma ve güç arabirimi'' seç. Tamam de ve yüklesin.Sonra yeniden başlıycak. Aygıt bulundu diyip tanıycak. Sonucu yazarsan sevinirim.
  • inner dediğini tek tek uyguladım ama sorun halen aynı.
  • Yok Ses kartına tek taktım kulaklıklığı sesler halen geliyor.
  • Anakart da yerini değiştireyim ses kartının belki düzelir dedim değiştirdim olmadı uff? Ayrıca müzik cdsi dinlerkende yapıyor fakat oyunlarda bir sorun yok ve Tv kartından birşey izlerken line in den de bir sorun yok o zaman sesler kesiliyor sanırsam sırf müziklerde yapıyor.MPg video izlerken de var sesler. Beyler ses kartı bozulmuş olmasın sakın? inşallah öyle birşey değildir.
  • Codecleri kontrol etsen
  • Tekrar mı yükleyeyim onları arkadaşım?
  • arkadasim duydugun ses eger bas ses ise (pata kute diye ya da gumm diye) bu sorun bende de dun basladi (creative 6600) bu sorun birinin yazdigina gore adaptorun hatali uretim olmasindan kaynaklaniyormus ama eger duydugun tiz ses ise birsey diyemem, o zaman farkli mp3ler dene, tizleri biraz kis bakalim, bir de sesler kisikken de bu istenmeyen ses geliyor mu?
  • Yok ya böyle çıt çıt sesler geliyor bak şimdi hani kazak olur üzereinde çıkarırsın ya elektiklenmeden çıtr çıtır sesler çıkar aynı işte öyle jetaudio da daha pat pat olarak çıkıyor daha az duyuluyor ama media playerde de çıkıyor kısık seste de geliyor her mp3 de de çıkıyor bu sesler acaba windowsdan mı yani?
  • buyuk olasılıkla se kartının cıkısında bir problem var en saglıklısı baska bir bilgisayarda dene...
  • sevgili dostum şimdi sana şöyle anlatayım.çünkü olay benimde başıma gelmişti. aynı kart aynı kolonlar... eger dinlediğin mp3 ler bilgisayardan dinlediklerinde sorun yok yalnız cd rom dan çaldıkların mp3 ve audiolarda problemin varsa ki ben de aynen öyleydi. aygıt yöneticisinden/ıde ata/atapi denetleyicilerinde ikinci ide kanalında olan cdromun DMA sını PİO moduna getiriyorsun ve sorunun çözülüyor. aynı olay aylar önce başıma gelmişti ve bu şekilde çözüldü...
    kolay gelsin
  • benim de başıma gelmişti ve cd romdaydı sorun. harddiske kayıtlı müzikleri dinlerken yapmıyor da cd rom a cd koyup dinlerken yapıyorsa cd rom dandır sorunun
  • Bence kardeş makinenin topraklama hattına bakıver sorun topraklamadan olabilir....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.