Şimdi Ara

Milas Yalova otoban ücreti karmaşası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar datçadan yalovaya gidicem navigasyona yazıyorum ücretli yol olarak Milas üzerinden başlayıp orhanangaziye kadar devam eden bi yol var isletme.otoyolas sitesinden İzmir-orhangazi hesaplıyorum 160₺ çıkıyor ama bi türlü milas-izmir otoban ücretini yazan site bulamadım. Birde Muğla Denizli Balıkesir üzerinden tamamen ücretsiz yol var (Yandex) e göre o yol nasıldır yorucu mudur bilmiyorum. İzmir otobanı yorumlarını okudum 150 üstü basılmayacaksa mantıksız deniyor ve ben o kadar bile basan biri değilim. Birde bu rotada sizce nasıl yol izlemeliyim ? İzmire kadar otoban ucuz ise otobandan gidip sonrasında ücretsize mi dönsem ? En verimli ve tavsiye ettiğiniz kombinasyon nedir ?

• Muğla-Aydın yoluna girip oradan Aydın-İzmir otobanına girebilirsin. 130'u aşmazsan ve 120-125 km hızlarda gidersen sıkıntı olmaz. Bayadır gitmedim otoban fiyatını hatırlamıyorum ama 15 TL civarı bir şeydir sanırım.

Milas tarafına yeni otoban yapıldı mı bilmiyorum. Eğer ayrı bir yol yoksa ve gezerek gitmek istemiyorsam Milas yönüne girmezdim. Muğla-Aydın-İzmir daha mantıklı bence.

Muğla Denizli yoluna bayadır girmedim ama Tavas tarafları pek iyi değil. Mıcırlı asfalt mevcut. Gürültü yapıyor, baş ağrıtıyor.

Aynı şekilde Buldan Alaşehir yolu (Denizli - Balıkesir) da pek sağlıklı değil. Alaşehir taraflarında bitmeyen bir yol çalışması vardı bayadır, bittiyse bile trafikli bir yol.

İzmir'den sonra Yalova'ya istersen eski ücretsiz yoldan, istersen de yeni ücretli yoldan gidersin. Eski yolda Manisa çevreyolu bitişinde biraz trafik olabiliyor. Manisa-Akhisar yönüne dönünce de biraz yavaş gitmen gerekiyor radar vs var. Kamyon-tırlar daha yavaş hızlandığından yol biraz yavaş akıyor (70-80 km gibi) Manisa merkeze girmiyorsun, etrafından dolaşıyorsun. Akhisar'ı geçtikten sonrası baya rahat. Balıkesir'e kadar çok rahat gidiyorsun. Tır-Kamyon yoğunluğu pek yok ama denk gelebiliyor bazen. Balıkesir-Susurluk gibi yerlerde ufak tefek trafikler olabiliyor nadiren ama öyle çok vakit almaz. Susurluktan sonrası tekrar rahat. Bursa girişinde Çevreyolunu kullanırsan Bursa'ya girmene gerek yok, trafiksiz şekilde Bursa'nın kuzeyine çıkıyorsun direkt. Bursa girişinde Karacaobayı geçtikten sonra solda Minteks fabrikası var, hemen onu geçince yeşil tabela İstanbul yönüne sağa giriyorsun. Yaklaşık 25 km sonra Bursa Kuzey Oksijen Tesisleri (Opet)i geçince tekrar sağdan Yalova yönüne çıkıyorsun. Bu bölüm ücretsiz.

İzmir Yalova arası ücretsiz yoldan giderseniz sakin kullanımda (90-110 km) ortalama 5-5.5 saat sürüyor. Yolda epey radar mevcut. Özellikle Balıkesir girişinde çok denk geliyorum. Dikkatli gitmekte fayda var. Ücretli yolda böyle bir risk yok diyorlar.

Ücretli yolu denemedim. Bence maliyeti aşırı arttırıyor. Hatta zaman içerisinde Yolava-Pendik hızlı feribottan Topçular feribotuna, oradan da körfez dolaşmaya kadar düşürdüm maliyeti. :) Malum, alım gücü gittikçe düşüyor. İş yerinde izinle ilgili hiç sıkıntım olmadığı için vaktimi harcamayı, yol masrafını da keyfime harcamayı tercih ediyorum. Yol ücreti sizin bütçenize uygunsa ücretli yol daha kısa sürecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 23 Ekim 2020; 20:44:27 >

• Anladım işte bu tarz tecrübeleri burda edinmek çok güzel bişey. Direktifleriz doğrultusunda bi rota çizicem. Az makul fiyatlara olsa İzmir'den sonra otobana giricem ama yarım depo yakıt parası tutuyor neredeyse
  • Milas çine aydın izmir balıkesir bursa yalova gidersiniz. izmir bursa arası devlet yolundan gidersiniz beleşe.

• hocam siz E881 yolunu takip edin, sadece izmir-aydın otobanı için 9 lira verirsiniz o kadar (ışıkkent-germencik arası), nokta nokta lokasyonlari gösterdim resimlerde bu yolu kullanın en ucuz ve rahat burdan gidersiniz. hayırlı yolculuklar. @cakmaradyolog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 24 Ekim 2020; 0:53:36 >

• @suatcagdas zahmet edip çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :))

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Bu yolu daha önceden kullandınız mı?

İlk resimdeki Turgutlu'ya varmadan görünen E881 yolu normalde İzmir-İstanbul paralı otoban yolu O-5 diye geçiyor ve Kemalpaşa'dan sonra Turgutlu yönünde gişe koyuyorlardı en son gördüğüm kadarıyla. Geçmedim ama ücretsiz olduğunu sanmıyorum bu yolun. Akhisar girişine kadar (Saruhanlı sonrası) mutlaka ücretlidir diye düşünüyorum.

Ayrıca son resimde güzergah üzerinde Bursa merkez görünüyor, Bursa girişinde Minteks'ten sonra Bursa Çevreyolu (0-5 yolu) kullanılarak Bursa merkeze girmek zorunda kalınmıyor. Yarım saat sürmeden Bursa kuzeye Yalova yoluna çıkılıyor. (Son fotoğrafta Bursa'ya yakın görünen E881 yazısının hemen solundaki E90 çıkış yolu ile 0-5'e geçiliyor.)

Giderseniz sizin de bilginiz olsun, vakit ve nakit kazancı sağlıyor.

• Ben de İstanbul dan İzmir e gideceğim. Bu konu faydalı oldu. Google map e otoyol ücretlerinde kaçın desem bu yolu bulur heralde ( eski yol)
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    cakmaradyolog kullanıcısına yanıt

- evet hocam bu yolu kullandım, Bursada yaşıyorum son 3 senedir tatil için bodruma gidiyoruz bu yol üzerinden.

- bu noktada haklısınız, İzmir taraflarinda biraz daha detaylı açıklama gerekiyor bazı ara güzergahlarda. ilk resimde 1 numara ile işaretli yer aydın otobaninin bitim noktası olan isikkent bölgesi, buradan Manisa iskimatine doğru D565 yolundan Manisa çevresinden geçilerek Saruhanlı üzerinden Akhisar'a girilecek (Saruhanlı ve Akhisarin icinden geçiliyor) burdan sonra E881'den devam yine.

- Resimlerde yakından çok detaylı gösteremedim her noktayı. ben alternatif olarak minteks yerine biraz daha devam edip görükleden giriyorum. her ikiside kullanılabilir. ancak Bursa'dan çıkarken kuzey gişelerine girmemek için bir noktada O5'ten çıkıp yine E881 yoluna girmek gerekiyor ücretsiz devam etmek için (eski Gemlik yolu) Bursa giriş-çıkışlarını 2. ve 3. resimlerde gösterdim.

- birde tecrübe olarak söylemek istediğim son bişey var, geçen Ağustos ayındaki yolculuğumda google map üzerinde paralı yolları gösterme seçili olmasına rağmen güzergah üzerinde giderken sesli uyarı yaparak beni sürekli yeni paralı otobana sokmaya çalıştı. bu açıdan bir gözünüz sürekli tabelalar da olsun, doların rengi yeşil yani para demek, yeşil zemin üzerine beyaz yazılı tabela görürseniz orasi paralı yoldur. mavi zemin-beyaz yazı parasız yoldur, doların renginden yeşil tabela aklınızda kalsın. herkese hayırlı yolculuklar dilerim :)

@cakmaradyolog @canocan_07

İzmir bölgesi detaylı

Bursa'nın içine girmeden çevre yolu istikameti

Bursa'dan kuzey gişelerine girmeden çıkış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Kasım 2020; 12:31:38 >

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Detaylı paylaşımınız için teşekkürler.

İzmir bölümünü de detaylandıralım konu tamamen çözümlensin.

İzmir'i ücretsiz yoldan ve şehiriçi trafiğine fazla kalmadan geçmek için;

• Aydın-İzmir otobanı bitip de Işıkkent gişeleri geçildikten sonra dümdüz İstanbul-Ankara yönüne gidiliyor. (Çevreyolu)

• Liman - Ankara - İstanbul yeşil tabeladan sağa doğru çıkılıyor. (Çevreyolu)

• Az ileride, tekrar Liman-Manisa-İstanbul-Ankara mavi tabeladan sağa dönülüyor. (Çevreyolu bağlantı yolu)

• Yolun bitiminde kavşak var, göbekten sola İstanbul mavi tabela takip edilerek dönülüyor. (Eski Ankara yolu yanyol)

• Yol sağdan takip edilerek (eğer orta-sol şeride geçerseniz merkeze doğru gidersiniz dönüşü çok zor olur) Manisa-İstanbul mavi tabela yönüne sağa dönülüyor ve D565 yoluna giriliyor. (Manisa yolu)

Bu tarif ettiğim yol en trafiksiz ve rahat geçilebilecek yol.

Eğer haritada soldaki gri bölüm tercih edilirse Forum Bornova'dan sonra Ege Üniversitesi Hastanesi yönüne dönülüyor ve o bölüm genel olarak trafiği yoğun bir yol. Biraz da karıştırılabilecek bir yol olduğundan İzmir'i teğet geçenler için önermiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.