< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 10 Eylül 2023; 15:32:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MİLLETİN CENGDE PARA VAR SANMASI HAKKINDA (3. sayfa)
-
-
Valla hocam iş bulamama korkusu bana hayli bastırdı. Sektör hiç iyi yere gitmiyor. Bakalım ne olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asgari ucrete is bulamiyorsaniz yeterli degilsinizdir. Su an sektorde iyi yazilimcaya fazlasiyla is var. Mezun olan tanidiklarimin hepsi 3.sinifin sonundan itibaren part-time calismaya baslamisti.. Su an 2.sinifa yeni gectim arkadasla isvicrede cok basic bir is(Data Entry Clerk) bulduk mesela. Seneye daha da iyisini bulacagiz. Bu is bir muhendislik dali turkiyede 2 kurs bitirip 50k alacagim demek ile 2 tane ders alip makine muhendisi olacagim demek neredeyse ayni saçmalıkta..
-
hocam zamaninda yazilimla ilgilendim amatör seviyede, az cok insan tanidim sektore giren
benim daha cok anladigim bir sekilde is bulan adam cevre edinirse iyi kazanabiliyor
asgari 8ken 11 alan bi arkadasim tanidiginin tavsiyesiyle 25k aldigi bir sirkete gecmisti
edit: bu soylediklerimin hicbiri yazilimla ilgili bölüm okumuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 10 Eylül 2023; 15:41:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam isim yapmış bilgisayar mühendisliği mezunları için de sıkıntı büyük mü? Yani şu anın inşaat mühendisliği gibi mi olacak ileride
geçen bir junior(1 yıllık mezun) bir senior ile (20 yıl) tersleşiyordu. Junior yazılım tasarımını ChatGPT ye sormuş onaylatmış, öyle olurmuş, senior yanlış biliyormuş ... Senior ları da uğraştıracak iş çıkarıyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O kadar olması pek ihtimal dahilinde değil bence
İyi okul mezunu şuan inşaat da bile iş bulabiliyor
Ceng de daha rahat bulur iyi yer mezunu adam
İyi okulların en büyük avantajı çevre edindirmesidir. Eğer üniversite sana iyi bir çevre kazandırıyorsa ve ismi de iyiyse sektöre girişin çok daha rahat olur.
ahahah siz bilgisayar mühendisliğini amerikan filmlerindeki gibi takır takır kod yazan siyah kapşonlu sweat giyen coderlar mı sanıyorsunuz gerçekten? en son çocukken öyle bi algım vardı benim. kaliteli bir mühendis klavyeye bile ihtiyaç duymadan, bırak kodculuğu, face twitter gibi platformların tasarımını kağıt kalemle yapar. distributed systems, system architecture, tech-stack seçimi, burada oluşan sorunların algoritmik yöntemlerle çözülmesi ve birçok problem kaliteli bir mühendisle çözülebilir. bunların katma değeri de milyar dolarları bulur. kodlama yapmak bütün bunlardan sonra yapılır. kodlama sadece bütün bu işlemleri bilgisayara onun dilinden anlatma kısmıdır en basitinden.
Network onemli cidden. Gariban gene açıkta kaliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X