Nedendir bilinmez böyle bi algı oluştu son yıllarda Sebebi muhtemelen sosyal medyada herkesin remote yurtdışına çalışıp dolarla maaş aldığı palavrası sıkması Bugün çoğu firma yeni mezunu asgariye çalıştırıyor bu sebeple de ceng bitiren herkes iş bulabiliyormuş algısı oluşuyor Bu paraya adam çalıştırırsan elbet istihdam fazla olur Çünkü çoğu mezun iş bulduğuna şükredip razı geliyorlar maaşa Burdan çıkıp firma değiştirse yine asgari alacak zaten yüzde 90 lık kısım Bakın ben herkes bu paraya çalışıyor demiyorum elbet iyi paralara da çalışan var ancak çoğunluk yani yüzde 90 şık kısım dediğim gibi çalışıyor Şimdi gelelim diğer mühendislikler Sen bugünün şartlarında 2.5 asgari altına rahat rahat ortalama bir EE veya makineci çalıştıramazsın Bu nedenle de sanki istihdamı az gibi görünüyor Peki EE veya makineci neden daha yüksek alıyor Çünkü yapılan işlerin katma değeri daha yüksek Çoğu yazılımcının yaptığı işleri artık yapay zeka da yapıyor Ancak EE veya makine daha somut alan olduğu için yapay zekanın ulaşması çok çok zor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48A4D6762 -- 9 Eylül 2023; 21:11:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MİLLETİN CENGDE PARA VAR SANMASI HAKKINDA
-
-
yeni mezunu asgariye çalıştırıyordan sonrasını okumadım
-
Orta seviye bir özel üniden mezun olan arkadaşım bir teknopark firmasında asgari ücrete çalışıyor. Top üniler ve belli istisnaları saymazsak asgariye çalışan ciddi bir kesim var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İÜC ceng kazanamayınca erkekler
e tıpta yok cengde yok nerde bu para
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
EE ve makinede var hocam
En yakın tarihte Myp yapmanızı öneririm bu iki bölümden ilginizi çeken bölüme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hayal dünyasında yaşıyorsunuz
en yakın zamanda teklifinizi DEĞERLENDİRECEĞİM hocam…
özellikle istanbul üniversitesi ee uzun zamandır ilgimi çekiyor
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Ee > İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
dogrudur hocam
Para var mı bilemem ama yazılım bölümleri farklı isimlerde her yere açıldı.Neredeyse 30 bine yakın mezun verecek her yıl bölümler.4 seneye kalmadan şu anki imkanlar ciddi derecede azalacak.Bunları düşünmeleri lazım insanların.
2023 verisi henüz yok yökatlasta 2022 verileri bu şekilde
Ceng 13380
Yazılım 3800
Ai 170
Ai-data 70
Bunları toplandığında 20 bin bile etmiyor ne 30 bini
Sen ne anlatıyorsun kardeş
mis,ctis,cs filan da var
-
makine ee katmadeğeri yüksek, yazılımın katmadeğeri düşükten sonrasını okumadım
-
CS,CTIS,STATS’cıların yarısı da dahil+ EEM’deki yazılım tayfası.Staj ilanlarındaki yığılmayı da mı duymuyorsunuz çevrenizden.( bu sene sadece ceng’de +1.5k kontenjan arttı,görürsün kasım ayında.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 10 Eylül 2023; 0:58:43 >
pandemi döneminde yazılım baya revaçtaydı herkes evlere kapanmıştı ve yazılım sektörü o dönem zirveye ulaştı şimdi pandemi bitti ama pandemi dönemindeki gibi olmasa da yine zirveye yakın bir konumda
-
Cengte para yok beyler. Lutfen eem falan yazın. Ne kadar az cengci o kadar cok para çünkü
-
zaten ee yazanların çok büyük kısmı da yazılım sektöründe çalışıyor getire, hepsiburadaya, trendyola falan bakın
-
Bana 50 kisi gostersene. istisnai durumlar haric dedigin durum olmuyor çünkü.
Yaklaşık 5 yıldır yazılım sektöründe olan biri olarak söylüyorum. Sektör pandemi döneminde çok revaçtaydı. Fakat şu an juniorlar için sektöre giriş yapmak gerçekten çok zor. Sektörde eskisi kadar ihtiyaç yok ve ekonomik daralma bunda önemli bir etken. Ama en önemli etken artık herkesin kendine yazılımcıyım demesi. Junior-Mid level seviyede eleman arayan firmaların ilanına 1 haftada 1000 başvuru geliyor. Bunların bir çoğu internetten 3-4 ay video izleyenler veya sözde yazılım kurslarında eğitim almış kişiler. Bu insan kalabalığından dolayı da iş yapabilecek adaylar bu insan kalabalığında kayboluyor. Fakat şunu da belirtiyim, her sene bu kadar mezun gelmeye devam ederse sektör 1-2 sene içinde doygunluğa ulaşıcak bunu da aklınızdan çıkarmayın. |
Bir cevap yazayım diyorsun
Sonra vazgeçiyorsun Sonra tekrar yazsam mı, sonra tekrar hayır... İşinde iyi isen kapılar sana açılır. Sen işinde iyi olmaya bak. |
Hocam dediğiniz şey diplomadan bağımsız bir şey o kişilerin aklında bir iş fikri varmış ve girişimci insanlar olduklaeı için risk alıp başarmışlar. Bu uç örneklerle diplomanın alakası yok. İnsanın hangi alana yatkınlığı varsa onu seçmesi gerektiği düşüncesindeyim bölümlerin modası hızlı değişiyor sonuçta. |
Orta seviye bir özel üniden mezun olan arkadaşım bir teknopark firmasında asgari ücrete çalışıyor. Top üniler ve belli istisnaları saymazsak asgariye çalışan ciddi bir kesim var.
|
e tıpta yok cengde yok nerde bu para
|
http://www.salimunsal.com/dosya/2023_YKS_Lisans_Programlari_Ozet_Tablosu.pdf 2024 için ceng: 1451+150= 14600 bilgisatar bilimleri: 217 yapay zeka toplam: 350 yazılım toplam: 4800 matematik: 5400 yönetim bilişim sistemi toplam: 6800 + merkezi yatay geçişten ortalama %15-20ye yakın öğrenci gelmekte yaklaşık sadece bilgisayara 35inden fazla öğrenci geliyor her yıl bu yılın sonuçları ve diğer mühendislerden gelenleri saymıyorum bile |
Benzer içerikler
- gre sınavı örneği
- kırık obp ne kadar etkiler
- ilk 1000 bursu
- eyüp boncuk kimdir
- doping hafıza yorumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X