Şimdi Ara

Milli Baz İstasyonu Projesi: ULAK [Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
6.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sitedeki veriler muhtemelen güncel değil hocam çünkü 3 bin sahayı geçmişlerdi gibi hatırlıyorum yakın zamanda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

İletelim kendilerine, güncellerler inşallah hocam.

• Evrensel fonundan bir Ulak sahası, hız testi.

Milli Baz İstasyonu Projesi: ULAK [Ana Konu]
  • sis651 kullanıcısına yanıt

Hizlar cok dusuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsmtr G kullanıcısına yanıt

Ne demek hız düşük. Yerli ve milli ürünümüze hakaret mi ediyorsunuz siz? Milli Baz İstasyonu Projesi: ULAK [Ana Konu] 

Bunun pek çok sebebi olabilir. Backhaul sınırlı olabilir, yoğunluk durumu etki edebilir ama yoğunluk olsa konvansiyonel operatörler baz istasyonu dikmiş olurdu zaten. Başka bölgelerden gördüğüm testlerde de çok uçuk kaçık hızlar yok zaten. Ama zaten yoğun olmayan bir bölge olduğundan backhaul da düşük tutulmuş olabilir, bilmiyorum.

Ulak teknolojisi geliştikçe iyileşme olacaktır. 5G'yi de zorlama ULAK donanımlar ile verecek olurlarsa iş yaş...

Mmwawe 5g gerekecek onu ureten sirketler belli zaten o is yas. Kirsalda yalandan 5g diye bir seyler verirler.

• gsmtr G kullanıcısına yanıt

ULAK MMWave işine çok çok uzak daha. Hatta hiç bile girmedi sanırım.

mmWave bir çok cihazda yok ki hocam iPhone serilerinin tümünde sadece ABD cihazlarında var
    Dünyada ne kadar kullanılan bir teknoloji ki bu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

Evet gereksiz bana kalirsada. Ayni sokakta olmaniz lazim dogrusal yayin yapiyor kapsama cok dar. Ancak kalabalik ve yogun yerlerde is yapar.

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

Bizde zaten normal 5G de yok hocam. Bize gelene kadar Iphone'lara da koymaya başlarlar, dert etme. Milli Baz İstasyonu Projesi: ULAK [Ana Konu]  Bizim ihaleye o bantlar fazla gelebilir biraz. Tonla para edecek kadar kapsama sağlayan frekanslar değil sonuçta. Vodafone 700 MHz konuşuyordu en son, bırak mmwave.

• https://forum.donanimhaber.com/milli-5g-baz-istasyonundan-ilk-sinyal-alindi--159637287

• Bir dönem ulak cihazların, operatör için konfigürasyon işlemlerini yaptım. Ulak olan istasyonların uzaktan arıza bakım süreçlerinde bulundum. Öncelikle güncel pazar paylarına bakarsak Huawei ve Nokia piyasayı domine ediyor. Özellikle son zamanlarda Huawei tarafında üretilen cihazların kullanım kolaylığı, arıza bakım süreçlerinin kısa ve ucuz olması, tek başına pazarı ele geçirmesine önayak. Ulak cihazların işletilmesi rakiplerine nazaran çok zor, kolay bir arayüz, hızlı senkronizasyon, hızlı arıza tespiti, hızlı arıza çözümü yok. Basit bir wmpt kartı arızasını bulmak bile bir gününüzü alıyor, devamında istasyonun tekrar devreye alınması bir okadar.. Firma henüz globalleşme sürecinde rakipler zorlu gelecekte iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. Ülkemizde güvenlik anlamında özel olan alanlarda bu istasyonlarda kullanıldığını gördüm. Firma denetimli bir şekilde desteklenip daha stabil çalışan cihazların üretilmesi gerçekleşirse, operatörlerin sırtında yük olmuş, vendor firmaları kanynakli milyarlarca dolar ülkemizde kalır.

• Ulak ın güncel kaç sahası var hocam?

• Bir ulaktan bizim burada aktif oldu. Daha diğer operatörler gelmedi. Sadece turkcell 3g var. Hız testi 16/4 mak.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam en son 2022 yılında Türksat işletmesinde olan Evrensel ve Turkcell sahalarının 1650 kadarında Ulak ekipmanları vardı. Bunların birçoğuna dokunduk. Şuan güncel durumda Ulak verilerine göre ülkemizdeki tüm baz istasyonlarının 2915 tanesinde ulak ekipmanı bulunuyor.

• gulnare G kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam

• Teşekkürler hocam

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürker. Ama kapasite atmazsa kullanmak zor. Elektrik gitti.Hız 1 mbit. 186 arayayım dedim arama yapmıyor. Acil kapasite arttırmaları lazım. Turkcell hala bizim kapsamamımızda değil diyor. Baz istasyonunun varlığından haberi yok.

• gulnare G kullanıcısına yanıt

https://www.ulakhaberlesme.com.tr/tr/iletisim/ofis-bilgileri

Buradan iletişime geçebilirsiniz hocam Ulak ile

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.