Şimdi Ara

Milli Mücadele Sırasında İskilipli Atıf'ın da Başkanı Olduğu Teali İslam Cemiyetinin Bildirisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben şunu söylüyorum mahkeme İskilipliyi "şapka muhalefetinden ve hainlik yaptın" diye asmıştır ancak hainlik etmemiştir, asıl sebebi şapka mevzusudur, bilmem anlatabildim mi,konunun ilk mesajında bir bildirge var ona istinaden mahkeme hainlik yaptın diye suçlamada bulunuyor, mahkemenin tek sözde kanıtı da budur , ancak rahmetli o bildirgeye karşı çıktığını ve ardından zaten cemiyetten ayrıldığını dolayısıyla ihanet etmediğini söylüyor, ortada başka bir belge yok, mahkemenin suçlamalarını belge diye sunuyorsunuz, ben ihanet ettiğine dair belge istiyorum
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    Ya onu bunu geçtim, kendi bahsettiği şeylerden yola çıkarsak bile adamın İngilizler ile ilişkisi ortaya çıkıyor. Ama sonra Teali İslam'ın yanlışını görünce ayrıldı diyor, bu adam o kadar sürede bu yanlışları göremeyecek kadar saf mıymış veya İngilizleri övdüğü sözleri de bilmeden mi söylemiş. İskilipli, İngiliz yardakçısı ve milli mücadele düşmanı vatan haininin tekidir; asılmasını şapka, alim, masum kelimeleriyle acıtasyona bağlamaya çalışıyorlar ama hainliğini örtmek için daha gerçekçi acıtasyon yapmaları lazım.
  • Ya kardeşim kaç kere yazdım inan yoruldum, artık başka birisi devam etsin. Adamın Teali İslam Cemiyetindeki rolü belli, Teali İslam Cemiyetinin İngilizler ile arası malum, Mustafa Sabri'nin İngilizler ile ilişkisi belli, İskilipli'nin Mustafa ile arası iyi. Madem bu adam vatan haini değil bana bu ilişki düzenini açıklayabilir misin, bildiri sonrasında da belli ki bir halt olmayacağını anladı ayrıldı, sonrasında vatanı adına yine icraatı yok fiilen olmasa da yine mücadelenin karşısında. Vatan haini olmayan biri bildiriye kadar geçen süre içerisinde zaten tepkisini koyar veya işgalci bir güç lehine kelamlarda bulunarak kendi halkının başlattığı bir mücadelenin karşısında durmazdı. Daha gelmişsin şapka mevzusu yüzünden asıldı, hainlik yapmadı diyorsun ben sana diyecek bir şey bulamıyorum. Acaba ülken işgal edildiğinde işgal edenler için güzel sözlerde bulunanlara ve işgale direnenlerin karşısında bulunanlara ne tepki vereceksin çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITürkologI -- 11 Haziran 2016; 18:26:56 >

• Bana yorum yapmayın, belge sunun dedim ama sunamıyorsunuz, çünkü böyle bir belge yok, neden acaba mahkemenin yanlı ve yalış karar verebileceğini kabüllenemiyorsunuz
  • Ben sana ilişki düzenini yazıyorum, İskilipli'nin sözünü paylaşıyorum, yalan mı bunlar, inkar edebilir misin? Adamın sözü zaten İngiliz yardakçısı olduğunun kanıtı, İngiliz yalakası Mustafa Sabri ile aynı cemiyette söz sahipleri oldukları bir gerçek daha belge belge diye boş boş konuşma bence. İnkar edebileceksen sen göster kanıtını, yok şapka yüzünden asıldı bilmem ne deyip acıtasyon yapmakla, sağdan soldan duyduğun argümanları burada yazmakla olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDelight

Bana yorum yapmayın, belge sunun dedim ama sunamıyorsunuz, çünkü böyle bir belge yok, neden acaba mahkemenin yanlı ve yalış karar verebileceğini kabüllenemiyorsunuz

sen su gordugun zabitlari tutanaklari getir buraya kendimi sinirsiz banlamazsam adam degilim. ama sende birazcik onur varsa ben zabit tuttanak filan gormedim ilk mesajda yalan attim dersin hadi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben şunu söylüyorum mahkeme İskilipliyi "şapka muhalefetinden ve hainlik yaptın" diye asmıştır ancak hainlik etmemiştir, asıl sebebi şapka mevzusudur, bilmem anlatabildim mi,konunun ilk mesajında bir bildirge var ona istinaden mahkeme hainlik yaptın diye suçlamada bulunuyor, mahkemenin tek sözde kanıtı da budur , ancak rahmetli o bildirgeye karşı çıktığını ve ardından zaten cemiyetten ayrıldığını dolayısıyla ihanet etmediğini söylüyor, ortada başka bir belge yok, mahkemenin suçlamalarını belge diye sunuyorsunuz, ben ihanet ettiğine dair belge istiyorum

İslam kilidinin anahtarını, İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam âlemi için hiçbir tehlike yoktur.”

İskilipli bunlari soyledi mi soylemedi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

quote:

Ben şunu söylüyorum mahkeme İskilipliyi "şapka muhalefetinden ve hainlik yaptın" diye asmıştır ancak hainlik etmemiştir, asıl sebebi şapka mevzusudur, bilmem anlatabildim mi,konunun ilk mesajında bir bildirge var ona istinaden mahkeme hainlik yaptın diye suçlamada bulunuyor, mahkemenin tek sözde kanıtı da budur , ancak rahmetli o bildirgeye karşı çıktığını ve ardından zaten cemiyetten ayrıldığını dolayısıyla ihanet etmediğini söylüyor, ortada başka bir belge yok, mahkemenin suçlamalarını belge diye sunuyorsunuz, ben ihanet ettiğine dair belge istiyorum

İslam kilidinin anahtarını, İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam âlemi için hiçbir tehlike yoktur.”

Bunlar asılmasını meşru göstermek için kemalistlerin uydurmasıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

quote:

Siz iddia ediyorsunuz. İddia ediyorsanız ispatlayın. Size arkadaş belge getirin diyor. Neden lafı uzatıyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İstenen belgeler aşağıda mevcuttur.

Tarık Zafer Tunaya - Türkiye'de Siyasal Partiler Cilt: 2 / [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11]

Necdet Sevinç - İstiklal Harbi'nde Etnik İhanet / [1][2][3][4][5][6]

Ergün Aybars - İstiklal Mahkemeleri / [1][2]

• Iskilipli memur muydu ki sapkaya karsi cikti? O kanun memurlar icindi. Iski!ipli hain oldugu icin asildi.

Sapka kanunundan sonra olan fotolarda ataturkun yaninda sapkasiz yuzlercr kisi gorebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.