Şimdi Ara

Milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu yaptı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
4
Favori
13.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cidden bunu sormuş olamazsınız...

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Savaş halindeyken karşı ülkenin uçağının cakilmasini isteyen anlaşılabilir .

Ancak kendi ülkesinin savaş uçağının cakilmasini bekleyenleri anlamak imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

Ama anlamalısın !...

Çünkü o zihniyettekilerin aidiyeti( bağlılığı ) Türkiye Cumhuriyeti değildir. Bağlılıkları, öncelikle kendi temsil ettikleri zihniyetedir.

Adam köken itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Türkiye'de doğan bir aileden dünyaya gelmiş.

Ailesi; "asıl olan biziz" diyen zihniyetin temsilcilerinden biri olduğu için, ondan doğan kişi de, ülkemizde yaşayan diğer vatandaşlara tepeden bakmaktadır.

"Asıl olan biziz" ne demektir ? Sen kim oluyorsun, eğer bir karar verilecekse, o kararı ben veririm demektir.

Ama gel gelelim ki, o kararı verebilecek erki ellerine geçiremedikleri için, söz sahibi olamıyorlar. Söz sahibi olabilmek için, çok okuması lazım. Çok okuyamıyor. Çünkü kapasitesi yetmiyor. Yani kafası çalışmıyor.

Çok çalışması lazım. Çok çalışamıyor. Çünkü rahata alışık bir yaşamdan gelmiş.

Hayatın her alanında iş ahlakına uygun dürüstçe mücadelesini vermesi lazım. Böyle bir mücadeleyi veremiyor. Çünkü bugüne kadar kayırmacılıkla bir yerlere gelebilmiş.

Peki sonunda ne oluyor ? Madem benim olmuyor ve istediğim yerlere gelemiyorum, yansın - yıkılsın - mahvolsun, psikolojisi ile ülke idaresine düşman oluyor. Yani anlamalısın.

• Şu aralar 1974 kıbrıs harekatına ait belgeselleri izliyorum.O zamanki yokluk,imkanların kısıtlığı dost ateşiyle kendi gemimizi vurmamız,peşi sıra gelen silah ambargoları ve Türkiyeye yabancı basın üzerinden yapılan kara propaganda ibret alınması gereken olaylar silsilesi.Olay üstüne olay yaşanmış.Şu anki projelerin,Türkiye'nin zincirlerini kırma girişimi o zamanlara dayanıyor.O ara kendi uçağımız,çıkartma gemilerimiz,korvetlerimiz,fırkateynlerimiz,hava savunma sistemlerimiz,milli tüfeğimiz olsa Kıbrısın tamamını alacakken yüzde 35 ini alabilmişiz onca imkansızlığa rağmen.Tabi bunda Abd ve özellikle İngilterenin kudurması var.Eoka militanları durumumuzu bildikleri için Kıbrıstaki Türk köylerindeki Türkleri rehin alıp TSK'nın adım atması durumunda hepsini öldürmekle tehdit ediyor.İngiliz Bm askeri Rum askere Türkler adına bunlar mutlu değil diyor bu nasıl korumak diyor,Rum askeri ise mutlu gözüküyorlar diyip gülüyor.Yeri geliyor operasyon sırasında birliklerimizden haber alamadığımız anlar oluyor bir nevi kaderlerine terk ediyoruz.Allah bir daha bu zorlukları göstermesin.İşte bizim bu yüzden bu projelere ihtiyacımız var.Sen ne olduğunu unutursun onlar unutmaz.Şehit Cengiz Topel o zamanlar pilot olarak orduda görev yapıyor ve bir nedenle Rum tarafına düşmek zorunda kalıyor.Rumlar Cengiz Topeli işkenceyle konuşturmaya,vurulacak yerlerin koordinatlarını almaya çalışıyor.Çeşitli işlenceler yapıyor.Radyoya çıkartıp Türkiye aleyhine konuşturmaya çalışıyorlar.Sonrası malum.Cengiz Topelin kafasına beton çivisi çakılıp,pazuları matkapla delinmiş,sol gözü tahrip edilmiş,derisi soyulup dikilmiş şekilde alıyoruz.Allah rahmet eylesin.Halbuki güçlü pozisyonda olsak rumlar seve seve verecek pilotumuzu.İşte her şey imkanlara bağlı.Gücün kadar konuşursun.Kaan bu yüzden önemli.Kaan sadece bir uçaktan ibaret değil.Peşi sıra ambargo peşinde kovalayan Abd ile bir afyon olayımız var.Abd gençlerimizi zehirliyorsunuz diye Türkiye'nin afyon ihracatına kısıtlama getirmek istiyor.Yaptığımız afyon ihracatı da o zaman 1.5 milyon dolar mı ne ama Türkiye o zaman tarıma bağlı bir nüfus yapısından dolayı buna karşı çıkıyor ve gerisi ambargolar silsilesi yine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 28 Şubat 2024; 1:4:50 >

• Kaan yerli ve milli mi isminde bir videoya denk geldim ve paylaşmak istedim. Video başında bu konudan bahsediyor.

Yılmaz Özdilyoutube
    Merhaba, Kaan havalandı, günlerdir herkes bunu konuşuyor, sizler için Kaan'ı anlattım. Kaan gerçekten yerli ve milli mi? Kaan'ın üretim sürecinden ilk milli uçağımız MMV1'in üretim sürecine, Selahattin Reşit Alan'dan Şener Koltuk'a, Mahir Kaynak'ın Balyoz Planı isimi makalesinden 15 Temmuz'un önceden bilinip bilinmediğine kadar birçok başlıkta gündemi değerlendirdim. ___ 00:00 Kaan uçtu! 01:46 Kaan’ı anlatayım… 03:16 Bu uçak yerli ve milli mi? 06:05 Kaan’ın üretilme süreci… 12:07 Hava Harp Okulu’nda 3 bölüm… 13:14 1924… Gençlerimiz yurtdışına gönderildi! 14:14 Selahattin Reşit Alan… 15:29 Kağnı ve Saban… 18:57 Türkiye’nin havacılık sanayisine takoz konuldu! 19:11 1987…Türkiye’de üretilen ilk savaş uçağı… 22:48 Barbaros Demirbaş… 26:06 Geçen seçimin reklamları neydi? 29:05 Bu seçimin reklamı Kaan! 29:28 Mahir Kaynak’ın Balyoz Planı isimli makalesi... 36:01 Mahir Kaynak böyle olacağını nerden biliyordu? 37:55 15 Temmuz daha önceden biliniyor muydu? 38:41 Günün çekilişi! ___ Yılmaz Özdil kanalına abone olmak için tıklayın: 👉 @yilmaz_ozdil Gündeme dair diğer videolara buradan ulaşabilirsiniz: 👉 https://www.youtube.com/watch?v=2hOzK_RWEOo&list=UULFQmDWRUf_X8BSrrDOSZA-NA ___ Sosyal medya hesaplarım: Instagram 👉 https://www.instagram.com/yilmazozdil/ Twitter 👉 https://twitter.com/Yilmaz_Ozdill TikTok 👉 https://www.tiktok.com/@ozdilyilmaz #yılmazözdil #15temmuz #kaansavaşuçağı #şenerkoltuk #barbarosdemirbaş #receptayyiperdoğan #mahirkaynak #haber #gündem #siyaset #balyoz #kaan
    https://www.youtube.com/watch?si=2bq2MvUZbEsnYSOM&v=tasTAZanlto&feature=youtu.be
  • Mobidik kullanıcısına yanıt

Y. Özdil'e yakışmayan bir video olmuş Merdan Yanardağ rolünde kıvamında bir paylaşim yapmiş

Temel KOTİLLİ nin o kadar çok açıklaması varken Özdil konuyu KOTİLLİ nin açıklamalarını kesip biçip yokmuş sayıp sanki Uçagın koltuğunu bile yapamıyoruz demeye getirip ne milli ne yerli vb karalamaya çalışmış

Sadece TÜBİTAK hakkında Kaan için yapılanlara dair zaten forumda konusu mevcut

https://forum.donanimhaber.com/milli-savas-ucagi-kaan-da-kullanilan-tubitak-teknolojileri-neler--158132922

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlatayım: Türkiye'de ve de özellikle TAI/TUSAŞ'ta TEMEL KOTİLLİ diye bir kişi yaşamıyor ve çalışmıyor.

Bana ister bunak ihtiyar, ister başka bir sıfat takmaya çalışınız ama insanların isimlerini hiç değilse doğru hatırlayınız (daha doğrusu biliniz). Bu işler böyle klavye kalemşörlüğü yapmak kadar basit değil.  

Bir yukarıdaki mesajda Forumda açılmış ve KAAN'la ilgili daha teknik detay içeren bir başlığın linki verilmiş. Bu haberin esas kaynağı:

Anadolu Ajansı'nda bu kadar teknik bilgiyi (başlıklar halinde olsa bile) bilip yazabilecek bir kişi olmadığından yazılanların resmi bir kaynak tarafından servis edilmiş olduğu kesindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 28 Şubat 2024; 8:50:46 >

• Türk Havacılık Uzay Sanayii (@TUSAS_TR) on Xtwitter
    😉💪🏻 #KAAN
    https://twitter.com/TUSAS_TR/status/1762704142223516117
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

ukraynanın vereceği çok bir destek yok aslında onlarda bizden nemalanacak burada aslında 1. RR, 2. TEI önemli faktör.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Harika bir açıklama  

• mafaky kullanıcısına yanıt

20 yılda 15 seçim olmuş elini sallasan seçim dönemine denk geliyor zaten. Ayrıca siyasi iktidarın 2004deki SSİK toplantısında hazır alım ihaleleri iptal etmesi büyük bir cesaret büyük bir insiyatif alma arzusu. 80 yıldır tamamen milli bir tasarım uçak uçmadı .TOMTAŞ Alman JUNKER lisansı ile üretim yaptı. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş başına gelenler zaten belli. Yani kendi aldığı kararlar hükümet öncülüğü ve HKK nın isteği ile kendi insiyatifleri ile başlattıkları projenin başına kendi atadığı bürokratların başarısını niye sahiplenmeyecek acaba.?

Örneğin 90larda başlayan Tank 2000 İhalesine katılanlar

Ukrayna T84 Oplot

Fransız Leclerc

Amerikan M1A2 Abrams varyantı

Alman Leopard IIA6 varyantı

Bu adamlardan biri alsaydı milyarlarca doların çöpe gidecekti.KOÇ başarılı bir prototip çıkarınca Almanlar tarafından yaptırmamak için motor verilmedi. MTU satmak için can atıyordu 250 motor ve yedek parça büyük bir işti. Ama alman hükümeti MTU nun taleplerini onaylamadı. Ne oldu 600HP azra motoru bitti kullanımda,1000HP UTKU motoru FIRTINA II ile kullanıma girecek.1500HP BATU motoru test aşamasında TSK 10.000Saat dayanıklılık şartı koşuyor.İlk partide kullanılacak DOOSAN motoru 7-8000 Saat civarı mesela üstelik Alman Renk şanzuman kullanıyor.

16 filosu yerine F35 planlanmıştı.Saldırı helikopteri olarakta Cobra düşünülüyordu.

her teknoloji gelişiminde olduğu gibi radar ve radar gizliliği (stealth) arasında da kıyasıya bir savaş var. stealth teknolojileri geliştikçe radar teknolojileri de onları tespit edebilmek için gelişiyor. Artık günümüz radarları stealth uçakları bulabilmek için klasik radyo radarlarının çok ötesinde evrimleşmeye başladı. Buradaki asıl dikkat edilmesi gereken konu teknolojinin her zaman gelişmesi. O yüzden en iyisini bile yapsak durmadan yenileri üzerinde çalışmamız gerekiyor yoksa onun avantajını en fazla 10 yıl kullanabiliriz. Bugün abd rusya 6. nesil üzerinde hazırlık yapıyor ve eminim 7. nesil için raporlamalar yapmaya başlamışlardır.

• AO A kullanıcısına yanıt

Üstelik satış onayı verilmeyince WESCAM firmasıda mali açıdan zor duruma düştü.

Madem mal varlığı dosyası var!! açıklamıyorlar ya Biden iktidara karşı muhalefeti desteklerken açıklayabilirlerdi.S400 alınınca açıklayabilirlerdi. Neden açıklamıyorlar peki neyi bekliyorlar.?? Rahip Brunson'un zaten ceza hukukuna göre aslında infaz/hapis süresinin dolduğunu, zaten ABD sitemeden de tahliye edilecekken malum odaklarla işbirliği yapan sözde muhalif özde işbirlikçilerle algı yaptıklarınıda yazın bari.

• Böyle bir konuyu ilk defa burada duymuş oluyorum. Gerrçekse, o zaman o kadar eleştiri odağı olmuşken CB bunu neden açıklıyamadı? Açıkladı ise, bir referansını verfebilir misiniz?

Yok öyle bir durum yok ise, siz de aldatılmış ve yalanlara inanmışlar grubuna girmiş olacaksınız?

• EjderLefLef kullanıcısına yanıt

Bu çok doğru bir yorum...  

Malum hemen her askeri silahta zaman zaman modifikasyonlar, yarı ömür iyileştirmeleri zorunlu olarak yapılıyor. Yoksa (diyelim bir askeri uçak örneğinde) uçak uçabilir olduğu halde teknolojik olarak geri kalacak, silah gücünü kısmen hatta tamamen kaybedecek.

Arkadaşım Ergün Kırlıkovalı ile Türkiye'de iken yaptığımız bir sohbette bunlar aynen dile getirildi. "Radar teknolojisi geliştikçe bizim yaptığımız RAM da artık tamamen ya da kısmen faydasız kalabilir; o zaman da ya biz ya bir olası rakibimiz değişik ve yeni yöntemler araştırıp ortaya çıkarmak zorunda..." demişti.

Ezcümle hiçbir stealth teknolojisi (şimdilik) %100 stealth olmadığı gibi, bizim "evladiyelik" dediğimiz tarzda çoook uzun ömürlü de olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 28 Şubat 2024; 20:29:5 >

• onlar da şu an tf6000 teknolojisi yani bu segmentte motor da var diye biliyroum

• TF-6000 eli kulağında çıkmak üzere ;

sanayi gazetesi
    Savunma sanayisinde yeni dev başarı! Helikopterlere yerli motor müjdesi
    https://sanayigazetesi.com.tr/savunma-sanayisinde-yeni-dev-basari-helikopterlere-yerli-motor-mujdesi/
  • Sözüm SerkanGüzel'e değil ama Sanayi Gazxetesi'ne: Yahu MMU KAAN'da kullanılacak TF-6000 Turbofan motorla "helikopter motoru" arasında nasıl bir bağlantı kurabildiniz? 

• Kaan'a takılacak yerli ve milli motor, üretim aşamasında olup, adı değiştirilmezse, TF-35000 olarak üretilecek. Gecikme yaşanmazsa, önümüzdeki yıl( 2025 ) bremze sehpasında çalıştırma denemelerine başlanacağı duyumunu aldım.

TF-6000 ise, şaft ilavesi ile helikopterlere de takılabiliyor ;

TF-6000'in aynı zamanda Kızılelma ve Anka-3'e de entegre edileceği daha önce belirtilmişti.

Ürettiğimiz hava araçlarında, birkaç sene sonra motoru yerli ve milli mi ? türünden sorular tarih olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.