Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
7
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ECB

Böyle haberleri görünce gerçekten gurur duyuyorum. Bu gurur biraz geç gelsede hiç sorun değil. Bu zamana kadar hep bedeller ödeyerek aldığımız sistemleri, aletleri, araçları şimdi kendimiz yapıyoruz. Bu çok güzel bir gelişme.

Göktürk uydusunu atmamız ise en önemli adım oldu bizim için. Çünkü GPS konusunda amerakiya bağlıyız. Allah göstermesin herhangi bir olağanüstü halde GPS'i kapattığı taktirde amerika gözüne ışık tutulan tavşan gibi apışıp kalırdık. Şimdi ise kendi sistemiz var bu çok çok iyi bir haber ve gelişme.

Bunları kendi bünyemiz içinde yapmamız bence çok büyük bir adım. Zamanında dışardan aldıklarımızın borcunu belkide hâla ödüyoruz. Borçlar bitince sadece kendi yapacaklarımız için harcanak paralar. Kendin pişir kendin ye misali. Eğer ki çok iyi araçlar ortaya koyabilirsek yurtdışına ithalat bile yapabiliriz. Buda + gelir olarak bize dönecektir.

Şuan ben geleceğimizi olumlu görüyorum. Bu şahsi görüşüm lütfen kimse alıntı yapıpta neyi neden iyi görüyorsun diye sormasın. Geçmişe baksınlar birde şimdiye baksınlar. Ne kadar ilerlediğimizi gayet iyi görürler.

Ancak şimdi ki insanlar baktığı tek şey ''20 sene önce şehit sayımısız Xxx şimdi ise 2 katı artmış'' vs. diyecekler. Ancak gelişime bu gözle bakmak olmaz. Allah hepsiniz mekanlarını cennet eylesin. Peygamber efendimizin şefaatine mazhar eylesin inşAllah. Bu durum çok farklı durum evet şehit sayısı arttı. Niye arttı derseniz sürekli olarak damarlarına basılıyor, üstlerine gidiliyor ve köşeye sıkışan köpekler gibi son hamleleri yapıyolar bu yüzden artış oluyor. Allah bütün askerlerimizin yâr ve yardımcısı olsun.

Velasıl kelam. Bu gelişmelerin sürekli olarak üstüne koyarak gidersek çok çok iyi yerlere gelecektir güzel ülkem. Güzel gelecek çok yakında. :)

Alıntı yapmayın demişsiniz ama dayanamadım ve sorma ihtiyacı hissettim. Ben muhalif bi insanım bu hükümete karşı ancak savunma sanayinde yapılan şeyleri her zaman desteklerim nede olsa hükütmetler geçici devletler kalıcıdır. Her neyse.
    20 sene önceye göre 2 katı artmış vs diyecekler demişsiniz 13 sene önce senede 2 3 şehit verirken bugün geldiğimiz noktada damarlarına basılıyor üstlerine gidiliyor gibi değişik tutarsız ve gündemden bi haber cümleler kurarak bişeyler yazmışsınız buna pek anlam veremedim. Bugün geldiğimiz nokta da o bölge de köşeye sıkışanlar ne yazık ki biz olduk acı ama gerçek bu. Ben bunu bilmediğinizi sanmıyorum ama maksatlı ve kafa karıştırıcı bi yorumda bulunmuşsunuz bence doğru değil. Ben ne yazık ki gelecekten sizin kadar umutlu değilim ve umarım ki yanılırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kutu içeriği iyiyse alınabilir.

Molotofçularla savaşabilen var mı bunlardan?

• quote:

Böyle haberleri görünce gerçekten gurur duyuyorum. Bu gurur biraz geç gelsede hiç sorun değil. Bu zamana kadar hep bedeller ödeyerek aldığımız sistemleri, aletleri, araçları şimdi kendimiz yapıyoruz. Bu çok güzel bir gelişme.

Göktürk uydusunu atmamız ise en önemli adım oldu bizim için. Çünkü GPS konusunda amerakiya bağlıyız. Allah göstermesin herhangi bir olağanüstü halde GPS'i kapattığı taktirde amerika gözüne ışık tutulan tavşan gibi apışıp kalırdık. Şimdi ise kendi sistemiz var bu çok çok iyi bir haber ve gelişme.

Bunları kendi bünyemiz içinde yapmamız bence çok büyük bir adım. Zamanında dışardan aldıklarımızın borcunu belkide hâla ödüyoruz. Borçlar bitince sadece kendi yapacaklarımız için harcanak paralar. Kendin pişir kendin ye misali. Eğer ki çok iyi araçlar ortaya koyabilirsek yurtdışına ithalat bile yapabiliriz. Buda + gelir olarak bize dönecektir.

Şuan ben geleceğimizi olumlu görüyorum. Bu şahsi görüşüm lütfen kimse alıntı yapıpta neyi neden iyi görüyorsun diye sormasın. Geçmişe baksınlar birde şimdiye baksınlar. Ne kadar ilerlediğimizi gayet iyi görürler.

Ancak şimdi ki insanlar baktığı tek şey ''20 sene önce şehit sayımısız Xxx şimdi ise 2 katı artmış'' vs. diyecekler. Ancak gelişime bu gözle bakmak olmaz. Allah hepsiniz mekanlarını cennet eylesin. Peygamber efendimizin şefaatine mazhar eylesin inşAllah. Bu durum çok farklı durum evet şehit sayısı arttı. Niye arttı derseniz sürekli olarak damarlarına basılıyor, üstlerine gidiliyor ve köşeye sıkışan köpekler gibi son hamleleri yapıyolar bu yüzden artış oluyor. Allah bütün askerlerimizin yâr ve yardımcısı olsun.

Velasıl kelam. Bu gelişmelerin sürekli olarak üstüne koyarak gidersek çok çok iyi yerlere gelecektir güzel ülkem. Güzel gelecek çok yakında. :)

Sanki Abd göktürkü kapatmak istese 30 dk içerisinde vuramayacak? Hala dışa bağımlıyız. Hemde eskisinden daha çok... Neyse uyandırmiyim sizi

• Türkiye gelişiyor ve çok iyi yerlere geliyor zoruna gidenin borusuna gitsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodTime

Bunlar görünen kısmı asıl projeler gizli tutuluyor...

Kozmik odaya girildikten sonra tank üretsen neye yarar...
  • quote:

Geçmiş hakkında beş kuruş bilgin yok. Bunu cümlelerin ifşa ediyor.

Polyanna olup teselli etmeye devam edin siz.

Uzay uydu çöplüğünden ibaret. Zamanında Türk telekom'a kendi adamlarını yerleştiren hükumet, Türksat 1b uydusunu kaybetti.

Ayrıca uzayda o uyduyu vurmak istese abd çoktan vurur. Onu vurmanın maliyeti abd için çerez parası gibi bir şey.

Yani taklit uydu, tank yaparak abd gibi güçlerin boyunduruğundan kurtulacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Abd nin intel ve amd gibi iki tane devi var. Bu fabrikalarda sadece işlemci üretilmediği de kesin. Bu tesislere zaten yaklaşamıyorsunuz bile.

Size tavsiyem birazcık araştırın okuyun.
    Onlar aya dua ile çıkmadı. Amacım hakaret etmek ya da aşağılamak değil. Birazcık bir şeyleri görün. Farkındalığınız olsun. Ama bunun olması için kendiniz araştırıp okumalısınız.

• Milli araçlar demi acaba parçaları nerde hangi araç fabrikamızda yaptılar merak ediyorum !!!

• Tüylerim ürperdi

• Hemen Amerika şunu yapar bunu yaparcılar doluşmuş... Bu yapılanların mucize olduğunu düşünmüyorum ama bir gelişme midir? Evet... Daha önce yapıldı mı? Hayır... Bu kadar basit...

Gelecekte daha iyileri de olacaktır... Sonuçta o teknoloji Amerika'ya da gökten inmedi... Eğer adam gibi teknolojiyi alıp, kendimize uyarlayıp, geliştirebilirsek daha iyisini yapabileceğimiz muhtemel...

Öte yandan bizim düşmanımız Amerika değil, olamaz zira Amerika Rusya ve Çin gibi ülkeler ancak kendi rakipleri olur... Ne nüfus ne para he de toprak büyüklüğü olarak onlarla yarışmamış söz konusu değil, olamaz da zaten... Bizim düşmanımız çevremizdeki ülkeler ki bunlara da fazlasıyla yetecek bir ordumuz olur bunlarla...

Herşeyden önce günümüz savaş zamanı değil, yakın düşmanlara gözdağı vermek ve diğer konularda ülkenin gelişime devam etmek yeterli...

Son olarak 1.000 tane atom bombası olandan çok 1 tane olan ve gözü kara olan bir ülke daha tehlikelidir büyük ülkeler için, unutmamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 21 Kasım 2014; 8:02:31 >

• Yerli yazılım sektörü çözümlerine de bir seri yapmayı planlıyor musunuz?

• Yerli telefon gibi gelişmelere burun kıvrıldığı halde yerli savunma sistemlerine bu kadar destek gelmesi sevindirici.

Emekleme aşamasında da olsa bir şeyler yapılabilmesi güzel. Ancak, bunlara güvenip caydırıcılığın ötesinde sağa sola diklenmemek lazım. Biliyorsunuz, bir kaç güne Şam'da namaz kılınacağının söylendiği günlerde en iyi savaş uçaklarından oluşan filomuz, gidici denen Esad ülkesinden ateşlendiği söylenen füzelerle vurulmuş, iki pilotumuz şehit olmuştu.

Yapabilmek güzel, ancak bunu finanse etmek, insan kaynağını elde tutabilmek çok zor. Avrupa'nın birleşerek yaptığı Eurofighter'a doğru düzgün müşteri bulunamıyor. Finansal olarak kendini kurtaramayınca gelişmeler yavaşlıyor. Sadece vergilerimizle milli savaş sanayiinin ayakta tutulması uzun vadede mümkün değil.

Elimizdeki casus uçakların kullanılamadığı, işe yaradığı dönemde "çok zayiat veriyoruz..." gibi ifadelerin verildiği telsiz tapelerinin de olabildiğini unutmayalım.

• ADAMSIN MESUT ÇEVİK !

• Ne mutlu türküm diyene

• Böyle bir seri başlattığınız için sizi tebrik ve taktir ediyorum saygı değer DH ailesi :)

• Çok guzel bi yatırım bu yaptığınız takdir ettim.

• Eve gidince izliycem

• Keşke böyle projeler tam bağımsız kurumlar tarafından siyasetin dalgalı ortamından tamamen uzak şekilde yapılsa.
    Bunu yapan insanlara (bir dönem) imkan tanıyanlar bunu kendilerine siyasi rant unsuru yapmasa ve sonra gelenler de eski siyasetçilerle anılan projeleri rafa kaldırmasa.
    Onlar gibi olmak için daha kırk fırın ekmek yememiz gereken muasır medeniyetlerde bütün işler böyle yürüyor, siyasetin vesayetinde değil.

• İnşallah hepsi sorunsuzca tamamlanır da adını anacağımız bu kalitede güvenlik sistemlerimiz olur.

Elin Apache helikopterinin nasıl yapıldığını, nasıl uçtuğunu izlemekten gına geldi biraz bizde gururlanalım artık

• Ufak ufak hatalar var ama çok güzel olmuş. İkinci bölümü bekliyorum dört gözle.
  • cihan devleti olmakla övünüp duruyoruz,bu projeler beni kesmiyor arkadaş,geleceğin teknolojisini üretmemiz gerekiyor( insansız savaş uçağı gibi ),bize özgü yüksek teknolojili ürünler olmalı kopya değil,bu yapılanlarla gurur duymuyormusun niye eleştiriyorsun diye soracak olanlara diyorumki evet gurur duyuyorum hemde çok ama bizim yöneticilerin dar görüş açısı beni bunları yazmaya zorluyor,içinde bulunduğumuz coğrafya ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları düşünürsek bir an önce önümüze yüksek hedefler koymalı,savunma sanayimize yüksek bütçeler ayırmalı ve teknoloji üreten üniversiteleri var gücümüzle desteklemeliyiz.Ve son cümlem bu ülkeye aşık bir kürt olarak ilelebet payidar kalasın canım ülkem TÜRKİYEM

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.