Şimdi Ara

Milliyetin paylaştığı yalan haber “Afrin’den şok eden fotoğraf”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Milliyet Gazetesi Web Sayfasında bir haber okudum. Haberin içeriğine bakıp olayı anlamak çok zor. Fakat mesele bu değil. Mesele, habere konu olan fotoğraf. Fotoğrafta aslında iki tane merminin havada çarpıştığı iddia ediliyor fakat haberi yazan arkadaş konudan o kadar uzak ki, bir silah ateşlendiğinde namludan çıkanın sadece çekirdek olduğunu; kovanın çekirdekle birlikte namludan çıkmayıp, silahtan atıldığını bilmiyor.

Ayrıca fotoğraftaki kovanın içinde gözüken çekirdeğin oraya nasıl girdiği de belli değil. Kovanın ucundaki çekirdek zarar görmeden, karşıdan gelen çekirdek kovanın içine nasıl girmiş?

Mevzuyu silahların çalışma prensibini bilmeyenler, kovanın da çekirdek ile gittiğini sananlar ilk başta anlayamayabilir fakat çekirdekler çarpışmadan, bir çekirdek diğer çekirdeği nasıl aşıp kovana girebilir bunu farkedebilir. Ancak tam on tane arkadaşıma haberi gönderdim ve bir tanesi bile haberin yalan olduğunu anlayamadı. Yani basına güvenmeyin. İğrenç ve yalan haberlerine kanmayın.

Haberin linki:http://m.milliyet.com.tr/afrin-den-sok-fotograf-gundem-2624918/

Gerçekte çarpışan mermi:https://www.google.com.tr/search?q=canakkale+carpisan+mermi&client=safari&hl=tr-tr&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidn_uX-ubZAhXD16QKHYvZDu8Q_AUIESgB&biw=375&bih=553#imgrc=KkBsy6WWAj_gIM:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.akbay -- 12 Mart 2018; 17:56:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Milliyetin paylaştığı yalan haber “Afrin’den şok eden fotoğraf”

Milliyetin paylaştığı yalan haber “Afrin’den şok eden fotoğraf”

• Allah baska dert vermesin.

Sen de Afrin operasyonunun Canakkaleden onemsiz oldugunu anlatiyorsun. Canakkalede de Afrinde de asker canini ortaya koymus durumda.Ne demek oldugunu dusun.

Kardesim birak Afrini Canakkaleyi, vatan icin yapilan en ufak is bile degerlidir. Karsilastirma yapmaktan vazgecin. Insanlarin arasina fitne sokmaya calismayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Afrin Operasyonunun daha önemsiz olduğunu ima etmeye çalışmıyorum. Habercilerin oyununa gelmeyin, her gördüğünüz habere inanmayın diyorum. Konu başlığına bakarsan “Milliyet’in paylaştığı yalan haber” yazıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.akbay -- 12 Mart 2018; 17:17:26 >
  • Bu haber dün yayınlandı galiba.Benim de dikkatimi çekti.Resmi kim çektiyse,belli ki muzip birisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, yazıldığı tarih 11.03.2018 olarak gözüküyor. Ya resmi çekip ulaştıran kişi senin dediğin gibi muzip biri ya da haberci arkadaşın niyeti kötü. İlk söylediğimiz gibi de olsa, gerçek haberci her gelen fotoğrafa haber yapmaz, araştırıp gerçekliğini teyit eder. Hele ki bu kadar hassas bir konuda böylesi haberler yayımlanan gazeteler olduğunu görmek.. Yorumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.akbay -- 12 Mart 2018; 17:27:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Allah baska dert vermesin.

Sen de Afrin operasyonunun Canakkaleden onemsiz oldugunu anlatiyorsun. Canakkalede de Afrinde de asker canini ortaya koymus durumda.Ne demek oldugunu dusun.

Kardesim birak Afrini Canakkaleyi, vatan icin yapilan en ufak is bile degerlidir. Karsilastirma yapmaktan vazgecin. Insanlarin arasina fitne sokmaya calismayin.

Çanakkale Zaferi hem Türkiye ("Ama o zaman Türkiye yoktu!" diyerek beni aydınlatmaya kalkacak arkadaşların ne demek istediğimi düşünmesini tavsiye ederim) hem de dünya açısından önemi çok büyüktür. Hatta, 20. yüzyılın en önemli sonuçlarına sahip savaşlarındandır.

Bu nedenle, hangisinin önemli olduğu gibi bir sidik yarışına gerek olmadan, Çanakkale Savaşı'nı bambaşka bir yere koymak gerekir.

• Ben bunu Ahaber de gördüm farketmiştim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başka yerlere çekilmesin diye dipnot düşmek gerekirmiş. Hiçbir askeri operasyon, savaş küçümsenemez. Fakat benim yazımdaki Çanakkale Zaferi örneklemem konunun daha iyi kavranması için yapılmış bir örneklemeydi.

Yalan haberler oluyor, kandırmaca haberler oluyor, insanların manevi duygularıyla oynayıp onların düşüncelerini değiştirmeye yönelik yapılan haberler oluyor. Artık herşeyin boku çıktığı gibi bu işin de boku çıktı. Demek istediğim biraz daha bilinçli ve dikkatli olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.akbay -- 12 Mart 2018; 17:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.akbay

Afrin Operasyonunun daha önemsiz olduğunu ima etmeye çalışmıyorum. Habercilerin oyununa gelmeyin, her gördüğünüz habere inanmayın diyorum. Konu başlığına bakarsan “Milliyet’in paylaştığı yalan haber” yazıyor!

Sonuc itibariyle diye baslayan yorumunu yazmasaydin tamamen haklisin. Habercinin sacmaligi.

Ama son paragraftaki yorum bir karsilastirma,bir kucumseme iceriyor. Bazilari herseydeoildugu gibi ulkenin ortak degerlerini sahiplenme sacmaligina girebilir. Ben bunun yanlisligini soyledim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Haklısın, dikkatli okuyunca farkedebildim. Haberleri gezerken karşılaştığım bir haber ve telefondan hızlıca yazınca bazı yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek hatalar olmuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.