Şimdi Ara

Mimar tanıdığı olan var mı? (Mimar maaşı?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
73.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diploma alıp ofiste otoket çizim yaparım, arada imza da atarım dersen 2000 lira alırsın rahat.

kendini geliştirip sektörde adı bilinir birisi olabilirsen firmalar kapında kuyruk olur.

durumları aşağı yukarı biliyor gibiyim. emre arolat türkiye de en çok sözü geçen mimarlardan biridir mesela. şirketler kendisinden proje teklifi isterler ve parasını peşin alır. bildiğim bir proje için 500bin lira alıyor ve proje uygulanmıyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moritanyalı

Müteahhitler 1-2 atıyor işte önlerine, 3 katlı bir binadan elde ettikleri kar 200 bini buluyor buna karşın.

Alıntıları Göster
    inşaat müh kadar para kazandıran bi meslek görmedm türkiyede sadece mimarlık yaparak çok fazla bişey bekleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickbulpageat

diploma alıp ofiste otoket çizim yaparım, arada imza da atarım dersen 2000 lira alırsın rahat.

kendini geliştirip sektörde adı bilinir birisi olabilirsen firmalar kapında kuyruk olur.

durumları aşağı yukarı biliyor gibiyim. emre arolat türkiye de en çok sözü geçen mimarlardan biridir mesela. şirketler kendisinden proje teklifi isterler ve parasını peşin alır. bildiğim bir proje için 500bin lira alıyor ve proje uygulanmıyor bile.

Kendimizi nasıl geliştireceğiz peki tavsiyeleriniz var mı. Mimarlık 1.sınıf öğrencisiyim ilk dönem bitti, eğitim ingilizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

quote:

diploma alıp ofiste otoket çizim yaparım, arada imza da atarım dersen 2000 lira alırsın rahat.

Kendimizi nasıl geliştireceğiz peki tavsiyeleriniz var mı. Mimarlık 1.sınıf öğrencisiyim ilk dönem bitti, eğitim ingilizce.

Alıntıları Göster
    Benim var hocam hiç dedikleri gibi değil ama yerine göre değişir tabi adamın 2011 Passatı + 2 yazlık + bir tane de evi + Asus zenfone 5 kullanıyor.Yani o kadar da az almıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C61C29A4

Benim var hocam hiç dedikleri gibi değil ama yerine göre değişir tabi adamın 2011 Passatı + 2 yazlık + bir tane de evi + Asus zenfone 5 kullanıyor.Yani o kadar da az almıyor.

Alıntıları Göster
    saman altından su yürütenler zengin oluyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

quote:

quote:

Önce piyasa deneyimin olacak. İyi bir yerde çalışıp piyasayı keşfedeceksin.
    Sonra çevre edinip kendi ofisini kuracaksın. Ofis dediysem böyle ihtişamlı bir yerin olacak.
    Sizin iş bilgisayarla oluyor. Çok güçlü bilgisayarların olacak. Grafik programları adın gibi bileceksin. Bilişime yatırım yapmaktan çekinmeyecekdin.
    Girişken olacaksın. En son kendi projelerini oluşturup arsalar alıp rezidanslar yapıp satacaksın.
    İşi bilirsen eminim sizin mesleğin önü açık. Ya da ofislerde çizim yaparım dersen kendi çapında güzel bir yaşantın olur. Mimarlar güzel insanlar. Rahatlarına keyiflerine düşkün oluyorlar. Esprili oluyorlar ve ofis ortamları bunaltmıyor.

hahaha :D son cümleler güzel gözlemler aktarıyor ona güldüm. O kadar iyimser bir gelecek çizmişsiniz ki kendimle gurur duydum bölüme geçtiğime(Endüstri mühendisliğinden yatay geçiş yapmıştım). Benim hayallerimde sizin anlattığınız doğrultuda ama tabi fikirler değişkendir ileride memurluğa da talim edebilirim ya da özelde çalışmak falan. Ama anladığım kadarıyla mimarlıkta parayı bulsan da geç yaşlarda buluyorsun. Para gençken lazım olan bir şey değil mi sizcede pilotluk falan kafamda dolanıyor şimdilerde de . Çizim, maket yapmayı tasarlamayı, dizaynı falan da seviyorum aslında yanlış anlaşılmasın ama biraz amele muamelesi görüyoruz okulda :) Ama sanırım mimar olacam bu gidişle. Çevre olayları için acele etmelimiyim yoksa okul bir bitsin mi demeli?

• 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Dostum hangi ünidesin bende mimarlık için hazırlanıyorum ve sıralaman neydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhç_78

14bin AGÜ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mhç_78

14bin AGÜ

Alıntıları Göster
    hayalleri olan biri değilseniz mimarlığa gelmeyin. para için yapılmaz bu iş. para kazanmak isteyen arkadaş farklı bir mesleğe yönelsin. verdiği emeğin karşılığını alır en azından.

dedi 5. sınıf mimarlık öğrencisi

• quote:

Orijinalden alıntı: F9Cemil

hayalleri olan biri değilseniz mimarlığa gelmeyin. para için yapılmaz bu iş. para kazanmak isteyen arkadaş farklı bir mesleğe yönelsin. verdiği emeğin karşılığını alır en azından.

dedi 5. sınıf mimarlık öğrencisi

Alıntıları Göster
    mimarlık 3. sınıf öğrencisi olarak söyleyim büroda çalışırsan 1200 civarı başlıyor. işin kolayı zaten o. şantiye şefliği yapan mimarlar 3.500 kadar alıyor ilk etapta. şahsi fikrim çevre varsa doğrudan büro açmak. ülkemizde konut projesi ağırlıklı olduğu için hazırdaki projeyi sadece araziyi değiştirerek satıyor çoğu. senden kaliteli bir şey çizmeni isteyenler de zaten hakkını verir maddi olarak. yavaş yavaş adını duyurup ekibini de oluşturdukça projeleri kovalarsın.

• Benim babam inşaat mühendisi, bizimle çalışan mimarlar var. Arkadaşlarından mimar olanlar da var. Benim gördüğüm mimarlar deli gibi para kazanıyor. Hiç 2000 lira alan filan görmedim. Tabi bu bahsettiklerim kendi işini yapanlar için geçerli. Mesela kuzenim mimarlık okudu, 3 sene önce şirkette işe girdi. 3.5 bin lira kazanıyor. Anladığım kadarıyla bu sektörün ekmeğini hem mimar yada mühendis olup müteahhitlik yapanlar yiyor. Benim de mimar olmamı istiyorlar ama ben sağlık sektörüne girmeyi düşünüyorum. Bu arada müteahhitlere filan sordum inşaat mühendisliği mi mantıklı yoksa mimarlik mı diye. Genelde mimarlık daha avantajlı dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Benim babam inşaat mühendisi, bizimle çalışan mimarlar var. Arkadaşlarından mimar olanlar da var. Benim gördüğüm mimarlar deli gibi para kazanıyor. Hiç 2000 lira alan filan görmedim. Tabi bu bahsettiklerim kendi işini yapanlar için geçerli. Mesela kuzenim mimarlık okudu, 3 sene önce şirkette işe girdi. 3.5 bin lira kazanıyor. Anladığım kadarıyla bu sektörün ekmeğini hem mimar yada mühendis olup müteahhitlik yapanlar yiyor. Benim de mimar olmamı istiyorlar ama ben sağlık sektörüne girmeyi düşünüyorum. Bu arada müteahhitlere filan sordum inşaat mühendisliği mi mantıklı yoksa mimarlik mı diye. Genelde mimarlık daha avantajlı dediler.
    Zor iş bence. Kampüs otobüsünde görüyorum maketlerle o kalabalıkta saatlerce uğraşıp maketi dağıtmadan fakülteye götürmeye çalışıyorlar.
    Maaşını bilmem ama kendi işini kurarsan ne kazanacağın belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Zor iş bence. Kampüs otobüsünde görüyorum maketlerle o kalabalıkta saatlerce uğraşıp maketi dağıtmadan fakülteye götürmeye çalışıyorlar.
    Maaşını bilmem ama kendi işini kurarsan ne kazanacağın belli olmaz.

Alıntıları Göster
    özel ilginiz veya yeteneğiniz yoksa mimarlık fakültesinde okuyamazasınız
  • 2016 mimar mühendis maaşlarını şurdan görebilirsiniz :

İnşaat Blogu
    2016 Mimar Mühendis Maaşları | İnşaat Blogu
    http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2016-mimar-muhendis-maaslari.html

tecrübe ve kurum türüne göre skalasal ayrımlar yapılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Benim babam inşaat mühendisi, bizimle çalışan mimarlar var. Arkadaşlarından mimar olanlar da var. Benim gördüğüm mimarlar deli gibi para kazanıyor. Hiç 2000 lira alan filan görmedim. Tabi bu bahsettiklerim kendi işini yapanlar için geçerli. Mesela kuzenim mimarlık okudu, 3 sene önce şirkette işe girdi. 3.5 bin lira kazanıyor. Anladığım kadarıyla bu sektörün ekmeğini hem mimar yada mühendis olup müteahhitlik yapanlar yiyor. Benim de mimar olmamı istiyorlar ama ben sağlık sektörüne girmeyi düşünüyorum. Bu arada müteahhitlere filan sordum inşaat mühendisliği mi mantıklı yoksa mimarlik mı diye. Genelde mimarlık daha avantajlı dediler.

Mimar bana daha kısıtlı geliyor.Size neden mimarlik daha avantajli dendi ?

• Mezun olan mimar 2 farklı alana yönelebilir,

Ofiste kalıp avan, uygulama, konsept, yarışma işleriyle ilgilenmek isterse alacağı maaş 1800-2700 arası değişir. Maaşı yüksek veren ofisin yaptığı iş kalitesizdir. Düşük maaş veren ofis kaliteli iş yapar. Mimarlar 4 yılda mesleği öğrenemezler, mesleği ofiste ve şantiyede öğrenirsiniz. Ofiste adamlar size eğitim vereceği için yaptıkları iş ne kadar kaliteliyse o kadar az maaşa kanaat etmenizi beklerler. Durum maalesef böyle.

İnşaat firmasında veya mimarlık ofisinde şantiye takibi yapabilirsiniz. Şantiyeci mimarlar daha iyi maaş alır ama yeni mezun adamı şantiyeye almazlar. Belki bir inşaat firmasında ofis işi bulabilirsiniz. Maksimum 3200-3500 alırsınız. Yaptığınız işten hiçbirşey öğrenemezsiniz. Mimar değil şantiye şefi olursunuz veya inşaat firmasında belki farklı alanlara kayarsınız.

Deneyimli bir mimarsanız, bir ofiste proje yöneticisi iseniz 4000-7000 arası maaşınız olur.

Kendi ofisiniz varsa kazancınız sizin insan ilişkilerinize, yeteneklerinize ve çevrenize göre 1000tl ile 300bin tl arası değişir. Türkiyenin en çok kazanan en prestijli mimarlık şirketinin sahibi maseratiye biniyor. Geriye kalan birkaç bin mimar kirasını çıkarmaya çalışıyor.

Mimarlık okuyacaklara kısa bilgiler... Çok umutlu olmayın.

• hocam önemli olan nereden mezun olduğun değil ak partili misin değil misin sen ondan cevap ver gerisi mühim değil istediğin parayı verirler
  • Özel üniden mezun arkadaşım var.
    Anadolu'da bir şehirde büroda teklif edilen maaşlar 1300-1800 arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

mimarlar odası kokteyli

Allahta seni güldürsün üstad

• Özel Sektörde Mimar Mühendis Maaşları :

0-5 yıl Yurtiçi : 1500-5000tl
    0-5 yıl Yurtdışı: 2000-5000$
    5-10 yıl Yurtiçi: 3500-10000 tl
    5-10 yıl Yurtdışı: 3000-10000$
    10 yıl ve üzeri Yurtiçi : 5000-20000tl
    10 yıl ve üzeri Yurtdışı: 5000-20000$
    Üst düzey yöneticiler daha yüksek maaşlaralabilmektedir.
    Her sektörde olduğu gibi, kendi işinin patronuysan, sektörde üst düzey amca-dayı bağlantıları varsa, durum değişebilir:)

kaynak
    İnşaat Blogu
    2020 Yılı Mühendis ve Mimar Maaşları | İnşaat Blogu
    http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2017-2018-insaat-muhendisi-ve-mimar-maaslari.html

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.