Şimdi Ara

Mimari sistem tavsiyesi (5000TL - 8000TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Güncel mimari modelleme programlarını çalıştırabileceğim ve beni zamanla küçük değişimlerle minimum 5 sene götürebilecek bir masaüstü kurmayı düşünüyoruz.Örnek olarak lumion sistem gereksinimleri şu şekildedir.

Kafamda bazı sorular var amd işlemci ve ekran kartları hakkında pek bilgim yok o yüzden işlemcide intel i7 ve ekran kartı olarak nvidia olarak daha yatkın geliyor.

1)Amd'yi tavsiye eder misiniz ve tavsiye ederseniz hangi modellerini verimlidir?
    2)Hem ekonomik açıdan hemde çok keskin bir teknolojik değişim olacağı bir zaman var mıdır beklemem gereken ?

Mağazadan ve İnternetten(Güvenilir) siteden toplayabileceğim maks 8000 civarında güzel bir sistem önerilerinizi bekliyorum.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

• Terbiseysizlik yapma! Laf cevirme! COMPLEX AYAR yazmiyor orda. bir sistem icin "Minimum 6GB VRAM isteniyor hatanızı düzelteyim yani min 1060/570 8GB " demek ayri birseydir. Bu ayarlarda önerilen ekrankarti gtx 1060 tir demek ayri birsey. Baskasinin hatasini düzeltecek kapasiten yok senin! Daha programi bir kere acmisligin yok gelmis burda tavsiye veriyorsun. Ben programi kullaniyorum. millet yillardir gtx 980 ile kullandi bu programi. rx 570 ile moderate ayarlarda kullabilirsin anca onuda söylemissin üstelik. Nerden tutsak elde kaliyorsun, birde üste cikmaya calisiyor. gpu nun gücüde önemli! sadece vram e bakarak tavsiye yapamazsin. gtx 1070 alinsa tabiki daha iyi olur. Bana sorsa gtx 1080 al derim. Gpu üzerinden görseli aliyor. Hele ki video alacaksa orda iste ne kadar iyi ekrankartin olursa o kadar kisa sürer. Suan bu sistem icin gtx 1060 alinmaz. islemciden kisilir ekrankartina yüklenilir. Empati ve konuyu anlamadan kimseye ders vermeye calisma.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 13 Ocak 2020; 20:10:13 >
  • berkhandemirci B kullanıcısına yanıt
    bu program daha cok oyun motoruna benziyor zaten alinan cikti render degil, görsellestirme o anin karenin biraz detayli isikli golgeli ciktisi. zamaninda r9 290x ile gtx 980 arasinda pek fark yoktu. ekrankarti, nvidia sacmaligi buyuk ihtimal yapilan anlasmalar yuzundendir, belkide nvidiya ya gore optimize etmeye baslamis olabilirler programi.. yeni nesil rx 5** lerle performans nasil olur bakmak lazim ama 8gb rx580 kagit uzerinde tam cuk oturuyor. realdeki perf.i bilmiyorum. lumion boyle *****klik yaptigi icin nvidia aliyor millet.

İslemci olarak cok bir beklentisi yok, viewportta oyun gibi dusun darbogaz yapmasin yeter mantalitesi. unity gibi demeyelim de aslinda daha cok twinmotion gibi bir program. sli a gerek yok. ekrankarti baya sicak calisir, genelde full yukte olur. bosta calismaz. ekrankarti sogutmasi iyi olmali. kasann genel havalandirmasinin iyi olmasi onemli. ssd sart yani oyun pc si toplar gibi ekrankarti agirlikli...

aslinda gunumuz bilgisayarlari her isi yapabilecek duruma geldi, tek bir sistem config i yapip sadece bir iki degisiklikle herkese uyum saglayabilir.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 13 Ocak 2020; 20:7:51 >
  • berkhandemirci B kullanıcısına yanıt
    Minimum 6GB VRAM isteniyor hatanızı düzelteyim yani min 1060/570 8GB
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    (minimum sistem)simple design gereksinimleri ayri, moderate design ayri.. Konu sahibi complex design yani high ayarlar icin tavsiye edilen kisimina bakiyor. Konu sahibinin resmine daha detayli bakarsan anlarsin. "Okuma konusunda çok über süper olduğumuz doğrudur ne yazık ki."

Üstelik berkhan demirci 32gb ram den bahsetmis, vram ile ilgili birsey yazdigini ben görmedim. 32gb ta bir bakima cok sayilir. Ama high ayarlarda ne kullanalim diye sormuslar, 32gb kullanin gayri demis lumion. 16gb da yeterli bana kalirsa. Bir cok insan bu programi 4gb vram ile kullaniyor. bir miktar detay kaybiyla da idare eder bir görüntü elde edilebiliyor. zaten render kismini degil, viewport sahnesini daha cok ilgilendiriyor. Program ve icerisindeki modeller texture lar vram de oldukca fazla yer kapliyor. 6gb önermelerine sasirmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

(minimum sistem)simple design gereksinimleri ayri, moderate design ayri.. Konu sahibi complex design yani high ayarlar icin tavsiye edilen kisimina bakiyor. Konu sahibinin resmine daha detayli bakarsan anlarsin. "Okuma konusunda çok über süper olduğumuz doğrudur ne yazık ki."

Üstelik berkhan demirci 32gb ram den bahsetmis, vram ile ilgili birsey yazdigini ben görmedim. 32gb ta bir bakima cok sayilir. Ama high ayarlarda ne kullanalim diye sormuslar, 32gb kullanin gayri demis lumion. 16gb da yeterli bana kalirsa. Bir cok insan bu programi 4gb vram ile kullaniyor. bir miktar detay kaybiyla da idare eder bir görüntü elde edilebiliyor. zaten render kismini degil, viewport sahnesini daha cok ilgilendiriyor. Program ve icerisindeki modeller texture lar vram de oldukca fazla yer kapliyor. 6gb önermelerine sasirmiyorum.

Bak konu sahibinin fotosundan aldım bunu nerede hata yapmışım acaba? Kapı gibi 1060 yazıyor işte.

www.dunyagoz.com

• Render islerinde buyuk cogunluk cuda'dan yana.

En son alincak parca ekran karti gibi duruyor. 1060 dediginiz kart vegadan daha iyi render alamaz fakat 580den daha iyi alabilir.

Butce fazlasina gore 1060 6g, 1070 , vega 64 diye gidebilir ve sogutma tasarimi onemli bir faktordur sonradan basinizi agritmasin(Ref. tasarimdan kacinin sogutmasi iyi olan modellere odaklanin). Tamamen kullanicinin cebine hitap eden bi durum.

(RAM'ler icin yuksek frekans secmeyi unutmayin)..

Dipnot: Son donanim guncellemelerini ve fiyatlarini takip etmedigim icin gpu disinda parca tavsiyesi yapamiyorum.
    Hala anlamiyor ki! su siteye bak siteye!
    lumion.com
    Does my computer work with Lumion? | Lumion 3D Rendering Software
    https://lumion.com/system-requirements.html
    minimum gtx 1050 yazisini okumadan cevap verme.

edit: konu sahibi nin fotosundaki üstte yazan basliklari okuyacaktin, adam "complex design" i secipte SS alip buraya koymus. bir önceki yorumda da bunu anlatmayada calistim. Bir de sitesinden minimuma bakarsan anlarsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 11 Aralık 2018; 14:26:31 >

Bak Bilal ben complex ayar için minimum yazdım SS'de de o gözüküyor zaten. Adam 1070 lazım demiş ben de COMPLEX AYAR İÇİN minimum 1060 gözüküyor dedim.

Anladın mı Bilal yoksa tekrar mı anlatayım?
    Terbiseysizlik yapma! Laf cevirme! COMPLEX AYAR yazmiyor orda. bir sistem icin "Minimum 6GB VRAM isteniyor hatanızı düzelteyim yani min 1060/570 8GB " demek ayri birseydir. Bu ayarlarda önerilen ekrankarti gtx 1060 tir demek ayri birsey. Baskasinin hatasini düzeltecek kapasiten yok senin! Daha programi bir kere acmisligin yok gelmis burda tavsiye veriyorsun. Ben programi kullaniyorum. millet yillardir gtx 980 ile kullandi bu programi. rx 570 ile moderate ayarlarda kullabilirsin anca onuda söylemissin üstelik. Nerden tutsak elde kaliyorsun, birde üste cikmaya calisiyor. gpu nun gücüde önemli! sadece vram e bakarak tavsiye yapamazsin. gtx 1070 alinsa tabiki daha iyi olur. Bana sorsa gtx 1080 al derim. Gpu üzerinden görseli aliyor. Hele ki video alacaksa orda iste ne kadar iyi ekrankartin olursa o kadar kisa sürer. Suan bu sistem icin gtx 1060 alinmaz. islemciden kisilir ekrankartina yüklenilir. Empati ve konuyu anlamadan kimseye ders vermeye calisma.

Ne trolsün be arkadaş anlamıyorsun illa her mesajımızı bilale anlatır gibi mi yazalım. Blok.
    Zoruna gider tabi dogrular. giderkende terbiyesizlige devam, trol diyor utanmaz herif. Söylediklerimin hangi kelimesi yanlis? Iste insanlarin hatalarini arayan biri, kendi mesajlarina dikkat etmezse böyle olur. Bir daha yap istersen, insallah denk geliriz.
  • ben yerinizde olsam hackintosh sistem düzerdim
  • Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Anladığım kadarıyla böyle bir sistem için amd işlemci daha uygun olur sanırım hem fiyat olarak hemde anakart çeşitliliği açısından.İnternette yaptığım araştırmada

https://www.itopya.com/mars-m1070gx16-r5-1600-msi-gtx1070-gaming-x-8gb-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-gaming-bilgisayar/

- AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
    - MSI B350 PC MATE AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI HDMI Anakart
    - CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram
    - MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
    - CORSAIR Carbide Serisi SPEC-ALPHA Siyah/Kırmızı MidT ATX Gaming Kasa
    - Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
    - Kingston 240GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 350MB)
    - CORSAIR VS650 650W 80PLUS PSU

1)şöyle bir bilgisayar gördüm ekran kartı gtx 2070 olduğundan çok sıcak bakıyorum ama işlemci olarak amdler hakkında pek bilgim olmasada intelde i5 7700 karşılığına denk geliyor sanırım.Ryzen 7 2700lerde 1000 lira fiyat farkı oluşturuyor. Gtx 2070 için bu işlemci almaya değer mi veya 200-300 lira daha fazlasına çok daha fazla performans alabilecğim bir işlemci var mıdır?

2)sinerji ve itopya gibi siteleri tavsiye eder misin güvenirlik destek açısından veya bu tarz toplayabileceğim bir site var mıdır?

3)Sizin oluşturdurduğunuz veya hazır sistemler varsa paylaşabilir misiniz bu fiyat bandında?

• Lumionda ekran kartı daha önemli ama mimaride sürekli lumin kullanılmaz, bunun cad kısmıda var.
    8000TL yi en iyi kullanmanın yolu , ryzen 2700 + 16gb 3000Mhz+ ram ve 250 nvme ssd alınmalı , 2.elden 1070ti yada 1080 bakılmalı. Geri kalanlar zevkinize göre. Psu en az 600w olsun yeterli.
  • veryon77 V kullanıcısına yanıt
    inventus:
    ----------------------
    ASUS PRIME B450-PLUS 693 TL
    AMD Ryzen 7 2700 3.2GHz-4.1GHz, 20MB, 65W 1944 TL
    SAMSUNG MZ-V7E250BW 970 EVO 250GB SSD M.2 3400-1500MB/s SSD 566 TL

sinerji:
    ----------------------
    Corsair 16GB(2x8) Lpx Kırmızı 3000mhz CL15 CMK16GX4M2B3000C15R 892 TL
    Dark N10 Mavi Led Fan 295 TL **
    -High Power 750W 80+ Bronze 358 TL
    -Sharkoon 750W WPC Serisi 80+ Bronze 321 TL (yeni bir ürün, fiyati uygun, 3 yil garanti, 80+Bronze, tecrübem yok)

vatan:
    ----------------------
    Gigabyte GTX1080 Windforce 8GB OC - 3489 TL ***

TOPLAM = 8237 TL

** (kasaya alternatif 315 liraya
    www.sinerji.gen.tr
    Dark N10 Advance K�rm�z� Led Fan USB 3.0 Fan Kontrolc�l� mATX/ATX Mid Tower Kasa
    https://www.sinerji.gen.tr/dark-n10-advance-kirmizi-led-fan-usb-30-fan-kontrolculu-matx-atx-mid-tower-kasa-pmu407248
    )
    *** bu ekran kartini sadece fiyati ucuz oldugu icin sectim, sogutma performansi fena degildir fakat full yükte 73 dereceyi gecmemesi lazim arastirin. Arti bütce ile rtx bulursaniz onu alin tabiki tamamen bütce ile alakali bir durum.

Son olarak toplam fiyat 8000 i asti, r7 2700 e daha düsük bir anakart düsünemiyorum, biraz daha uygun msi b450 gaming plus olabilir yada isterseniz sadece islemciyi 2600 ile degistirip 600 lira civari bir tasarruf saglayabilirsiniz. ekrankarti icin 4100 lira gibi bir bütceniz olur bununlada da rtx 2070 alabilirsiniz sanirim. Her yönden dengeli bir sistem yapmaya calistik, limit astik.

• Mimari sistem tavsiyesi (5000TL - 8000TL)

Hep AMD kullandığım için ve hiç yüzüstü kalmadığım için şöyle bir şey topladım umarım gider hoşuna fiyatlar sinerjinin fiyatları hiç alışveriş yapmadım ancak 8000 civarı sistem toplamak istesem muhtemelen bu olurdu
  • İşlemci Ryzen 2700, bellek 16GB ve ekran kartı RTX 2070:

www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 7 2700 3.20 Ghz 8 �ekirdek 20MB AM4 12nm ��lemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-2700-320-ghz-20mb-am4-12nm-islemci-pmu411501

www.sinerji.gen.tr
    MSI B450M PRO-M2 3466mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450m-pro-m2-2133mhz-3466mhzoc-am4-matx-anakart-pmu416174

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Led Siyah 3000mhz CL15 DDR4 Ram (CMU16GX4M2C3000C15)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-16gb2x8-vengeance-led-siyah-3000mhz-cl15-ddr4-ram-cmu16gx4m2c3000c15-pmu72219

www.sinerji.gen.tr
    MSI GeForce RTX2070 Armor 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kart�
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-geforce-rtx2070-armor-8g-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu416598

www.sinerji.gen.tr
    Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk
    https://www.sinerji.gen.tr/seagate-1tb-barracuda-64mb-7200rpm-st1000dm010-harddisk-pmu72799

www.sinerji.gen.tr
    Crucial 120GB BX500 Okuma 540MB-Yazma 500MB SATA SSD (CT120BX500SSD1)
    https://www.sinerji.gen.tr/crucial-120gb-bx500-okuma-540mb-yazma-500mb-sata-ssd-ct120bx500ssd1-pmu416846

• Çok teşekkürler cevaplarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.