Oyuna göre kaliteli sisteme rağmen fps drop sorunu
Merhabalar,
Sistemim
-Anakart: Asus Tuf gaming z590-plus wifi
-Ekran Kartı: Gigabyte Vision 3080 Ti
-İşlemci: İntel i9 10850K
-İşlemci Fanı : Deepcool Assassin IV
-Ram : 32 GB G.Skill Trident Z RGB LED
-Ssd : 1 GB Samsung 970 Evo Plus
Daha önce fifa oyununda oyundan cpu temperature hatası aldığım için sıvı soğutucu arızasından dolayı Deepcool Assassin IV ile değiştirdim sonrasında işlemci sıcaklığını sorunundan kurtuldum ayrıca ssd olarak 1 GB Samsung 970 Evo Plus aldım ve windows kurdum şu an Lol oynarken full ayarlarda monitör olarak 144 hz alırken savaş anlarında 1-2 snlik 70-100 fps düşüşler oluyor.Yukarıda bahsettiğim sistem için bu oyunda bile fps drop yemesi normal mi yada bu durumu düzeltmek ve sistemimde sorunu bulmak için ne yapabilirim?
Merhabalar,
Yeni bir ssd (Samsung SSD970 Evo Plus) aldıktan sonra eski windows kurulu ssdmi (intel SSD) çıkartıp sadece yeni ssd takılıyken windowsu kurdum sonrasında eski ssdyi takarak boot priortyden sırasını seçerek iki ssdedki iki windowsuda kullanıyordum.Sonrasında yeni ssdde bir asusun bir programında hata alınca iki ssde takılıyken yeni ssdye yeniden format attım şu an yeni ssdden bilgisayar açılmasına rağmen boot priorty kısmında gözükmediği için eskine giremiyorum ama usb filan taktığımda görebiliyorum. Kurulu olan ssdyi boot priority kısmında nasıl görebilirim?
2.SSD'e Windows taşıma
Merhabalar,
Yeni ssd olarak samsung 990 pro aldım.Eski ssdim içerisinde orjinal windows ile yüklü olarak yurtdışından aldığım kasa ile gelmişti.Performansı 990 pronun daha iyi olacağı için orjinal windowsu buraya taşımak istiyorum.Uygulamalar ve dosyalar eskisinde kalabilir gerektiğinde ben yeni ssdye yükleyebilirim ama eskisinde windowsu silip diğer dosyaları bozmadan sadece windowsu taşıma işini nasıl yapabilirim?
İşlemcinin Fazla Isınma hatası(CPU overtempature error)
Merhabalar,
Thermaltake TH240 ARGB sıvı soğutuculu bilgisayar sistemim var ancak bilgisayarı ilk çalıştırdığımda sanki hava varmış gibi ses geliyor yaklaşık 40sn sonra ses düzeliyor.10-15 dk bilgisayar çalışması durumunda işlemci çok ısınmakla beraber fanlardan inanılmaz ses geliyor bir süre sonra bilgisayar ya kitleniyor yada kapanıyor ve biosta CPU overtempature error işlemci sıcaklığı ve seslerle alakalı videolar aşağı eklenmiştir. sıvı soğutucunun s
ıvı eksikliği dışında ne gibi sorun olabilir?Sıvı eksikliği varsa nasıl ve ne ile doldurabilirim?
AÇILIŞ HALİ
10 DK SONRAKİ HALİ
Mimari sistem tavsiyesi (5000TL - 8000TL)
|
İpad açılımıyor
|
Yurt dışından laptop alma
|
Oyun Monitör Tavsiyesi
|
Bilgisayarı kapa ile uyku modu sorunu
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 85
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.326 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware