Şimdi Ara

2.SSD'e Windows taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni ssd olarak samsung 990 pro aldım.Eski ssdim içerisinde orjinal windows ile yüklü olarak yurtdışından aldığım kasa ile gelmişti.Performansı 990 pronun daha iyi olacağı için orjinal windowsu buraya taşımak istiyorum.Uygulamalar ve dosyalar eskisinde kalabilir gerektiğinde ben yeni ssdye yükleyebilirim ama eskisinde windowsu silip diğer dosyaları bozmadan sadece windowsu taşıma işini nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veryon77 -- 19 Ocak 2024; 16:6:42 >

• Disk klonlama yapabilirsin. İçerisindeki partitionları da taşınması gerektiğinden olduğu gibi klonlaman gerekecek.

Tavsiyem sıfır format atmanız tabii. Lisans için endişeniz var ise produkey uygulaması ile Windows lisansınızı görebilir ve yeni sistemi kurduğunuzda aynı lisansı kullanabilirsiniz. Bazen Windows lisansı anakarta gömülü olduğu için lisans bile sormayabilir.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkürler cevabınız için,

dediğiniz gibi yaptığımda üç sorum varda

1) Ssd içindeki recovery için ayrılan yeri nasıl oluşturabilirim?

2) Eskisinde bilmediğim Windows'a ait ve gereksiz dosyaları nasıl silebilirim?

3) Masaüstü ve belgelerimde dosyaları kaybetmemek için bir yere mi taşıyayım yoksa C:\Users\... dosyası içerisinde gözükür mü?

4) Temiz kurulum sırasında eski ssdyi çıkartıp mı yapmam mı gerekir?

Kusura bakmayın biraz fazla soru olmuş olabilir 

• veryon77 V kullanıcısına yanıt

Hiç sorun değil hocam forum bunun için var  

Eğer temiz kurulum yapmayı kabul ettiyseniz eski SSD'yi çıkarmaya gerek yok fakat yanlış diski formatlayabilirim derseniz çıkarmanız daha iyi olur.

Programlarımı yeniden kurabilirim. Sadece dosyalarım önemli derseniz, yeni SSD'ye Windows'u kurduktan sonra eski diski takıp C:\Users içerisinden dosyalarınızı taşıyabilirsiniz sorun olmayacaktır.

Eğer ki klonlamayı yapmak istiyorsanız bunun için yazılımlar kurmanız gerekiyor. En popüler olanı sanırım Acronis True Image idi sanırım. Bununla klonlayıp yeni diske atabilirsiniz ama tavsiye etmiyorum. Disk boyutu aynı değilse problem çıkabilir sorun olabilir.

Son olarak gereksiz dosyaları silmek içinde arama kısmına disk cleanup (Türkçe Windows için = disk temizleme) yazın ve açın. Sonrasında ise Windows'un seçili olan bölümü seçeceksiniz. Örnek C diski. Buradan gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz. Ayrıca Ccleaner yazılımı ile ücretsiz bir şekilde de halledebilirsiniz. Tercih size kalmış.

Başka sorununuz var ise yanıtlamaktan memnun olurum.

• çok teşekkür ediyorum hocam anlayışınız için dediğiniz gibi yapacağım temiz kurulum için sonrasında özellikle eski windows ve kalıntıları silmek için sorularım olabilir halledemezsem danışırım yalnızca eski diskte olan recovery için ayrılan yeri nasıl oluşturabilirim yeni diskte onu merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veryon77 -- 19 Ocak 2024; 17:42:4 >
  • veryon77 V kullanıcısına yanıt

Yeni Windows kurduğunuz da Windows sizin için onu oluşturuyor merak etmeyin.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum hocam deneyeceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd ye windows 7 kurma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.