Şimdi Ara

ssd ye windows 7 kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
28.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ocz vertex3 120 gb aldım.ssd yi ikinci el kısmında marine-gear adlı üyeden aldım.ssd yi sadece biçimlendirmiş ama windows kurmamış.şimdi ben hem hdd hemde ssd bağlıyken windows kurabilir miyim?

• tabi neden olmasın. format sayfasında yanlış sürücüyü seçmezsen sorun olmaz.
  • Harddisk sıralamasına dikkat edin, ssd nin ilk (veya tek) bölümü C olmalı. Aksi takdirde boot bölümünü C ye kuracağı için diğer harddiski çıkardığınızda sistem çalışmaz. Birde baştan AHCI modda kurarsanız sonradan uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  • heralde ssd gerçekte 112 gb mış.benim hdd c:/ ve d:/ diye 2 ye bölündü. C:/ ve d:/ yi biçimlendirsem,sonra 112 gb lık yere (ssd ye) windows kursam olur mu?bu arada ssd ntfs formatında olmalı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 5 Nisan 2012; 7:17:35 >
  • Bölümleri silip tek bölüm yapabilirsiniz, sorun olmaz.
    Dosya sisteminin NTFS olması iyi olur.
  • Bende 32 SSD +750 HDD var win7 ult. SSD ye nasıl kurabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkini

Bende 32 SSD +750 HDD var win7 ult. SSD ye nasıl kurabilirim.

750 lik diski sistemden ayırı (kablolarını sökün). Win 7 dvd si ile kurulumu yapın. Kurulum bitince 750 lik diski geri takarsınız. :) Kolay gelsin. (Üstündeykende kurabilirsiniz ama kurulum esnasında dikkat etmeniz gereken kurulum yeri detayları ortaya çıkar.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bende 32 SSD +750 HDD var win7 ult. SSD ye nasıl kurabilirim.

Selam
    Kafanız karışmaması açısından, 750 GB HDD'nin DATA kablosunu çıkartın ve SSD'ye Win7'yi kurduktan sonra, HDD'nin data kablosunu takarak 2. HDD olarak arkada çalıştırın..
    Bu kadar basit, hızlı ve stabil bir sistem kurmuş olursunuz.
    Kolay gelsin..

Edit: @Bios ayarlarında AHCI modu varsa bunu devreye sokun! Hız açısından bu çok önemlidir kardeş. Yoksa SATA konumunda kurun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 17 Ağustos 2012; 18:29:05 >
  • Bende ekleyeyim, harddisk sıralamasını biostan yapabilecek kadar deneyimli iseniz çıkarmanıza gerek yok. SSD ilk hdd olsun yeter, farklı sıradaykende kurabilirsiniz ama o zaman diğer diske boot dosyaları yazılacağı için diğerini çıkardığınızda sistem çalışmaz.
  • arkadaslar sitemin kurulu oldugu diski cikarirsak nasil bir hata ile karsilasiriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

arkadaslar sitemin kurulu oldugu diski cikarirsak nasil bir hata ile karsilasiriz?

http://forum.donanimhaber.com/m_64480274/mpage_1/f_/key_boot//tm.htm#64480274

Arkadaşın aldığı hatayı alırsınız.
  • BU MESAJ ACİL KANA İHTİYAÇ OLDUĞUNDAN 20 MESAJA ULAŞMAK İÇİN Atılmıştır. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
    bir arkadaşımızın oğlunun lösemi olması sebebiyle A rh + taze kana ihtiyacı var. göztepe ssk da yatıyor çocuk. her gün bir ünite kan lazım. liste oluşturuyoruz. kan vermek için benimle ya da 0 536 768 46 60 dan muratla bağlantıya geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

arkadaslar sitemin kurulu oldugu diski cikarirsak nasil bir hata ile karsilasiriz?

http://forum.donanimhaber.com/m_64480274/mpage_1/f_/key_boot//tm.htm#64480274

Arkadaşın aldığı hatayı alırsınız.

tesekkur ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya HDD yi çıkarınca görmedi bende HDD ye kurdum milyonlarca problem çıktı.yok 32 bitten dolayı 8gb ramı 3 görmeler falan.64 yükledim tekrar ve sdd normal bellek gibi görünüyo artık.
  • quote:

Ya HDD yi çıkarınca görmedi bende HDD ye kurdum milyonlarca problem çıktı.yok 32 bitten dolayı 8gb ramı 3 görmeler falan.64 yükledim tekrar ve sdd normal bellek gibi görünüyo artık.

Selam
    SSD normal bellek gibi görünüyor derken neyi kasdettiniz?

Size yukarıda gerekeni yazdım kardeş.. Normal HDD'nin kablosunu sökün ve SSD'ye sistem kurarak sorunsuz kullanın diye..
    Kurulum tamamlandıktan sonra HDD'nizi tekrar takar ve SSD arkasında performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bunun bu kadar zor olmaması gerek!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Ya HDD yi çıkarınca görmedi bende HDD ye kurdum milyonlarca problem çıktı.yok 32 bitten dolayı 8gb ramı 3 görmeler falan.64 yükledim tekrar ve sdd normal bellek gibi görünüyo artık.

Selam
    SSD normal bellek gibi görünüyor derken neyi kasdettiniz?

Size yukarıda gerekeni yazdım kardeş.. Normal HDD'nin kablosunu sökün ve SSD'ye sistem kurarak sorunsuz kullanın diye..
    Kurulum tamamlandıktan sonra HDD'nizi tekrar takar ve SSD arkasında performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bunun bu kadar zor olmaması gerek!

Şöyle bi durum var.HDD yi çıkarınca windows kurulumda yüklenecek bi disk görmüyo.normal diskden kastım da harddiskin parçası gibi D sürücü olarak duruyo 30GB

• quote:

Şöyle bi durum var.HDD yi çıkarınca windows kurulumda yüklenecek bi disk görmüyo.normal diskden kastım da harddiskin parçası gibi D sürücü olarak duruyo 30GB

Selam
    Güzel kardeşim madem ki SSD D: birimi olarak gözüküyor, onu biçimlendirin ve bilgisayarı kapatın!
    SSD SATA kablosunu anakarttaki ilk porta takın!
    HDD DATA kablosunu veya elektrik kablosunu çıkartın!
    @Bios ayarlarında AHCI modu varsa onu aktif duruma getirin, yoksa SATA olarak ayarlayın!
    Windows 7 DVD'sini takın ve kuruluma başlayın..

Bunun bu kadar zor olduğunu hiç zannetmiyorum. Yüzlerce SSD kuruyoruz problem olmuyor da bu sizde nasıl sorun yaratıyor anlamakta zorlanıyorum.
    Yapamıyorsanız, bir bilene veya sistem kuran bilgisayarcılara götürün derim.
    Kolay gelsin ve iyi Bayramlar olsun..

• laptopu yeni aldım bu yüzden arkadaki harddisk kapağını açabiliyorum sadece garantisi bozulmasın diye gerçi onunla da bozulmuş olabilir.Velhasılı SSD yi göremiyorum kapağı çıkarınca wireless harddisk var görünen.diğer kapağı açmadan -yani SSD yi birinci slot a takmadan- yapabilirmiyim ?
  • bende 128gb ssd var c diye biçimlendirip windowsu oraya kurdum ee şimdi bu 128gb dolunca ne olacak onu anlamış değilim nasıl bi çözüm uyguluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurnaz5

bende 128gb ssd var c diye biçimlendirip windowsu oraya kurdum ee şimdi bu 128gb dolunca ne olacak onu anlamış değilim nasıl bi çözüm uyguluyorsunuz

Selam
    Sorunuzun 2 yöntemi var.
    1. Daha yüksek kapasiteli SSD almak. Örneğin 1 TB
    2. Sistemde başka bir HDD takılıysa, Belgeler, Karşıdan Yüklemeler(Download), Resimler, Müzik, Video vs. gibi şahsi klasörleri o HDD'ye yönlendirerek, SSD'nin dolmamasını sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde hem SSD'nin dolmamasını sağlayabilir, hem de diğer HDD'yi değerlendirmiş olursunuz.. Bildiğiniz üzre bilgisayarı yönlendirmek kullanıcı yeteneğine sahip mantık işidir. :)
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.