Merhabalar, Thermaltake TH240 ARGB sıvı soğutuculu bilgisayar sistemim var ancak bilgisayarı ilk çalıştırdığımda sanki hava varmış gibi ses geliyor yaklaşık 40sn sonra ses düzeliyor.10-15 dk bilgisayar çalışması durumunda işlemci çok ısınmakla beraber fanlardan inanılmaz ses geliyor bir süre sonra bilgisayar ya kitleniyor yada kapanıyor ve biosta CPU overtempature error işlemci sıcaklığı ve seslerle alakalı videolar aşağı eklenmiştir. sıvı soğutucunun s ıvı eksikliği dışında ne gibi sorun olabilir?Sıvı eksikliği varsa nasıl ve ne ile doldurabilirim? AÇILIŞ HALİ 10 DK SONRAKİ HALİ |
İşlemcinin Fazla Isınma hatası(CPU overtempature error)
-
-
Hocam bu ses nerden geliyor, tam olarak -
Açılıştaki ses diye paylaştığım videoda ses sıvı soğutucudan geliyor 10 -15 dk sonra yukarıdaki sıvı soğutucu fanları sanırım hocam ondan tam emin değilim ama sadece işlemci çok ısınıyor ve 1 saate kadar çalışıp kitleniyor yada kapanıyor ne gibi etkenler olabilir hocam? -
Büyük ihtimalle sıvı soğutma, işlev görmüyordur. Çalışmadığından emin olduğunuzda, değiştirin
-
Tabi yapabiliyorsanız tamir de edebilirsiniz -
Öncelikle teşekkürler ilginiz için.Termal macunuda değiştirmeme rağmen aynı şekilde devam ediyor.Pompa arızası mı yoksa sıvı eksikliği midir? İşlemci arızalı değildir değil mi? -
Hocam işlemci arızalıysa bilgisayar çalışmaz. Yani o sorunlu değildir.
İlkin sizin bu ses tam olarak nereden geliyor. Onu bulun.
Benim fikrimce sizin sıvı devir etmiyor ve ısı birikimi oluyordur. Dolayısıyla pompa ile ilgili olabilir
Yapabiliyorsanız veya bilginiz var ise sıvı soğutmayı söküp bir inceleyin.
-
Tamamdır akşam bakayım tekrardan duruma göre fikir alabilirim sizden teşekkür ediyorum -
Tövbe tövbeee... arkadaş pompanın ışıkları çalışmadığına göre pompanın güç girişi bağlanmamış. pompa dönmediğine göre transfer olmuyordur.
-
Güç girişi bağlı ama rgb bağlantısını yapmamıştım o yüzden yanmıyor dün kontrol ettim artık şimdi daha hızlı şekilde kitleniyor -
Hocam dün içine baktım termal macun 2 ay önce yenilememe rağmen kurumuştu dün fanları temizledim ve termal macunu yeniledim bu sefer 1 dk içinde kitleniyor bilgisayar sıvı soğutucunun sıvısı eksik olabilir mi çünkü suyu hareket sesi geliyor pompada değildir diye düşünüyorum yanılıyor muyum ? Birde sen sıvı için içerisine saf su ile neyi karıştırmam gerekiyor ? -
Hocam bios unuzu varsayılan ayarlara almayı deneyin. Cpu yu oc yaptıysanız olabilir. Aksi halde, bir cpu nun bu kadar seri ısınması çok zor. Fransız bile kullanan gördüm ama bu akdar seri ısınan bir cpu görmedim.
-
Overclock yapmadım yada isteyerek yapmadım.Nasıl varsayılana döndürebilirim hocam? -
Bios u açın. Orada varsayılan ayarlar seçeneği var. Ona tıkladığınızda, varsyılanalra döner. -
Bence montaj hatası. sıvı sogutma ısı transferi varsa hortumlarda sıcaklık oluşması lazım. ya sirkülasyon yok yada temas yok ki bence şu anda temas yok.
-
Pekala mümkün. Macun çok çabuk kurumuş...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X