Şimdi Ara

mimarlık için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mimarlık bölümü okuyorum, 3dmax, autocad.. vb. programlar kullanıyoruz. bilgisayar özelliklerinden pek anlamıyorum, anlayan birilerine sordugumda

i7 işlemcili 16 gb ram i ve ssd bulunsun dediler, kendim baktığımda bilgisayarlar arasındaki ufak farklılıklardan dolayı karar veremiyorum o farkların beni ne kadar etkileyeceğini ve öneminin ne oldugunu bilmediğimden.

4.000 tl ye kadar bütçem var almışken şuan bulabileceğimin en iyisini almak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim..

düşündüğüm modeller

toshiba-satellite-p50-c-11x-pmu400957

lenovo-y5070-59-442610-pmu400831

asus-n550jk-cn090h-pmu324150

aradaki fiyat farkına değecek bir özellik farkı varsa 5.000 tl ye kadar çıkabilirim..

(bir kaç ay önce alacaktım yılbaşını bekle yeni işlemci cıkacak dediler öyle bir durum var mı :?)

• Hocam aylardır bende araştırıyorum, bende mimarlık öğrencisiyim. O bütçede en iyi (ki birkac gun sonra benim alacagım laptop) n551vw, 128ssd var i7 6700 gtx960 vsvsv. Diger bilgisayarları inceledim, f/p en iyi bunda. N550jk eski bir laptop işlemcisi 4700. Bazı modellerinde ssd de yok. Aynı senin durumundayım, bu yuzden soyledıklerime güvenebilirsin. Acelesi yoksa bekle, yeni işlemci vsvsv cıkacak diye, onun hakkında bir bilgim yok bir sey diyemem ama acil ise n551vw yi al derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4Merry 4 kullanıcısına yanıt
    ram i 8 gb sanırım bu cihazın ?
  • Evet hocam, zaten ram o kadar muhim nir sey değilmiş, cunku 8gb suan her programı oyunu kaldırıyor. Istersenız de ram 120lira eklersiniz

• 4Merry 4 kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi ben pek anlamıyorum , anlayan birkaç kişiyle görüştüm ilk söyledikleri şey i7 ve 16 gb ram olsun du. ama sizin önerdiğinizin işlemcisinin yeni olması ssd olması gibi özellikler kafamı karıştırdı :)

evet ram takılabilir ama direk takılsa cihaz garanti dışına çıkar sanırım :/
  • Hocam o yuzden 8gb simdi size yeter 1-2 yıl sonra anca ıhtoyacınız olur, o zamanda garanti zaten bitmis olur ram takarsınız, ben boyle biliyorum, daha iyi bilen arkadaslar yardımcı olsunlar

• HP elitebook workstation modellerine bakın.Tamamen aradığınız işler için üretilmiş laptopları var.Nvidia quadro ekran kartına sahip cihazları alın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.